Φοροκάρτα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Φοροκάρτα

Δημοσίευση από lathras »

Καλά...σε αυτή τη χώρα τίποτα δεν έχει γίνει ποτέ γρήγορα και τίποτα δεν έχει λειτουργήσει σωστά...και η φοροκάρτα προχθές ανακοινώθηκε και τη δευτέρα θα είναι έτοιμη :45 .....δεν πάμε καλά!!!!!!!

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4661157
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Φοροκάρτα

Δημοσίευση από angieholi »

Συγγνώμη αλλά αυτό που δεν μπόρεσα να καταλαβω είναι το εξής: Οι Τράπεζες τι δουλειά έχουν να δίνουν αυτές την φοροκάρτα και να ανακατεύονται με τις αποδείξεις;;;;;;;;;;;
Οι τράπεζες το µόνο που θα βλέπουν θα είναι ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε έναν αριθµό κάρτας αγόρασε ένα προϊόν από μια επιχείρηση.

Στο τέλος κάθε ηµέρας, η τράπεζα θα δίνει στη ΓΓΠΣ αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών που έγιναν µε τις φοροκάρτες που εκδόθηκαν από το δίκτυό της. Η ΓΓΠΣ, µε τη σειρά της, θα περνά τα ποσά αυτά στον «λογαριασµό αφορολογήτου» καθενός από τους κατόχους τους, ενώ παράλληλα θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν.
Μήπως λοιπόν δεν είναι φοροκάρτα όπως θα προβλεπόταν από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά ένας συνδυασμός πιστωτικής-φοροκάρτας;
Πάντως απο δω το πάνε από κει το πάνε...... μια κάρτα πρέπει να την πάρουμε!!!! :mrgreen:
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Έχω την εντύπωση ότι την κάρτα αυτή την έχουμε ήδη. Όσοι έχουμε κάρτα αναλήψεων από ΑΤΜ με τσιπ, αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φοροκάρτα. Η Εθνική Τράπεζα, (όπως και άλλες) φρόντισαν να αντικαταστήσουν από τις αρχές του χρόνου τις παλιές χωρίς τσιπ κάρτες με καινούργιες που έχουν τσιπ. Προσπάθησα ν' αντισταθώ όσο μπορούσα στην παραλαβή της, αλλά και το να κάθεσαι με τις ώρες στην ουρά στην Τράπεζα δε νομίζω ότι βοηθά σε κάτι.

Είδομεν. "666" πάντως δεν έχει ούτε barcode.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Είναι άλλη κάρτα αυτή.
Είναι κάρτα που τη δίνουμε σε όλες τις αγορές μας και ενπεριέχει όλες τις αποδείξεις.
Και μας γλυτώνει και από το βραχνά της συλλογής τους.
Αχ, να ξέρατε πόσο εξυπηρετεί, να δω ποιός δε θα την πάρει!
Αρχίζουν σιγά σιγά τα δύσκολα, εν μέσω κρίσης όλα θα υποβαθμίζονται και όλα θα λογίζονται ως "το λιγότερο κακό".
Θα μας τα περάσουν όλα σα χαπάκια..
Και οι μισοί από μας θα λέμε πως μας συμφέρουν κι' από πάνω..
Και όντως θα μας συμφέρουν..
Αλλά σταδιακά θα απαιτείται η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για να αντιληφθούμε που αρχίζει το τέλμα..
Και απ' όλα τούτα, όλο και περισσότερο θα τη χάνουμε τη διάκριση κλπ κλπ κλπ, τάχουμε πει τόσες φορές πια..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
faviola
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από faviola »

Πιστεύω ότι βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να ελέγχουν και τις αγορές μας. Αφού θα βλέπουν ότι πότε πότε ψωνίζουμε, πάμε και για κανά καφέ, θα μας πουν ότι έχουμε λεφτά (μπορεί να μας ξαναπούν και ότι μαζί τα φάγαμε! :angryfire ) άρα μπορούν να μας κάνουν και άλλες περικοπές. Εκτός από αυτό θα μάθουν και τις προτιμήσεις στα διάφορα είδη. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:angryfire :evil: :twisted:

Ψωνίστε και πιείτε όσους καφέδες θέλετε μέχρι την Δευτέρα!!! :mrgreen:
Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.

Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Ακριβώς..
Και είναι ακόμα χειρότερα..
Θα πρέπει να δικαιολογείται που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ.

Οι χειρότερες τυραννίες είναι αυτές που δεν μπορούμε να μεταφράσουμε κατά το κοινώς λεγόμενον τα "τυραννικά τους συστατικά".
Και εδώ είναι η διαφορά που πρέπει να διακρίνουμε.

Καλύτερα να διώκεσαι και να τρως ξύλο και να κινδυνεύει η ζωή σου γι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ,
παρά,
να μην είσαι σίγουρος ΑΝ διώκεσαι και ΑΝ φταις και ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΤΙ..
και να μην είσαι πλέον σίγουρος ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ..

Εκεί θα φτάσουμε..
Μιλάμε για πολύ μεγάλο ζόρι..
Καλό κουράγιο νάχουμε....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ULYSSES
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ULYSSES »

Την κάρτα όλοι θα την παραλάβουμε αυτό είναι σίγουρο.
Ο έλεγχος και του τελευταίου Ευρώ όπως λέει ο φίλος μας ο Παναής θα είναι πάρα πολύ δύσκολος .
Δεν χτυπιέται έτσι η φοροδιαφυγή.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Και εσύ που το ξέρεις βρε Οδυσσέα;;;
Αν θυμάμαι καλά ξενοδοχεία δεν έχεις;
Που ξέρεις εσυ από οικονομικά;

ΥΓ
Δεν βλέπω να τη γλυτώνω αυρίο...
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Και πές ότι ένας φίλος σου σου ζητά 500 ευρώ για να πληρώσει το δάνειό του γιατί δεν έχει μία...τι έκανες μέχρι τώρα?? Έβγαζες, του τα έδινες..και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δανεικά και αγύριστα...

Και ότι έριξες και στο παγκάρι υπέρ των φτωχών (κρυφά από όλους), σύνολο 300 ευρώ τον χρόνο..ούτε γάτα ούτε ζημιά...

έκανες και ένα καλό για την ψυχή σου.

Τώρα όμως με την επαναστατική φοροκάρτα, θα σου πεί στο τέλος του χρόνου..."ελάτε εδώ κύριε Κοσμόπουλε..Εϊχατε εισοδήματα 20.000 ευρώ. Ξοδέψατε με βάση τις αποδείξεις που βλέπω στην κάρτα σας 10.000 ευρώ, αλλά στον τραπεζικό σας λογαριασμό έχετε 9.200 ευρώ. Τι γίναν τα 800, γιατί δεν πήρατε απόδειξη και αρα δεν πήρε το κράτος τη νόμιμη φορολογία... είστε κλέφτης κύριε Κοσμόπουλε και βοηθάτε τη φοροφυγή...Πρόστιμο 1000 ευρώ"

Καληνύχτα σας!!! :(
Άβαταρ μέλους
constantinosa.gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από constantinosa.gr »

........................
panagiotisspy έγραψε: Καλύτερα να διώκεσαι και να τρως ξύλο και να κινδυνεύει η ζωή σου γι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ,
παρά,
να μην είσαι σίγουρος ΑΝ διώκεσαι και ΑΝ φταις και ΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΤΙ..
και να μην είσαι πλέον σίγουρος ΓΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ..
Πολύ σωστό...
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”