Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ..

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

defender
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ..

Δημοσίευση από defender »

:45 Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ
μετά από κυβερνητική απόφαση!!!

Εικόνα

Όπως γράφει η εφημερίδα "Ημερησία" η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας μίας χώρας που η επίσημη θρησκεία είναι ο Χριστιανισμός, σταματά την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας. Η διακοπή της κυριακάτικης μετάδοσης ήταν προϊόν απόφασης της Κυβέρνησης όπως γράφει η εφημερίδα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί το κόψιμο της εκπομπής του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου με τίτλο "Αρχονταρίκι".

Μετά την αντικατάσταση λαού που επιχειρείται όλα αυτά τα χρόνια με την συνεχιζόμενη εισροή και παραμονή δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών κυρίως μουσουλμάνων από την Αφρική και Ασία τώρα έχουμε την «επίθεση» στην ψυχή και την πίστη του μέσου Χριστιανού Έλληνα.

Προφανώς η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας και του πειράματος κοινωνικής μηχανικής που εφαρμόζεται στην χώρα με την πλήρη διάλυση των υπαρχόντων δομών αξιών και ηθών και την δημιουργία νέων, σύμφωνες με τα πρότυπα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας άσχετα αν αυτή καταρρέει όπου εφαρμόστηκε και οι άνθρωποι ζητάνε την επιστροφή στις ρίζες τους και τις αξίες τους
"ταίς πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς"
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Re: Σταματά η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ..

Δημοσίευση από Αθανάσιος »

Θα ελεγα, οτι αθελα τους κανουνε και ενα ΚΑΛΟ!

Η Θεια Λειτουργια υποθετω δεν ειναι για να την 'παρακουλουθεις" 'δια της τηλεορασεως'!

Θα μου πειτε, υπαρχουνε ασθενεις.
Ναι, υπαρχουνε.
Ας προσευχονται!

Επισης, για τους ασθενεις, που δεν μπορουνε να πανε στην Εκκλησια υπαρχει και το Εκκλησιαστικο ραδιόφωνο.

Ας μην τα βλεπουμε ολα 'μαυρα'!

Η Πιστη μας εξαρταται δηλαδη απο την ΕΡΤ κατα ποσο δημοσιευει και προβάλλει την θεια Λειτουργια εν τη Εκκλησια;

Αθανάσιος
defender
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

η πίστη μας δεν εξαρτάται από καμιά ερτ,
απλώς η γενικότερη πολιτική είναι αντιχριστιανική και ενοχλητική!!
και βέβαια σε ασθενείς και πρεσβυτέρους που θέλουν εύκολα κι απλά να παρακολουθήσουν από το σπίτι
δεν έχει κανένας δικαίωμα να τους στερεί αυτό το προνόμιο.. :45
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Οτι η πολιτικη του κράτους και της Δυσης ειναι ΑΝΤΙ-Χριστιανική, αυτο δυστυχως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!

Αλλίμονο εαν δεν ητανε!

--------------------------------
Οσον αφορα την Θεια Λειτουργια - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ μονον οποιος ειναι άρρωστος! (ή για λογους εργασιας, αν εισαι π.χ. γιατρός ή αστυνομικος και εχεις υπηρεσία λογικο ειναι να μην μπορεις να πας στην Εκκλησια).

Ομως, καπου ειχαμε βολευτει! Ξερεις ποσοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ λεγανε: "Ελα μωρε, γιατι να παω στην Εκκλησια; Θα ανοιξω την τηλεοραση, το ιδιο ειναι"!
defender
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

έστω αυτοί που δικαιολογούνται όπως λες,
γιατί να τους στερούν αυτό το δικαίωμα ή τη χαρά?
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Defender,

ας απαντησω με ενα πολυ απλο παραδειγμα:
εαν εγω σου περιγραψω, τι ωραια μπριζόλα εφαγα το μεσημερι...εσυ, που δεν ησουνα εκει και τωρα πεινάς, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ τιποτα;

Αν σου περιγραψει ενα ζευγάρι, ποσο ερωτευμενο ειναι - εσυ τι μπορεις να 'νιώσεις'; Απολυτως τίποτα, το πολυ πολυ να συγκινηθεις, αλλά εχεις καποιο κέρδος;

------------------------

Η εν Χριστώ ζωή υποθέτω ειναι προσωπικο βίωμα!
Δεν εχω αυτην την στιγμή προχειρα καποια άρθρα - υπαρχουνε παντως στο διαδίκτυο, όπου Μοναχοί εξηγουνε αναλυτικά, γιατι δεν 'ωφελει' η παρακολουθηση της Θειας Λειτουργιας δια Τηλεορασεως - η κριτική που ασκειται ειναι αυστηροί!

Πρώτη η Ιεραρχία της Ελλαδος θα επρεπε να σταματησει την αναμετάδοση της θειας Λειτουργιας!

Σκεψου να σου ελεγα οτι 'κοινωνησα μεσω της Τηλέορασεως";

Τι ειναι η Θεια Λειτουργια;

Κατι που το βλεπουμε απο μακρια, και τι ωραια ράσα που φορουσε ο παπάς και ποσο κατανυκτικά εψαλλε ο ψαλτης και τωρα 'εκτελεσαμε' το καθηκον μας;

Η Θεια Χάρις υποθετω οτι 'επισκεπτεται' εναν χριστιανο, οταν ειναι Παρων, οταν Ενεργα ΣΥμμετέχει, εν Γνωση του - δηλ ξαπλωμενος στον καναπε του σαλονιου εγω βλεπω την Λειτουργια... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;

Μηπως παραλληλα να τρωω και μια νοστιμη Pizza;

---------------------------------

Καλα θα ητανε το Ελληνικο Κρατος να ητανε Ορθοδοξο.
Δεν ειναι ομως...και μην ανησυχειτε: θα δουμε και χειρότερα. :(
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Δεν ήταν και κακό που την είχε κάθε Κυριακή. Τώρα μην το κάνουμε ίσα και όμοια. Υπάρχουν όχι άρρωστοι άνθρωποι, υπάρχουν άνθρωποι που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να πάνε Εκκλησία. Μέσα σε αυτούς ήμουν και εγώ κάποτε, δεν μου έκανε κακό που την άκουγα την Θεία Λειτουργία απο το ΕΡΤ. Το ίδιο δεν ήταν το ίδιο, αλλά ήταν κάτι.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Αθανάσιος
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Καλησπέρα marinam,

γραφεις οτι υπαρχουνε καποιοι λογοι σοβαροι, για τους οποιους ενας ανθρωπος ενω θελει, δεν μπορει να επισκεφτει την Θεια Λειτουργια.

Εγω ανέφερα δυο. Ασθένεια ή εργασία. Π.χ. εισαι πυροσβέστης ή πιλότος και εργαζεσαι Κυριακή πρωί.

θα ήθελες εσυ με την σειρά σου να αναφέρεις καναδυο αλλες περιπτωσεις;

Θα σε ακουσω με προσοχή!
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Αθανάσιος έγραψε:Καλησπέρα marinam,

γραφεις οτι υπαρχουνε καποιοι λογοι σοβαροι, για τους οποιους ενας ανθρωπος ενω θελει, δεν μπορει να επισκεφτει την Θεια Λειτουργια.

Εγω ανέφερα δυο. Ασθένεια ή εργασία. Π.χ. εισαι πυροσβέστης ή πιλότος και εργαζεσαι Κυριακή πρωί.

θα ήθελες εσυ με την σειρά σου να αναφέρεις καναδυο αλλες περιπτωσεις;

Θα σε ακουσω με προσοχή!
Οταν δεν ζει κάποιος μια ζωή όπως πρέπει και αρμόζει σε Ορθόδοξο Χριστιανό, ή όταν δεν έχει μάθει απο το περιβάλλον του τι είναι Εκκλησια, Θεός, Αγάπη, δεν είναι κακό να την ακούσει έστω και τυχαία απο την τηλεόραση. Μερικοί άνθρωπο Αθανάσιε δεν είμαστε στην Εκκλησία (και δεν αναφέρωμαι μόνο εις τον Οίκο Του) απο μικρά παιδιά, αλλά πάμε σε αυτήν σε μεγάλη ηλικία. Και πιστεψέμε είναι χαζοκούτι η τηλεόραση, κακό όμως δεν κάνει η προβολή της Θεία Λειτουργίας αφού δεν συμμετεχει κάποιος σε αυτήν για διάφορους λόγους. Φυσικά το παν είναι να συμμετέχει αλλά δεν το κάνουμε ή δεν το κάναμε όλοι μας κάποτε στο παρελθον μας. Επίσης να σε προειδοποιήσω ότι δεν μου είναι ευκολο να εκφραστω σε ότι αφορά τον Θεό.... αλαλα τα χείλη των ασεβών. να έχεις μια καλή ημέρα.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφέ μου Αθανάσιε, είναι γεγονός ότι η Θεία Λειτουργία είναι καθαρά βιωματική και πρέπει να παριστάμεθα σε αυτήν διά ζώσης..
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η τηλεοπτική της κάλυψη..

Κι' εγώ θα ήθελα να συναντήσω τους συμφορουμίστες μου από κοντά, διότι η πραγματική κοινωνία των ανθρώπων έχει νόημα κυρίως όταν βρίσκονται πλάι - πλάι..
Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα φόρουμ..

Υπάρχουν ένα σωρό λόγοι που κάποιος δε μπορεί να πάει στη Θεία Λειτουργία..
Εμένα για παράδειγμα μου έτυχε κάποτε, από μιά ευκαιριακή οικογενειακή γκρίνια της τελευταίας στιγμής, να μην μπορέσω να πάω..
Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει πολλά, που δεν πάει ο νους μας..
Να σου πω επίσης, ότι κάποτε ήμουν άθεος..
Και όμως, εκείνα τα χρόνια, που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όλο και κάτι έβλεπα στην τηλεόραση, κατά περίεργο τρόπο μάλιστα, πολλές φορές ΔΕΝ άλλαζα κανάλι όταν τύχαινε να πέσω σε λειτουργία, δεν ξέρω γιατί....

Επίσης πιστεύω, πως δεν υπάρχουν πολλοί που λένε: "δεν πάω στην Εκκλησία, επειδή μπορώ να δω τη Λειτουργία στην τηλεόραση"..
Και αν υπάρχουν, ε τότε, αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν να αποκομίσουν και πολλά αν παραστούν διά ζώσης, ας τη δουν απ' την τηλεόραση..

ΥΓ.
Την περασμένη Κυριακή, δεν πήγα στην Εκκλησία, είχα όμως την ευκαιρία παρακολουθώντας την απ' την ΕΤ1, να δω και κάτι που δεν είχα ξαναδεί "ζωντανά", την ενθρόνιση κάποιου νέου Ιεράρχη, την οποία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος..
Είδα όλη την ιεροτελεστία, με όλο της το τυπικό..
Είδα τα δακρυσμένα μάτια του καινούριου ποιμένα, άκουσα το πλήθος να προσφωνεί "'Άξιος", ήταν κάτι που με έκανε να νιώσω όμορφα και μου έδωσε χαρά..
Ουδέν κακόν αμιγές καλού λοιπόν....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”