ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ 10/8/2009 - ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΩΣ Α/ΓΕΕΘΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ: "Ως τελευταία ένδειξη τιμής και σεβασμού προς το μεγαλείο των Ενόπλων Δυνάμεων, κλίνω ευλαβικά το γόνυ μπροστά στους αθάνατους νεκρούς των Αγώνων του Έθνους, αλλά και τους ήρωες της ειρηνικής περιόδου που έπεσαν ή τραυματίστηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, επιδεικνύοντας θάρρος και αλτρουισμό!
Χαιρετίζω τις πολεμικές Σημαίες όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και εύχομαι η Υπεραγία Θεοτόκος πάντα να τις προστατεύει!
Ζήτω η Πατρίδα!
Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!"
Στρατηγός Δημήτρης Γράψας
Συντονιστής: Συντονιστές
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Στρατηγός Δημήτρης Γράψας
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ...ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ..ΤΥΧΑΙΟ ;
ΛΕς ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΓΡΑΨΑς ,,,,ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΞΑΝΑ ; ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ .........ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΝΩ .
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάνο μπορείς να έχεις δίκιο, αλλά αν ξέρεις και θέλεις εξήγησέ το λίγο.
Τι πάει να πει εν ριπη οφθαλμού;
Γενικώς οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται κάποια στιγμή.
Μάλιστα αν αποστρατευτεί ο στρατηγός αποστρατεύεται και όλη η σειρά του ή κάπως έτσι.
Τον Γράψα αποστρατευσε νομίζω η Μπακογιάννη; ή κάνω λάθος;
Και αν υποθέσουμε ότι κάπου διαφώνησαν και αδίκως τον αποστράτευσαν (που νομίζω έτσι έγινε), και τι έγινε;
Την άλλη χρονιά δεν θα αποστρατευόταν; ή την παράλλη;
Δηλαδή έπρεπε να μείνει μέχρι να συμβεί η γνωστή προφητεία, που δεν έχει μάλιστα καρατσεκαριστεί;
Ειλικρινά βάζω τα ερωτήματα για να βρω την άκρη.
Όχι για να προκαταλάβω απαντήσεις.
Αν είμαι λάθος ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Τι πάει να πει εν ριπη οφθαλμού;
Γενικώς οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται κάποια στιγμή.
Μάλιστα αν αποστρατευτεί ο στρατηγός αποστρατεύεται και όλη η σειρά του ή κάπως έτσι.
Τον Γράψα αποστρατευσε νομίζω η Μπακογιάννη; ή κάνω λάθος;
Και αν υποθέσουμε ότι κάπου διαφώνησαν και αδίκως τον αποστράτευσαν (που νομίζω έτσι έγινε), και τι έγινε;
Την άλλη χρονιά δεν θα αποστρατευόταν; ή την παράλλη;
Δηλαδή έπρεπε να μείνει μέχρι να συμβεί η γνωστή προφητεία, που δεν έχει μάλιστα καρατσεκαριστεί;
Ειλικρινά βάζω τα ερωτήματα για να βρω την άκρη.
Όχι για να προκαταλάβω απαντήσεις.
Αν είμαι λάθος ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.
Εδώ με την προφητεία ο καθένας το αλλάζει όπως θέλει. Άλλος λέει ότι ήταν ο Γράψας, άλλος λέει ότι το αρχικό γράμμα ονόματος είναι ένα άλλο.
Και εγώ δίνω ένα άλλο σενάριο. Ας πούμε ότι ο Γράψας βραβεύεται για την προσφορά του μετά από 1 χρόνο και ένα στρατόπεδο ονομάζεται στρατόπεδο Γράψα.
Και έστω ότι μπαίνουν από το στρατόπεδο Γράψα οι φαντάροι πρώτοι στην Πόλη.
ο Γράψας μπήκε με το όνομα του αλλά όχι ο ίδιος.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και έτσι η προφητεία;
Δεν ξέρουμε και για αυτό όλα είναι πιθανά.
Και εγώ δίνω ένα άλλο σενάριο. Ας πούμε ότι ο Γράψας βραβεύεται για την προσφορά του μετά από 1 χρόνο και ένα στρατόπεδο ονομάζεται στρατόπεδο Γράψα.
Και έστω ότι μπαίνουν από το στρατόπεδο Γράψα οι φαντάροι πρώτοι στην Πόλη.
ο Γράψας μπήκε με το όνομα του αλλά όχι ο ίδιος.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και έτσι η προφητεία;
Δεν ξέρουμε και για αυτό όλα είναι πιθανά.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ .......[ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ] ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩς ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΞΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ [[ ΠΟΛΛΕς ]] ΙΚΑΝΟΤΗΤΕς ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ vasilisalt ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ [[ ΑΚΟΜΑ ]]
ΙΔΩΜΕΝ ΑΔΕΛΦΙΑ .............
ΙΔΩΜΕΝ ΑΔΕΛΦΙΑ .............
ΑΞΙΟΣ!! 

"ταίς πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς"
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Με τον Δημήτρη Γράψα συνυπηρετήσαμε το 1988 στην Ξάνθη. Εγώ ήμουν δόκιμος ανθυπολοχαγός του Μηχανικού, υπηρετώντας στο 4ο Επιτελικό Γραφείο της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και εκείνος Διευθυντής του 4ου Ε.Γ. αντισυνταγματάρχης, στον βαθμό.
'Ηταν ο αξιωματικός του Ε.Σ. και μάλιστα "μαύρος" (τεθωρακισμένος) που μ' εκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τους Έλληνες αξιωματικούς, τους οποίους μέχρι τότε τους θεωρούσα κολλημένους Δημόσιους Υπαλλήλους. Καθαρό μυαλό, σφαιρικό και μια ζωή γεμάτη αξίες και ιδανικά. Έφυγε από την Ξάνθη για να αναλαβει την δυσμενέστερη υπηρεσία, ως διοικητής της Δ΄ ΕΑΝ (Επιλαρχίας Αναχαιτίσεως) στον Έβρο.
Ο Δ. Γράψας έγινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον Μάρτιο του 2007, ενώ πριν ένα χρόνο (Μάρτιος 2006) είχε γίνει αρχηγός ΓΕΣ. Η θητεία κάθε αρχηγού ΓΕΕΘΑ κρατούσε ένα έτος και ο επόμενος που αναλάμβανε προερχόταν από άλλο όπλο. Δηλαδή τη μια χρονιά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέρχονταν από τον Στρατό Ξηράς, την επομένη από το ΝαυτικΌ, τη μεθεπομένη από την Αεροπορία μετά πάλι από τον ΣΞ κλπ. Ο Γράψας ήταν ο μόνος που παρέμεινε στη θέση και την επόμενη σεζόν (2008-2009), για να αποδεσμευθεί εσπευσμένα τον Αύγουστο του 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή παρέπεε και ο Υπουργός ΕΘ.Α. κ. Μεϊμαράκης δεν αντιστάθηκε στην έντονη απαίτηση της Υπουργού Εξ. κας Μπακογιάννη να τον απομακρύνει γιατί ο κ. Γράψας ήθελε σθεναρή αντμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων (= όχι ηττοπαθή και συνεχώς υποχωρητική), ενώ η Υπουργός είτε επειδή έκ@#$% μαλλί σε κάθε Τουρκική πρόκληση είτε επειδή αυτό είχε υποσχεθεί στους "ημετέρους συμμάχους" ήθελε ήρεμη αντίδραση.
Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Τόση εντύπωση μου είχε κάνει.
'Ηταν ο αξιωματικός του Ε.Σ. και μάλιστα "μαύρος" (τεθωρακισμένος) που μ' εκανε να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τους Έλληνες αξιωματικούς, τους οποίους μέχρι τότε τους θεωρούσα κολλημένους Δημόσιους Υπαλλήλους. Καθαρό μυαλό, σφαιρικό και μια ζωή γεμάτη αξίες και ιδανικά. Έφυγε από την Ξάνθη για να αναλαβει την δυσμενέστερη υπηρεσία, ως διοικητής της Δ΄ ΕΑΝ (Επιλαρχίας Αναχαιτίσεως) στον Έβρο.
Ο Δ. Γράψας έγινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον Μάρτιο του 2007, ενώ πριν ένα χρόνο (Μάρτιος 2006) είχε γίνει αρχηγός ΓΕΣ. Η θητεία κάθε αρχηγού ΓΕΕΘΑ κρατούσε ένα έτος και ο επόμενος που αναλάμβανε προερχόταν από άλλο όπλο. Δηλαδή τη μια χρονιά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προέρχονταν από τον Στρατό Ξηράς, την επομένη από το ΝαυτικΌ, τη μεθεπομένη από την Αεροπορία μετά πάλι από τον ΣΞ κλπ. Ο Γράψας ήταν ο μόνος που παρέμεινε στη θέση και την επόμενη σεζόν (2008-2009), για να αποδεσμευθεί εσπευσμένα τον Αύγουστο του 2009, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή παρέπεε και ο Υπουργός ΕΘ.Α. κ. Μεϊμαράκης δεν αντιστάθηκε στην έντονη απαίτηση της Υπουργού Εξ. κας Μπακογιάννη να τον απομακρύνει γιατί ο κ. Γράψας ήθελε σθεναρή αντμετώπιση των Τουρκικών προκλήσεων (= όχι ηττοπαθή και συνεχώς υποχωρητική), ενώ η Υπουργός είτε επειδή έκ@#$% μαλλί σε κάθε Τουρκική πρόκληση είτε επειδή αυτό είχε υποσχεθεί στους "ημετέρους συμμάχους" ήθελε ήρεμη αντίδραση.
Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Τόση εντύπωση μου είχε κάνει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.