Παρέλαση ????????
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παρέλαση ????????
Θα τους εμποδίσουν να ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων!
Πολίτες από το νομό Πιερίας κάνουν έκκληση προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, πριν την έναρξη της επετειακής παρέλασης για την απελευθέρωση της Κατερίνης, να κατέβουν σύσσωμοι στο οδόστρωμα και να εμποδίσουν τους 4 βουλευτές της Πιερίαςνα ανέβουν στην
εξέδρα των επισήμων!
πηγή http://lefteria.blogspot.com
Echoun apofasisi kapoia sxolia akoma kai na girisoun stin parelasi to kefali apo thn alli ta paidia...ti lete gi afto?
Πολίτες από το νομό Πιερίας κάνουν έκκληση προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, πριν την έναρξη της επετειακής παρέλασης για την απελευθέρωση της Κατερίνης, να κατέβουν σύσσωμοι στο οδόστρωμα και να εμποδίσουν τους 4 βουλευτές της Πιερίαςνα ανέβουν στην
εξέδρα των επισήμων!
πηγή http://lefteria.blogspot.com
Echoun apofasisi kapoia sxolia akoma kai na girisoun stin parelasi to kefali apo thn alli ta paidia...ti lete gi afto?
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: παρέλαση ????????
Πολύ καλά θα τους κάνουν, όπως αυτοί γυρνανε το "Ακατοίκητο" τους κεφάλι στο Ελληνικό λαό έτσι να τους κάνουν και τα παιδιά μας.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Παρέλαση ????????
Τελικα το ειπαν και το εκαναν καποια σχολεια.......να δουμε τι θα γινει στην επομενη παρελαση στη Θεσσνικη και στην Αθηνα???????

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Δεν καταλαβαίνουν αυτοί από τέτοια
. Εδώ τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει
. Είχε δίκιο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ που τους παρομοίασε με κάποια συμπαθή τετράποδα.
Ο ίδιος υφυπουργός, πρώην δήμαρχος, που αποδοκιμάστηκε έντονα πρόσφατα στην Κοζάνη, απείλησε τους υπάλληλους της καθαριότητας των Δήμων ότι θα τους καταργήσει με τροπολογία στο επίμαχο νομοσχέδιο και θα βάλει στη θέση τους εργολάβους.
Η σύγκρουσή τους με την κοινωνία εξελίσσεται σε σύρραξη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Ο ίδιος υφυπουργός, πρώην δήμαρχος, που αποδοκιμάστηκε έντονα πρόσφατα στην Κοζάνη, απείλησε τους υπάλληλους της καθαριότητας των Δήμων ότι θα τους καταργήσει με τροπολογία στο επίμαχο νομοσχέδιο και θα βάλει στη θέση τους εργολάβους.
Η σύγκρουσή τους με την κοινωνία εξελίσσεται σε σύρραξη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πέρα από τα μνημονιακά.
Αυτη η ιστορία με τους επίσημους στις παρελάσεις έχει καταντήσει γελοία.
Κάθε γλύφτης παρατρεχάμενος της εκάστοτε δημοτικής αρχής πάιρνει θέση στα επίσημα.
Προσωπικά το βρίσκω γελοίο τα παιδιά μας να παραδίδουν τιμές στους κάθε είδους ντενεκέδες.
Θα προτιμούσα, τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας (και μόνο αυτούς, δηλαδή δήμαρχος, αντιδήμαρχοι τελος, συν στρατιωτικοί)
και ακριβώς στο κέντρο τους επιζήσαντες των πολέμων του 40, της Κορέας και όσων τραυματίστηκαν στο εθνικό καθήκον.
Έτσι θα πάρουν νόημα οι παρελάσεις και θα καταλαβαίνουν τα παιδιά μας τι νόημα έχουν όλα αυτά.
Αυτη η ιστορία με τους επίσημους στις παρελάσεις έχει καταντήσει γελοία.
Κάθε γλύφτης παρατρεχάμενος της εκάστοτε δημοτικής αρχής πάιρνει θέση στα επίσημα.
Προσωπικά το βρίσκω γελοίο τα παιδιά μας να παραδίδουν τιμές στους κάθε είδους ντενεκέδες.
Θα προτιμούσα, τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας (και μόνο αυτούς, δηλαδή δήμαρχος, αντιδήμαρχοι τελος, συν στρατιωτικοί)
και ακριβώς στο κέντρο τους επιζήσαντες των πολέμων του 40, της Κορέας και όσων τραυματίστηκαν στο εθνικό καθήκον.
Έτσι θα πάρουν νόημα οι παρελάσεις και θα καταλαβαίνουν τα παιδιά μας τι νόημα έχουν όλα αυτά.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, είμαι απολύτως κατά των παρελάσεων και είμαι υπέρ της κατάργησής τους..
Εμνευστής των παρελάσεων στον 20ο αιώνα ήταν ο Χίτλερ και ακολούθησαν γενικά οι άλλες φασιστικές ηγεσίες, όπως ο Μουσολίνι, ο Στάλιν, ο Μεταξάς κλπ..
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμμιά χρησιμότητα των παρελάσεων, άσε που στοιχίζουν ένα σωρό χρήματα.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το Βασίλη, αν διατηρηθούν οι παρελάσεις, πρέπει η νοηματοδοσία τους να προσβλέπει σε αυτό ακριβώς που διέκρινε....
Δηλαδή στην τιμή απέναντι στην πατρίδα και στους ήρωες, αφού βέβαια πρώτα τα παιδιά μας καταλάβουν τι σημαίνει πατρίδα και ήρωας....
Εμνευστής των παρελάσεων στον 20ο αιώνα ήταν ο Χίτλερ και ακολούθησαν γενικά οι άλλες φασιστικές ηγεσίες, όπως ο Μουσολίνι, ο Στάλιν, ο Μεταξάς κλπ..
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμμιά χρησιμότητα των παρελάσεων, άσε που στοιχίζουν ένα σωρό χρήματα.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με το Βασίλη, αν διατηρηθούν οι παρελάσεις, πρέπει η νοηματοδοσία τους να προσβλέπει σε αυτό ακριβώς που διέκρινε....
Δηλαδή στην τιμή απέναντι στην πατρίδα και στους ήρωες, αφού βέβαια πρώτα τα παιδιά μας καταλάβουν τι σημαίνει πατρίδα και ήρωας....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- nikolaos-9
- Τακτικό Μέλος

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παναγιώτη και να προσθέσω πως οι παρελάσεις (που γινόταν από την αρχαία εποχή), είναι απομεινάρια των τακτικών που χρησιμοποιούσαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να επιδείξουν την απόλυτή τους ηγεμονία.
Όταν κατακτούσαν οι Ρωμαίοι πχ. μία πόλη, παρέλαυναν θριαμβευτικά στο κέντρο προκειμένου να επιδείξουν τη στρατιωτική τους ισχύ στους κατακτημένους αλλά και να "φρενάρουν" κάποια τυχόν εξέγερση, με την υπεροπλία που έβλεπε ο κόσμος πως διαθέτουν.
Καμία χρησιμότητα δεν έχουν στις δημοκρατικές κοινωνίες οι παρελάσεις και σε καμία περίπτωση δεν καλλιεργούν την εθνική συνείδηση εάν αυτό είναι το ζητούμενο.
Όταν κατακτούσαν οι Ρωμαίοι πχ. μία πόλη, παρέλαυναν θριαμβευτικά στο κέντρο προκειμένου να επιδείξουν τη στρατιωτική τους ισχύ στους κατακτημένους αλλά και να "φρενάρουν" κάποια τυχόν εξέγερση, με την υπεροπλία που έβλεπε ο κόσμος πως διαθέτουν.
Καμία χρησιμότητα δεν έχουν στις δημοκρατικές κοινωνίες οι παρελάσεις και σε καμία περίπτωση δεν καλλιεργούν την εθνική συνείδηση εάν αυτό είναι το ζητούμενο.
"Εν ημέρα θλίψεώς μου τον Θεόν εξεζήτησα"
- faviola
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Οι παρελάσεις, θεωρώ, δίνουν στον λαό το έναυσμα να θυμηθεί τους αγώνες του, τις νίκες του ακόμα και τις ήττες του. Συνδέουν τους νεώτερους με γεγονότα μακρινά. Δεν είναι συγκινητικό να περνάνε παρελαύνοντας μπροστά σου οι ανάπηροι πολέμου; Τα γεροντάκια που θυσίασαν τον εαυτό τους; Όταν παρελαύνουν τα παιδιά είναι σα να περνούν μπροστά μας η Ιστορία με τους γνωστούς και τους άγνωστους ήρωές της! Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο τι ποιο ωραίο από το να θυμηθούμε πόσο μας πολέμησαν κάποιοι, κάποτε και να το συγκρίνουμε με το σήμερα;
Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
- Γεώργιος-Κέρκυρα
- Συστηματικός Αποστολέας

+1από faviola » Δευτ Οκτ 17, 2011 2:27 pm
Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Οι παρελάσεις, θεωρώ, δίνουν στον λαό το έναυσμα να θυμηθεί τους αγώνες του, τις νίκες του ακόμα και τις ήττες του. Συνδέουν τους νεώτερους με γεγονότα μακρινά. Δεν είναι συγκινητικό να περνάνε παρελαύνοντας μπροστά σου οι ανάπηροι πολέμου; Τα γεροντάκια που θυσίασαν τον εαυτό τους; Όταν παρελαύνουν τα παιδιά είναι σα να περνούν μπροστά μας η Ιστορία με τους γνωστούς και τους άγνωστους ήρωές της! Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο τι ποιο ωραίο από το να θυμηθούμε πόσο μας πολέμησαν κάποιοι, κάποτε και να το συγκρίνουμε με το σήμερα;Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Οι παρελάσεις, θεωρώ, δίνουν στον λαό το έναυσμα να θυμηθεί τους αγώνες του, τις νίκες του ακόμα και τις ήττες του. Συνδέουν τους νεώτερους με γεγονότα μακρινά. Δεν είναι συγκινητικό να περνάνε παρελαύνοντας μπροστά σου οι ανάπηροι πολέμου; Τα γεροντάκια που θυσίασαν τον εαυτό τους; Όταν παρελαύνουν τα παιδιά είναι σα να περνούν μπροστά μας η Ιστορία με τους γνωστούς και τους άγνωστους ήρωές της! Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο τι ποιο ωραίο από το να θυμηθούμε πόσο μας πολέμησαν κάποιοι, κάποτε και να το συγκρίνουμε με το σήμερα;
Ήμαρτον εις σε Σωτήρ, ως ο άσωτος υιός. Δέξαι με Πάτερ μετανοούντα και ελέησόν με ο Θεός.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σωστά φαίνονται όλα αυτά Άννα..faviola έγραψε:Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Οι παρελάσεις, θεωρώ, δίνουν στον λαό το έναυσμα να θυμηθεί τους αγώνες του, τις νίκες του ακόμα και τις ήττες του. Συνδέουν τους νεώτερους με γεγονότα μακρινά. Δεν είναι συγκινητικό να περνάνε παρελαύνοντας μπροστά σου οι ανάπηροι πολέμου; Τα γεροντάκια που θυσίασαν τον εαυτό τους; Όταν παρελαύνουν τα παιδιά είναι σα να περνούν μπροστά μας η Ιστορία με τους γνωστούς και τους άγνωστους ήρωές της! Ειδικά σε μια τέτοια περίοδο τι ποιο ωραίο από το να θυμηθούμε πόσο μας πολέμησαν κάποιοι, κάποτε και να το συγκρίνουμε με το σήμερα;
Αλλά το ζήτημα είναι ότι περιγράφεις, την ανάγκη που νιώθουμε για κάτι, έχοντάς το ουσιαστικά εντός μας απεμπολήσει, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε επετείους και γιορτές..
Ανάγκη να "θυμάται" έχει αυτός που "ξεχνάει"..
Οι παρελάσεις μοιάζουν με "φάρμακο" ενάντια στα συμπτώματα της λήθης και όχι με "θεραπεία" των αιτίων της..
Σημασία έχει η ουσία κι' όχι ο τύπος κατά τη γνώμη μου..
Πιστεύω πως, αν είχαμε τη δυνατότητα να διοργανώνουμε τις παρελάσεις, με τρόπο που να έχει ουσία, που να τις καταξιώνει και να τις καθιστά χρήσιμες, τότε θάμασταν αυτονόητα ως έθνος και ως λαός τόσο ψηλά, που οι παρελάσεις θάχαν ήδη καταργηθεί απ' την ίδια την φύση των πραγμάτων, δε θα τις θέλαμε καθόλου έτσι κι' αλλιώς, γιατί η κάθε μας μέρα θάταν "επέτειος τιμής και αγώνα και Αλήθειας"....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.