Ίεραποστολικά μηνύματα

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
CHRISTINA_K
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 22
Εγγραφή: Τετ Μαρ 08, 2006 6:00 am

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημοσίευση από CHRISTINA_K »

Αγαπητοί μου αδερφοί,


έχω την χαρά να σας προσκαλέσω σε μια συνάντηση με ένα ταπεινό εργάτη της ιεραποστολής στο Κογκό που για λίγο καιρό θα βρίσκεται στην Αθήνα. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή εμπειρία να γίνουμε γνώστες του έργου της ιεραποστολής σε μια περιοχή της Κεντρώας Αφρικής. Μπορούμε να μάθουμε πολλά για τη ζωή στην Αφρική γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους Αφρικανούς αδερφούς μας και πλησιάζοντάς τους με το ενδιαφέρον μας. Για μένα είναι ένα μάθημα ζωής με άλλη ματιά πέρα μακριά από την καταναλωτική κοινωνία που ζούμε. Επίσης και μόνο η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα αξίζει πολλά γιατί με την παρουσία σας συμπαραστέκεστε στο όμορφο και θεάρεστο έργο της εξάπλωσης της ορθοδοξίας μας.

Περιμένω τα μυνήματά σας

με αγάπη Χριστού

Χριστίνα
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Τα νέα προέρχονται από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής (συντομογραφικά από δω και κάτω : ΑΟΕΙ ),Μακένζυ Κινγκ 6, πλατεία Αγίας Σοφίας,54622, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310 279910, φαξ 2310 279902, εμαιλ :IERAPOSTOLI@hotmail.com ( το περιοδικό σας αποστέλλεται δωρεάν ,καθώς και στους φίλους και γνωστούς σας)

Ιερά μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής
1. κτίσιμο μέσα σε 6 μήνες του Ι. Ναού Αγίου Ιακώβου Αδελφόθεου στο χωριό MWENA DITU

2. Δημοτικό - νηπιαγωγείο Τσιλούμπα
Τα χρήματα για την κατασκευή ήταν η αποζημίωση που πήρε η οικογένεια Παλαμιώτη από ΕΛλάδα, όταν σε επιχείρηση κατάσβεσης ο νεαρός υιός της σκοτώθηκε ( ας θυμόμαστε και ας προσευχόμαστε υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του Κώστα ). Γι' αυτό και το σχολείο θα ονοαστεί <OSTAS>. Πολλοί μικροί μαθητές που ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ (!!!) 2 και 3 ώρες (!!!) για να φτάσουν στο κεντρικό σχολείο ΦΩΣ των ΕΘΝΩΝ , τώρα θα έχουν το σχολείο μέσα στο χωριό τους.

3. Δημοτικό σχολείο bujimayi : εξατάξιο δημοτικό σχολείο χτίστηκε και θα λειτουργήσει φέτος, μέσα στην αυλή του Ι.Ναού Αγίου Αθανασίου και Κυρίλλοθ

4.Θεμελίωση του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης loypoyta

5. Αγιογράφηση ναών Ι.ν Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου

6. Κουρά π. Αθανασίου στη Κανάγκα ( διδασκάλου και συνεργάτου στο ραδιοφωνικό σταθμό ) ( να εύχεστε να τον ευλογεί και να τον ενισχύει ο Κύριος, ώστε να φανεί άξιος στο Ιεραποστολικό αμπελώνα του Θεού )

7. Σεμινάρια ιερέων στα ιεραποστολικά κέντρα Κανάγκας και Κολουέζι

8.Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου, συνοδεία του αγιορείτη μοναχού π.Δαμασκηνού, στο Μπουρούντι και Ρουάντα και τακτοποίηση όλων των διαδικασιών για την αγορά οικοπέδου και την ίδρυση Ιεραποστολικού Κέντρου ( η δύναμη του Αγίου Πνεύματος θα φέρει τη ζωηφόρο Ορθοδοξία και στα μέρη αυτά, θα φωτίσει ψυχές. 11 κράτη της Αφρικής δεν έχουν ακόμα ακούσει την Ορθόδοξη διδασκαλία, δεν γνωρίζουν τη μυστηριακή ζωή της εξομολόγησης και της Θείας Κοινωνίας...Ποιοί θα ακούσουν τη φωνή του Θεού : πορευθέντες....; Εμείς ας στηρίξουμε με τις προσευχές μας τα ιεραποστολικά κλιμάκια σε Μπορούντι, Ρουάντα, Μπραζαβίλ- Κογκό,καθώς και με υλική βοήθεια )

Ιερά Μητρόπολη Καμερούν

- κάλυψη τις 5 πρόχειρες ενορίες με λαμαρίνες στο Βόρειο Καμερούν

- επισκευή τοίχων και σκεπής μιας πρόχειρης Εκκλησίας,λόγω σφοδρού ανέμου

- χρηματική ενίσχυση για ανέγερση Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στη πρωτεύουσα του Καμερούν Γιαουντέ,γιατί δεν αρκεί ο ελληνικός κοινοτικός ναός. Ο ναός ( δωρεά του Δήμου Μεγαρέων και ανώνυμων φίλων της Ιεραποστολής ) βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση από κάθε συνοικία.Σύντομα θα αποσταλλούν και τα αρχιτεκτονικά σχέδια.Στο ημιυπόγειο του ναού θα λειτουργήσουν αίθουσα διαλέξεων,προβολών και Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο.

- ολοκλήρωση ιατρείου στο Γκιρί του Β. Καμαρούν.Απομένουν σοβάντισμα, κατασκευή πορτών και παραθύρων, ελαιοχρωματισμός

- σεμινάριο για κατηχήτριες με τη βοήθεια της συνταξιούχου Θεολόγου Ελένης Καπιδάκη ( Υ. Γ . Πόσοι άραγε συνταξιούχοι διαφόρων ειδικότητων, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο Ιεραποστολικό έργο! Πόσοι ανύπαντροι άνθρωποι, μεγάλης ηλικίας,θα μπορούσαν να προσφέρουν στις Ορθόδοξες Ιεραποστολές της Αφρικής και της Ασίας !Το Άγιο Πνεύμα θα πυρπολήσει και άλλες καρδιές και οι συνεργάτες της Ιεραποστολής θα πολλαπλασιαστούν, εντός και εκτός Ελλάδας!)

Ιερά Μητρόπολη Ουγκάντας ( επαρχία Βombo ) π. Ιωάννης Κιμπούκας

Στην επαρχία αυτή ο π. Ιωάννης συντηρεί σχολεία όλων των βαθμίδων ( δημοτικά και γυμνάσια με 2.000 περίπου μαθητές ) και ορφανοτροφεία

Επιστολή 1η :
Αγαπητοί φίλοι,
...ντρέπομαι που σας γράφω για ένα πρόβλημα που έχω...Έχουμε ένα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα μετά από την πείνα που έπεσε στη γειτονική μας χώρα, τη Κένυα.Ενώ και εμείς είχαμε πολλή ξηρασία και το καλαμπόκι δεν ήταν αρκετό για τηνΟυγκάντα, τώρα που το πήραμε από την Κένυα, η τιμή ανέβηκε πάρα πολύ και δυσκολευόμαστε πολύ για το φαγητό στα ορφανοτροφεία.Για το λόγο αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με βοηθήσετε στο σοβαρό αυτό θέμα, αν είναι ευλογημένο
π. Ιωάννης Κιμπούκας

Επιστολή 2η

Στη περιοχή αυτή υπήρχε η μικρή αλλά ιστορική ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος,γιατί εδώ ο κόσμος άκουσε για πρώτη φορά για την Ορθόδοξη Εκκλησία.Ιδρύθηκε απο τον π.Ρουβήμ Σπάρτα και τον π.Οβαδία, τους δύο πρωτοπόρους της Ορθοδοξίας στη χώρα μας ( Ήδη οι ψυχούλες τους θα προσεύχονται για την Ορθοδοξία στην Ουγκάντα και θα αγάλλονται από ψηλά !Ο Κύριος να τους ελεήσει και να τους αναπαύσει σε τόπο αναπαύσεως ).Αλλά μετά από λίγα χρόνια έφυγαν για την πρωτεύουσα.Η πρώτη Ορθόδοξη ενορία της Ουγκάντα πέρασε πολλά και παραλίγο να διαλυθεί!

Το 1997 τα πράγματα αλλάζουν ξαφνικά ( Υ.Γ Έτσι λειτουργεί το θαύμα της δύναμης του Αγίου Πνεύματος. Εκεί που οι ανθρώπινες προσπάθειες δεν αρκούν, επεμβαίνει ο Παράκλητος για να οδηγήσει την Εκκλησία του Χριστού ) Στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας ( Ουγκάντα ) τοποθετείται ο π. Ιωνάς, ως Μητροπολίτης, και μας στέλνει ένα μικροκαμωμένο ιερέα με το όνομα π . Ιωάννης Κιμπούκας. Όταν τον είδαμε για πρώτη φορά , δε μας γέμισε το μάτι,και όταν μάθαμε από είχε μόλις γυρίσει από Ελλάδα όπου έμεινε για πολλά χρόνια, αναρωτηθήκαμε πως θα μπορέσει να μείνει στο χωριό μαζί μας, αφού και οι προκάτοχοί του έρχονταν μόνο Κυριακές.

Σύντομα μας διέψευσε, αφού εγκαταστάθηκε στο μικρό σπιτάκι που είχαμε στην ενορία.Με το ποδήλατο που είχε φέρει μαζί του, πήγαινε από χωριό σε χωρίο και μιλούσε στο κόσμο για την Ορθόδοξη Εκκλησία και το μήνυμα του Ευαγγελίου.Συμβούλευε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό σχολείο της ενορίας. Είχε φέρει μαζί του και μερικά ορφανά παιδιά που του είχε αφήσει ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρος.

Το 1997 , παραμονή των Χριστουγέννων, έκανε ομαδική βάπτιση 200 ατόμων...Μας μιλούσε για το δικό του όνειρο: να χτίσει ένα ορφανοτροφείο, ένα γυμνάσιο και ένα μικρό κέντρο Υγεία.Το 2001 το όνειρο του έγινε πραγματικότητα.Υπάρχει μέρος να κοιμηθούν τα παιδιά και μερικές αίθουσες να μαθαίνουν γράμματα

Το Δημοτικό έχει 900 παιδάκια. Τα περισσότερα μένουν στα γύρω χωριά. Έρχονται το πρωί και φεύγουν το απόγευμα.Το Γυμνάσιο έχει 800 παιδιά.Τα περισσότερα είναι ορφανά και μένουν στο ορφανοτροφείο.Ο Ναός μας που ήταν μεγάλος για εμάς, τώρα έγινε πολύ μικρός...Αυτά τα παιδιά τώρα θέλουν ασφάλεια από τους χωριανούς και η ενορία μας έχει γίνει σαν στρατόπεδο με συρματοπλέγματα ολόγυρα και αστυφύλακες που δεν μας αφήνουν να περάσουμε μέσα όποτε θέλουμε. Πριν, τις Κυριακές τις περνούσαμε στην ενορία.Τώρα , μόλις τελειώσει η Θεία Λειτουργία πρέπει να βγούμε έξω, γιατί τα παιδιά θέλουν διαβάσουν.

Ο π. Ιωάννης κατάλαβε το προβλημα και προσπαθεί να κτίσει έναν άλλο Ναό, πεντακόσια μέτρα από εδώ για εμάς.Αγόρασε ένα κτήμα για το σκοπό αυτό, μόνο που τουλείπουν λεφτά για να αρχίσουν οι εργασίες..Θέλω με αυτό το γράμμα να σας παρακαλέσω να μας βοηθήσετε να χτίσουμε τον Ιερό Ναό, ώστε να αφήσουμε την πρώτη μας εκκλησία στα παιδιά μας...αφου αυτά τα παιδιά είναι η ελπίδα όλων μας

Ανθρωποθυσίες στην Ουγκάντα
Καλά διαβάσατε.Στην Ουγκάντα του < σήμερα > υπάρχουν ακόμα ανθρωποθυσίες. Πολλά παιδιά χάνονται και θυσιάζονται στους μάγους ! Όποιος θέλει να γίνει πλούσιος, διάσημος, αρχηγός φυλών, επιτυχημένος επιχειρηματίας και ακόμα και βουλευτής δεν έχει άλλο να κάνει παρά να θυσιάσει ένα παιδί! Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα: πώς να προστέψει τα ορφανά της που εύκολα μπορούν να γίνουν θύματα χωρίς να μαθευτεί

Στη περιοχή Bombo έχει γίνει μια καλή προσπάθεια με το ορφανοτροφείο του π. Ιωάννη.Στα χωριά όμως που έχει διαδοθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου αυτός ο ιερέας έχει πολλά ορφανά σκορπισμένα.Θα ήθελε να τα μαζέψει σε ένα κατάλληλο μέρος που σήμερα δεν υπάρχει.Φοβάται ότι αν δεν κάνει κάτι σύντομα πολλά από αυτά θα καταλήξουν στους δρόμους και εύκολα να γίνουν θύματα ανθρωποθυσίας.Μιλάμε για παιδιά από 6 έως 12 χρονών.Για τα μεγάλα υπάρχει χώρος.Κινδυνεύουν όμως τα μικρά.

Ο Θεός να
σς ευλογεί προς το σκοπό αυτό
Alexios Mukisa
O πρόεδρος του χωριού


Αδέλφια μου,

Μήπως αυτά τα νέα μας αφορούν άμεσα; Μήπως τελικά ασχολούμαστε με θέματα ανούσια και χάνουμε τα μέγιστα; Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς; Τα εκκλησιαστικά < κουτσομπολιά > , οι εκκλησιαστικές διαμάχες περί ορίων, περί επιρροών, περί εκκλησιαστικής δικαιοσύνης ,περί εκλογής επισκόπων, περί διαχριστιανικών διαλόγων, περί συναντήσεων και επισκέψεων με ετερόδοξους, περί..., περί...;

Μήπως πρέπει να κοιτάξουμε σήμερα και κάθε μέρα τα ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ της Αφρικής και της Ασίας; Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τις όποιες πολιτικές, ιδεολογικές, ενδοεκκλησιαστικές διαφορές και να δούμε το πρόβλημα των παιδιών στην ΟΥΓΚΑΝΤΑ, στη ΚΕΝΥΑ, στο ΚΟΓΚΟ, στο ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ, στη ΡΟΥΑΝΤΑ, παντού σε Αφρική και Ασία, άμεσα; Μήπως ήρθε η ευλογημένη ώρα για μία πανστρατιά όλων των Ορθοδόξων για την ενίσχυση της Ορθόδοξης Ιεραποστολής; Μήπως ήρθε η ώρα να αφήσουμε τις υπερβολές σε θέματα υπερκαταναλωτισμού, διασκέδασης και να βοηθήσουμε τα Ορθόδοξα Ιεραποστολικά κλιμάκια σε Αφρική και Ασία, ώστε να φτιάξουν και άλλα σχολεία, κι άλλα ιατρεία, κι άλλα ορφανοτροφεία,κι άλλους ναούς ( γιατί ενδιαφερόμαστε και για την πνευματική τους προκοπή και τη σωτηρία και της ψυχής τους); Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι περισσότερο; Εμπρός να σηκωθούμε ψηλότερα...Εμπρός,κυρίως με προσευχή και νηστεία, με ταπείνωση, με μετάνοια, με μυστηριακή ζωή.Ας προσευχηθούμε αυτή τη βδομάδα και κάθε μέρα για τα παιδιά της Αφρικής, τα παιδιά του κόσμου, για την ενίσχυση των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων σε Ασία και Αφρική.Είμαστε εδώ,όσο το επιτρέπει ο Θεός, όσο μας ανέχεται ο Θεός, για να δώσουμε μία μικρή βοήθεια στο τεράστιο έργο του Ευαγγελισμού των Εθνών και της σωτηρίας των ανθρώπων σε όλο το κόσμο.

Ο Θεός να είναι μαζί μας, ο Κύριος να φωτίσει τις ανθρώπινες καρδιές, ο Κυριος να ευλογήσει όλους τους συνεργάτες της Ιεραποστολής ( ( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/3 ... lder=64498 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Νέα από Ζιμπάμπουε και Τανζανία

Δημοσίευση από pilotos »

Αντιγράφω από το περιοδικό ΤΑ ΚΡΙΝΑ ( σελ 10-11 ), Κορυδαλλών 10, Κάντζα Αττικής, 15351 , φαξ 210 6042441 :

Οι 10 χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά θρησκευομένων είναι κατά σειρά :
Χονγκ Κονγκ 14%
Ιαπωνία 17%
Τσεχία 22%
Ταϊλάνδη 28%
Ισραήλ 33%
Νορβηγία 36%
Ταϊβάν 36%
Ολλανδία 42%
Βρετανία 48%
Σιγκαπούρη 50 %


Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά αθέων:
Χονγκ Κονγκ 54%
Ιαπωνία 23%
Τσεχία 20%
Ταϊβάν 15%
Γαλλία 14%
Ισραήλ 13%

Τα ποσοστά αυτά δείχνουν την ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε ακόμα περισσότερο στο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής και στην Ασία.Σας θυμίζω ότι τα ίδια μεγάλα ποσοστά μη θρησκευομένων ή άθεων βλέπουμε στις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες της Εσθονίας, της Λιθουανίας και Λετονίας,σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Εσθονίας.

Το χρέος είναι μεγάλο για τις ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες που μαστίζονται από την < επιδημία > του ευδαιμονισμού και έχουν μεγάλα ποσοστά αυτοκτονιών.Πρέπει να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ, πρέπει να δώσουμε Χριστό, πρέπει να δώσουμε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ και ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΖΩΗ, πρέπει να δώσουμε ΝΟΕΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, πρέπει να δώσουμε ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ. Ας ενισχύσουμε τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Βόρειας, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με εκδόσεις Ορθόδοξων εντύπων, με επισκέψεις Κληρικών και Θεολόγων, με προσκλήσεις και υποτροφίες σε Ορθόδοξους νέους των περιοχών αυτών.Ας ενισχύσουμε την Μητρόπολη του Χονγκ Κονγκ που έχει μεγάλα ποσοστά αθέων στη περιοχή της, με υλική βοήθεια, με Ορθόδοξους Ιεραποστόλους, με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, για να έρθει Ορθόδοξη πνευματική άνθιση σε Ινδία,Κίνα, Νεπάλ, Ινδονησία, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Φιλιππίνες,Ιαπωνία και όπου αλλού ευλογήσει ο Παράκλητος.Βλέπετε ότι το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.Οι λαοί διψούν για Χριστό, για ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.Ποιος θα τους κηρύξει; Ποιος θα τους βαπτίσει; Ποιος θα τους δώσει Ελπίδα;Ποιοι θα τους εξομολογούν και θα τους κοινωνούν; Προσευχηθείτε στο Κύριο να φέρει και άλλους εργάτες της Ιεραποστολής στον Αμπελώνα Του.Οι ανάγκες τεράστιες...Και 36 ώρες να είχε η μέρα, δεν θα προλαβαίναμε να καλύψουμε τη βοήθεια στο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής!

Τα νέα προέρχονται από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό περιοδικό ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής (συντομογραφικά από δω και κάτω : ΑΟΕΙ ),Μακένζυ Κινγκ 6, πλατεία Αγίας Σοφίας,54622, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310 279910, φαξ 2310 279902, εμαιλ :IERAPOSTOLI@hotmail.com ( το περιοδικό σας αποστέλλεται δωρεάν ,καθώς και στους φίλους και γνωστούς σας)

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε

- εκδόθηκε η άδεια ανέγερσης του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου

-ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της ηλεκτρικής γεννήτριας, φίλτου νερού και έγινε η γεώτρηση

- ομαδικές βαπτίσεις Μπουλαουάγιο , ανάγκη για βασικό εξοπλισμό του ιεραποστολικού κέντρου, η σύνδεση με την εταιρεία παροχής ηλεκτρισμού, η τοποθέτηση θερμοσίφωνα στη κουζίνα της μεγάλης αίθουσας, η στρώση πλακόστρωτου και κρίνεται αναγκαία η κατεδάφιση των χώρων υγιεινής και η ανέγερση καινούριων, καθώς και ενός μικρού πρεσβυτερίου για τη διαμονή του εκάστοτε ιερέα ( Ποιος, ποιοι ιερείς , μοναχοί, μοναχές, θεολόγοι, εκπαιδευτικοί θα μεταβούν για να στηρίξουν το έργο της Μητρόπολης Ζιμπάμπουε; Ας προσευχόμαστε να δώσει φωτισμό ο Παράκλητος σε Ορθόδοξες ψυχές από όλο το κόσμο και να τους οδηγήσει εκεί! )

Υ.Γ Στη Ζιμπάμπουε ο πληθωρισμός τρέχει με 120% μηνιαίως και υπάρχει τεράστια δυσκολία στη προμήθεια των υλικών.Και ο Μητροπολίτης Γεώργιος εναποθέτει τις ελπίδες του στο Θεό και στους συνεργάτες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.Θα βρει τρόπους ο Κύριος μας να εξασφαλίσει την Ορθοδοξία και στη χώρα αυτή.



Ιερά επισκοπή Μπουκόμπας Τανζανίας

- χειροτονία 6 κληρικών στις 9/4/ 2006 ( 2 ιερείς και 4 διάκονοι).Σύνολο 32 κληρικοί για 166 κοινότητες διασκορπισμένες σε έκταση 200.000 τχ ( διπλάσια της Ελλάδας )

- οι χειροτονημένοι είναι απόφοιτοι της διετούς Ιερατικής Σχολής που συντηρείται από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Κέντρο της Αμερικής.

- Η Μονή Σίμωνος Πέτρας εμπλούτισε τη Σχολή με βιβλία,ενώ η Μητρόπολη Άργους μαζί με την ΑΟΕΙ εφοδίασαν τη σχολή με σύστημα γεννήτριας.Συνήθως υπάρχουν 12 μαθητές οικότροφοι για όλο το ακαδημαϊκό έτος.Από τη σχολή έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία έξι χρόνια 48 απόφοιτοι, οι 9 χειροτονήθηκαν και οι υπόλοιποι βοηθούν ως κατηχητές ( Ας τους δίνει πλούσιες τις ευλογίες Του ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός )

- Τεράστιες ανάγκες σε καθηγητές, βιβλία και θεολογική έρευνα.Υπάρχει ανάγκη καθηγητή μουσικής.Υπάρχει ανάγκη να μεταφράσουν βιβλία στα Σουαχίλι, τη γλώσσα του λαού της Τανζανίας, που είναι χρήσιμη στη λειτουργική, στο κήρυγμα, στη ποιμαντική.

- Ιεραποστολικό έργο στη Μουάντζα Τανζανίας με κόστος 25.000 ευρώ, αρχικά για χωροταξική μελέτη, αποτύπωση και αποζημιώση.Μόλις καλυφθείτο ποσό μας δίνουν το φάκελο ιδιοκτησίας.Ελπίζουν στις προσευχές μας και στη συμπαράστασή μας

- Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου στο Μπιχάμπο ( θεμέλια στις 12-06- 2006).Καλή κοινότητα με μεγάλη προοπτική.Μεγάλη έλλειψη νερού, υπάρχει μόνο μία λίμνη 5 χιλ. από το χωριό.Με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου θα καρποφορήσει η Ορθοδοξία και σε αυτή τη περιοχή

- προσφορά γεωτρυπάνου από Κύπρο

Υ.Γ Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μεταφραστούν Ορθόδοξα βιβλία δογματικά, κατηχητικά, προσευχητικά, λειτουργικά στη τοπική τους γλώσσα, καθώς και η Αγία Γραφή στα σουαχίλι, με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.Ποιες μητροπόλεις, ποιοι γλωσσομαθείς κληρικοί, ποιοι γλωσσομαθείς μοναχοί και μοναχές, ποιοι Θεολόγοι, ποιες ενορίες, ποια μοναστήρια, ποιες χριστιανικές αδελφότητες,ποιοι χριστιανικοί σύλλογοι, θα βοηθήσουν αυτό το τεράστιο εκδοτικό μεταφραστικό έργο για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Αφρικής και Ασίας; Ο Κύριος να οδηγήσει τα βήματα των ενδιαφερομένων...Εμείς, από το υστέρημα ή το περίσσευμα της καρδιάς μας, ας βοηθήσουμε και αυτό το έργο.



Αδέλφια μου,
διάγουμε περίοδο νηστείας και προσευχής, περίοδο προετοιμασίας για τα Άγια Χριστούγεννα.Οι καρδιές των φίλων, των γειτόνων , των συγγενών μας είναι ανοικτές τώρα σε έργα ΑΓΑΠΗΣ και ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.Γινόμαστε συνεργοί των Ιεραποστόλων όταν ευαισθητοποιούμε το περιβάλλον μας.Μαζί με τα δώρα της αγάπης για γιορτές,ας υπάρχει ένα περιοδικό που να ενημερώνει για το τεράστιο έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής.Ας έχουμε φυλλάδια για την Εξωτερική Ιεραποστολή στις ενορίες μας, στα μοναστήρια, στις αίθουσες διαλέξεων των ενοριών και των χριστιανικών αδελφοτήτων, στα κατηχητικά μας, στις νεανικές συντροφιές, στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, στα σχολεία μας, παντού όπου ευδοκεί ο Κύριος, με διάκριση, με ταπείνωση, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, που 21 αιώνες τώρα συντροφεύει την ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Χριστού.Θα δούμε το θαύμα της Πίστεως...Ας το κάνουμε σύνθημα στη Καρδιά μας, ας το κάνουμε ΑΙΤΗΜΑ της προσευχής: ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ, μέσα από την Ορθόδοξη Εκκλησία,κοντά στο Χριστό!

Ο Κύριος να ευλογεί τις όποιες, μικρές ή μεγάλες προσπάθειες μας.Αμήν.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

The Reawakening of the Missions Movement in Orthodox Church

Δημοσίευση από pilotos »

Cardiff-By-the-Sea, CA – The hum of cordial conversation gave motion to a room adorned with still and elegant beauty. Amidst white table-topped islands, crowned with carefully arranged yellow and gold flowers and plates of colorful culinary confections, Orthodox Christians of varying backgrounds, schooled together in preparation for a night recognizing the reawakening of a profound movement within the Orthodox Christian Church.


From the head table, His Grace Bishop Benjamin of Berkeley rose to address the nearly 200 pairs of eyes that were immediately fixed upon him. With the mystical spirit that flows from all Orthodox prayers, Bishop Benjamin blessed the evening’s meal and eloquently set the tone for the night’s theme, Orthodox Christian Missions. No place could have seemed farther removed from the majority of Orthodox mission theaters. Yet at that moment, in the Great Hall of Saints Constantine and Helen Greek Orthodox Church, nestled in the rolling hills of the southern California coast, the attendees of that evenings Orthodox Christian Mission Center (OCMC) Benefit Banquet were closer to the African highlands and the slums of Calcutta than they had been mere moments before.


A procession of speakers addressed an audience, well versed on the most ancient Christian Tradition, but who greatly desired to help it reach new frontiers. “There has always been, and always will be, a hunger for truth in the world. Christian missions are a way to feed this hunger,” states Cliff Argue, OCMC’s Board President. “The American Orthodox Churches are primed to fully engage in this life-saving work, as our communities have been well established making the resources needed for global missions now available.”

Presenter, Dr. George Christakis, shared his life of dedicated missionary service with the audience. Being joined by his three sons, Dr. Christakis was honored for his four decades of mission service by Cliff Argue, Dr. John Demakis, the OCMC Healthcare Committee Chair, and Fr. Martin Ritsi, the Mission Center’s Executive Director as well. Appointed to the initial Greek Orthodox Archdiocese Missions Committee in 1965, Dr. Christakis was amongst some of the first Orthodox Christians sent by the Mission Center to Africa in 1985. In the years that followed he would travel to Ghana, Uganda, Kenya, Tanzania, Ethiopia, Russia, and Serbia setting up medical clinics and ministering to the local people. He established the concept of healthcare missions for OCMC and has inspired many healthcare professionals to spread the Gospel of Christ through medical service abroad.

The nights keynote speaker, however, was Fr. David Rucker, OCMC’s new Associate Director. Fr. Rucker’s engaging presentation told of his upbringing in a Protestant missionary home, only to then discover the Orthodox Church later in life. His former experiences inspired his dedication to the growth of Orthodox missions. Fr. Rucker’s story is common among converts to the Orthodox faith who bring with them true missionary zeal and experience from other Christian denominations. “To be an Orthodox Christian is to be involved in missions,” believes Fr. Rucker. This inherited vigor for service is revitalizing otherwise stagnant communities, giving them a new purpose by shifting their perspective outward and encouraging participation in the growth of Orthodox Christianity as a whole.

The Orthodox Church has always been a collegial, yet hierarchical, body comprised of a wide range of jurisdictions that transcend national boundaries. And the many faces of Orthodox Christianity were well represented at the banquet. This reflected the Pan-Orthodox sentiments within the Orthodox communities of the San Diego area, and the diligent work of that regions Orthodox clergy brotherhood, spearheaded by Fr. George Morelli. Orthodox communities in the United States are discovering that through missions outreach, they are also able to foster Orthodox “inreach”, reinforcing a sense of commonality and unity within the faith.

“There was a lot of energy in the room,” noted one attendee. This energy was what inspired the organizers of the banquet in the first place. Jeannie Ranglas, along with the Saints Constantine and Helen ladies philanthropic society, known as Philoptochos, organized the evening’s festivities out of a dedication to the missions movement within Orthodoxy.

Mrs. Ranglas and her husband Gerry were also honored at the banquet for their dedicated service to the Mission Center by Fr. Martin and Helen Nicozisis, a former OCMC Board President. They were given an icon depicting the great commission as outlined in Matthew 28:19-20 where Christ calls His faithful to, “Go therefore and make disciples of all nations, baptizing them in the name of the Father, the Son and, the Holy Spirit, teaching them to observe all things that I have commanded you; and lo I am with you always, even to the end of the age.”

This banquet was one of many such events that are held whenever the OCMC Board of Directors convenes. Proceeding along the missions path as one body means that functions like the one held in Cardiff-By-the-Sea will need to become a more frequent occurrence. Awareness and support of the Mission Center’s many efforts are crucial to its success and the continuation of the Orthodox missions movement in America. The OCMC is the official international mission agency for all Orthodox jurisdictions in America, whose hierarchs, operating under the auspices of an organization known as the Standing Conference of Canonical Orthodox Bishops in the Americas (SCOBA), issued the Mission Center a mandate in 1984 to engage in mission work on its behalf.

Fulfilling this mandate, missionaries live as a witness to the Gospel of Christ. This witness often manifests itself in the spiritual and physical care for one’s neighbor. In his closing remarks, Fr. Martin, who’s own life has been devoted to mission service, made an analogy that reminded the audience what the term ‘neighbor’ really means. “If the world’s poor were before our eyes everyday,” he began, “we would be much more concerned for their well-being. It is events like this evening’s banquet that bring this spiritual and physical hunger before us, forcing us to acknowledge it and do something about it.” This appeal and the giving hearts of those present resulted in sizeable donations to the Mission Center for its many ministries. OCMC deploys long-term missionaries, the supports mission priests, send Orthodox mission teams, and offers scholarships for the theological training of those called to the priesthood in developing countries.

“The evening left everyone feeling really good about Orthodox Missions,” noted Mrs. Ranglas. “I think a lot of interest was generated regarding this type of work.”

As mission mindedness amongst Orthodox Christians continues to grow, the Church hopes it will find itself in a unique position in the coming years. It will have within its ranks an incredibly dedicated and capable clergy and laity ready to travel to the four corners of the world spreading the Gospel of Christ. They will also have a unified support structure that is able to effectively and uniformly facilitate this work. Events like the benefit banquet in Cardiff-By-the-Sea will be one of many matches struck in the re-kindling of an Orthodox flame that, its believers hope, will spread to the ends of the Earth.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Περιοδικό Πάντα τά έθνη

Δημοσίευση από pilotos »

Δείτε το νέο τεύχος του περιοδικού Πάντα τα Έθνη της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδας σε ηλεκτρονική μορφή

Περιοδικό Πάντα τα Έθνη ( τεύχη β'και γ' 2006)

( http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_ma ... ion/98.PDF )

( http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_ma ... ion/99.PDF )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Η μέριμνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για τα ορφανά παιδιά στη Γουατεμάλα.Ας προσευχηθούμε ο Κύριος να στηρίζει την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε όλο το κόσμο, ώστε να προσφέρει ψυχοσωματική ανάταση στις καρδιές των παιδιών μέσα από τα 7 μυστήρια της Εκκλησίας, καθώς και την νοερή καρδιακή προσευχή.

Guatemala City, Guatemala - The squalid streets of Guatemala City create an infinite labyrinth of pavement that spans the entire breadth of the mountain valley that it occupies. Laced with an intricate web of telephone wires and lined with colorful stucco buildings, these streets are amongst some of the most impoverished in the Western Hemisphere. In the center of this bustling metropolis, far away from the shops of Las Majadas and the romance of Antigua, rests Zona 1. Known as the old historic district, this area of Guatemala City is also home to some of the cities more nefarious elements. Yet within this industrial, polluted and over populated bastion of flailing modernity, shines the light of God, a place from which can be heard the joyous laughter of children and the ringing of church bells. This oasis of salvation is the Hogar Rafael Ayau orphanage.

In 2006 the Orthodox Christian Mission Center (OCMC) sent two Mission Teams to the Hogar with the hopes of providing a mother, a father, a sibling and a friend to small hearts, even if for only a couple of weeks. One of these teams team, led by Fr. Matthias Moriak, consisted of 11 Orthodox Christians from varying jurisdictions. Sharing his first impressions of the orphanage and its residents, Fr. Matthias relates, “The orphanage holds the beauty of God’s love and the protecting grace of God’s presence to these children, while outside the walls it is surrounded with the presence of all that is evil and ugly in this world. I have often reflected in my mind how these children have none of the possessions that the world thinks are so important, and yet, they are abundantly rich with what they do have – the healing presence and love of God.”

Guatemala has always been on the frontlines of the clash between European and Native American cultures. About half of Guatemala’s population is mestizo (known in Guatemala as ladino), people of mixed European and native ancestry. Guatemala is also home to a large indigenous population of Maya. The Maya have retained their own distinct identity, speaking their own language and having their own traditional and religious customs. The two cultures have made Guatemala a complex society that is deeply divided between rich and poor. This division has produced much of the tension and violence that has marked Guatemala’s history, including a 36-year conflict that was only officially ended in 1996.

Guatemala’s economy traditionally has been based on agricultural exports. This economic approach has enriched the country’s small wealthy class, but a large segment of the population remains very poor, especially the native people who supply much of the agricultural labor. The dangerous cocktail of conflict and poverty has left many Guatemalan children orphaned.

Amidst the eight million inhabitants of Guatemala City, the largest of all Central American cities, are thousands of unwanted and unloved children. An overwhelming majority of Guatemalan population lives on less than five-dollars per day. This often results in mouths being left unfed. Without a home and lacking hope, the young struggle to survive. By the grace of God and through the caring service of the nuns at the Hogar Rafael Ayau orphanage, many Guatemalan orphans are delivered from the cold streets of Guatemala City to the warm embrace of a loving Christian home.

One month before Fr. Matthias’ Team arrived in July, the government gave the nuns 26 new orphans to care for. The abuse and neglect that come from the frustrations of abject poverty were the only memories that many of these children had. Entering into the care of the Hogar can be an overwhelming experience for a child who has known nothing but suffering. It takes time to adapt to the sincere compassion that they receive. Under the care of monastics like Abbess In&eacute;s, Mother Ivonne, Mother Maria, the staff, and OCMC missionaries Christine Hagelios and Ed Pier, some of these children are shown love for the first time. Everyone works hard to feed, cloth, educate and provide spiritual direction to a population of orphans that is constantly in flux.

Thankfully, the older orphans assist in this care. “The older children help and teach the younger children, especially in the Church. An older child will lead a younger child as they come into the Church. They will teach their younger ‘brother’ or ‘sister’ how to make the sign of the cross, bow, and venerate the icons. The selflessness expressed by these older children is truly an amazing occurrence”, recalls Fr. Matthias.

In its most profound expression of love, the orphanage welcomes each of those in its care into the life of the Church. The many baptisms of the orphanage’s young residents were some of the most endearing memories that the Team members who volunteered at the Hogar shared. In addition to becoming friends and mentors to these children, Team members became godparents as well. Sophia Andriotis of Watertown, MA shares, “I looked down at my new godchild, my first godchild, asleep in my arms. One hand was holding his new cross, the other wrapped around my finger. I smiled down at him as my eyes welled up with tears as we sang ‘Dios les conceda muchos a&ntilde;os’ (God grant you many years). I thought of all my hopes, dreams and prayers for him. I held him close to me and saved a picture of this memorable moment in my mind, knowing I would hold on to it forever.”

Despite the virtuous work of the Hogar Rafael Ayau Orphanage, it continues to endure great struggle. How does one address issues of poverty while being embroiled in the throws of it? As the numbers of children increase, when will the love of a few dedicated servants be spread too thin? When asked these questions, Mother Ivonne responds plainly, “I don’t loose any sleep...you have to trust in God completely; we've all had to learn that.”

God has always provided for the nuns of the Hogar. The sea of smiling faces at the orphanage is not a burden to these women, but a blessing. Though there is always need, volunteers and donations regularly come to the Hogar. The Mission Center has been sending Teams to the orphanage since 1998 and it currently sponsors two long-term missionaries in Guatemala as well. In July 2007, OCMC, the international mission agency of the Standing Conference of Canonical Orthodox Bishops in America, will be sending two more teams to Guatemala to assist the sisters in their vital ministry.

“No matter how much we may do as Mission Team members for these children in Guatemala,” reflects Fr. Matthias, “the satisfaction and love that is returned outweighs whatever sacrifices we may make.” Through the continued help and love of volunteers, the nuns, the staff and its orphans, the light of the Hogar Rafael Ayau Orphanage will continue shine, illuminating the darkness left by poverty and bringing the peace of Christ to the people of Guatemala one child at a time.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Αδέλφια μου,
τη στιγμή που ο Χριστός γεννήθηκε μέσα στο χώρο και στο χρόνο, στις καρδιές μας με την εορτή των Χριστουγέννων, με τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας,έχουμε μια μεγάλη ευθύνη.

Αυτές τις άγιες μέρες ας στρέψουμε τα βλέμματα στο πλανήτη μας.Τα 2/3 του πλανήτη δεν ξέρουν τον Χριστό.Και στις < χριστιανικές χώρες > της Δύσης τα Χριστούγεννα εξορίζονται! Κάτω στην Αφρική και στην Ασία μερικές δεκάδες Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι δίνουν τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗ, με τη πείνα, τις αρρώστιες, τη φτώχεια του Ορθόδοξου ποιμνίου τους.Θέλουν βοήθεια, έχουν ανάγκη την ΠΡΟΣΕΥΧΗ μας ,αλλά και την ΥΛΙΚΗ και ΗΘΙΚΗ μας συμπαράσταση.
Δεν ξέρω πως το βιώνουμε,αλλά πρέπει να κάνουμε ΚΑΤΙ.


Τα έθνη βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι της άγνοιας και της δυστυχίας. Συγκινητικά είναι τα παραδείγματα παιδιών που δωρίζουν μέρος από τα κάλαντά τους για τα ΠΑΙΔΙΑ,μέσω της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε Αφρική, Ασία, Κεντρική και Νότια Αμερική.Προσεύχομαι ώστε ο Κύριος να ανοίξει τις καρδιές των Ορθοδόξων πιστών σε όλο το κόσμο και να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο Χριστό και στην Εκκλησία.

Οι ρωμαιοκαθολικοί, οι προτεστάντες. οι πεντηκοστιανοί και οι μάρτυρες της Σκοπιάς ( 23.000 αιρέσεις!!) τρέχουν και χρηματοδοτούν Ιεραποστολές,διδάσκοντας τον αλλοτριωμένο Χριστιανισμό της Δύσης.Εμείς τι κάνουμε; Κι αν οι μερικοί πνευματικές ηγέτες της Ορθοδοξίας παραμελούν την Ιεραποστολή και ασχολούνται με δευτερεύοντα θέματα , εμείς οι χιλιάδες Ορθόδοξοι κληρικοί, μοναχοί, θεολόγοι, κατηχητές, πιστοί τι κάνουμε;Γιατί αφήνουμε τα έθνη χωρίς Ορθοδοξία; Γιατί αφήνουμε τα έθνη χωρίς τα 7 Μυστήρια και πνευματική ζωή ( καρδιακή προσευχή ) ;Γιατί αφήνουμε ( και δεν μιλάω για όλους ) την Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή χωρίς βοήθεια;Τουλάχιστον ας τη βοηθήσουμε με την πολύωρη προσευχή μας, και με τη μικρή ή μεγάλη οικονομική μας συμπαράσταση.Δεν έχουμε καμία δικαιολογία να καθυστερούμε.

Ο Χριστός φωνάζει :< Πορευθέντες, μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς... >, οι άγιοι της Εκκλησίας μας Κύριλλος, Μεθόδιος, Φώτιος φωνάζουν :< Πορευθέντες ....>

Από το περιοδικό Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συνδέσμου ( www.iersyn.gr ), τεύχος 67, ( αποστέλλεται ΔΩΡΕΑΝ σε όλους ,φίλους και συγγενείς )
Λαγκαδά 190, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, 56429, τηλ 2310606920
εμαιλ : iersyn@winweb.gr

ΑΙΘΙΟΠΙΑ ( αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ένοπλη σύγκρουση Αιθιοπίας και ισλαμικής Σομαλίας, ενώ καταφθάνουν στη χώρα αυτή χιλιάδες Σουδανοί Χριστιανοί διωγμένοι από Ισλαμιστές Σουδανούς )Υ.Γ Ποιοι Ορθόδοξοι Ιεραποστόλοι ( κληρικοί, λαϊκοί, ιατροί, νοσηλευτές θα σπεύσουν στη χώρα αυτή να βοηθήσουν την Ορθόδοξη Μητρόπολη Αξώμης ; )

Επιστολή του Μητροπολίτη Αξώμης ( Αιθιοπία, Ερυθραία, Σομαλία, Τζιμπουτί ) κ. Πέτρου

Αγαπητά μέλη του < Αγίου Κοσμά του Αιτωλού >.Με τη βοήθεια του Θεού αξιωνόμαστε και φέτος να πλησιάσουμε τις άγιες μέρε των εορτών της Γέννησης του Χριστού μας και της σωτηρίας των ανθρώπων.Όλοι οι άνθρωποι σε όλο το πλανήτη ετοιμάζονται να ζήσουν αυτές τις θείες γιορτές με μεγαλύτερο πλησιάσμα στο Θείο, με χαρά, με ευχαρίστηση, ακόμα και με ταξίδια.
Τη στιγμή αυτή πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας πονούν , λυπούνται και σκέπτονται τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και ζουν μέσα στη δυστυχία και τη συμφορά,από τη μανία των ανθρώπων και των στοιχείων της φύσης.
Σας απευθύνομαι τη παρούσα επιστολή για να σας παρακαλέσουμε ιερμά να βοηθήσετε το λαό των χωρών που επί 27 χρόνια υπηρετούμε,μέσω της Εκκλησίας του Χριστού,εις την οποία ανήκουμε όλοι. Μέσα στην Αφρική, οι χώρες αυτές υποφέρουν φρικτά και περιμένουν από τη Μητέρα Εκκλησία λίγη αγάπη, λίγο φαγητό , ένα φάρμακο
Με την ελπίδα πως θα θυμηθείτε τη ανάγκη αυτή και ότι ΠΟΝΑΤΕ και εσείς, όπως και εμείς για τους δυστυχισμένους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας, περιμένουμε τη συμπαράστασή σας γι' αυτούς, αυτές τις Άγιες μέρες.
Σας ευχαριστούμε θερμώς και ευχόμεθα ο Μεγάλος Θεός της Αγάπης να σας ανταποδίδει πάντοτε πλουσίως...



Μεξικό

Στο Μεξικό σήμερα εδρεύουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης, όπου έχει ανεγερθεί ένα συγκρότημα κατοικίας του Μητροπολίτου Κεντρώας Αμερικής και των κληρικών που υπηρετούν την παροικία.Προ μεικων ετών ο μητροπολιτικός ναός της του Θεού Σοφίας ήταν σχεδόν άδειος,όμως τώρα γεμίζει ολοένα με περισσότερους Μεξικανούς, οι οποίοι προσέρχονται στην Ορθοδοξία.
Εκτός από τη Πόλη του Μεξικού , σε δύο άλλες πόλεις της χώρας Γουαταλαχάρα και Κουλιακάν, κατοικούν άνω των 500 οικογενειών.Πλην όμως με την αδράνεια της Εκκλησίας οι περισσότεροι έχουν προσχωρήσει στο Ρωμαιοκαθολικισμό ( το ίδιο και στη Παταγονία της Αργεντινής όπου 100 οικογένειες δεν έχουν Ορθόδοξο Ιερέα και αναγκάζονται να πηγαίνουν στους Ρωμαιοκαθολικούς, το ίδιο και στη Κροατία,λόγω έλλειψης Ορθοδόξων Ιεραποστόλων...Ακούει κανείς; Ας κάνουμε δυνατή προσευχή στο Κύριο να δώσει εργάτες του Ευαγγελίου και της Ορθοδοξίας σε όλα τα κράτη, σε όλες τις πόλεις ! Και ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας θα κάνει το ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ, όπως εδώ και 21 αιώνες ).

Δια πρώτη φορά, οι ιερείς του Μεξικού, Κολομβιανοί στη καταγωγή αλλά με ελληνομάθεια, ταξιδεύουν τακτικά στις πόλεις αυτές και κατηχούν τις οικογένειες οι οποίες με βήμα σταθερό επιστρέφουν στην Ορθοδοξία των πατέρων και των προγόνων τους. Το έργο καθίσταται δύσκολο,γιατί η χώρα των 110 εκ. κατοίκων είναι αχανής.Αλλά η χαρά της επιστροφής στην Εκκλησία μας ξαχασμένων παιδιών της ξεπερνά τις όποιες αντιξοότητες ( Υ.Γ Εκτός από την Έλληνική Ορθόδοξη Ιεραποστολή, στο Μεξικό δραστηριοποιούνται και οι Ορθόδοξες Ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αντιοχείας της Αμερικής αλλά και η Ρωσική Εκκλησία.Ας ευλογήσει ο Κύριος όλες τις προσπάθειες αυτές για τη διάδοση της Ορθοδοξίας σε λαούς που κρατούν ακόμα παγανιστικά κατάλοιπα )


ΑΙΤΗ

Στην Αϊτή υπάρχουν 3 ιερείς Αϊτινοί αλλά με ελληνομάθεια.Στο νησί αυτό, που είναι το πιο φτωχό της περιοχής,η Ιερά Μητρόπολη συντηρεί 3 Σχολεία για 1.500 ΑΠΟΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. Βλέπετε λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που μαστίζουν το νησί, δεν υπάρχουν δημόσια σχολεία! Όσα υπάρχουν είναι ιδιωτικά. Χωρίς τα 3 σχολεία της Μητρόπολης δεν θα είχαν τη δυνατότητα να μαθητεύσουν. Παρά τις προσπάθειες των Ρωμαιοκαθολικών να εκχριστανίσουν τους Αϊτινούς, δεν κατάφεραν να τους απαλλάξουν από τις παγανιστικές ( σατανιστικές μάλλον ) σηνήθειες του Βουντού.Τα τρία τελευταία χρόνια και μόνο, με τη παρουσία της Ορθοδοξίας και το κατηχητικό έργο των Ορθοδόξων Ιερέων, πάνω από 1000 Αϊτινοί έχουν απαλλαχθεί από τη κατάρα του Βουντού και έχουν ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Στο μεταξύ με τη βοήθεια δωρήτριας από την Ελλάδα ( αναγνώστριας του περιοδικού Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ) έχει αγοραστεί οικόποεδο 2 εκταρίων στη πόλη Πέτιον Βιλλ. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να αναγείρουμε Σχολείο και στη συνέχεια Ναό, Κλινική και κατοικία Ιερέων, προκειμένου να απαλλαγούμε από το βάρος των 30.000 δολλαρών ετησίως για πληρωμή ενοικίων σε κτίρια που στεγάζονται τα σχολεία και ο Ναός.
( Υ.Γ. Την ώρα που τα έθνη απελευθερώνονται μέσω της Ορθοδοξίας και των Μυστηρίων της από τα Βουντού, το σατανισμό, τον παγανισμό, τις αιρέσεις, κάποιοι Νεοέλληνες παγιδεύονται στα δίχτυα παραθρησκειών, παγανιστικών ή σατανιστικών ομάσων,στο πνευματισμό, στον αποκρυφισμό, στην ουφολογία, στην αστρολογία,απομακρύνοντας τη Χάρη του Θεού,το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος.Ζώντας μια τυπική Ορθοδοξία χωρίς πνευματική και μυστηριακή ζωή, παρασύρονται και οδηγούνται σε αδιέξοδα ψυχικά, πνευματικά, σωματικά...Οι προσευχές μας ας συνοδεύουν τους δυστυχείς συμπατριώτες μας που οδηγήθηκαν μακριά από το Χριστό και την Εκκλησία,ίσως και λόγω δική μας αδράνειας ή υποκρισίας ή σκανδαλισμού )

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε (νέο ξεκίνημα Ιεραποστολικό σε Αγκόλα, Μποτσουάνα, Μαλάουι )

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου ε
.ε. ιερούργησα και κήρυξα τον Θείο Λόγο στον Ιεραποστολικό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε συμπαραστατούμενος από τον Αφρικανό Ιερέα π. Αυγουστίνο Moeketsi. Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας προχείρισα Αναγνώστες 4 επίλεκτα μέλη της νεολαίας του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Νεκταρίου, εκ των οποίων δύο υπηρετούν για πολλά χρόνια στο Ιερό και τα άλλα δύο είναι υπεύθυνα της πολυμελούς χορωδίας του Ναού.

Ακολούθησε συσσίτιο και διανομή γραφικής ύλης σε όλους τους μαθητές. Τέλος, στον αυλόγυρο του Ιεραποστολικού Κέντρου, το εκκλησίασμα τραγούδησε και χόρεψε στους γνωστούς αφρικανικούς ρυθμούς.

Στον νεόδμητο Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού, εντός του Ιεραποστολικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου, τελούνται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και του Εσπερινού και κάθε Παρασκευή απόγευμα ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο Μαλάουι, ανέλαβε καθήκοντα Προισταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, ο Ιεροδιδάσκαλος π. Ερμόλαος Ιατρού, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. Ο π. Ερμόλαος εκτός από τα καθήκοντα του ως Ιερέως της Ελληνικής Κοινότητας και ως αποσπασμένου εκπαιδευτικού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, ξεκίνησε Ιεραποστολική δράση στον Ιεραποστολικό Ναό Αγίου Γεωργίου, με την βοήθεια του γηγενή Νεκτάριου Justin Martin, που αποφοίτησε το καλοκαίρι από την Εκκλησιαστική Σχολή ‘Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄’.

Με την βοήθεια του Θεού και τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου ε.ε. ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Γεώργιος τέλεσε ομαδικές βαπτίσεις 60 κατηχουμένων στο Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Αυγουστίνου στο Μπουλαουάγιο. Οι νεοφώτιστοι αδελφοί μας κατηχήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Αφρικανό Ιερέα π. Ραφαήλ Ghata, που είναι και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αυγουστίνου. Των βαπτίσεων είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο Λόγο. Μετά το πέρας των βαπτίσεων διανεμήθηκε στους νεοφώτιστους ρουχισμός και σε όλους τους μαθητές γραφική ύλη. Τέλος δόθηκαν σχολικές υποτροφίες σε 161 μαθητές του δημοτικού, σε 50 του γυμνασίου και σε 3 φοιτητές ενώ το μεσημέρι προσφέρθηκε γεύμα σε όλους τους πιστούς.

Greek Orthodox Church Coming to Botswana

Echo (Gaborone) NEWS
January 19, 2006
Posted to the web January 19, 2006

By Morongwa Phala Gaborone

The singing from the Anglican Church Hall resonates harmonies similar to a synchronisation from the opening of a CNN or BBC news bulletin often associated with Arabic-speaking nations captured during worship. But today (last week Thursday) this harmony is as foreign to these church walls as the language this papal mission worships in. This is an alien type of worship trying to find a home right in this city. For the first time, the Greek Orthodox Church held its first service in Gaborone in borrowed space. The main attraction is the newly appointed Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa, His Beatitude Theodoros II of the Greek Orthodox Church who stopped over Botswana after a papal visit to South Africa to commemorate the birth of Jesus Christ and show fellowship with the Greek community here. Speaking on behalf of the Pope, His Eminence George, Archbishop of Zimbabwe, Angola, Botswana, Malawi and Mozambique told Echo that the purpose of the visit was for the new pope to meet and interact with the Greek Orthodox community in Botswana and commemorate the past festive season. "He has come to celebrate the Liturgy," said His Eminence. George added that as a new community in Botswana there is no Greek Orthodox Church in here, but plans are underway to establish one. "Botswana is under the jurisdiction of the archdiocese of Zimbabwe, which is in charge of Zimbabwe, Angola, Malawi and Mozambique. But if we manage to secure land from the government we would like to begin building the church right away. Once we are set up there will be a big celebration and we would like to invite the entire sister churches," he said. There are about 200 Greek families in the country who follow in the Greek Orthodox faith and. "Our roots can be traced as far back as the apostles of Jesus Christ. We separated from the Western church in the year 1047. After the separation it became the Western church and the Eastern church. However, we both follow the same dogma," he explained. This untouched dogma, according to history books, holds its papacy in the same stance as that of the Roman Catholic Church suggesting that the Pope and Patriarchy of Alexandria and All Africa, His Beatitude Theodoros II holds the same position as the Catholic pope Benedict XVI. Whether he shares similar power is debatable. But are there not too many Christian churches in the country as it is? "We celebrate in the name of Jesus Christ and we are all children of the one Lord. The other separations are because of human weaknesses. So one more Christian denomination in this country will not hurt," opined His Eminence. Like his German-born counterpart, Benedict XVI, Theodoros II will remain the Pope of Alexandria and All Africa for life. He was born Nicholas Choreftakis in 1954 in Crete and was elected by the Synod of the Alexandrian Throne in Egypt as Pope and Patriarch of Alexandria and All Africa on October 9, 2004. His investiture was celebrated 25 days later making him the 115th patriarch of the Ancient Patriarchate of Alexandria and All Africa.

Ιεροστολικά Νέα από Νότια Αφρική

Την 9η Δεκεμβρίου, ο Μακαριώτατος επεσκέφθη την υπό ανέγερση Ιερά Πατριαρχική Μονή των Αγίων Νεκταρίου, Νικολάου και Σεραφείμ Σάρωφ, στους χώρους της οποίας θα δημιουργηθή Κέντρο Απεξάρτησης νέων από εξαρτησιογόνες ουσίες και Ξενώνες φιλοξενίας των, επιθεώρησε τις σχετικές τεχνικές μελέτες, ως και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών.

Την 10η Δεκεμβρίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεκταρίου, Νικολάου και Σεραφείμ Σάρωφ η Α.Θ.Μ. ετέλεσε, εν πληθούση εκκλησία, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και την εις Διάκονον χειροτονία του Οσιωτ. Μοναχού Σεραφείμ, απευθύνας προς αυτόν πατρικές νουθεσίες και συμβουλές.



Αδέλφια μου,
αυτές τις Άγιες Μέρες ας κοιτάξουμε στη καρδιά μας...Αφρική, Κεντρική Αμερική, Ασία...Τι μας λέει; Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να μιλήσει στις καρδιές μας και να τις πυρπολήσει. Ας σκεφτούμε τι κάναμε και τι μπορούμε να κάνουμε....( ας μιλήσουμε στα παιδιά μας, στους συγγενείς, σε φίλους για το ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, αυτές τις μέρες που θα βρεθούμε κοντά.Ας δώσουμε από το περίσσευμα της καρδιάς μας. Αν βρισκόμαστε σε πένθος, ας πιστέψουμε στην Ανάσταση του Κυρίου και τη δική μας,κι ας σπεύσουμε να ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ τα παιδιά του κόσμου, δίνοντας τους Βάπτισμα,Θεία Κοινωνία, Σωτηρία, Αιωνιότητα, αλλά και γάλα,φάρμακα, εμβόλια, σχολεία κλπ. Ο γεννημένος Κύριος Ιησούς Χριστός ας ανταποδώσει δεκαπλάσια σε κάθε συνεργάτη της Ιεραποστολής ( είτε προσεύχεται διαρκώς, είτε βοηθά υλικά, πνευματικά, αυτοπρόσωπα, μέσω διαδικτύου, μέσα από ενορίες, μοναστήρια, αδελφότητες , συλλόγους την Ορθόδοξη Ιεραποστολή )

Για τις δωρεές σας ή όποια άλλη βοήθεια, απευθυνθείτε εδώ
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/3 ... lder=64498 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

In a three-story house church in southern China, a younger David Rucker preached the Gospel to a Cantonese congregation that packed the unassuming structure from rafter to floor board. Every week they risked imprisonment by the communist authority and abandonment by their local community for an opportunity to worship. For a people without freedom, the hope these gatherings offered were far more valuable than the risk they cost. It was this outlawed hope that became the tie that bound David, the missionary son of a Methodist minister from Kentucky, to the people of China.
( http://www.ocmc.org/ )

From his early childhood, David’s life had been a missionary’s journey. His parents dedicated their lives to the support of missionaries. He even met his wife Rozanne as a summer volunteer for OMS NOW Corps in Colombia. In China and Hong Kong, he was caring for the spiritual orphans of those educated and/or wealthy enough to flee from the crushing grip of communism, struggling to bolster leadership in a suffering church.


As David left that prominent Chinese house church, however, the head pastor, who himself had spent the past 17 years in and out of prison for his beliefs, took the opportunity to evangelize the evangelist. With a simple request, this devout man completely altered David’s perception of purpose, “Please, tell the people in America that we pray for them daily because they don’t have to suffer for their faith. It must be very difficult to be a Christian without suffering.”

That was the last time that David would see this pastor, but the words he spoke have been with him ever since. As a protestant missionary David Rucker had been inundated with the adage, “One more Christian, one less Chinese.” His unease with this approach was reinforced by the failings of others who had tried to make the people of China into Americanized Protestants. From this Chinese pastor he learned that missions was not about transforming others per se, but about transforming ones self. This shift in paradigm drove David to seek new ways to make the Gospel truly good news for the people of China. This quest would ultimately touch many souls and take him down paths he had never dreamed.

In years prior, while at Asbury Theological Seminary in 1986 pursuing his Masters in Divinity, David took a course on the history of worship. It was during this class that he first happened upon Orthodox Christianity. Ten years later, this ancient tradition became the bridge upon which the fullness of the Gospel could be brought to the Chinese he was ministering to. Orthodox Christianity, David discovered, is a fulfillment of personhood. Rather than forsaking their culture, Orthodoxy asked the Chinese to embrace it, and perfect it through Christ.

After coming home from Hong Kong, David returned to Asbury to pursue his Doctorate in Missiology. His interest in Orthodox Christianity continued, and along with his wife and children became catechumens of Holy Trinity Evangelical Orthodox Church (EOC) in Indianapolis, IN. Their conversion to Evangelical Orthodoxy was a radical change in their spiritual course. It was during this time of tumult and upheaval that the words of that Chinese pastor would comfort the Ruckers.


As they journeyed toward a new understanding of their faith, however, they were surrounded by others on the same path. In 1996 he and his wife helped found Christ the Life-Giver Orthodox Mission of the EOC. By 2002 the mission had grown, and as a community they became part of the Orthodox Church in America (OCA) under the Omophorion of Archbishop Dmitri. Before that year had ended, Fr. David was ordained priest.


During his service in Hong Kong and following his return, Fr. David continued to learn how to effectively share the Gospel of Christ. Paradoxically it was not an overt act of giving that wrought the most success in such pursuits, rather, it was the humble reception of God’s grace. The words of St. Seraphim of Sarov would reveal the true depth of the Chinese pastor’s wisdom. For the Ruckers, the profound observation of St. Seraphim when he noted, “Find the Holy Spirit of peace in your own heart and then a thousand around you will be saved”, truly encapsulated their personal and missionary experiences.


It is with this life time of experience and a quiet zeal that Fr. David joins the team at the Orthodox Christian Mission Center (OCMC) as its new Associate Director. In this service he hopes to reach out by continuing to grow from within.


When asked about his perspective on missions, Fr. David quotes a professor at St. Vladimir’s Seminary: “The world is insane and in the dark. The Gospel, when translated well, is the only hope of sanity and light.” He approaches his work at the Mission Center maintaining the belief that Orthodoxy is a means by which personhood is fulfilled. “I do not come to the Mission Center with aspirations of professional success. My prayer is that, through continued repentance, I can help Orthodox parishes and deaneries to be successful in fulfilling the Great Commission.”


This success, he believes, hinges on the education and cultivation of career missionaries and in engaging the faithful at every level in missions. In what also serves as a call to all who would call themselves Orthodox Christian, Fr. David offers a succinct opinion regarding the faith that he feels so blessed to have been given, “Orthodoxy is the most complete expression of the Gospel we have. We must share it, not only that others may be saved, but that we may be saved also.” It is to these ends that Fr. David, his family, and the Mission Center will continue to pray and serve.

Για βοήθεια στην Ορθόδοξη Εξωτερική Ιεραποστολή
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512 )

Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Περιοδικό Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στο διαδίκτυο...

( http://www.iersyn.gr/current_magazine.html )

( http://www.iersyn.gr/magazine_archives.html )

Γίνετε δωρεάν συνδρομητές του περιοδικού. Εγγράψτε και φίλους ή συγγενείς...
( http://www.iersyn.gr/magazine_subscribers.html )

( http://www.iersyn.gr/support.html ).Καλύτερα να πηγαίνετε στις Τράπεζες εκείνες που ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ για ΔΩΡΕΕΣ σε ιεραποστολικούς συλλόγους ή φιλανθρωπικά ιδρύματα.Ρωτήστε και μάθετε...

( http://www.iersyn.gr/contact.html )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Έκκληση για προσευχή για την Christine Pappas

Δημοσίευση από pilotos »

Έχοντας εμπιστοσύνη στο Κύριο μας Ιησού Χριστό, σας μεταφέρω την είδηση για την αρρώστια της Χριστίνας Παππά από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Αμερικής.Καλούμαστε σε νέα πανστρατιά προσευχής, γνωρίζοντας ότι ο Κύριος μόνο γνωρίζει τι είναι καλό για τον καθέναν μας και ότι είμαστε στα δικά Του χέρια...Δεν έχουμε < ώδε μένουσαν πόλιν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν >...Η αρρώστια, ο πόνος, ο θάνατος είναι προστάδια της ΑΙΩΝΙΑΣ ΖΩΗΣ μας κοντά στο Θεό...Προσευχόμαστε για την αποκατάσταση της υγείας της Χριστίνας,ώστε να επανέλθει αυτή και η οικογένεια της στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αλβανία και στο έργο προσφοράς προς τον συνάνθρωπο...Προσευχόμαστε στο Κύριο για όλους τους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους σε όλα τα έθνη...Προσευχόμαστε στο Παράκλητο να φωτίσει το δρόμο και σε άλλους Ορθοδόξους ( κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς ),ώστε να διακονήσουν τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου...Προσευχόμαστε στο Κύριο να αναδείξει και συνεργάτες της Ιεραποστολής σε όλες τις Ορθόδοξες Μητροπόλεις και ενορίες,ώστε να συγκεντρώνουν την υλική βοήθεια προς τις Ορθόδοξες Ιεραποστολές...Ζει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ...Στα χέρια Του αφήνουμε το θέμα της Χριστίνας και των αγαπητών μας που βρίσκονται στο κρεββάτι του πόνου...Με τις μεσιτείες της Παναγίας και των Αγίων μας στην ουράνια Εκκλησία, στο ουράνιο θυσιαστήριο...

Albania – Orthodox Christian Mission Center (OCMC) missionaries to Albania, the Pappas family, have returned home to the United States. Following surgery in December, Christine Pappas has begun intensive chemotherapy as she continues her battle with cancer.



Christine, having volunteered as an Orthodox Mission Team member to Uganda in 1992, returned to the central African nation for a six month short-term missionary tour in 1994. Driko, Christine’s husband, served as a missionary in Kenya for 1 ½ years in the late 80s and worked as the Mission Center’s first Project Coordinator from 1988-90.



Following their marriage and the births of their children, Driko and Christine were commissioned as missionaries to Albania. Driko’s architectural background precipitated the families call to service in this Balkan country. With an invitation from Archbishop Anastasios, Driko worked in the Technical Office of the Albanian Orthodox Church to help with construction observation of the new Resurrection of Christ Cathedral in Tirana and various other construction projects of the Orthodox Church around the country. While in Albania, Christine would find work with the Children’s Office of the Orthodox Church and the Orthodox University Ministry. The couple, and their children, Anthony and Constantine, have been serving in Albania since 2004.



The Pappas’ faith gives them great hope and Christine’s prognosis for recovery is great; but the return of this missionary family to the field is uncertain at this point. The Pappas’, and the entire team in Albania, are in need of prayer and support at this troubling hour. Coupled with the loss of a great missionary in Lynette Hoppe last year, Christine’s health struggles have been but another blow to these Christian workers.



The efforts of Pappas’ have helped bring the light of the Christian faith back to a country that had been in darkness for years under communist oppression. It is hoped that, by the Grace of the God, the Pappas’ will return to Albania to continue in these efforts.



The Orthodox Christian Mission Center (OCMC) is the official international mission agency of the Standing Conference of Canonical Orthodox Bishops in the Americas (SCOBA). Its purpose is to encourage, support and facilitate the establishment and development of self-supporting, Eucharistic Orthodox Christian communities worldwide, thus incorporating the person into the fullness of a life in Christ. Please pray for the OCMC missionaries and their families serving in Albania including: Nathan, Tristan, Katherine, Driko, Christine, Anthony, Constantine, Dn. Hector, Katerina, George, Pauline, Christopher, Madeline, Melanie, Dennis, Constance and Domenico

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8590 )

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=327 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ

Δημοσίευση από pilotos »

Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική επίσκεψη στην Αγκόλα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της χώρας Λουάντα, ο Μητροπολίτης συναντήθηκε με τους λιγοστούς Έλληνες και Ορθοδόξους άλλων εθνικοτήτων και συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές ανεγέρσεως Ιερού Ναού. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Καθεδρικό Ναό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που με μεγάλη χαρά παραχώρησε ο Λατίνος Επίσκοπος. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι, Αιθίοπες και Αγκολέζοι Ορθόδοξοι που με μεγάλη ευλάβεια μετέλαβαν των Θείων Δώρων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού την τελευταία φορά την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο νυν Πατριάρχης σαν Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε. Ακολούθησε η τελετή Αγιασμού των Υδάτων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας συγκεντρώθηκαν στον αυλόγυρο του ναού σαν μια οικογένεια και συνομίλησαν αρκετή ώρα με τον Μητροπολίτη και μεταξύ άλλων τόνισαν την ανάγκη ανεγέρσεως Ορθόδοξου Ναού αλλά και έναρξης ιεραποστολικής δραστηριότητας. Η Αγκόλα είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα, δεν παύει όμως να μαστίζεται από την φτώχεια και πολλές ασθένειες όπως η ελονοσία, η χολέρα και ο τύφος. Ακόμη και στην πρωτεύουσα χιλιάδες κατοίκων διαμένουν σε παραπήγματα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Για να εξασφαλίσουν λίγο πόσιμο νερό χρειάζεται να περπατήσουν αρκετά και να το κουβαλήσουν πίσω στον χώρο που ζουν μέσα σε δοχεία που φορτώνουν στα κεφάλια τους. Οι δε καταυλισμοί τους είναι περιστοιχισμένοι από λόφους σκουπιδιών. Παντού συναντάει κανείς ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν από τις νάρκες του εμφύλιου πολέμου και το λυπηρό, πολλοί από αυτούς είναι μικρά παιδιά. Ναι μεν ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, δυστυχώς όμως εκατομμύρια νάρκες βρίσκονται ακόμη θαμμένες στους αγρούς, στα δάση, στις στέπες και στις παραλίες, με αποτέλεσμα καθημερινά ανυποψίαστοι πολίτες να τραυματίζονται και να ακρωτηριάζονται αν όχι και να σκοτώνονται. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων του εμφύλιου πολέμου και διένειμε γλυκά στα μικρά παιδιά. Η εμπειρία της επίσκεψης στον καταυλισμό επιβεβαίωσε την ανάγκη έναρξης ιεραποστολικής δράσης στην χώρα, μιας χώρας στην οποία δεν έχει λάμψει μέχρι σήμερα το φως της Ορθοδοξίας.


Υ.Γ
Ποιος Ορθόδοξος Ιεραπόστολος θα πάει στην Αγκόλα;Πόσες χώρες δεν έχουν ακούσει ακόμα την Ορθόδοξη πίστη; Μήπως είναι πολλοί 6-7 ιερείς στους μεγάλους ναούς των Ορθόδοξων Εκκλησιών; Ας προσευχηθούμε στο Κύριο να στείλει και άλλους εργάτες του Ευαγγελίου είτε Κληρικούς,είτε μοναχούς, είτε λαϊκούς.Τα έθνη ακόμα προσμένουν τη Φωνή του Χριστού και της Ορθοδοξίας...Αγκόλα, Ρουάντα, Μπουρούντι, Μποτσουάνα και τόσα άλλα αφρικανικά κράτη ανυπομονούν και περιμένουν...Η προσευχή μας και η πίστη μας ας δυναμώσουν και ας αυξηθούν.Θα γίνει φέτος το θαύμα που όλοι προσμένουμε.Το Άγιο Πνεύμα θα ανοίξει τις καρδιές και θα φωτίσει τους κατηχούμενους, τους νεοφώτιστους, τους λαούς σε Ασία, Αφρική, Ωκεανία, Κεντρική και Νότια Αμερική, σε όλο το κόσμο και θα τους οδηγήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία...Ας γίνουμε συνεργοί των Ιεραποστόλων...Στη διπλανή στήλη Ιεραποστολή, μπορείτε να δείτε πως θα ενισχύσετε οικονομικά την Ορθόδοξη Μητρόπολη της Ζιμπάμπουε...

( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/3 ... lder=62316 )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”