εδω εχουμε ηλιο παιδια, καλες μερες!
Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Συντονιστής: Συντονιστές
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη
Παναγιώτη μου αν βλεπαμε τους συναρθωπους μας με αγάπη και σεβασμό πολλά θα ήταν διαφορετικά. Φύγαμε απο τον Θεό, και μας αξίζει όλα αυτό που ζούμε, πρώτη και χειρότερη εγώ γιατι ημουν απο μικρη φευγατη
. ήμουν και εγώ παιδάκι (τον καιρο των δεινοσαυρων βεβαιως βεβαιως), εβραζε και μενα το αιμα μου, ήμουν πρόεδρος σε δεκαπενταμελες λυκειο και γυμνασιο κι σε κατάληψη σχολείου δεν έχω κατσει ποτέ, σεβομουν τους παντες. Χρόνια σπούδαζα και σε πορεια δεν εχω πάει. Δεν συμφωνω με ξεσηκωμους και επαναστάσεις (δεν μου αρεσει η βια) μα να που με κάνανε να θέλω να ερθει η 21 του Φλεβάρη απεγνωσμένα γιατι ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω, δεν ξερω τι να σκεφτω. Γιατι τοτε παρελαζουμε εμείς την απελευθερωση μας. Μέχρι τότες φυσικα δεν ξέρω σε τι καθεστως θα ζουμε
.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ρητορικο το σχημα, το ξερεις οτι δεν θα εννοουσα κατι τετοιο ποτε..aposal έγραψε:Δεν διαφωνώ Διονύση με όλα αυτά που γράφεις, απλά δεν καταλαβαίνω τι θέση έχουν στην συγκεκριμενη συζήτηση. Πολύ πιθανό να είμαι αφελής.
Να με συγχωρεις εαν σε προσβαλλα, ουτως η αλλως. Ηταν λαθος η εκφραση.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έχω ματάρθει δυό φορές, τη μία στο Λύκειο εκδρομή, την άλλη μεγάλος και πήγα παντού και Ζαγοροχώρια και Κόνιτσα και Μέτσοβο.. Είναι πανέμορφα, απ' τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας..marinam έγραψε:Έχεις ματαρθει Γιαννενα? Ο Φιλώτας ο Αχιλλέας ο Νικηφόρος μάλλον αυτοί θα ναρθουν. Ο Παναγιωτάκης είπε οπως θα πάει Αγιο Όρος. Έχει ο Θεός.
Όσο για το Μάη Μαρίνα, να δούμε, πρώτα ο Θεός, δεν είναι σίγουρο ακόμη τίποτα..
Συμφωνώ....marinam έγραψε:Παναγιώτη μου αν βλεπαμε τους συναρθωπους μας με αγάπη και σεβασμό πολλά θα ήταν διαφορετικά. Φύγαμε απο τον Θεό, και μας αξίζει όλα αυτό που ζούμε, πρώτη και χειρότερη εγώ γιατι ημουν απο μικρη φευγατη![]()
. ήμουν και εγώ παιδάκι (τον καιρο των δεινοσαυρων βεβαιως βεβαιως), εβραζε και μενα το αιμα μου, ήμουν πρόεδρος σε δεκαπενταμελες λυκειο και γυμνασιο κι σε κατάληψη σχολείου δεν έχω κατσει ποτέ, σεβομουν τους παντες. Χρόνια σπούδαζα και σε πορεια δεν εχω πάει. Δεν συμφωνω με ξεσηκωμους και επαναστάσεις (δεν μου αρεσει η βια) μα να που με κάνανε να θέλω να ερθει η 21 του Φλεβάρη απεγνωσμένα γιατι ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω, δεν ξερω τι να σκεφτω. Γιατι τοτε παρελαζουμε εμείς την απελευθερωση μας.
Κι' εδώ στα νότια, χαρά Θεού!!marinam έγραψε:εδω εχουμε ηλιο παιδια, καλες μερες!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε παιδιά δεν την είχα δει αυτή τη δήλωση.aposal έγραψε:...είμαι αφελής.
Μπράβο Απόστολε!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν θέλαμε να στο πούμε, αλλά....
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επαναφέρω τη δημοσίευση, γιατί πιστεύω βαθειά ότι οι εικόνες και οι συμβολισμοί του παραπάνω βίντεο, που απεικονίζουν τον ξεσηκωμό του λαού στην Εθνική του επέτειο, βοήθησαν σημαντικά, απετέλεσαν τη θρυαλλίδα που άναψε τη φωτιά και επέτειναν τις εξελίξεις που μας φέρνουν κατά τη γνώμη μου μπροστά σε διαφορετικές συνθήκες..panagiotisspy έγραψε:Δείτε το ως το τέλος..panagiotisspy έγραψε:Στις 28 Οκτωβρίου ήμουν στη γεννέτειρά μου την Πάτρα..
Η δημοτική μπάντα, με δική της πρωτοβουλία, μετά τον εθνικό ύμνο,
μας έκανε όλους να ανατριχιάσουμε,
ενώθηκε με το διαμαρτυρόμενο πλήθος,
και μας έδωσε την ευκαιρία ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΟΡΤΗΣ..
Ακούστε την..
Όπως θα δείτε, δεν αφορά μια "μειονότητα", αλλά ολόκληρο τον λαό..
Ψωμί-παιδεία-ελευθερία..
Όχι στην κατοχή..
Όχι στο Δ` Ράϊχ..
Ας ελπίσουμε και ας προσευχηθούμε όλα να πάνε καλύτερα για το λαό μας, ας ελπίσουμε να τον μιμηθούν κι' άλλοι λαοί, ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν και προς Δόξαν Θεού....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η 28η Οκτωβρίου θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να εορτάζεται σαν ημέρα του ΟΧΙ απέναντι σε μια κυβέρνηση, που οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή.
Ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου αποχωρεί μετά τον εξευτελισμό της, από της ανακολουθίες του πρωθυπουργού. Η ΝΔ αποδέχτηκε τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, που θα φροντίσει να υλοποιήσει τη δανειακή συμφωνία, να εισπράξει τις επόμενες δυο δόσεις (6η και 7η) του δανείου και να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές.
Ήδη η κυβέρνηση Παπανδρέου αποχωρεί μετά τον εξευτελισμό της, από της ανακολουθίες του πρωθυπουργού. Η ΝΔ αποδέχτηκε τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, που θα φροντίσει να υλοποιήσει τη δανειακή συμφωνία, να εισπράξει τις επόμενες δυο δόσεις (6η και 7η) του δανείου και να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάμε για κυβέρνηση εθνικής "σωτηρίας"..
Νιώθω μιά ανασφάλεια..![]()
Μα γιατί δεν πάμε κατ' ευθείαν σε εκλογές??![]()
Φοβάμαι ότι τα δύο κόμματα που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το χάος στην πατρίδα μας, θα συμπράξουν και θα αποτελειώσουν το ειδεχθές έργο τους..
Και όλα αυτά με την ανοχή του λαού, ο οποίος ελπίζει πως κάτι καλύτερο θα γίνει, αποκαμωμένος από το ανελέητο "ξύλο" που τρώει τελευταία..
Και μάλιστα τα δύο μεγάλα κόμματα, έχοντας απίστευτη πλειοψηφία (περίπου 250 εδρών), θα μπορούν να κάνουν, εντελώς ό,τι θέλουν, ακόμα και να φτάσουν στο σημείο να αλλάξουν το Σύνταγμα (με 200 ψήφους μπορεί να γίνει αυτό, ακόμα και από μη αναθεωρητική βουλή), προκειμένου να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο..
Και φοβάμαι, ότι στο σύντομο διάστημα της πρόσκαιρης διακυβέρνησής της πριν προκηρύξει εκλογές, (ακούγεται πως θάναι μόνο δύο μήνες) αυτή η κυβέρνηση εθνικής "σωτηρίας", θα συνάψει τέτοιες συνθήκες και υποχρεώσεις, οι οποίες θα δεσμεύουν για δεκαετίες την οποιαδήποτε κυβέρνηση του μέλλοντος....
Υπ' αυτές τις συνθήκες, όλο το σκηνικό μοιάζει στημένο, ώστε να νομιμοποιηθούν με εύκολο τρόπο όλα όσα απεύχεται ο λαός μας..
Και οι αγώνες του λαού, που κατάφερε (για μία από τις ελάχιστες φορές) μόνος του να ανατρέψει την κυβέρνηση, ίσως αποδειχθούν μάταιοι..
Όλα τα παραπάνω είναι μιά σκέψη, δεν ξέρω αν είναι έτσι τα πράγματα, δεν υιοθετώ εντός μου το σκηνικό που περιέγραψα, αλλά όμως το φοβάμαι..
Μακάρι να κάνω λάθος....
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Nα συμλπηρώσω αληθινός και με κοφτερη ματιά σε όλα τα θέματα ο Απόστολος.panagiotisspy έγραψε:+1....aposal έγραψε:Δεν διαφωνεί κανείς ότι όλα είναι πνευματικά και ότι η πραγματική αλλαγή ξεκινάει απο μέσα μας. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι δεν θα εκφράζουμε πολτική άποψη; Ότι δεν θα διαμαρτυρόμαστε; Ότι δεν θα απαιτούμε από τους πολιτικούς να αλλάξουν τακτική; Ότι δεν θα πάρουμε θέση για την ματαίωση της παρέλασης; Για την επερχόμενη δουλεία; Για την απαξίωση της παιδείας, των ιδανικών και τον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της θρησκείας μας;
Όπως πάντα λιγόλογος, καίριος και εύστοχος....
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
- faviola
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βασίλη, είμαι ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γνωρίζω ότι οι συνομήλικοι μου είναι αλλού. Το ζω, τους μιλάς για Χριστό και σου απαντούν άλλα για άλλα. Όμως η δική μου άποψη νομίζω ότι στέκει. ΕΡΩΤΗΣΗ: μπορείς, εσύ και οι άλλοι 40 50 60, κατευθείαν τον Χριστό; Να δεις τι κοινωνία θα γίνουμε. Όλοι οι νέοι κατά βάθος αυτό θέλουμε. Πήγα σήμερα στο Αιγάλεω στον Εσταυρωμένο και είδα μέσα στην εκκλησία 6-7 άτομα της γενιάς μου. Κανένα όμως της δικιάς σας.....
Κύριε τό σόν θέλημα γενέσθω και μή τό 'εμόν.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
- marinam
- Κορυφαίος Αποστολέας

faviola έγραψε:Βασίλη, είμαι ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γνωρίζω ότι οι συνομήλικοι μου είναι αλλού. Το ζω, τους μιλάς για Χριστό και σου απαντούν άλλα για άλλα. Όμως η δική μου άποψη νομίζω ότι στέκει. ΕΡΩΤΗΣΗ: μπορείς, εσύ και οι άλλοι 40 50 60, κατευθείαν τον Χριστό; Να δεις τι κοινωνία θα γίνουμε. Όλοι οι νέοι κατά βάθος αυτό θέλουμε. Πήγα σήμερα στο Αιγάλεω στον Εσταυρωμένο και είδα μέσα στην εκκλησία 6-7 άτομα της γενιάς μου. Κανένα όμως της δικιάς σας.....
Αννούλα μου πάλι καλά που σου απαντούν άλλα αντι άλλα, εμένα με κοροιδευουν. Και να φανταστείς δεν τους μιλάω ή δεν κάνουμε τέτοιες συζητήσεις. Μία κι όλας με είπε Θεούσα. Την κοίταξα και γέλασα τόσο πολυ, καλά εγώ δεν ξέρω πλήρως τι σημαίνει αλλά και αυτή που μου το πε επίσης δεν γνωρίζει τι σημαίνει, σκέφτηκα ...μακάρι να γίνω Θεούσα....
Δευτερον, την Τρίτη πήγα να εξομολογηθώ. Στον Εσπερινό ήταν 5 γιαγιάδες, εγώ, 2 ψάλτες, 3 άντρες. Δεξιά και αριστερα τα στέκια ήταν γεμάτα, τα σκαλιά του Ναού όταν σχόλασε ο Εσπερινός επίσης μια παρέα κοριτσιών φοιτήτριες απο την Κύπρο περίμεναν να εξομολογηθούν. Δεν δικαιολογούμαστε ως γιαννιώτες στο κέντρο της πόλης μας, στον Ναό του πολιούχου μας Αγίου να μην υπάρχει νέος άνθρωπος. Θα μου πεις πήγες σήμερα, όχι δεν πήγα, μένω και 3 χιλιόμετρα μακριά, αλλά δεν πάνε εκκλησια αρκετός κόσμος, παρα μόνο την Κυριακή, και κοινή ομολογία είναι ότι αρχίζει ο κόσμοςκαι αραιώνει γιατι και πως δεν ξέρω, αυτό το άκουσα στην Μονή και μάλλον κάτι παραπάνω ήξεραν για να το πουν. Μάλλον δεν μπορούμε να συνδιάσουμε Εκκλησία και ζωή...
όταν λες ...κατευθείαν στον Χριστό να υποθέσω ότι λείπει μια λέξη όπως να μιλάς κατευθείαν στον Χριστό;
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με