Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας

Δημοσίευση από maria78 »

Τι εννοούσε ο Χριστός όταν είπε στους μαθητές του ότι:"Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας";
Και κυρίως στην σημερινή εποχή σε ποιους θα μπορούσε να αναφέρεται;
tigris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από tigris »

Κι εγώ έχω αναρωτηθεί πάνω σε αυτό Μαρία. Στην δική μου ψυχή είναι σαν να μου λέει ο Κύριος: "Μη βιάζεσαι να κρίνεις αυτόν που Με ευλογεί και Με υπηρετεί, άσχετα αν δεν ξέρεις ποιος είναι και από πού"

Προσωπική ερμηνεία :wink:
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Κι εμένα επίσης με απασχόλησε αυτός ο στίχος της Κ.Δ.
Θα πω την εξήγηση που έδωσε το φτωχό μου μυαλό και εύχομαι να μας απαντήσει καποιος ειδικός.

Νομίζω πως για τους "εναντίον" εννοεί αυτούς που πολεμούν τον Χριστιανισμό και είναι δύσκολο να γίνουν Χριστιανοί και να σώσουν την ψυχή τους. Αλλοίμονο.

Για τους λοιπούς (από άθεους έως αλλόθρησκους κλπ) είναι δυνατόν να γίνουν Χριστιανοί.
"είναι μαζί μας" με τις καλές πράξεις τους και την καλή τους προαίρεση...
maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από maria78 »

Όταν κάποιοι, ας πούμε οι Ευαγγελικοί, ισχυρίζονται πως κάνουν θαύματα στο όνομα του Χριστού, ότι θεραπεύουν αρρώστους και πολλά άλλα, είναι επικίνδυνοι για την ορθοδοξία ή όχι;Είναι κάπως παρόμοια περίπτωση με την ευαγγελική περικοπή που κάποιοι έκαναν θαύματα χρησιμοποιώντας το όνομα του Χριστού παρ'όλο που δεν ήταν αυτοί που τον ακολουθούσαν... 8O
Κι όμως ο Χριστός δεν τους κατέκρινε...
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

ετσι δειχνει αρχικα αλλα ειπε και κατι αλλο ο Κυριος

οτι καποια στιγμη αυτος που κανει θαυματα θα γινει γρηγορα δικος σας
αφου δεν θαναι εναντιον σας και φυσικα δεν πολεμα την διδασκαλιας σας [εναντιoν της Εκκλησιας και της διδασκαλιας των Αποστολων] δηλαδη
και για να εξακολουθησω εκεινο που σας ελεγα λεει ο Κυριος αμεσως μετα τον παραπανω στοιχο (40) οποιος προσφερει την ελαχιστη υπηρεσια σε εσας
την οποια προς τιμη μου θα σας προσφερουν δεν θα μεινη ανευ ανταμοιβης.
εστω και ενα ποτηρι κρυο νερο ....και τα γνωστα

με λιγα λογια οσοι ακολουθουν την διδασκαλια των Αποστολων ειναι σε σωστο δρομο [να το πουμε απλα]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΑΚΟΣ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Καλή μου Μαρία νύφη Χριστού, όλες ήσαστε νύφες Χριστού δεν βλέπω καμία δυσκολία σε αυτό το εδάφιο αν και ο Πατακός από εδώ θα το έκλεψε γιατί από ότι και ο ίδιος είχε πει ότι διαβάζει τις Γραφές. ¨οποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίο μας. Ξέρεις κανέναν που να ήταν με τον Πατακό εκτός από τις εξερέσεις; Και η πιο σωστή απάντηση βγαίνει εκείνη του 123 στην περίπτωση αυτή. ¨Οσοι ήσαν με τον Χριστό τον ακολουθούσαν ενώ οι Φαρισαίοι ήσαν εναντίον του.
Και είπε ο Ιωάννης Κύριε είδαμε κάποιους που έκαναν και θαύματα, και τους σταματίσαμε γιατί δεν ήταν από αυτούς που μας ακολουθούν. ¨Ηταν ποτέ να κάνουν θαύματα και να είναι ενάντια του Θεού; Χάρης
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας

Δημοσίευση από filtor »

maria78 έγραψε:Τι εννοούσε ο Χριστός όταν είπε στους μαθητές του ότι:"Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας";
...Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπε ο Μπους ότι "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας".... :lol:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

maria78 έγραψε:Τι εννοούσε ο Χριστός όταν είπε στους μαθητές του ότι:"Όποιος δεν είναι εναντίον μας είναι με το μέρος μας";
Εγώ νομίζω ότι σημαίνει Όποιος εργάζεται προς δόξαν Θεού είναι μαζί μας, ενώ όποιος εξυπηρετεί τα έργα του διαβόλου είναι εναντίον μας.
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

filtor έγραψε: ...Σημαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είπε ο Μπους ότι "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας".... :lol:
πολύ καλό!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”