Π Ρ Ο Σ Φ Ω Ν Η Σ Ι Σ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ;

Το δημοψήφισμα λήγει την Κυρ Ιαν 14, 2007 9:34 am

ΝΑΙ
5
21%
ΟΧΙ
19
79%

Σύνολο ψήφων: 24

Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Συνηθισμένα τα βουνά απ'τα χιόνια 8)[/quote]

ελα ..παραπονιαρη...
ελα.....
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Βασίλειον του αντιχρίστου

Δημοσίευση από justin »

Επιστολή διαμαρτυρίας πρός το Βασίλειον του αντιχρίστου.

Κύριε Ράντσιγκερ,
Τίς ημέρες αυτές εμείς οι ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί παρακολουθούμε με τα μάτια μας ένα απερίγραπτο θέαμα και ακούμε με τα αυτιά μας έναν απίστευτο λόγο, ότι είστε τάχα «αδελφός» μας, επειδή ανήκετε σε « αδελφή εκκλησία», που «έχει μυστήρια», που « ίδρυσε ο Απόστολος Πέτρος» και επομένως σείς σαν «διάδοχός» του είστε «αλάθητος», «πρώτος επίσκοπος», και «αντιπρόσωπος του Χριστού» στη γή. Και βλέπουμε οι πατριάρχες και οι αρχιεπίσκοποί μας να σας αγκαλιάζουν, να σας φιλούν, να σας βάζουν στις εκκλησίες μας , να χτυπούν τα σήμαντρα, να δοξοξολογούν τον Θεό,να σας βάζουν στον θρόνο του Βασιλέως των Ρωμαίων, Μεγάλου Κωνσταντίνου, να σας λιβανίζουν, να σας επιτρέπουν να παρευρίσκεσθε στην Θεία Λειτουργία, να απαγγέλετε το «Πάτερ ημών», και στο τέλος να ευλογείτε και το εκκλησίασμα.
Δέν θα ήθελα να επεκταθώ, κύριε Ράντσιγκερ, στούς λόγους για τους οποίους επιτρέπει ο Θεός να γίνονται όλα αυτά,θα επιθυμούσα ομως να σας δηλώσω οτι όλοι εμείς οι ανώνυμοι ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί, απορρίπτουμε κατηγορηματικά και με απέχθεια τις πράξεις και τους λόγους των αρχιερέων αυτών , διότι:
1. είστε αφωρισμένος και αιρετικός από την ογδόη οικουμενική Σύνοδο και τον Μέγα Φώτιο.
2. δεν είσθε επομένως ιερωμένος και έτσι δεν μπορείτε να ευλογείτε , ούτε και μυστήρια να έχετε.
3. δεν ανήκετε σε «αδελφή εκκλησία» γιατί η ορθόδοξη εκκλησία της Ρώμης δεν υπάρχει πιά επειδή έχει βιαίως καταστραφεί από τους αιρετικούς Φράγκο-τεύτονες « επισκόπους» ,των οποίων απόγονος είσθε.
4. ουδέποτε υπήρξατε διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, απλούστατα διότι ο Απόστολος Πέτρος μόνο εμαρτύρησε ,ποτέ του δεν εκήρυξε , ούτε ίδρυσε την εκκλησία της Ρώμης, έργο αλλωστε καθαρά του Αποστόλου Παύλου, όπως απέδειξε και ο Άγιος Νεκτάριος.
5. δεν είσθε άγιος, όπως τελευταία σας αποκαλούν,ούτε αλάθητος , ούτε πρώτος, ούτε φυσικά αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης. Εις ‘Αγιος , είς Κύριος, Ιησούς Χριστός , εις δόξαν Θεού Πατρός, αμήν.
6. δεν είσθε κάν αδελφός με τα ευαγγελικά και αποστολικά κριτήρια, διότι δεν επιδείξατε ποτέ ανιδιοτελή αγάπη και επειδή πάντοτε κλείσατε τα σπλάγχνα σας στις οιμωγές των σφαγιασθέντων και σφαγιαζομένων αδελφών σας.
Γιά τους βασικούς αυτούς λόγους, κύριε Ράντσιγκερ, και για πολλούς άλλους που δεν χωρούν στα βιβλία όλου του κόσμου, η αγιοπνευματική συνείδηση του πληρώματος της ορθοδοξίας , συμπορευόμενη με τους αγίους Αποστόλους ,Μάρτυρες, Πατέρες , Οσίους και Αγίους Ιεράρχες της, ευρίσκεται- και θα είναι εις τους αιώνας- σε άκρα αντίθεση με τις αντιλήψεις και πράξεις ορισμένων από τους σημερινούς της ιεράρχες, οι οποίοι ήδη έχουν θέσει τους εαυτούς τους σε κατάσταση καθαιρέσεως και ακοινωνησίας , επειδή ποδοπατούν τους Αποστολικούς Κανόνες ως δήθεν μη ισχύοντες σήμερα...Και προς βεβαία επικύρωση των ανωτέρω , αρκεί να επικαλεσθούμε ενδεικτικά ως μάρτυρες της αληθείας τους σφαγιασθέντες μάρτυρες του ΑγίουΌρους επι πατριαρχίας Βέκκου, τους Αγίους Ιεράρχες Μάρκο Ευγενικό, Γρηγόριο Παλαμά , τον ισαπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό, τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και πάντες τους εξαγιασμένους μοναχούς, ιερείς και αρχιεπισκόπους της εκκλησίας μας. Το νέφος αυτό των Αγίων – με κεφαλαίο άλφα- μας σκεπάζει και μας προστατεύει απο τα πυρά των αναδέλφων αλλά και , δυστυχώς, μερικών αδελφών, που μας κατηγορούν για βλασφημία-καμάρι μας προς τον αντίχριστο.
Κυριε Ράντσιγκερ δεν θα σας κουράσω άλλο. Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί έλληνες δεν θα σας αναγνωρίσουμε ποτέ ως αδελφό, επίσκοπο ή αντιπρόσωπο του Χριστού. Σείς μπορείτε να φοράτε κόκκινες παντούφλες και να ζητάτε να τις φιλάνε, αλλά εμείς δεν τις προσκυνάμε ούτε τις φιλάμε. Εμείς προσκυνάμε τα κόκκινα υποδήματα με τον χρυσό δικέφαλο του βασιλιά μας στην Κωνσταντινούπολη, που τώρα μπορεί να είναι μαρμαρωμένος, αλλά αν βρεθεί ένας ΑΞΙΟΣ Πατριάρχης να τον αναστήσει,τοτε αλλοίμονο στις παντούφλες σας και στις τρικέφαλες τιάρες σας.
Μήν ξαναμπείτε στις εκκλησιές μας , κύριε Ράντσιγκερ, είναι κτισμένες από κόκκαλα ιερά και με άγιο αίμα ,που εσείς πολλές φορές χύσατε. Εξοργίζεται ο Θεός , αυτός ακριβώς που σείς δεν γνωρίζετε, γιατί αν τον γνωρίζατε θα ακούγατε την φωνή Του.Είσθε απο άλλο ποίμνιο, άλλου «ποιμένος» , μείνετε μακριά μας, εμείς έχομε αίμα Χριστού μέσα μας, δεν θα διστάσουμε να το χύσομε ξανά για του Χριστού την Πίστη μας την αγία .

Ένας Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας.
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Βασίλειον του αντιχρίστου

Δημοσίευση από Misha »

justin έγραψε:

Κύριε Ράντσιγκερ,
Τίς ημέρες αυτές εμείς οι ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί παρακολουθούμε με τα μάτια μας ένα απερίγραπτο θέαμα και ακούμε με τα αυτιά μας έναν απίστευτο λόγο,
ΠΕΣ ΤΑ ΙΟΥΣΤΙΝΕ!!!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Justin αυτό είναι δικό σου ή το αντέγραψες από κάπου;
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Misha έγραψε:
justin έγραψε:

Κύριε Ράντσιγκερ,
Τίς ημέρες αυτές εμείς οι ορθόδοξοι Έλληνες χριστιανοί παρακολουθούμε με τα μάτια μας ένα απερίγραπτο θέαμα και ακούμε με τα αυτιά μας έναν απίστευτο λόγο,
ΠΕΣ ΤΑ ΙΟΥΣΤΙΝΕ!!!
Καλή μου Ρομφαία πάλι στα δύσκολα πέφτω. Τι θα γίνει με εσάς δεν προλαβαίνω να….λοιπόν στο θέμα σήμερα απαντώ και λέω σύμφωνα με την γνώση που έχω μελετώντας πολλά κανονικά και αιρετικά για να ξέρω που πατώ. Η Εκκλησία η οποία δεν είναι καθόλου Εκκλησία η παπική, η οποία έχασε το Πνεύμα το Άγιο από τον καιρό που έκανε δική της ομάδα ποδοσφαίρου. Αφού αποσκίρτησε από την Αγία κανονική Εκκλησία άρχισε να κάνει δικές της κανόνες. Είπε ο πάπας πίος ο 9ος καλή είναι η Αγία Γραφή και η ιερή παράδοση, αλλά χωρίς τον πάπα αυτά δεν ισχύουν. Είπαν οι δικοί του μα στην παράδοση δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και ο πάπας είπε η παράδοση είμαι εγώ. Όταν σταθεροποιήθηκε ο πάπας στον θρόνο του τότε έκανε και τις οικουμενικές Συνόδου απλώς σημειοματήρια δικά του. Το 1854 –8-Δεκεμβρίου ανακήρυξε το δόγμα του αλάθητου Μετά την επικράτηση των δημοκρατικών ο πάπας έχασε την ισχύ του αλλά δεν παρατήθηκε από το να αξιεί να έχει κράτος δικό του μέσα στο κράτος το κύριο κράτος. Και με πολλές συζητήσεις κάνοντας υποχωρήσεις πότε ό ένας και πότε ό άλλος συμφωνία μεταξύ πάπα 11ον πάπα Πιον και του Μουσουλίνη το 1929 έδωσαν στον πάπα το μικροσκοπικό αυτό κράτος του Βατικανού μέχρι την παραλία σε πέντε χιλιόμετρα απόσταση, και ενός χιλιομέτρου που βρίσκεται στο αντίθετο μέρος του Λατερανού κάνουν έναν ωραίο συνδυασμό
Έχουν δικό του νόμισμα δική τους τράπεζα δικό τους ταχυδρομείο κυβερνάται πάντα από τους εκάστοτε πάπες με τους κληρικούς του. Ένας Καρδινάλιος που είναι ανώτερος και από έναν επίσκοπο και μπορεί να μην ξέρει ούτε τον Πάτερ υμών, Γιατί; Γιατί αν έχουν ανάγκη από κάποια θέση λογιστού παραδείγματος ¨η ότι άλλο μπορούν να χειροτονήσουν ΄έναν λογιστή για παράδειγμα να τον κάνουν καρδινάλιο.
Είπαν μία φορά στον Αρχιεπίσκοπο μας σε ποια θέση κατατάσσει τον πάπα, και η απάντηση που μου άρεσε πολύ ήταν. Τον κατατάσσω σαν ίσον με τον πιο τελευταίο ιερέα δικό μας. Μόνον εάν μετανοήσει θα πάρει την θέση του, όχι μετάνοια κωμική σαν αυτήν που πήγε ο προηγούμενος πάπας στην Αθήνα και παραδέχτηκε κάποια λάθη τους αλλά από εκεί και ύστερα τι; Αν ήταν αληθινή μετάνοια έπρεπε να μπει στα πρακτικά και να συνεχίζεται αυτή η μετάνοια και από τους επόμενους πάπες και παπιά. Αν ήταν αληθινή η μετάνοια τους τώρα που παίχτηκε ένα κομμάτι από το προσεχές έργο της Τετάρτης θα έλεγε ο πάπας το σύμβολο της πίστεως όλο και όχι σταμάτησε στον 7ον στοίχο γιατί δεν τον σύφερνε να πεί για το ¨Αγιο πνεύμα, πράγμα που τους καίει. Ως απόδειξη ότι δεν έχουν Άγιο Πνεύμα ας μας δείξουν ότι μπορούν να κάνουν Αγιασμό και να κρατηθεί σε χρόνια αμέτρητα σαν αυτόν που έχω για 16-χρόνια από την Παναγία της Τήνου. Για να κρατήσουν αγιασμό μερικές μέρες μόνο ρίχνουν αλάτι μέσα
Μετά την Σύνοδο Φεράρας Φλορενίας ο Μαρκος ο Ευγενικός ο επονομαζόμενος ¨Άτλαντα της Ορθοδοξίας διακήρυξε ότι οι παπικοί είναι αιρετικοί. Τιμούμε τους Αγίους μας πηγαίνουμε Εκκλησία στην γιορτή τους ασπαζόμαστε την εικόνα του με κάποια κρυφή ευχή, και όμως ερχόμαστε αντίθετα από εκείνο που κήρυξαν. Δηλαδή ΥΠΟΚΡΗΣΙΑ, πρώτου βαθμού. Πριν το σχήμα το 816 και όταν πάπας ήταν ο Λέων ο τρίτος η ισπανική εκκλησία είχε προσθέσει εις το σύμβολο της πίστεως την φρασιν και εκ του Υιού, ο πάπας ο Λέων ο ΄Γ-απεδοκίμασεν εντόνως αυτήν την βέβηλον προσθήκη και δια να προφυλάξει την Λατινική Εκκλησία από αυτήν την πλάνη διέταξε και εχάραξαν Ελληνιστί και Λατινιστί το ορθόν Σύμβολο της Πίστεως εις δύο αργυράς πλάκας τας οποίας έθεσαν εις τον παλαιόν ναό του Αγίου Πέτρου ( χτισθέντα τότε από τον Μ. Κων/νον) Εις αυτάς χάραξε και τις εξής λέξεις. Ταύτα εγώ,,Λέων έθηκα δια αγάπη και φύλαξιν της Ορθοδόξου Πίστεως..
Ας σημειωθεί δε ΄΄ότι πάπαι είχαν ανακηρυχθεί και έφηβοι δεκάξι ετών όπως ο Ιωάννης ο ΙΒ-μεταξύ των ετών-955-964- διαβόητος διά τα συμπόσια, τα ακατονόμαστα όργια και τας προπόσεις του υπέρ του διαβόλου, και δωδεκαετή παιδιά όπως ο Βενέδεικος ΙΧ-1039 ο οποίος διά την αισχρά διαγωγή του και τα δεινά που επεσώρευσεν εξεδιώχθη από τον λαόν το 1044-Και αυτοί λοιπόν ήσαν αλάνθαστοι; Υπάρχει παράδοση κατά τον 8ον αιώνα υπήρχε και γυναίκα πάπισσα, η πάπισσα Ιωάννα με τις δυο ¨η τρεις κόρες της και γινόταν το σώσε.
Μη με τσιγκλάτε άλλη φορά γιατί θα σας πω κι’ άλλα.
Σταματώ όμως γιατί έχασα τον προσανατολισμό μου από αλλού α΄ρχησα και αλλού επήγα………….¨Όμως αν στεναχώρησα μερικούς τι να κάνω η αλήθεια να λέγεται.
Όλα αυτά καλή μου Ρομφαία αν και δεν μου αρέσει αυτό το όνομα δεν τα έγραψα γιατί διάβασα το κείμενο που μας έδωσες, μόνο τον τίτλο είδα και με έπιασε το Ρωμαίικο…….σας χαιρετώ με αγάπη Χριστού του Θεού μας….Χάρης
Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας και την υπομονή σας..
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Σείς μπορείτε να φοράτε κόκκινες παντούφλες και να ζητάτε να τις φιλάνε, αλλά εμείς δεν τις προσκυνάμε ούτε τις φιλάμε. Εμείς προσκυνάμε τα κόκκινα υποδήματα με τον χρυσό δικέφαλο.

εμεινα αφωνη.........
τι να πει κανεις μετα απο αυτο?
χαμηλωνω τα ματια μου και ας μην με βλεπει κανεις σας..
...........
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

justin έχει αποσταλεί στον πάπα αυτή η επιστολή? Γιατί τότε μόνο θα είχε αξία. Και αν σταλεί να τα διαβάσει κι όχι να τα καταχωνιάσει σε κανένα συρτάρι η συνοδεία του....

Ε.....έπρεπε να γίνει αυτό.....
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Harrys1934 έγραψε: Αν ήταν αληθινή μετάνοια έπρεπε να μπει στα πρακτικά και να συνεχίζεται αυτή η μετάνοια και από τους επόμενους πάπες και παπιά.
Εικόνα
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

ROMFAIA έγραψε:
lovethink έγραψε:AX NAI
EΛΑΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΑΧ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΕΛΑΤε
ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ
ΕΤσι όπως απολαμβάνω το φραπεδάκι μου και το κομπιούτερ μου
ΑΧ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΑΧ ΕΛΑΤΕ ΜΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ?
ΑΧ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ
Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ
Καλά εσύ δεν είπες ότι δεν θα ξαναγράψεις σε τέτοιου είδους topic ;
Προς τι λοιπόν τα ειρωνικά σχόλια ;
Μήπως φταίει το ότι το δημοσίευσα εγω ; λέω μήπως γιατι τελευταία διακρίνω κάποια εμπάθεια....
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος....
Κακιά και καχύποπτη παλαιοημερολογήτισα είμαι βλέπεις....
Ούτε η συγγνώμη μου δεν γίνεται δεκτή αν παρεκτραπώ.
Στο πυρ το εξώτερο...
Στα κάτεργα....

Any Way
Χριστός Ανέστη
Ρομφαία, Είμαι:
α) Νεοημερολογίτης
β) Οικουμενιστής
γ) Αιρετικός
δ) Προδότης της Ορθοδοξίας
ε) Έχω άγνοια όπως όλοι οι νεοημερολογίτες

Και σ' αφήνω να προσθέσεις τα υπόλοιπα :lol: :lol: :lol: :lol:
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

πάντως ο π.Μεταλληνος λέει πως οι παλιοημερολογιτες θεολογοι του Κυπριανου κανουν μια ακρως επιστημονική παρουσιαση της παναιρεσης του Οικουμενισμου στα περιοδικα τους.

πιστευω ,φίλτατε Πάροικε, πως οι νεοημερολογίτες είμαστε πολυ λιγο ενημερωμένοι για τον κινδυνο και την διείσδυση του οικουμενισμού .

γι αυτο κι ευκολα παρασυρομαστε από γκουρού,ψευδοδιδασκάλους και ψευδοποιμένες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”