Ας δηλώσουμε εμπράκτως όπου και όπως ο καθένας μπορεί, ότι δεν μας χαροποιούν - το αντίθετο- οι καρνάβαλοι και τα ρέστα.
Δεν επιθυμούμε και θεωρούμε σπατάλη του δημοσίου χρήματος έστω και μια δεκάρα που κατευθύνεται προς αυτή την ιστορία. Δήμαρχοι που δεν ντρέπονται να διαθέτουν σήμερα χρήματα για γελοιότητες, και που ενώ επικαλούνται οικονομικές δυσχέρειες για δαπάνες υγείας και πρόνοιας, να τιμηθούν απο όλους εμας δεόντως.
Αν η κόρη μου κάτω των επτά ετών θέλει να ντυθεί φραουλίτσα το καταλαβαίνω, αν ο γιός μου ΄΄ζορό΄΄ το καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω και ούτε πρόκειται τους ΄΄μεγάλους΄΄ .
Να αντισταθούμε με την μη συμμετοχή μας και με κάθε δυνατή διαμαρτυρία.
Ας απέχουμε απο μασκαράτες και καρναβάλια
Συντονιστής: Συντονιστές
Ας απέχουμε απο μασκαράτες και καρναβάλια
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ας απέχουμε απο μασκαράτες και καρναβάλια
Συμφωνώ κατά κύριο λόγο με τον αδελφό μας τον Κυριάκο..
Σε τέτοιους ιδίως δύσκολους καιρούς, είναι πολύ μεγάλο "μασκαριλίκι" το όλο σκηνικό, ανώφελο και άχρηστο..
Και πάνω απ' όλα δείχνει, πως στην ουσία το "μασκάρεμα" της ψυχής είναι που συνηγορεί και για τα άλλα "φτιασιδώματα".. Ειδικά τώρα..
Και που σαφέστατα δεν αφορά τα μικρά παιδάκια, των οποίων οι ψυχούλες είναι τόσο "αμασκάρευτες" και ανυπόκριτες, που δεν πειράζει καθόλου κάθε άλλη αμφίεση εξωτερική....
Τάχουμε πει τόσες φορές..
Αν η ψυχή μας είναι "αφτιασίδωτη" και "ανεπιτήδευτη" σαν των μικρών παιδιών,
τότε,
είτε δε θα "μασκαρέψουμε" την ένδυση και το "φτιασίδι" μας,
είτε αν το κάνουμε, θάναι ανυπόκριτο, άδολο και αθώο....
Σε τέτοιους ιδίως δύσκολους καιρούς, είναι πολύ μεγάλο "μασκαριλίκι" το όλο σκηνικό, ανώφελο και άχρηστο..
Και πάνω απ' όλα δείχνει, πως στην ουσία το "μασκάρεμα" της ψυχής είναι που συνηγορεί και για τα άλλα "φτιασιδώματα".. Ειδικά τώρα..
Και που σαφέστατα δεν αφορά τα μικρά παιδάκια, των οποίων οι ψυχούλες είναι τόσο "αμασκάρευτες" και ανυπόκριτες, που δεν πειράζει καθόλου κάθε άλλη αμφίεση εξωτερική....
Τάχουμε πει τόσες φορές..
Αν η ψυχή μας είναι "αφτιασίδωτη" και "ανεπιτήδευτη" σαν των μικρών παιδιών,
τότε,
είτε δε θα "μασκαρέψουμε" την ένδυση και το "φτιασίδι" μας,
είτε αν το κάνουμε, θάναι ανυπόκριτο, άδολο και αθώο....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
-
angieholi
- Συντονιστής

Re: Ας απέχουμε απο μασκαράτες και καρναβάλια
Με πολύ χαρά διάβασα το παρακάτω εμαιλ που μου στείλανε:
και όπως επίσης μου άρεσε αυτό που γράφτηκε στον Οθόδοξο Τύπο, φύλλο 1915:Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Γαλάτεια Εορδαίας, μετά από προτροπή του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου.
Ο Μητροπολίτης με πρόσφατη επιστολή του ζητούσε από τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης να ματαιώσουν τα σχέδια για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την εθνική αξιοπρέπειά μας.
Και εμείς, αντί να πέσουμε στα γόνατα και να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας βοηθήσει, αντί να τρέξουμε και να μοιραστούμε τα αγαθά που μας χαρίζει ο Θεός με τους πτωχούς, ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον «θεό καρνάβαλο» και να κάψουμε τα λιγοστά χρήματά μας, αλλά και τα χιλιάδες ευρώ του κρατικού κορβανά στο βωμό του. Ω της παραφροσύνης!»
Αποτέλεσμα της επικριτικής στάσης του Μητροπολίτη Φλωρίνης ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Γαλάτειας να προχωρήσει στη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για την ερχόμενη Κυριακή.
ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ=Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
Ἀδελφοί, τὰ Καρναβάλια εἶναι ὁ διάβολος «ὡς λέων ὠρυόμενος» (Α´ Πετρ. ε´ 8 ). Τὰ Καρναβάλια εἶναι ἡ συνέχεια καὶ συνέπεια τοῦ Σατανισμοῦ. Τὰ Καρναβάλια ἔχουν προστάτες καὶ «νονοὺς» τὸν Ἑωσφόρο καὶ τοὺς αἰσχροτάτους Ἀρχηγοὺς τοῦ κτηνωδεστάτου καὶ ψυχοκτόνου κυκλώματος τοῦ Σατανισμοῦ.
Τὰ Καρναβάλια εἶναι ἡ ἑκούσιος προσκύνησις τοῦ Θηρίου (Ἀποκ.).
Ὅσοι «ντύνονται» καρναβάλια ρίχνουν λάδι στὴ φωτιὰ τοῦ Σατανᾶ, ποὺ θὰ τοὺς καίει αἰωνίως. «Εἴ τις Χριστιανὸς ἔλαιον ἀπενέγκοι εἰς “ἱερὸν” ἐθνῶν… ἀφοριζέσθω» (Ἀπ. Καν. ΟΑ´). Ὅποιος «ντυθεῖ» καρνάβαλος εἶναι μασκαρὰς καὶ ἀνθρωποκτόνος· αὐτόχειρ. Ὅποιος «ντύσει» τὰ παιδιά του καρναβάλια, εἶναι παιδοκτόνος. Ὅποιος θυμηθεῖ τὰ καρναβάλια ξεχνᾶ τὴν σατανολατρεία, ποὺ βάλθηκε νὰ θάψει ζωντανὴ τὴν Ὀρθοδοξία καὶ τὴν ἀθάνατη Ἑλλάδα μας. Ὅποιος γίνει καρνάβαλος εἶναι Ἀνίερος· δὲν ἔχει οὔτε ἱερό, οὔτε ὅσιο. Ὅποιος γίνει μασκαράς, ἰδίως τὶς ἅγιες αὐτὲς ἡμέρες τῆς Ἀπόκρεω καὶ τῆς Τυρινῆς, εἶναι ὅμοιος ἴσως καὶ ἀνώτερος τοῦ Ἰούδα τοῦ προδότη, διότι «ὅμοιος ὁμοίῳ ἀεὶ πελάζει» κατὰ τὴν
ἔκφρασιν τῶν σοφῶν καὶ τοῦ λαοῦ μας. Ρίπτει, ποδοπατεῖ, κατασπιλώνει καὶ βεβηλώνει τὰ ἅγια, ὅπως ἐκεῖ νος. Καταμολύνει τὸν Θεάνθρωπο, τὸν Συνάνθρωπο καὶ τὸν Ἄνθρωπο, τὸν ἴδιο του τὸν ἑαυτό. Ὅποιος «ντυθεῖ» διάβολος δὲν θὰ κοινωνήσει τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων.
Ἀδελφοί, καὶ «τεκνία, φυλάξετε ἑαυτοὺς ἀπὸ τῶν εἰδώλων· ἀμήν» (Α´ Ἰωαν. ε´ 21).
Ὁ Ἐφημέριος καὶ Πνευματικός σας πατὴρ
Πρωτοπρεσβύτερος
Παναγιώτης Καραγιάννης
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...