Misha έγραψε:lovethink έγραψε:
Από την άλλη αν είμαι τόσο έξω και το Αγιο Ορος δεν έχει ουδεμία σχέση με την ονομασία του αλλά είναι ένα εξωτικό μέρος χαλάρωσης και αδράνειας και αραλίκι και webmaster design τότε κακώς δεν έχω πάει ακόμα
είχα πει κάποια στιγμή πως σε ορειβατικά καταφύγια βρισκεις λιγοτερη χλιδη από κάποια αγιορείτικα καταλύματα ,όπως αυτά εξελίχθηκαν τα τελευταία χρόνια.....
μερικά μοιάζουν με "αγροτουριστικους ξενωνες " πια....
σα να πηγαινεις Πήλιο ή Δημητσάνα....
παλια εκανες αιτηση στον Θεό γαι να συναντησεις αγιορειτη στον κόσμο..τωρα αν βγουμε βόλτα στην Αθηνα θα συναντησουμε μερικους,η δε Θεσσαλονίκη βρίθει all time .....
πάντως ο σωματικός κόπος έχει ελαττωθεί δραματικά τις δυο τελευταίες δεκαετίες..λιγοι οι χειρώνακτες,λίγοι οι νηστευτές και κοπιώντες και ως εκ τουτου λίγοι και οι άγιοι....
Τι να σου πω
Εσύ ξέρεις
Εγώ δεν έχω πάει ποτέ
Απλά επειδή δεν πολύ πήγαινα τους ιερείς , ήλπιζα ότι θα μπορούσα να χωνεύω τους μοναχούς , αλλά τα καταφέρατε εδώ να με πείσετε να μην πολύ εμπιστεύομαι κανέναν και μου τα ισοπεδώσατε όλα λέγοντάς μου με λίγα λόγια ότι καλοί είναι μόνο οι νεκροί
Ηλπιζα ότι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας θα έπρεπε να υπερασπιζόμαστε τους μοναχούς τα μοναστήρια μας κτλπ
Αλλά εδώ που τα λέμε .......... εδώ είναι ο αγώνας στη βιοπάλη στους καθημερινούς πειρασμούς στην αγωνία στη φασαρία στο άγχος στη κούραση και όχι στο πρωινό ξύπνημα με τα πουλάκια και το πράσινο και τα πολυτελή κελία ( αν όλα αυτά ισχύουν φυσικά )
Την επόμενη φορά δηλαδή που θα ακούσω ιστοριούλες στο ραδιόφωνο τύπου "μια φορά ο Αββάς τάδε έπλεκε καλάθι " θα κουνήσω το κεφάλι και θα αλλάξω σταθμό
Δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν άγιοι στο Αγιο Ορος
Εγώ ξέρεις πως το φανταζόμουν ?
Οτι μέσα στη νύχτα βγαίνουν μοναχοί στο προαύλιο κρυφά και προσεύχονται με τα χέρια ψηλά στον ουρανό κοιτώντας τα άστρα
Οτι τρέμουν τα γόνατα από τη νηστεία και πίνουν νερό με τη δύση του ηλίου , ότι χαίρονται σα παιδιά με ένα καινούργιο σκαλιστήρι δώρο και που θα το χαρίσουν με το πρώτο σε κάποιον άλλο μοναχό που θα τους πει "α τι ωραίο σκαλιστήρι"
ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ , ΤΟ ΑΓΙΟ , ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
Αυτό για μένα αποτελούσε το Αγιο Ορος στο μυαλό μου
Τώρα όμως μου το χαλάσατε
Και ακόμα και αν είναι για καλό ............ εμένα μου χάλασε το "παραμύθι" και νιώθω σαν το παιδί που ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει ο Αη Βασίλης