Καλέ μου μπαμπάκα!!

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Lakonia
Επικοινωνία:

Καλέ μου μπαμπάκα!!

Δημοσίευση από spetzouras »

Αδελφοί μου καλημέρα και ο Θεός μαζί μας!!

Ζητώ συγνώμη που για μια ακόμα φορά θα σας κουράσω, αλλά δεν μπορώ παρά να μοιραστώ με εσάς, τους δικτυακούς μου φίλους κ αδελφούς το παρακάτω πολύ όμορφο κείμενο. Είναι για την ημέρα του πατέρα, λίγο μακριά ημερολογιακά, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά στο πνεύμα των ημερών.

Καλέ μου μπαμπάκα

Το΄ ξερες ότι στις 16 Ιουνίου γιορτάζεις; Τι πράγμα; Δεν το ήξερες; Λογικό, αφού κι εγώ, που τέλος πάντων τα πηγαίνω καλυτέρα με γιορτές και ημερομηνίες (γυναίκα γαρ), αγνοούσα ότι υπάρχει επίσημη παγκόσμια γιορτή του πατέρα. Τις προάλλες όμως που σέρφαρα στο διαδίκτυο είδα διαφημίσεις και άρθρα αφιερωμένα στους μπαμπάδες. Και τι δεν είχε! Δωράκια, καρτούλες, καρδούλες, μαξιλάρια με αποτυπωμένες ευχές απάνω τους «daddy, I love you!», «happy father΄s day!». Είδα κάτι δώρα φανταστικά, διάβασα συμβουλές για το πώς θα σου τα προσφέρω, ενημερώθηκα για το πώς θα σου μιλήσω εκείνη τη μέρα και πως θα διακοσμήσω το σπίτι για να τιμήσω τη γιορτή σου.

Και ξαφνικά, εκεί που πήγαινε να με συνεπάρει η πανηγυρική ιστοσελίδα, ένοιωσα ένα τσίμπημα στην καρδιά και την επιθυμία να παίξω τον εξερευνητή. Έτσι, κι ενώ στην οθόνη του υπολογιστή περνούσαν ακόμα ταμπακέρες, αναπτήρες, παντόφλες, πιτζάμες, αρκουδάκια, βιβλία κι ένα σωρό άλλα αγαθά.
Οδήγησα το βελάκι στο χώρο των αναζητήσεων και τύπωσα αποφασιστικά το είδος που ήθελα να βρω: «Εγκαταλειμμένοι υπερήλικες».

Καλέ μου μπαμπάκα,
Το αποτέλεσμα με έβαλε σε σκέψεις. Μέσα στα επόμενα δευτερόλεπτα η οθόνη μου γέμισε από άρθρα, έρευνες και ποσοστά. Σαν να το έκανε επίτηδες ο υπολογιστής μου, επέτρεπε σε διαφημίσεις για τη γιορτή του πατέρα να ενοχλήσουν την περιήγησή μου και να δυναμώσουν αυτή τη φωνούλα που κρύβεται σαν τον κλέφτη στα κατάβαθα της ψυχής μας και μας ελέγχει. Κι έτσι έμεινα να κοιτάζω την οθόνη με τα ποσοστά και τα αρκουδάκια και να σκέφτομαι: Μήπως είμαστε πολύ υποκριτές, βρε μπαμπάκα μου; Μήπως πράγματι διυλίζουμε κουνούπια και καταπίνουμε καμήλες; Δεν ξέρω. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι εσύ ποτέ δεν έφερες αρκουδάκια και καρδούλες στο δικό σου μπαμπά όσο ζούσε. Δεν είδα ποτέ στο δωμάτιο του παππού κάρτες με την ευχή «happy father΄s day!», ούτε μαξιλαράκια σε σχήμα καρδιάς, αλλά θυμάμαι ότι τις Κυριακές στο τραπέζι καθόσουν εσύ στην κεφαλή και δίπλα σου ο παππούς. Θυμάμαι ότι εσύ του έφερνες τα φάρμακα είτε ήταν 16η Ιουνίου είτε όχι και έμεινες στο προσκέφαλό του όσες μέρες νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Θυμάμαι ακόμα ότι τη νύχτα που ξεψύχησε, λίγο πριν κλείσει τα μάτια του, είμαστε όλοι γύρω απ΄ το κρεβάτι του, κι εσύ με τον αδερφό σου, του κρατούσατε τα χέρια. Θυμάμαι ότι έσβησε χαμογελώντας, λες κι ετοιμαζόταν για πάρτι κι ας μην είχε γιορτάσει ποτέ στη ζωή του τη γιορτή του πατέρα.

Μήπως είμαστε πολύ υποκριτές, όλοι εμείς που γιορτάζουμε παγκόσμιες ημέρες, μπαμπά μου;
Γιορτάζουμε την ημέρα Περιβάλλοντος, όσοι πετάμε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε, φέρνουμε δώρα στη μανούλα τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, αλλά βαριόμαστε την παρέα της πολύ εύκολα, οργανώνουμε γιορτούλες στις 16 Ιουνίου εκάστου έτους, για το «γέρο που μας κούρασε με τις παραξενιές του»!

Καλέ μου μπαμπάκα,
Στην παγκόσμια ημέρα του πατέρα, εγώ ντρέπομαι να σου πάρω δώρο. Ντρέπομαι για μένα και για τα παιδιά της ηλικίας μου, ντρέπομαι για όσα πιστεύουμε και για όσα σκεφτόμαστε, ντρέπομαι γιατί πολύ εύκολα λέμε «ε, και τι έγινε;». Ντρέπομαι που φερόμαστε ευγενικά σε ανθρώπους για τους οποίους δεν αισθανόμαστε τίποτα και απάνθρωπα στους δύο ανθρώπους που ισχυριζόμαστε ότι αγαπάμε. Δε θα σου πάρω αρκουδάκι στη γιορτή σου, μπαμπά μου, ούτε κάρτες, ούτε λουλούδια. Τέτοια υποκρισία δεν την αντέχω πιά! Αντί για αρκουδάκι θα σου δώσω μια αγκαλιά και αντί για «I love you!» θα σου πω «ΣΥΓΝΩΜΗ»!

Συγνώμη που θεωρώ δεδομένα όσα μου προσφέρεις.
Συγνώμη που θεωρώ δεδομένο ότι δε σου χρωστάω.
Συγνώμη που σε σκέφτομαι μόνο μια ημέρα το χρόνο.
Συγνώμη που σε αναγκάζω να με σκέφτεσαι κάθε στιγμή.
Συγνώμη που δεν καταλαβαίνω πόσο μ΄ αγαπάς.
Συγνώμη που δε σ΄ αγαπώ όσο σου αξίζει.
Συγνώμη που απαιτώ να είσαι κοντά μου, όποτε εγώ θελήσω.
Συγνώμη που αγανακτώ όποτε εσύ με θέλεις κοντά σου.
Συγνώμη που κάθε μέρα θυμίζω τον άσωτο της παραβολής.
Συγνώμη που όποτε επιστρέφω, σφάζεις το μόσχο το σιτευτό πάντα με την ίδια χαρά.

Καλέ μου πατέρα,
Στη γιορτή σου δώρο μου θα είναι μια υπόσχεση: Ότι θα προσπαθήσω να δώσω σε σένα, αυτά που εσύ έδωσες στον πατέρα σου, για να δω κι εγώ κάποτε στα χείλη σου εκείνο το ύστατο χαμόγελο με το οποίο - λέει ο θρύλος - αποχαιρετούν τον κόσμο οι ευτυχισμένοι...
Με σεβασμό,
Η κόρη σου

ΠΗΓΗ:ΜΑΡΩ ΣΙΔΕΡΗ
Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1768
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 27, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από 123 »

Συγκλονιστικό άρθρο!

Για τη μάνα έχουν λεχθεί τόοοοσα πολλά και αξίζει άλλα τόσα!!! Για τον πατέρα πολύ σπάνια.... κι αυτό σήμερα ήταν μια έκλπηξη για μένα.

Την αξία του πατέρα την ξέρουν μόνο όσοι τον έχασαν νωρίς και ιδίως εκείνοι που δεν τον έζησαν ποτέ. Εκείνοι που δεν ένοιωσαν ποτέ το πατρικό χάδι στο κεφάλι τους, που δεν θύμωσαν με την παραξενιά του, που δεν αντέδρασαν στις απαγορεύσεις του, που δεν φώναξαν ποτέ "πατέρα"...παρά βίωσαν τόσο έντονα την απουσία του....

Υπάρχει πάντα ένας χώρος στην καρδιά τους που μάταια περιμένουν σ' όλη τους τη ζωή να γεμίσει....
Δεν υπάρχει υποκατάστατο...
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 262
Εγγραφή: Δευ Μαρ 27, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Lakonia
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

Έτσι είναι αγαπητή φίλη...

Γι'αυτό πρέπει να τους χαρούν όσοι τους έχουν αλλά και αυτοί που τους έχασαν...υπομονή, ο καλός Θεός θα μας φέρει όλους κοντά μια ημέρα!
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 6135
Εγγραφή: Τετ Οκτ 04, 2006 5:00 am
Τοποθεσία: Αθηνα

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ

Οταν κοιταζω τα παιδακια καθε μερα,
στους δρομους, το πρωι με του σχολειου τη τσαντα,
φτωχοντυμενη μια μικρουλα βλεπω παντα
με την παλια της σακκα, διπλα στον πατερα.

Απ'το χερακι με στοργη τηνε κραταει,
τοσο κ'οι δυο ειναι ευτυχισμενοι καθως πανε.
Με ποση αθωα σοβαροτητα μιλανε !
Το κοριτσακι ολοενα τον ρωταει,

κι'εκεινος σοβαρα, της λεει, της διηγαται...
Ποσο σοφος ειν' ο πατερας ! Ποσα ξερει !
ποσην ασφαλεια νοιωθει στο μεγαλο χερι !
Τιποτε αν το κρατει στον κοσμο δε φοβαται

ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”