Οι παλιοί μας φίλοι
Συντονιστής: Συντονιστές
- stathisekp
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Οι παλιοί μας φίλοι
Ας μείνουμε λίγο ακόμη στους Lynyrd Skynyrd.
Από τα αγαπημένα συγκροτήματα!!!!
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Καλό συγκρότημα, αλλά Αμερικάνικο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
και εν αναμονή... για τη δική σου ανάρτησηaposal έγραψε:Καλό συγκρότημα, αλλά Αμερικάνικο!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Eπειδή τώρα τελευταία οι φίλοι μου εδώ τιμούν μόνο τα ξένα τραγούδια, εγώ σήμερα θα κάνω την ανατροπή και θα ανεβάσω ένα ωραίο έντεχνο......
Όταν χαράζει
Μουσική, Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Τραγούδι: Γιάννης Αγγελάκας
Όταν χαράζει, ο πρώτος στεναγμός
βγαίνει απ' τα πιο σφιγμένα χείλη.
Σαν πεταλούδα στην κάμαρη πετά
ψάχνοντας άνοιγμα να φύγει.
Αν είσαι μόνος, αν είσαι αδύναμος
η χαραυγή θα σε ξεκάνει.
Έχει το μύρο, έχει τη σιγαλιά,
έχει τον ήλιο τον αλάνη.
Καινούρια μέρα, καινούριος ποταμός
στις εκβολές του θα προσφέρει
όσα χαθήκαν, όσα ξεχάστηκαν
κι όσα γι' αυτά κανείς δεν ξέρει.
Πίσω απ' τους λόφους, πίσω απ' τα βλέφαρα
υπάρχει τόπος και για σένα.
Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα,
χωρίς τα χείλη τα σφιγμένα.
Όταν χαράζει
Μουσική, Στίχοι: Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Τραγούδι: Γιάννης Αγγελάκας
Όταν χαράζει, ο πρώτος στεναγμός
βγαίνει απ' τα πιο σφιγμένα χείλη.
Σαν πεταλούδα στην κάμαρη πετά
ψάχνοντας άνοιγμα να φύγει.
Αν είσαι μόνος, αν είσαι αδύναμος
η χαραυγή θα σε ξεκάνει.
Έχει το μύρο, έχει τη σιγαλιά,
έχει τον ήλιο τον αλάνη.
Καινούρια μέρα, καινούριος ποταμός
στις εκβολές του θα προσφέρει
όσα χαθήκαν, όσα ξεχάστηκαν
κι όσα γι' αυτά κανείς δεν ξέρει.
Πίσω απ' τους λόφους, πίσω απ' τα βλέφαρα
υπάρχει τόπος και για σένα.
Χωρίς Βαστίλη, χωρίς ανάθεμα,
χωρίς τα χείλη τα σφιγμένα.
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
- trader21
- Κορυφαίος Αποστολέας
Όνειρο Ήτανε
Στίχοι: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Ο ουρανός ανάβει τα φώτα
τίποτα πια δεν θα 'ναι όπως πρώτα
Ξημέρωσε πάλι
Ξυπνάω στο φως,τα μάτια ανοίγω
για λίγο νεκρός,χαμένος για λίγο
Ξημέρωσε πάλι
Κι έχεις χαθεί μαζί με τον ύπνο,
μαζί με του ονείρου τον πολύχρωμο κύκνο
Μην ξημερώνεις ουρανέ
Άδεια η ψυχή μου,το δωμάτιο άδειο
κι από τo όνειρό μου ακούω καθάριο
το λυγμό της να λέει όνειρο ήτανε, όνειρο ήτανε
Θα ξαναρθείς μόλις νυχτώσει
και τ' όνειρο πάλι την αλήθεια θα σώσει
Θα 'μαι κοντά σου
Μόνο εκεί σε βλέπω καλή μου,
εκεί ζυγώνεις κι ακουμπάς τη ψυχή μου
με τα φτερά σου
Μα το πρωί χάνεσαι φεύγεις,
ανοίγω τα μάτια κι αμέσως πεθαίνεις
Μην ξημερώνεις ουρανέ
Άδεια η ψυχή μου,το δωμάτιο άδειο
κι από τo όνειρό μου ακούω καθάριο
το λυγμό σου να λέει όνειρο ήτανε, όνειρο ήτανε
-
- Συντονιστής
H αλήθεια είναι ότι δεν διαβάζω συχνά αυτό το θέμα..... θα συμφωνήσω όμως απόλυτα με τον Βασίλη που πριν λίγο καιρό είχε γράψει ότι το θέμα αυτό έχει ξεφύγει από τον αρχικό του σκοπό.
Και επειδή λοιπόν υπάρχει ήδη στο κλειστό ένα θέμα με τίτλο: "Για πού το'βαλες καρδιά μου..."
viewtopic.php?f=42&t=4592, όπου εκεί ελεύθερα μπορούσε να βάλει ο καθένας ότι τραγούδι τον εξέφραζε, θα παρακαλούσα αν γίνεται εφόσον αυτό το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς από τον αρχικό του σκοπό να, συνεχίσει πλέον εκεί. Εξάλλου ποιο το νόημα να υπάρχουν 2 ίδια θέματα το ένα στο κλειστό και το άλλο όχι;;;;;......
Και να υπενθυμίσω κάτι που είχα γράψει:
Και επειδή λοιπόν υπάρχει ήδη στο κλειστό ένα θέμα με τίτλο: "Για πού το'βαλες καρδιά μου..."
viewtopic.php?f=42&t=4592, όπου εκεί ελεύθερα μπορούσε να βάλει ο καθένας ότι τραγούδι τον εξέφραζε, θα παρακαλούσα αν γίνεται εφόσον αυτό το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς από τον αρχικό του σκοπό να, συνεχίσει πλέον εκεί. Εξάλλου ποιο το νόημα να υπάρχουν 2 ίδια θέματα το ένα στο κλειστό και το άλλο όχι;;;;;......
Και να υπενθυμίσω κάτι που είχα γράψει:
Και η Σαρακοστή με τη βοήθεια του Θεού πέρασε, το φόρουμ όμως συνεχίζει να είναι αφιερωμένο στην Παναγία μας..... οπότε ας είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί.....Με αφορμή την μετακίνηση της δημοσίευση, και κάνοντας κατάχρηση λίγο, στην αγάπη σας.... θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σύμφωνα με το "Εγχειρίδιο Μελών και Δημοσιεύσεων"
viewtopic.php?f=1&t=8526&start=10#p117732
γι΄αυτό αν γίνεται, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αποφεύγουμε όσο μπορούμε τα "κοσμικά" τραγούδια, εν όψη κιόλας της Σαρακοστής που ήδη φτάνει στο τέλος της και ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών, αλλά και γενικώς μια και το φόρουμ είναι αφιερωμένο στο περιβόλι της Παναγίας μας, ας μην το ξεχνάμε αυτό και έτσι "στεναχωρούμε" και κάποιους αδερφούς μας, που δεν αναπαύονται.....Christos έγραψε:Περιεχόμενο των δημοσιεύσεων
Το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων πρέπει να βρίσκεται εντός των συζητήσεων που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στο φυσικό Περιβόλι της Παναγίας δηλαδή το Άγιον Όρος.
Εσχάτως παρατηρείται το φαινόμενο να αναπτύσσονται μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρες συζητήσεις με δεκάδες δημοσιεύσεις εκτός των δεόντων ορίων και θεματολογίας. Παρατηρείται επίσης το φαινόμενο μία συζήτηση να ξεκινά για ένα αξιόλογο θέμα και σταδιακά να εκφυλίζεται με φωτογραφίες και στίχους από λαϊκά άσματα, κοσμικά ανέκδοτα, αστεϊσμούς κλπ.
Πριν προβείτε σε μία δημοσίευση να έχετε κατά νου το ότι το παρόν φόρουμ αποτελεί "Ερασιτεχνικό αφιέρωμα στο Περιβόλι της Παναγίας" όπως αναγράφεται στο πάνω μέρος κάθε σελίδας και ως εκ τούτου για τα εδώ γραφόμενα και συμπεριφορά μας είμαστε όλοι (Διαχειριστής, συντονιστές, απλά μέλη) υπόλογοι ενώπιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Όσες δημοσιεύσεις εκτρέπονται των ορίων διαγράφονται απροειδοποιητί.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Κλείδωσέ τα όλα, λαίμαι!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Γίνεται φανερό λοιπόν πόσο πολύ οι περισσότεροι εξ' ημών, την περίοδο της νiότης μας, είχαμε επηρεαστεί από τα ΄΄ξεράσματα της Δύσης΄΄ και ειδικότερα τη μουσική που αυτή σέρβιρε στη τότε αλλά και την τωρινή νεολαία. Προσωπικά κάπου στα 21πέταξα στην κυριολεξία πανάκριβο ηχοσύστημα μαζί με τους δίσκους βυνιλίου. Όμως κάποια ακούσματα - επειδή η μουσική είναι από τις τελειότερες μεθόδους προσέγγισης των ψυχών και αυτό το ξέρει και το χρησιμοποιεί πολύ καλά ο Διάβολος- αν και τα ακούω ( ομολογουμένως εδώ) ξανά μετά 30 χρόνια, θέλοντας και μη με γυρίζουν πίσω, τότε που ήμουν νέος με όλη την αφέλεια που σηκώνει στις πλάτες της αυτή η ηλικία. Βέβαια λίγο δύσκολο να δράσει αυτό καταλυτικά σήμερα στους περισσότερους από εμάς, μάλλον αδύνατο τα έλεγα, ΑΛΛΑ πάντα υπάρχει κίνδυνος πνευματικός ακόμα και στα ΄΄μικρά΄΄. Επιπλέον μας υπενθυμίζει τα χάλια μας, από που ξεκινήσαμε και το υψηλό πνευματικό επίπεδο που έχουμε φτάσει, αφού ορισμένα μας ....συγκινούν ακόμα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΚΑΛΟ!!!Μ.Δ.Κ. έγραψε: ... Βέβαια λίγο δύσκολο να δράσει αυτό Επιπλέον μας υπενθυμίζει τα χάλια μας, από που ξεκινήσαμε και το υψηλό πνευματικό επίπεδο που έχουμε φτάσει, αφού ορισμένα μας ....συγκινούν ακόμα.
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ελπίζω να μη το πάρει προσωπικά ο Αποσαλ (και ο Αποσαλ1)