Ψαλμοί Δαυίδ

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ψαλμοί Δαυίδ

Δημοσίευση από efthumhs »

Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος ξέρει, αν μπορούμε εμείς οι λαϊκοί να διαβάζουμε τους ψαλμούς του Δαυίδ σύμφωνα με την κατηγοροιοποίηση που είχε κάνει ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ως προς τη χρήση τους (δηλαδή σε ειδικές περιπτώσεις); Και αν ναί,υπάρχει κάποιο τυπικό (δηλαδή για παράδειγμα διαβάζουμε πρώτα το τρισάγιο και ύστερα οι ψαλμοί ή κάτι παρόμοιο);
Καλά Χριστούγεννα σε όλους

ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
helen
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από helen »

Αγαπητέ Ευθύμιε την ίδια ερώτηση έχω κάνει στον πνευματικό μου και μου απάντησε πως όλοι οι ψαλμοί κάνουν για όλα χωρίς να θέλει να μειώσει την άποψη του π.Παϊσίου. Ξέρεις τι έχω κάνει εγώ? τους παίρνω με την σειρά αλλά πάνω από τον αριθμό κάθε ψαλμού έχω γράψει με μολύβι γιατί κάνει ο καθένας σύμφωνα με τον κατάλογο του π. Παϊσίου και διαβάζοντας τον καθένα ξέρω και γιατί ειδικότερα βοηθάει και αν είναι κάτι ειδικό ψάχνω και βρίσκω τον κατάλληλο για την περίπτωση.
ΜΕΙΖΩΝ ΕΣΤΙ Ο ΕΝ ΥΜΙΝ 'Η Ο ΕΝ ΤΩ ΚΟΣΜΩ
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: ΨΑΛΜΟΙ ΔΑΥΙΔ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

efthumhs έγραψε:Καλησπέρα! θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος ξέρει, αν μπορούμε εμείς οι λαϊκοί να διαβάζουμε τους ψαλμούς του Δαυίδ σύμφωνα με την κατηγοροιοποίηση που είχε κάνει ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ως προς τη χρήση τους (δηλαδή σε ειδικές περιπτώσεις); Και αν ναί,υπάρχει κάποιο τυπικό (δηλαδή για παράδειγμα διαβάζουμε πρώτα το τρισάγιο και ύστερα οι ψαλμοί ή κάτι παρόμοιο);
Καλά Χριστούγεννα σε όλους

Μερικές φορές με πιάνει ασκεψία και μονολογώ μόνος μου αν καταλαβαίνω, αυτό που λέγεται ¨η εκείνο. Με συνχωρείς καλέ μου φίλε αν δεν κατάλαβα καλά την ερώτηση σου, αλλιώς θα δώσω λάθος απάντηση.
Οι ψαλμοί είνα προσευχές όπως κάθε άλη προσευχή. Γιατί δεν θα κάνει να την πεις ότι ώρα εσύ θα προσευχηθείς όπως το Πάτερ υμών ¨η το πιστεύω.
πριν δύο βδομάδες δημοσίευσα έναν κάτάλογο με τον τίτλο για όλες τις ώρες. Εκεί έχει για κάθε περίσταση τι μπορείς να διαβάσεις ανάλογα με την δυσκολία του κάθε ενός, μέσα από την Γραφή ¨η τους ψαλμούς
Άν δεν τα κατάφερα ζητώ συγνόμη Χάρης

ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χάρη μη ζητάς συγνώμη, ξέρω και εγώ ότι όλοι οι ψαλμοί είναι προσευχές που μπορούμε να τις λέμε οποιαδήποτε ώρα.Απλά η απορία μου είναι αν μπορούμε και εμείς οι λαϊκοί να τις διαβάζουμε όποτε συστήνουν και εκείνη αφού η κατηγοριοιποίηση έχει γίνει απο αγίους του Θεού (Όσιο Αρσένιο - Άγιο Αθανάσιο). Να είσαι καλά... :D :D :D

Ελένη αυτό που κάνεις το κάνω και εγώ...Ευχαριστώ :D :D
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΨΑΛΜΟΙ ΔΑΥΙΔ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

Καλέ μου φίλε και εγώ δεν ήξερα αν είμαι στο πνεύμα σου. Καμία προσευχή δεν περιορίζεται σε μέρες και σε ώρες και όπως έχω διαβάσει¨η έχω ακούσει τον 50ον ψαλμό πρέπει να τον λέμε τρεί φορές την ημέρα. Θ. Λειτουργία δεν μπορείς να κάνεις γιατί στο ¨Εξοδος ΚΗ-39 λέει ιερουργία χωρίς τα άμφια συνεπάγεται στην ποινή του θανάτου. Τρισάγιο δεν μπορείς να κάνεις είναι δουλιά του ιερέα θέλει Πετρχείλι και μάλιστα στο κοιμητήριο που πηγαίνω κάθε μέρα ο παπάς με κοινήγησε γιατί κάνω τρισάγιο στα μνήματα έτσι του είπε κάποια γιαγιά και έπρεπε να το εξηγίσω ότι δεν κάνω τρισάγιο δεν έχω δικαίωμα αλλά έχω το δικαίωμα να κάνω λιβανίζοντας Αναστάσημες προσευχές. Καλέ φίλε καλά έκανες και έθεσες αυτό το θέμα γιαυτό είμαστε εδώ να λίνουμε τις απορίες μας ¨Αλλος τρόπος δεν υπάρχει . αν είσε σε κάποιο κήρυγμα και κάνεις κάποια ερώτηση η απάντηση είναι, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Και ξέρεις γιατί; Αυτά που είπε μέχρι εκεί μελέτησε. Από εκεί και πέρα τον βάζεις στα δύσκολα Τα χρόνια που μπερδεύουμε με τα θεολογικά πράγματα μου έχουν δώσει κάποια πύρα Με αγάπη Χριστού του Θεού μας Χάρης
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χάρη, Ο Κύριος να ευλογεί όλον τον κόσμο .... :D
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

Εικόνα

Φίλε Ευθύμη ρίξε μια ματιά σ΄αυτό το βιβλίο..Ίσως σ΄ενδιαφέρει. Πιστεύω θα το βρεις στα περισσότερα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σάκη σ 'ευχαριστώ, αν γιορτάζεις κι ολας Χρόνια πολλά...
sakis_
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από sakis_ »

Ευχαριστώ για τις ευχές Ευθύμη..

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”