Orthodoxos1 θα ήταν φυσικά πολύ αστείο να ασχοληθούμε με αυτή την άποψη της πηγής που παράθεσες, από τη στιγμή που όχι μόνο ορθόδοξη δεν είναι, αλλά ίσα ίσα προσπαθεί να πει ότι οι Άγιοι Πατέρες έκαναν λάθος!!!! Και μόνο αυτό φτάνει για να μην ασχοληθούμε καθόλου μαζί τους.
Πολλές πηγές και πολλές απόψεις κυκλοφορούν γενικά με τη δημιουργία του κόσμου και την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Για τους Ορθόδοξους όμως και αυτούς που θέλουν να είναι Ορθόδοξοι δεν υπάρχει άλλη πηγή γνώσεως εκτός της Αγίας Γραφής και γενικότερα την Ιερά μας Παράδοση.
Από τη στιγμή που κάποιοι αμφισβητούν τα παραπάνω και προσπαθούν να δώσουν δικές τους ερμηνείες, αυτομάτως έχουν φύγει από τα πλαίσια της Χριστιανικής Ορθοδοξίας
και επομένως για εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν έχουν κανένα νόημα και καμία αξία.
Τώρα προσωπική μου γνώμη είναι ότι πιο έγκυρη είναι η Αγία Γραφή παρά η επιστήμη και αυτό γιατί κάθε λίγο και λιγάκι όλο κάτι νέο ανακαλύπτεται και όλο και κάτι παλιό αναιρείται! Μη μου πεις ότι δεν είναι έτσι!
Πάντα τα πράγματα τα βλέπουμε με βάση την τεχνολογία που έχουμε σε κάθε εποχή και σε κάθε εποχή βγάζουμε τα αντίστοιχα συμπεράσματα.
Ίσα ίσα θα σου έλεγα ότι τώρα σχετικά στα χρόνια μας, η επιστήμη βρήκε ότι το φως ήταν το πρώτο που έγινε, κάτι που η Αγία Γραφή έχει ήδη πει εδώ και τόσους μα τόσους αιώνες.
Όταν λοιπόν λέμε ότι έχουν βρεθεί "επιστημονικά ευρήματα ανθρώπινου είδους που χρονολογούνται ακόμα και εκατομύρια χρόνια πριν", θα ρώταγα, και ποιος μας εγγυάται ότι αυτές οι μετρήσεις είναι σωστές; Ποιος μπορεί να το πει με απόλυτη σιγουριά;
Θα μου πει κάποιος ε! καλά τώρα είναι δυνατόν να αμφισβητούμε την επιστήμη και την τεχνολογία;
Και εγώ θα απάνταγα: Ποιο είναι πιο λογικό; Να αμφισβητούμε την γραμμένη θεοπνεύστως Αγία Γραφή ή την ανθρωπίνως επινοούμενη τεχνολογία και επιστήμη;
Καλά κάνεις και έχεις απορίες και τις διατυπώνεις, θα σου πρότεινα όμως τις απαντήσεις να τις ψάχνεις μέσα στην Ορθοδοξία μας. Πολύ εύκολα μπορεί να μας βλάψει κάτι και να παρασυρθούμε μακράν του Χριστιανισμού, ειδικά να δεν έχουμε γερές πνευματικές βάσεις (με λίγα λόγια ψαχνόμαστε, χωρίς να έχουμε κατασταλλάξει κάπου)
Τελείωνοντας θέλω να πω, ότι αν ήταν σημαντικό για την ψυχοσωματική και πνευματική μας υπόσταση, να γνωρίζαμε με ακριβή στοιχεία και ημερομηνίες όσα έχουν συμβεί, να είσαι σίγουρος ότι θα γραφόντουσαν και αυτά μέσα στην Αγία Γραφή. Προφανώς λοιπόν οι χρονολογίες δεν αποτελούν στοιχείο σωτηρίας για τους ανθρώπους παρά μόνο γνώσεις για καθαρά ιστορικούς λόγους.