aposal έγραψε:Οι κεκοιμημένοι είναι όπως οι άνθρωποι που μας ζητούνε ελεημοσύνη και μάλιστα σε χειρότερη θέση από εκείνους γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε πλέον για την ψυχή τους. Μόνον εμείς από εδώ μπορούμε.
(πρέπει να έχω γράψει το ίδιο πράγμα άλλες δύο ή τρεις φορές...)
Αυτο είναι αλήθεια Αμαρτωλε μου. Είναι μια μεγαλη αλήθεια που οσες φορες και να την γράψεις βαρετος δεν γίνεσαι, κακο δεν κανεις. Θυμαμαι που διαβασα κάπου (Τουλα ο Αμαρτωλος μπορει να επαναλαμβάνεται εγω ξεχναω .....) κατι αλλα και ενας ωραιος ανθρωπος μου το πε χωρις να ξερει οτι το διαβασα, πως καποιος κοιμηθηκε και ηταν αμαρτωλος, νομιζω αιρετικος χωρις να ειμαι σιγουρη. Τοτε καποιος μεγαλος Αγιος που ηταν και Επισκοπος μας, προσευχηθηκε πολυ, εκανε "σαρανταλειτουργα" της εποχης του υποθετω. Τοτε είδε ενα όραμα ή στον υπνο του το Θεο και του πε οτι για την ψυχη που προσευχοσουν βγηκε απο την κολαση, αλλα για τετοιον άνθρωπο ξανα να μην προσευχηθεις, να μη μνημονευσεις. (Με απλα λογια παιδια στα τα λεω. Αν το βρω θα το παρουσιασω οπως το διαβασα). Οσες φορες το θυμηθω, οσες το σκεφτω, οσες φορες το θαυμασω, τις διπλάσιες το προσπερνω.