Captain Yiannis έγραψε:
Μία άποψη καθόλα σεβαστή αγαπητέ Γιάννη Δυτικέ.
Θα ήθελα όμως να μου πεις ... πως και από που πηγάζει η γνώση σου , ότι η νοοτροπία των στρατιωτικών έχει κάτι που δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το δημοκρατικό πνεύμα ;;
Έχει υπηρετήσει στην Πολεμική Αεροπορία ή στο Πολεμικό Ναυτικό;
Αν είναι ευλογημένο
Προς Θεού, τέτοια άποψη ούτε στο ελάχιστο δεν την υπονοώ. Απεναντίας με βάση τα βιώματα μου πιστεύω ότι οι Στρατιωτικοί είναι και ιδεολόγοι και δημοκράτες και ασφαλώς πραγματικοί πατριώτες και Έλληνες. Δεν τίθεται θέμα επ' αυτού....
Παρόλα αυτά ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται σαν “στρατιωτικό” δεν είναι κάτι που με ενθουσιάζει σαν ιδέα, όπως δεν θα με ενθουσίαζε και ένα “ιατρικό”, “καθηγητικό” η οποιοδήποτε άλλο κόμμα με παρόμοιο προσδιορισμό. Πιστεύω ότι ένα κόμμα θα πρέπει να είναι πλουραλιστικό στις έκφραση και πολυσυλλεκτικό στην εκπροσώπηση. Αποτελεί νομίζω κοινό τόπο, το ότι η υγιείς πολιτική κατεύθυνση αποτελεί την συνισταμένη πολλών ανταγωνιστικών δυνάμεων, οι οποίες μπορεί βέβαια να διαμορφώνονται σε κάποιο βαθμό από συντεχνιακά υποσύνολα (όπως για παράδειγμα οι στρατιωτικοί) αλλά σε πιο εξελιγμένο επίπεδο θα πρέπει να χειραφετηθούν από αυτά, απηχώντας πολίτες από ολόκληρο το κοινωνικό φάσμα.
Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι η ανάπλαση της βάσης, η οποία θα προβληθεί σε υγιείς πολιτικές, οτιδήποτε άλλο αποτελεί ημίμετρο με μυωπική προοπτική.