Ελεύθερες (προγαμιαίες) σχέσεις

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

οτι δεν ειναι δυνατη η εγκρατεια ειναι οντως ενα ψεμμα.
Οχι οτι ειναι ευκολο να κανεις εγκρατεια.Δεν ειναι.Ουτε Ευκολο ειναι να μην λες ψεμματα,να μην υπερηφανευεσαι.Δεν ειναι καν ευκολο να αγαπας αληθινα καποιον που δεν ανηκει στην οικογενεια σου...
Βεβαια τωρα το οτι λανσαρεται ως μοδα το ψεμμα,η μοιχεια,ο φιλοτομαρισμος και παλευει κοσμος και κοσμακης να τα απενεχοποιησει προκειμενου να εχει και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη(να νομιζει δηλαδη οτι ειναι ενταξει και ως προς τον Θεο) παει να λειτουργησει ως νορμα.Ο Χριστος ομως το ξεκαθαρισε το πραγμα ηδη 2 χιλιαδες χρονια πριν και μοιαζει πιο επικαιρος απο ποτε.Δεν γινεται λοιπον να υπηρετεις και τον εαυτουλη σου και τον Θεο.Πρεπει να χασεις την ζωη σου για να την κερδισεις...
Ειναι ετσι,ναι.Αγωνας,λοιπον.Κι αμα δει λιγο φιλοτιμο ο Θεος βοηθαει,ετσι λενε οι γεροντες.Μην τον κανουμε περα τον Θεο.
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣ Η΄ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΘΕΟ.
taje
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από taje »

Να προσθέσω στα βιβλία που παρέθεσε η αδελφή μας Εύη και το ακόλουθο:

Εικόνα

Τα περιεχόμενα του βιβλίου μπορεί να τα δει κάποιος στο κάτωθι link:

http://www.stamoulis.gr/vivliognosia/vi ... l%3d%31%30

Καλό βράδυ σε όλους.
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

yparxei έγραψε:Ουτε Ευκολο ειναι να μην λες ψεμματα,να μην υπερηφανευεσαι.
Ο πονηρός βλέπει που υστερούμε και με βάση αυτά μας βάζει σε πειρασμό. Σε άλλους λιγότερο το τάδε, ενώ σε άλλον περισσότερο το ίδιο τάδε. Προσωπικά δεν λέω σχεδόν ποτέ μου ψέμματα. Και ο λόγος που λέω "σχεδόν" είναι επειδή υποθέτω ότι λέω χωρίς όμως να το καταλαβαίνω (που τοτε δεν είναι ψέμμα βέβαια αλλά τέσπα) επειδή δηλ ΤΙΠΟΤΑ ανθρώπινο δεν είναι τέλειο.

Το να μην υπερηφανεύομαι όμως είναι άλλο πράγμα. Εγώ γεννήθηκα γι' αυτόν τον λόγο. Ίσως να είναι κακό πράγμα και αμαρτία αλλά εγώ έτσι έμαθα, και έτσι μεγάλωσα. Αυτό είναι εμένα η αμαρτία μου. Και το ακόμα ποιο κακό είναι ότι δεν απλή υπερηφάνια αλλά ψωροπερηφάνια. Δηλ φροντίζω να είναι αλήθεια αυτό που λέω (αφού δεν λέω ψέμματα) ώστε να έχω και αποδείξεις. Έτσι να μην μπορεί κανείς να με διαψεύσει...

Ο κόσμος είναι γεμάτος ελλατώματα.... Απλά όπως είπα πριν: άλλος έχει το ένα, άλλος έχει το άλλο....

Συμπέρασμα;; Αυτό που λέει και ο καημένος ο pilotos και κανείς δεν τον ακούει: ΠΡΟΣΕΥΧΗ και άγιος ο Θεός!
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

ειναι αληθεια ολα αυτα ετσι ειναι...δεν ειναι ολες οι αρρωστειες ιδιες,αλλος εχει εκεινη,αλλος την αλλη.Αγωνα και προσευχη συμβουλευουν οι γεροντες.

και μενα παντως με εκνευριζει αυτη η απενεχοποιηση και η ισοπεδωση.σκοπος ειναι να συζητας το αληθες οχι το στρεβλο.προτυπα,παραδειγματα υπαρχουν στο περιβαλλον μας(αλλιως καιρος να το αλλαξουμε),αλλο αν εμεις διαλεξαμε τα προτυπα της τηλεορασης...
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Συγγνώμη βρε παιδιά, χτες μπήκε το θέμα και ήδη υπάρχουν 230 απαντήσεις; Ποιος απ'όσους παρακολουθούν απλά το forum, θα καθήσει να τις διαβάσει όλες αυτές; :roll:
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

ntinoula έγραψε:Συγγνώμη βρε παιδιά, χτες μπήκε το θέμα και ήδη υπάρχουν 230 απαντήσεις; Ποιος απ'όσους παρακολουθούν απλά το forum, θα καθήσει να τις διαβάσει όλες αυτές; :roll:
Ελα ντε.
Κλειδώνει
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Μιά τόσο εκτεταμένη συζήτηση καλόν είναι να λήξει με Πατερικό Λόγο και δεί Αγιορείτικο! O:)
Εκμεταλλευόμενος τα προνόμοια μου ως Γενικός Συντονιστής δημοσιεύω εδώ, παρά το κλειδωμένο για τους υπολοίπους θέμα. :wink:

Ανέβασα λοιπόν εσπευσμένα στον "Παντοκράτωρα" δύο ομιλίες του Λεμεσού Αθανάσιου (πρώην Βατοπαιδινού) περί των προγαμιαίων σχέσεων τις οποίες είχε κάνει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου.
Μπορείτε να τις κατεβάσετε κατευθείαν από τον κάτωθι σύνδεσμο:

http://pantokrator.info/modules.php?nam ... eA&show=10
Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”