Ποιοι Θεολόγοι γράφουν αυτά;;;;;
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Ποιοι Θεολόγοι γράφουν αυτά;;;;;
Σε βιβλίο του γυμνασίου, θα εντοπίσω λεπτομέρειες και θα σας πληροφορήσω, γράφει ότι ο Ιησούς μιλούσε αραμαϊκά και σταδιακά ΕΜΑΘΕ να μιλάει εβραϊκά και ελληνικά!!!! Ακούστε να θαυμάσετε θεολόγους που γράφουν τέτοια πράγματα! Ο Ιησούς ο Θεάνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΙ; Είναι δυνατόν να υποβιβάζεται έτσι η θεότητα του Ιησού; Δεν είναι Θεός; Δεν είναι παντογνώστης; Είναι θεολόγοι Ορθόδοξοι αυτοί που γράφουν τέτοιες μπούρδες; Η Σύνοδος που έχει δικαίωμα να επέμβει στην ύλη των θρησκευτικών και στα κεφάλαια που αφορούν την Ορθόδοξη Θεολογία τι κάνει; Αν πρόκειται να διδάσκονται τέτοιες βλακείες τα παιδιά μας ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: ΠΟΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;;;
Σε παρακαλώ Παρικε σε ποιόν απευθύνεσε; Γιατί έχω το κείμενο γύρο από όλο το θέμα και δεν το έχω δημοσιεύσει ακόμη γιατί τα νέα κείμενα τελευταία πεύτουν βροχή και περιμένω να υσυχάσει λίγο. Αναρωτιέμε μίπως το έγραψα και δεν θυμάμε. Μέσα εκεί θα σου φύγει κάθε απορία, αν θες με καλή προέρεση. Μέχρι τότε διάβασε τον 93-8,9,10, ψαλμόparikos_ έγραψε:Σε βιβλίο του γυμνασίου, θα εντοπίσω λεπτομέρειες και θα σας πληροφορήσω, γράφει ότι ο Ιησούς μιλούσε αραμαϊκά και σταδιακά ΕΜΑΘΕ να μιλάει εβραϊκά και ελληνικά!!!! Ακούστε να θαυμάσετε θεολόγους που γράφουν τέτοια πράγματα! Ο Ιησούς ο Θεάνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΙ; Είναι δυνατόν να υποβιβάζεται έτσι η θεότητα του Ιησού; Δεν είναι Θεός; Δεν είναι παντογνώστης; Είναι θεολόγοι Ορθόδοξοι αυτοί που γράφουν τέτοιες μπούρδες; Η Σύνοδος που έχει δικαίωμα να επέμβει στην ύλη των θρησκευτικών και στα κεφάλαια που αφορούν την Ορθόδοξη Θεολογία τι κάνει; Αν πρόκειται να διδάσκονται τέτοιες βλακείες τα παιδιά μας ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!
Είναι δυνατόν ο διδάσκων εις τον άνθρωπο την γνώσιν να στερήται ο ίδιος αυτήν και να αγνοή την δημιουργίαν τι εις την δημιουργία του συμβαίνει
Θα σου φύγει μία απορία προς το παρόν. Για να μην το γράφω πάντα όταν λέω ψαλμό πάντα με τον Ορθόδοξον τύπο
Re: ΠΟΙΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ;;;;;
Xάρη, απευθύνομαι στους συγγραφείς και υπεύθυνους του βιβλίου θρησκευτικών της Β' Γυμνασίου!Harrys1934 έγραψε:Σε παρακαλώ Παρικε σε ποιόν απευθύνεσε; Γιατί έχω το κείμενο γύρο από όλο το θέμα και δεν το έχω δημοσιεύσει ακόμη γιατί τα νέα κείμενα τελευταία πεύτουν βροχή και περιμένω να υσυχάσει λίγο. Αναρωτιέμε μίπως το έγραψα και δεν θυμάμε. Μέσα εκεί θα σου φύγει κάθε απορία, αν θες με καλή προέρεση. Μέχρι τότε διάβασε τον 93-8,9,10, ψαλμόparikos_ έγραψε:Σε βιβλίο του γυμνασίου, θα εντοπίσω λεπτομέρειες και θα σας πληροφορήσω, γράφει ότι ο Ιησούς μιλούσε αραμαϊκά και σταδιακά ΕΜΑΘΕ να μιλάει εβραϊκά και ελληνικά!!!! Ακούστε να θαυμάσετε θεολόγους που γράφουν τέτοια πράγματα! Ο Ιησούς ο Θεάνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΘΕΛΕΙ; Είναι δυνατόν να υποβιβάζεται έτσι η θεότητα του Ιησού; Δεν είναι Θεός; Δεν είναι παντογνώστης; Είναι θεολόγοι Ορθόδοξοι αυτοί που γράφουν τέτοιες μπούρδες; Η Σύνοδος που έχει δικαίωμα να επέμβει στην ύλη των θρησκευτικών και στα κεφάλαια που αφορούν την Ορθόδοξη Θεολογία τι κάνει; Αν πρόκειται να διδάσκονται τέτοιες βλακείες τα παιδιά μας ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!
Είναι δυνατόν ο διδάσκων εις τον άνθρωπο την γνώσιν να στερήται ο ίδιος αυτήν και να αγνοή την δημιουργίαν τι εις την δημιουργία του συμβαίνει
Θα σου φύγει μία απορία προς το παρόν. Για να μην το γράφω πάντα όταν λέω ψαλμό πάντα με τον Ορθόδοξον τύπο
Κάποιοι, που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστοί, πιστεύουν ότι ένας ενδεχόμενος μελλοντικός «χωρισμός Εκκλησίας και κράτους», θα ΩΦΕΛΗΣΕΙ αναμφίβολα την Ορθόδοξη Εκκλησία τού Ιησού Χριστού.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας
Το να είναι κάποιος "θεολόγος" δε λέει τίποτα. Γιατί μπορεί και ένας άθεος και ο οποιοσδήποτε Χ που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, να μπει στη θεολογική σχολή και να πάρει το πτυχίο. Άμα δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί (και βιωματικά) λογικό είναι να θέλουν τα διώξουν κάθε τι που έχει σχέση με την εκκλησία και η θεολογία να είναι κάτι σαν "φιλοσοφία" ή κάτι που να περιγράφει τις θρησκείες... Κι αφού λοιπόν για μένα ο Χριστός δεν είναι Θεός, πώς θα το αναφέρω και σε άλλους. Είναι Θεός για αυτούς που τον πιστεύουν, όπως για άλλους είναι Θεός κάποιος άλλος.
Aγαπητή Ντνούλα, μη ξεχνάμε πως αυτοί δεν είναι απλοί θεολόγοι, αλλά οι συγγραφείς του βιβλίου που δίνουν το θεολογικό στίγμαntinoula έγραψε:Το να είναι κάποιος "θεολόγος" δε λέει τίποτα. Γιατί μπορεί και ένας άθεος και ο οποιοσδήποτε Χ που δεν έχει καμία σχέση με την Ορθοδοξία, να μπει στη θεολογική σχολή και να πάρει το πτυχίο. Άμα δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί (και βιωματικά) λογικό είναι να θέλουν τα διώξουν κάθε τι που έχει σχέση με την εκκλησία και η θεολογία να είναι κάτι σαν "φιλοσοφία" ή κάτι που να περιγράφει τις θρησκείες... Κι αφού λοιπόν για μένα ο Χριστός δεν είναι Θεός, πώς θα το αναφέρω και σε άλλους. Είναι Θεός για αυτούς που τον πιστεύουν, όπως για άλλους είναι Θεός κάποιος άλλος.
Σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ διδασκαλία τών Αγίων τής Εκκλησίας τού Ιησού Χριστού, ΑΛΗΘΙΝΟΙ Θεολόγοι είναι ΜΟΝΟ οι Άγιοι τής Εκκλησίας.
Διότι η ΓΝΩΣΗ τού Θεού, είναι ΧΑΡΙΣΜΑ τού ίδιου τού Θεού, και δεν επιτυγχάνεται με άλλους ΕΓΚΟΣΜΙΟΥΣ τρόπους.
Παράδειγμα : Ο Απόστολος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, δεν είχε φοιτήσει σε καμία Πανεπιστημιακή Σχολή.
Διότι η ΓΝΩΣΗ τού Θεού, είναι ΧΑΡΙΣΜΑ τού ίδιου τού Θεού, και δεν επιτυγχάνεται με άλλους ΕΓΚΟΣΜΙΟΥΣ τρόπους.
Παράδειγμα : Ο Απόστολος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, δεν είχε φοιτήσει σε καμία Πανεπιστημιακή Σχολή.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
- ntinoula
- Κορυφαίος Αποστολέας
Γιατί στο δημοτικό στα θρησκευτικά που κάνουν για τους ...αρχαίους, για Πλάτωνα κτλ είναι καλύτερα; Το μάθημα είναι σα φιλοσοφία και τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Μάλλον το μάθημα τείνει να γίνει φιλοσοφία ή να περιγράφει διάφορες θρησκείες και κατ'επέκταση να γίνει αυτό και σε γυμνάσιο, λύκειο. Ή θα καταργηθεί..
Σίγουρα θα βόηθήση και πίστευω επίσης οτι όλοι οι ορθόδοξη χριστιανοι πρεπει να βοηθήσουμε ωστε να πάνε κατα κει τα πραγματα.Iosif έγραψε:Κάποιοι, που είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΙ Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστοί, πιστεύουν ότι ένας ενδεχόμενος μελλοντικός «χωρισμός Εκκλησίας και κράτους», θα ΩΦΕΛΗΣΕΙ αναμφίβολα την Ορθόδοξη Εκκλησία τού Ιησού Χριστού.
Διότι ετσι πιστευω οτι θα χωρίσει η ηρα απο το σταρι και οση εχουν μπει στην εκκλησια για να απολαυσουν κοσμικοι εξουσια πολυτελης επαυλης αυτοκινητα κ.τ.λ θα φύγουν απο μόνοι τους διοτι αυτα υπαρχουν λογο της επιδωτησεως απο το κρατος, των φορολογουμενο πολιτη δηλαδη, εμας.
Εξάλου τη σχεση εχει με την ορθοδοξια η κοσμικη εξουσία Και δεν θέλουν οι ιεραρχες μας των χωρισμό; Απολύτος καμιά
Μόνο οι ΠΑΠΙΚΟΙ εχουν σχεση με την κοσμικοι εξουσία μεχρι και κράτος έχουν, γι΄αυτό άλωστε αλλα και για πολλα αλλα ειναι αιρετικοί. Αλλα ξέχασα αυτα είναι μια παλιά ιστορία οπος μας ειπαν και απο το Φαναρι
Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΟΤΕ!