Ισως αν φτάσεις και εσύ μέχρι κάποιου σημείου να σου πουν ακόμα περισσότερα ή να καταλάβεις και μόνος σου ακόμα περισσότεραvasilis_m21 έγραψε:Καλά θα βρω κανέναν πνευματικό με ανώτερες γνώσεις γιόγκα και διαλογισμού!
Πέρα απτην πλάκα, υπάρχουν πνευματικοί που λένε ωφέλιμα πράγματα αλλά έχω την εντύπωση ότι φτάνουν μέχρι ενός σημείου.
Τι συμβαίνει με τον όρκο ?
Συντονιστής: Συντονιστές
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η ζωή τρέχει γρήγορα, δεν περιμένει πότε θα βρω κώδικα επικοινωνίας με τους εξομολόγους της εκκλησίας! Πάντως έχω κακό οικογενειακό ιστορικό, ρώτησα μια φορά τον παππού μου στα τελευταία του αν πήγε ποτέ να εξομολογηθεί και μου είπε ''όχι, γιατί θα έπρεπε;''Ισως αν φτάσεις και εσύ μέχρι κάποιου σημείου να σου πουν ακόμα περισσότερα ή να καταλάβεις και μόνος σου ακόμα περισσότερα
Οπότε έτσι εξηγείται, έχω καταβολές και γονίδια αμαρτωλά!
Το ξέρω ότι "μας δουλεύεις" λίγοvasilis_m21 έγραψε:Η ζωή τρέχει γρήγορα, δεν περιμένει πότε θα βρω κώδικα επικοινωνίας με τους εξομολόγους της εκκλησίας! Πάντως έχω κακό οικογενειακό ιστορικό, ρώτησα μια φορά τον παππού μου στα τελευταία του αν πήγε ποτέ να εξομολογηθεί και μου είπε ''όχι, γιατί θα έπρεπε;''Ισως αν φτάσεις και εσύ μέχρι κάποιου σημείου να σου πουν ακόμα περισσότερα ή να καταλάβεις και μόνος σου ακόμα περισσότερα
Οπότε έτσι εξηγείται, έχω καταβολές και γονίδια αμαρτωλά!
Το χιούμορ σου είναι πικρό και αυτοσαρκαστικό και υπεραμυντικό
Αυτή η φωνή που τη φοβάσαι λέει ένα τραγούδι του Χατζή , δεν είμαι εγώ δεν είμαι εγώ , εγώ σωπαίνω άκου σωπαίνω , εγώ ευθύνες δεν σου ζητώ . Αλλος ρωτάει άλλος μιλάει άλλος κρατάει λογαριασμό . Στ'ορκίζομαι δεν είμαι εγώ
Ψάξτο μέσα σου τι σε ενοχλεί και μην πολυσκάς με τους γύρω σου
Και στο λέω εγώ ..... που έχω παραπάνω λόγους από σένα να ήμουν εναντίον
Καλό απόγευμα
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι ψυχολόγοι συμπεριλαμβανομένης της Ταίνιας Μακρή λένε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί πολλές φορές ανελέητες κρίσεις που κάνουμε για άλλους προέρχονται απτο ότι είμαστε έτσι σκληροί με τον εαυτό μας. Συμφωνώ με αυτό! Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι, να συμβιβαστούμε με αυτό που είμαστε μέσα μας, με τα καλά μας και τα άσχημά μας.
Και εγώ συμφωνώvasilis_m21 έγραψε:Οι ψυχολόγοι συμπεριλαμβανομένης της Ταίνιας Μακρή λένε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Γιατί πολλές φορές ανελέητες κρίσεις που κάνουμε για άλλους προέρχονται απτο ότι είμαστε έτσι σκληροί με τον εαυτό μας. Συμφωνώ με αυτό! Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι, να συμβιβαστούμε με αυτό που είμαστε μέσα μας, με τα καλά μας και τα άσχημά μας.
Αλλά ποιά άσχημα ? αυτά που κάνουν κακό στη ζωή του συνανθρώπου μας ?
Πολλές φορές το σκέφτομαι ότι θα ήμουν πιο καλά ψυχολογικά αν πίστευα μεν όπως πιστεύω αλλά δεν έδινα καμμία σημασία στους νόμους και στα πηδάλια και στα κυρήγματα
Αλλά ακόμα και αν έκανα κάτι τέτοιο , δεν θα συμβούλευα άλλον να κάνει το ίδιο
Χαίρομαι να είμαι δια Τον Χριστό σαλός
Χαίρομαι όταν όλοι με θεωρούν καταδικασμένο αλλά εγώ επιμένω να κρούω και να ελπίζω
Στη τελική ΧΡΙΣΤΕ μου φωνάζει η καρδιά μου
Δεν αρνούμαι αυτό που είμαι , προσπαθώ να αγαπήσω τον εαυτό μου και να τον αποδεχτώ , θα ήθελα όμως παράλληλα να ξεχωρίσω ποιές πτυχές του εαυτό μου μου κάνουν καλό και ποιές κακό
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

-
profitikos
- Τακτικό Μέλος

γράφει ο nkopeIosif έγραψε:Σύμφωνα με τον Θαυματουργό Άγιο Νεκτάριο Μητροπολίτη Πενταπόλεως ( ο οποίος ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΛΗΡΩΣ από την Θεόπνευστη Αγία Γραφή όσα γράφει ), ο όρκος ενώπιον ΕΠΙΣΗΜΗΣ και ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΔΕΝ είναι καθόλου αμαρτία.
Παρακαλώ να μού δώσετε κάποιο ΧΡΟΝΟ, για να μεταφέρω κάποια ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ κείμενα τού Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.
Για τούς ανυπόμονους, να διαβάσουν την «Ορθόδοξη Ιερά Κατήχηση» τού Αγίου Νεκταρίου, που έχει ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος. Εκδόσεις Ρηγοπούλου, Θεσσαλονίκης.
Μάνο, ο Χριστός διόρθωσε το επί ματαίο και είπε "μη ομώσαι όλως".
Δηλαδή ο άγιος Νεκτάριος διόρθωσε το Χριστό; Είναι η επίσημη θεσμοθετημένη αρχή ανώτερη του Κυρίου; Πού ήταν η ηγεσία της εκκλησίας όταν το κράτος θέσπισε τον όρκο; Για άσχετα με τη θρησκεία θέματα όπως π.χ. για τις ταυτότητες χαλάσαμε τον κόσμο.
ο Θεός κριτής δίκαιος καί ισχυρός και μακρόθυμος και μη οργήν επάγων καθ' εκάστην ημέραν.
Αντί να λες λόγια πομπώδη αλλά αναπόδεικτα, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ορθόδοξος Ιερά Κατήχησις» τού Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως, εκδόσεις Ρηγοπούλου στην Θεσσαλονίκη.
Εκεί μέσα θα γνωρίσεις, ότι Ο ΟΡΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και από ασώματο ΑΓΓΕΛΟ τού Θεού.
Εκεί μέσα θα γνωρίσεις, ότι Ο ΟΡΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και από ασώματο ΑΓΓΕΛΟ τού Θεού.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».