η
η ταπείνωση Θεμέλιο της Προσευχής ?
Προσευχή χωρίς ταπείνωση βλασφημία , μακράν του θεού και στο χώρο του Σατανά ... Ένας βλασφημος όσο και να βλασφημεί Χάρισμα την ταπείνωση δεν θα πάρει ..
Πχ ένας αιρετικός ...
Τι να φοβηθει ο Σατανας απο μια τετοια προσευχή ?Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγραψε:: «Όσα και ό,τι και αν χτίσεις ή ελεημοσύνη ή προσευχές ή νηστεία ή οποιαδήποτε άλλη αρετή, αν δεν φροντίσεις να βάλεις πρώτα θεμέλιο την ταπείνωση, μάταια κοπιάζεις, γιατί όλα θα πέσουν, όπως συνέβη με την οικοδομή εκείνη που είχε στηριχθεί στην άμμο. Διότι κανένα απολύτως από τα κατορθώματά μας δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την ταπείνωση. Όποιο και να πεις, είτε την σωφροσύνη είτε την παρθενία είτε την περιφρόνηση των χρημάτων και όποιο άλλο, όλα γίνονται ακάθαρτα και θεομίσητα και βδελυρά χωρίς την ταπεινοφροσύνη».
Δεν φοβάται ο Σατανάς , μάλλον χαίρει με αυτήν την εκδοχή ....
Ταπείνωση όμως χωρίς προσευχή ?
Χμ !
Ο ταπεινών εαυτόν υψωθησεται ... πνευματικός νόμος ...
ο έχων ταπείνωση θα μετανοήσει και τον ελεήσει ο Θεός ... χωρίς την προσευχή η ψυχή παθαίνει πνευματική ασφυξία ... Θα του δώσει προσευχή ... ... Θα τα οικονομισει να σωθεί ...
Ε φοβάται ο Σατανάς ....
Δεν ειχε Ιησου ο Κορνήλιος ομως :Ήτο δε τις άνθρωπος εν Καισαρεία ονόματι Κορνήλιος, εκατόνταρχος εκ του τάγματος του λεγομένου Ιταλικού,
2 ευσεβής και φοβούμενος τον Θεόν μετά παντός του οίκου αυτού, όστις και έκαμνεν ελεημοσύνας εις τον λαόν πολλάς και εδέετο του Θεού διαπαντός·
3 ούτος είδε φανερά δι' οράματος περί την εννάτην ώραν της ημέρας άγγελον του Θεού, ότι εισήλθε προς αυτόν και είπε προς αυτόν· Κορνήλιε.
4 Ο δε ατενίσας εις αυτόν και έμφοβος γενόμενος, είπε· Τι είναι, Κύριε; Και είπε προς αυτόν· Αι προσευχαί σου και αι ελεημοσύναι σου ανέβησαν εις μνημόσυνόν σου ενώπιον του Θεού.
ευσεβής και φοβούμενος τον Θεόν μετά παντός του οίκου αυτού, όστις και έκαμνεν ελεημοσύνας εις τον λαόν πολλάς και εδέετο του Θεού διαπαντός·
Και απέκτησε Ιησου ... Τον ακουσε ο Θεός
Το γιατι μας το λεει ο Ψαλμος ...
Ο εχων λοιπον ταπεινωση Θα βρει και ΙησουΜακάριος ο άνθρωπος, όστις δεν περιεπάτησεν εν βουλή ασεβών, και εν οδώ αμαρτωλών δεν εστάθη, και επί καθέδρας χλευαστών δεν εκάθησεν·
2 αλλ' εν τω νόμω του Κυρίου είναι το θέλημα αυτού, και εν τω νόμω αυτού μελετά ημέραν και νύκτα.
3 Και θέλει είσθαι ως δένδρον πεφυτευμένον παρά τους ρύακας των υδάτων, το οποίον δίδει τον καρπόν αυτού εν τω καιρώ αυτού, και το φύλλον αυτού δεν μαραίνεται· και πάντα, όσα αν πράττη, θέλουσιν ευοδωθή.
Οι εχωντες Θεό ομως και υπερηφανευθουν Τον χανουν ...
8 Οι φυλάττοντες ματαιότητας ψεύδους εγκαταλείπουσι το έλεος αυτών.αν δεν μετανοησουν δεν εισακουονται ...
Οι φυλάττοντες ματαιότητας ψεύδους εγκαταλείπουσι το έλεος αυτών. Και οσο και να λενε Προσευχη αν δεν δωσουν στο σατανα πισω τον αραβωνα του , την υπερηφανια δηλαδη ....Και προσηυχήθη Ιωνάς προς Κύριον τον Θεόν αυτού εκ της κοιλίας του κήτους,
2 Και είπεν, Εβόησα εν τη θλίψει μου προς τον Κύριον, και εισήκουσέ μου· εκ κοιλίας άδου εβόησα, και ήκουσας της φωνής μου.
3 Διότι με έρριψας εις τα βάθη, εις την καρδίαν της θαλάσσης, και ρεύματα με περιεκύκλωσαν· πάσαι αι τρικυμίαι σου και τα κύματά σου διήλθον επάνωθέν μου.
4 Και εγώ είπα, Απερρίφθην απ' έμπροσθεν των οφθαλμών σου· όμως θέλω επιβλέψει πάλιν εις τον ναόν τον άγιόν σου.
5 Τα ύδατα με περιεκύκλωσαν έως της ψυχής, η άβυσσος με περιέκλεισε, τα φύκια περιετυλίχθησαν περί την κεφαλήν μου.
6 Κατέβην εις τα έσχατα των ορέων· οι μοχλοί της γης είναι επάνωθέν μου διαπαντός· αλλ' ανέβη η ζωή μου από της φθοράς, Κύριε Θεέ μου·
7 Ενώ ήτο εκλείπουσα εν εμοί η ψυχή μου, ενεθυμήθην τον Κύριον· και η προσευχή μου εισήλθε προς σε, εις τον ναόν τον άγιόν σου.
8 Οι φυλάττοντες ματαιότητας ψεύδους εγκαταλείπουσι το έλεος αυτών.
9 Αλλ' εγώ θέλω θυσιάσει προς σε μετά φωνής αινέσεως· θέλω αποδώσει όσα ηυχήθην· η σωτηρία είναι παρά του Κυρίου.
10 Και προσέταξεν ο Κύριος το κήτος και εξήμεσε τον Ιωνάν επί την ξηράν.
αν δεν μετανοησουν δεν εισακουονται ...
Τοτε ναι η σωτηρία είναι παρά του Κυρίου και στην κοιλια του Ψαριου αν ειναι ... Ιωνα φιλε μου ....
Αν επιμενουν στην υπερηφανια τους τοτε παρα τις προσευχες τους :
Και βεβαια το ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ οχι σαν λέξη (σαν μαγικο ξορκι )αλλα σαν ουσια , σαν Προσωπο ...4 Δεν θέλουσιν είσθαι ούτως οι ασεβείς· αλλ' ως το λεπτόν άχυρον, το οποίον εκρίπτει ο άνεμος.
5 Διά τούτο δεν θέλουσιν εγερθή οι ασεβείς εν τη κρίσει, ουδέ οι αμαρτωλοί εν τη συνάξει των δικαίων.
6 Διότι γνωρίζει ο Κύριος την οδόν των δικαίων· η δε οδός των ασεβών θέλει απολεσθή
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ διώχνει μακριά τους δαίμονες (ελαύνει) και κάθε εχθρική επιβουλή Φιλε Ιωνα υπο προυποθεσεις ... ορθοδοξιας και ορθοπραξιας ... αλλως μαλλον τους ελκυει ... πχ στους προτεσταντες και την σατανικη γλοσολαλια τους ...
Το ιδιο Ονομα για Σωτηρία μα και Απωλεια πολλων ...
Λες πχ να φοβηθει ο σατανας απο την επικληση του Ονοματος του Ιησου απο τους προτεσταντες , τους παπικους , τους οικουμενιστες ?
Την χαρά του θα βρεί ....
Χμ ! Το Π.Σ.Ε διαφωνεί ... ολοι σωζονται λέει ... οσοι επικαλουνται το ΟΝΟΜΑ ... το λέει λένε και η Γραφή ...λένε και προσευχονται ολοι μαζι ...
η Προσευχή σωζει ... και αυτο το λέει η Γραφή ...
Χμ ! Χλωμό το βλέπω ... και για αυτό ξαικαθαριζω οσο δύναμαι το Θέμα ...
και συχωρα με μα αυτή ειναι η γνώμη μου ...