Γάμοι σε κτήματα και παρεκκλήσια

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

εγω αυτα τα γλεντια του μετα τα απεχθανομαι,με ζουρναδες κτλ.Θα με πεις και ο χριστος πηγε σε γλεντι στον γαμο της κανα...Θα με συρουν αλυσοδεμενο για να χορεψω τι να πω.δεν μπορεις και να πεις θα το κανουμε αλλη φορα!μεχ
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Γαμοι σε κτηματα και παρεκκλησια

Δημοσίευση από Dirfys »

NIKOSZ έγραψε:Ακουσα στις ειδησεις οτι απαγορευτηκαν οι γαμοι σε κτηματα και παρεκκλησια
και οτι επιτρεπονται μονο στους ναους.

Ποια η γνωμη σας επ'αυτου ;

μου αρεσει αυτη η αποφαση,
πριν λιγες ημερες ημουν καλεσμενη σε ενα γαμο που ηταν σαν να ηταν δεξιωση και οχι μυστηριο σε ναο..
περασαν απο το μυαλο μου εικονες απο παλια που μικρη με πηγαιναν σε γαμους αλλοτε σαν καλεσμενοι εμεις και αλλοτε σαν παρανυφακι
σκεφτηκα που δεν υπηρχαν τοσα πολλα λουλουδια και ηταν μονο η ανθοδεσμη της νυφης και την κοιτουσε ολος ο κοσμος πως ειναι..και τωρα ειναι σαν επιταφειος η εκκλησια ....
τον κοσμο να περιμενει με λαχταρα να ερθει η νυφη και να τρεχουν τα παιδια χαρουμενα τριγυρω με τα καλα τους..τωρα καμια αντιδραση απο κανενα παιδι...
τον κοσμο να γεμιζει τον ναο και το ζευγαρι στην μεση με τον παπα να τους ευλογει.να εχει ενα απλο ποτηρι να δινει τον οινο ..ενω τωρα ηταν κολονατο..κρυσταλλινο .ειχε και κορδελες γυρω γυρω...
η νυφη να φορα το νυφικο της απλο με ενα πεπλο γυρω απο το μαλλια της και τα παρανυφακια με τα καλαθακια με το ρυζι γεματα..
τωρα τα περισσοτερα νυφικα ειναι μοντελακια εξωπλατα,και διαφορα χρωμματα πια,το ρυζι σε σακκουλακια και αυτο χρωμματιστο ,...
γεματος ο τοπος καλωδια..για το βιντεο..ενω παλια ενας φωτογραφος ηταν αρκετος... και το κυριωτερο...??
βιαζομασταν να τους χαιρετησουμε και να φυγουμε,γιατι ειχαμε και αλλου να παμε.....λες και δεν ειχαμε συμμετοχη στην χαρα τους ενω πραγματικα δεν ηταν ετσι...
ποσες αλλαγες εχουν ερθει τελικα ....
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Δεν σας αρέσουν τα γλέντια του γάμου, εκεί είναι το καλύτερο. Το σόι εξάλλου προσφέρει πολλή συμπαράσταση στις δύσκολες στιγμές (ε και λίγο κουτσομπολιό).
Επειδή πάντως εδώ στο γκρουπ δεν λείπουν τα κουφά, να προσέξουν ορισμένοι μήπως σε κανά γάμο ευχηθούν και του χρόνου!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Εγώ είμαι της γνώμης να επιστρέψει ο γάμος στην παραδοσιακή του τέλεση, δηλαδή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, για ν΄αποκτήσει ξανά την πνευματικότητά του.

Κι όποιος στ΄αλήθεια πιστεύει στο Μυστήριο του Γάμου ας παντρεύεται στο ναό κι όποιος δεν πιστεύει ας πηγαίνει όπου θέλει. Φαντάζομαι πολιτικοί γάμοι μπορούν να γίνουν οπουδήποτε.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Dirfys έγραψε: περασαν απο το μυαλο μου εικονες απο παλια που μικρη με πηγαιναν σε γαμους αλλοτε σαν καλεσμενοι εμεις και αλλοτε σαν παρανυφακι
ποσες αλλαγες εχουν ερθει τελικα ....
Το σεντόνι από το μπαλκόνι το θυμάσαι ?
Ευτυχώς ήρθαν αλλαγές ........
Dirfys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dirfys »

Το σεντόνι από το μπαλκόνι το θυμάσαι ?
Ευτυχώς ήρθαν αλλαγές ........[/quote]

το βρηκες παλι να μου την πεις.....
βρε εσυ..μιλω για τις παρατες...για τα γιορντανια.....
και οχι για ολα...
τελικα δεν θα τον γλυτωσεις τον μικρο θα τον φερω για τιμωρια σου.
ekpaideytikos
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ekpaideytikos »

Το Σεπτέμβρη είχα πάει σε ένα γάμο, σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη και τελείωσε σε 10΄.
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

Συμφωνώ απόλυτα με την αποόφαση της Δ.Ι.Σ. γιατί πλέον νεόπλουτοι ή ακόμη αυτοί που θέλουν να το παίξουν νεόπλουτοι ακόμη και στις μικρές επαρχιακές πόλεις το παράκαναν. Δεν είναι γάμοι αυτοί αλλά σαπουνόπερες του Φώσκολου!!!!
paroikos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paroikos »

lovethink έγραψε:Πάντως εγώ αν παντρευόμουν θα ήθελα να παντρευτώ σε ένα ερημικό εκκλησάκι που να πηγαίνεις μόνο με γαιδουράκι να μη μπορούν να ανέβουν όλοι οι συγγενείς οι μακρινοί που είναι κοντά μόνο στις χαρές και για να φάνε τσάμπα φαγητό
ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΟΡΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ :lol:
Όπως έλεγε κι αείμνηστος Ε. Βενιζέλος, δύο είναι τα πιο ενοχλητικά πράγματα σ' αυτή τη ζωή: τα στενά παπούτσια και οι στενοί συγγενεις :lol: :lol: :lol: :lol:
lookfor
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lookfor »

Μήπως ξέρει κανείς από πότε καταργούνται οι γάμοι σε κτήματα και παρεκκλήσια γιατί έχω μιά φίλη που πρόκειται να παντρευτεί τον Σεπτέμβρη και την ενδιαφέρει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”