lookfor έγραψε:Μήπως ξέρει κανείς από πότε καταργούνται οι γάμοι σε κτήματα και παρεκκλήσια γιατί έχω μιά φίλη που πρόκειται να παντρευτεί τον Σεπτέμβρη και την ενδιαφέρει.
Πάντως ο κόσμος με μια φωνή σκανδαλίστηκε και το πήρε πρέφα και είπε ΑΜΑΝ !!!!! για να μη χάνει χρήματα η αρχιεπισκοπή και η εκκλησία
Και εγώ αυτό πιστεύω δυστυχώς και φίλοι που το συζητήσαμε
Οτι το κάνουν για να μη χάνουν τα έσοδα από τους γάμους
Πολύ άσχημη κίνηση σε λάθος ώρα
lookfor έγραψε:Μήπως ξέρει κανείς από πότε καταργούνται οι γάμοι σε κτήματα και παρεκκλήσια γιατί έχω μιά φίλη που πρόκειται να παντρευτεί τον Σεπτέμβρη και την ενδιαφέρει.
Φοβάμαι ότι η φίλη σου, αν επιθυμεί θρησκευτικό γάμο, θ΄αναγκαστεί να παντρευτεί στο ναό της ενορίας της ή σε άλλο ενοριακό ναό. Γιατί μέχρι τότε θα έχει κυκλοφορήσει η σχετική εγκύκλιος.
Εμένα δεν με ενοχλεί ο "ΙΧ γάμος" ως μυστηριο .
Το είπα βέβαια στη μνηστή μου και ενοχλήθηκε
(μα δεν θα καλέσουμε κόσμο,
δεν θα κανουμε δεξίωση,δεν θα με δουν τι υπέροχη νύφη που είμαι , ξέρεις εμείς οι γυναίκες γι αυτη την στιγμή ζούμε κλπ...)
προτιμώ σε ένα μικρό ιδιωτικό ναό . εγώ , η (μελλουσα) γυναίκα μου ,τα αδέρφια μας,οι γονείς μας και οι κουμπαροι.
όσοι δηλαδή θα θέλουν πραγματικά να στερεώσει ο γάμος μας και θα προσευχηθουν μαζί μας ή τουλαχιστον θα σεβασθουν το μυστηριο.
Το να καλούμε ακόμη και εχθρούς (κοίτα με μπακούρι ΕΓΩ παντρευομαι)
ή συγγενείς και "φίλους" που μόνο το φθόνο και την φτήνεια τους θα κουβαλήσουν (Δεν ήταν καλός ο ψάλτης , τι φαγητό ήταν αυτό , μα καλά πιο μακρυά δεν πηγαίναμε για δεξίωση ?) το βρίσκω λάθος
αυτη η ανακοινωση υπαρχει απο παλια..δυστυχως ισχυειμονο για τους ιερεις..οπως και η τελεση του γαμου εντος της εκκλησιας κ οχι εκτοςαυτης-περιβολου αυτης-οι αρχιερεις δεν ενεπιπταν στην ιδια κατηγορια με τους ιερεις..τελουσαν οπου ηθελαν τους γαμους..ακομη κ σε παραγκες που δεν θυμιζουν τιποτα απο ορθοδοξο ναο ..εκκοσμικευση των μυστηριων..ποιο μυστηριο που εχουν γινει η χαρα ολων των φωτογραφων,ανθοπωλων και αλλων..καλο θα ηταν να μπει μια ταξη σ υτην την αναρχια.. ..ακομη καποιο νεοι τελουν τον γαμο τους εντος της θεας λειτουργιας- λαμπρες εξαιρεσεις-.αρχικα ας μην ζηταμε πολλα..ας ζηταμε την προσηκουσα ιεροπρεπεια σε αυτο το μυστηριο
creative256 έγραψε:Εμένα δεν με ενοχλεί ο "ΙΧ γάμος" ως μυστηριο .
Το είπα βέβαια στη μνηστή μου και ενοχλήθηκε
(μα δεν θα καλέσουμε κόσμο,
δεν θα κανουμε δεξίωση,δεν θα με δουν τι υπέροχη νύφη που είμαι , ξέρεις εμείς οι γυναίκες γι αυτη την στιγμή ζούμε κλπ...)
προτιμώ σε ένα μικρό ιδιωτικό ναό . εγώ , η (μελλουσα) γυναίκα μου ,τα αδέρφια μας,οι γονείς μας και οι κουμπαροι.
όσοι δηλαδή θα θέλουν πραγματικά να στερεώσει ο γάμος μας και θα προσευχηθουν μαζί μας ή τουλαχιστον θα σεβασθουν το μυστηριο.
Το να καλούμε ακόμη και εχθρούς (κοίτα με μπακούρι ΕΓΩ παντρευομαι)
ή συγγενείς και "φίλους" που μόνο το φθόνο και την φτήνεια τους θα κουβαλήσουν (Δεν ήταν καλός ο ψάλτης , τι φαγητό ήταν αυτό , μα καλά πιο μακρυά δεν πηγαίναμε για δεξίωση ?) το βρίσκω λάθος