Θεός και Διάβολος συνεργάτες χάριν Ρωμαιοκαθολικισμού; ΠΟΤΕ!

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Voliotis
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Θεός και Διάβολος συνεργάτες χάριν Ρωμαιοκαθολικισμού; ΠΟΤΕ!

Δημοσίευση από Voliotis »

Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, ανακάλυψα μια χριστουγεννιάτικη σελίδα, όπου αναφέρεται ένα Γερμανικό έθιμο των Παπικών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Εικόνα
Εικόνα

Η ιστοσελίδα από όπου προέρχονται οι παραπάνω εικόνες είναι η
http://www.krampus.com

5 λέξεις έχω να πω: Ο Χριστός κι η Παναγία!
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Έχω γράψει σε παλιότερα μηνύματά μου για την τραγική εκκοσμίκευση του Ρ/καθολικιμού την οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι.
Αλλά δεν συγκινούνται πολλοί.
Ο Ρωμαιοκαθολικισμός έχει μεταξύ ημών των Ορθοδόξων καλούς φίλους και συνεργάτες, στο πλαίσιο της δρομολογημένης πορείας προς την Πανθρησκεία.
Ας πούμε μερικά από τα ονόματα των εκλεκτών αυτών συνοδοιπόρων του παπισμού και αρχι-οικουμενιστών ιεραρχών (με σταυρό όσοι έχουν απέλθει προς Κύριον):

Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας (+)
Θυατείρων Αθηναγόρας Κοκκινάκης (+), συντάκτης της αιρετικής "Ομολογίας των Θυατείρων"
Λένινγκραντ Νικόδημος (+), ο και πράκτορας της ΚGB. Πέθανε αιφνιδίως μέσα στο Βατικανό.
Χαλκηδόνος Μελίτων Χατζής (+)
Αλεξανδρείας Παρθένιος (+)
πρώην Αμερικής Ιάκωβος Κουκούζης (+). Συμπτωματικά (?) και οπωσδήποτε συμβολικά :wink: κηδεύτηκε με την κεφαλή στραμμένη προς δυσμάς, αντίθετα από την καθιερωμένη από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους τάξη.
Εφέσου Χρυσόστομος Κωνσταντινίδης (+)
Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος
Αντιοχείας Ιγνάτιος
Αθηνών Χριστόδουλος
Γαλλίας Εμμανουήλ
Σύρου Δωρόθεος
επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης
επίσκοπος Αχαϊας Αθανάσιος

Και ο κατάλογος μπορεί να μακρύνει και άλλο. Απλώς επιφυλάσσομαι...
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

έτσι που τους έβαλες στη σειρά μοιάζει σαν μνημονοχάρτι!
Ο Θεός να τους συγχωρέσει κι αυτούς κι εμάς!
prentzaeleni
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

re

Δημοσίευση από prentzaeleni »

Tha mporousa na rotiso to -tin YiaVi an gnorizi prosopika ton Emmanouil,Gallias?

Eyxaristo gia tin apadisi

Eleni
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

To santa clauss δεν είναι ο αη Βασίλης όπως νομίζουμε εμείς οι Ελληνορθόδοξοι . Ειναι ενα ειδωλολατρικό έθιμο (δαιμονικό ??) .

Οι Ορθόδοξοι του Παλαιού ημερολογίου του εξωτερικού τον συσχετίζουν με τον αγιο Νικόλαο για να δώσουν μια νομιμότητα στο έθιμο .

Οι δε άλλοι (μη ορθόδοξοι) το δέχονται ως έχει το πραγμα . Αν δε αναγραμματίσεις το Santa γίνεται Satan. Φανταστείτε αν δεν είμαστε Ορθόδοξοι θα λέγαμε στα παιδάκια μας ότι αυτά τα δώρα σας τα έφερε ο santa clauss δηλ. ο διάβολος !!!

αυτά για να συνειδητοποιήσουμε τι δώρο μας δόθηκε από το Θεό να γεννηθούμε Ορθόδοξοι ......( )

αλλά εμείς όλα αυτά τα έχουμε γραμμένα στα παλαιότερα των υποδήματων μας ..
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: re

Δημοσίευση από YiaVi »

prentzaeleni έγραψε:Tha mporousa na rotiso to -tin YiaVi an gnorizi prosopika ton Emmanouil,Gallias?

Eyxaristo gia tin apadisi

Eleni
Είχα γνωρίσει προσωπικά τον προκάτοχό του, Ιερεμία, όταν ήμουν φοιτητής στη Γαλλία. Τον Εμμανουήλ δεν τον γνωρίζω προσωπικά, έχω όμως πολύ αξιόπιστες πληροφορίες από Γάλλους ορθόδοξους φίλους στο Παρίσι, αλλά και από φόρουμ ορθόδοξο γαλλόφωνο.
Επιπλέον οι δραστηριότητές του (και οι οικουμενιστικές) είναι δημοσιευμένες στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες κάθε άλλο παρά αντι-οικουμενιστικές (το αντίθετο μάλιστα): www.orthodoxie.com
Για παράδειγμα: εσπερινός από κοινού με τους Αντιχαλκηδονίους στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, εσπερινός "ορθόδοξος" στην Παναγία των Παρισίων (Νοtre Dame) με συμμετοχή ρωμαιοκαθολικού επισκόπου και άλλα.
Δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν και στον τύπο σχετικά με την επίσκεψη του πάπα Ιωάννη Παύλου στην Αθήνα, για την οποία δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα ήταν καταστροφή αν δεν ερχόταν ο πάπας εδώ.
Νομίζω αυτά αρκούν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”