Οι νεκροί έχουν μνήμη;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οι νεκροί έχουν μνήμη;

Δημοσίευση από lovethink »

====== Αποσύρθηκε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Δευ Ιαν 22, 2007 9:04 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλή Σαρακοστή
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό το απόρημα σου αγαπητέ Μάνο.Να σου προτείνω κάτι;Γιατί δεν το συζητάς με τον πνευματικό σου;Μπορεί με αυτά που θα σου πεί να σε αναπαύσει πολύ(με αγάπη το λέω,συμβουλευτικά).
plou73
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

plou73 έγραψε:Πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό το απόρημα σου αγαπητέ Μάνο.Να σου προτείνω κάτι;Γιατί δεν το συζητάς με τον πνευματικό σου;Μπορεί με αυτά που θα σου πεί να σε αναπαύσει πολύ(με αγάπη το λέω,συμβουλευτικά).
Με τη λογική "γιατί δεν συζητάς αυτό με το πνευματικό σου γιατί δεν συζητάς το άλλο εκείνο το παράλλο" τότε δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να συζητάμε εδώ διότι όλα μπορούμε να τα πούμε με το πνευματικό μας
Ευχαριστώ όμως για την πρότασή σου
Αποσύρω το θέμα
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
spetzouras
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από spetzouras »

plou73 έγραψε:Πολύ ανθρώπινο και συγκινητικό το απόρημα σου αγαπητέ Μάνο.Να σου προτείνω κάτι;Γιατί δεν το συζητάς με τον πνευματικό σου;Μπορεί με αυτά που θα σου πεί να σε αναπαύσει πολύ(με αγάπη το λέω,συμβουλευτικά).
Εικόνα

Θυμίσου λίγο και την παραβολή του πλουσίου και του Λαζάρου, όπου έβλεπαν τι γίνεται στον κόσμο...

Επίσης πολλές είναι οι φορές που έχουμε μαρτυρίες αγίων που μας βοηθούν, που σημαίνει ότι "βλέπουν" τι κάνουμε εδώ κάτω.
Όλα επί των ημερών μας?! ;-)
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Εγώ ήθελα απλά να σου προτείνω ότι σκέφτηκε η καρδιά μου.Συγνώμμη,αν ήξερα ότι θα στραβώσεις δεν θα το έλεγα. :(
plou73
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

plou73 έγραψε:Εγώ ήθελα απλά να σου προτείνω ότι σκέφτηκε η καρδιά μου.Συγνώμμη,αν ήξερα ότι θα στραβώσεις δεν θα το έλεγα. :(
Οχι βρε και δίκιο έχεις , δεν στράβωσα :) αλοίμονο
Απλά και εγώ ο ίδιος δεν μου αρέσει όταν τοποθετώ ένα θέμα να το κάνω να μοιάζει τόσο "προσωπικό" θα το προτιμούσα πιο γενικό
Καλή Σαρακοστή
plou73
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από plou73 »

Εντάξει τότε :D :D :D
plou73
123
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από 123 »

Μάνο, είναι ένα θέμα που μάλλον θα έπρεπε να μας πουν γι αυτό οι θεολόγοι.

Εγώ απλά θα πω γι αυτό που έχω στο μυαλό μου.
Λένε ότι τη Μ. Παρασκευή "βγαίνουν" οι ψυχές, ελευθερώνονται....
Γι αυτό και τα νεκροταφεία γεμίζουν κόσμο με αγκαλιές λουλούδια.
Μετά (λένε) ότι την Ανάληψη ξαναμπαίνουν μέσα¨(μάλλον στο χώρο που είναι και περιμένουν την έλευση του Κυρίου κατά τη Δευτέρα Παρουσία)
Συνεπώς τον υπόλοιπο καιρό δεν μας βλέπουν. Δεν θέλω να σε λυπήσω αλλά δεν μπορώ και να χαϊδεύω αυτιά......

Επίσης οι Ιερείς λένε πως δίνουμε μεγάλη ανακούφιση στους κεκοιμημένους με τις μνημονεύσεις. 'Άρα εμείς τώρα πλέον τους βοηθάμε κι όχι αυτοί εμάς.

Κι εγώ δυσκολεύτηκα να συμβιβαστώ μ αυτήν τη σκέψη αλλά τελικά τη δέχτηκα.
Όον αφορά τα όνειρα....τι να σου πω...είναι αμφισφητήσιμα όσον αφορά την εγκυρότητά τους.....
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

οι νεκροι απο οσα θυμαμαι( :lol: ) να εχω διαβασει εχουν βεβαια μνημη,θυμουνται την ζωη τους κτλ ξερουν δηλαδη τα παντα απο τα πριν..αυτα ομως μεχρι την δευτερα παρουσια...μετα λενε δεν θα εχουν μνημη οι ανθρωποι διοτι αν π.χ καποιος στον παραδεισο εχει μνημη ενος δυσαρεστου συμβαντος τοτε τι παραδεισος ειναι?(αν και λενε θα διατηρηθει καποια μνημη παρελθοντος,που θα ναι και σχετικη με ομορφες αναμνησεις αλλα και παλι ποιος ξερει?απαντηση οι αγιοι :) )

ΑΠο κει και περα δεν υπαρχει καμια επαφη μεταξυ ανθρωπων που πεθαναν και των ζωντανων(αν και ο νεκρος απο οσο ξερω μεχρι να ολοκληρωθουν τα σαραντα γυριζει στα μερη που εζησε παλι ομως χωρις επαφη),εκτος βεβαια και αν καποιος ειναι αγιος ,εφτασε δηλαδη στην θεωση και παλι οχι κατα το δοκουν....Ολα τα αλλα που λενε πως βλεπουν οι ανθρωποι ειναι κομπινες των δαιμονων η δαιμονες αυτοπροσωπως

αυτα με βαση οσα εχω διαβασει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”