Kαι Πάλι για την Κάρα του Χρυσοστόμου
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Kαι Πάλι για την Κάρα του Χρυσοστόμου
ΚΑΙ Πάλι Για την ΚΑΡΑ του Χρυσοστόμου Σε Κάθε γωνιά Βλέπουμε Τον Θεό Και ¨Όμως Ακόμη Αμφιβάλουμε Αυτό το διήγημα το Αληθινό, υπάρχουν αμέτρητοι μάρτυρες, μου το έστειλε κάποια ψυχή που με αγαπά πνευματικά χριστιανικά, και εγώ με την σειρά μου το δημοσιεύω σε εσάς που έτυχε να μην πήγατε εκεί και είναι πολλοί αυτοί.
Επίσης το έκανα σε κόπυς κ;αι το μοίρασα στην Εκκλησία. ¨Ας εχεις την ευλογία του Κυρίου μας καλέ μου φ’ιλε. Το γράφω ΄όπως είναι γραμμένο γιατί εγώ δεν ξέρω την ΄τεχνη που ξέρεται όλοι σας με αυτό το παιχνιδάκι.
Καλέ μου Χάρη καλημέρα.
Χτές βράδυ πήγαμε και προσκυνήσαμε την κάρα του Ιερού
Χρυσόστομου που την έφεραν από το Βατοπαίδι.
Από την ώρα που έφτασε και πριν ακόμη ο π. Εφραίμ που την
Κρατούσε κατέβει από το αυτοκίνητο μία άρρητη ευωδία κατέκλυσε όλη την γύρω περιοχή..
Η ευωδία συνεχιζόταν ακόμη και όταν η κάρα μπήκε στον Ναό..και έφτανε έξω στον περίβολο του.
Το αυτί του Αγίου σώζεται ακέραιο-θαυμαστό γεγονός γιατί το αυτί είναι το σημείο του σώματος που πρώτο λιώνει-και είναι αυτό το αυτί από το οποίο του υπαγόρευε ο Απόστολος Παύλος την ερμηνεία των επιστολών του. (κατά μια άλλη διήγηση την Θ. Λειτουργία)
Η κάρα δωρίστηκε στο Βατοπαίδι από τον Αλέξιο Κατακουζηνό, και έκτοτε δεν έχει βγει από την ιερά Μονή.
Ευχαριστώ τον καλό Θεό που με αξίωσε και προσκύνησα έναν από τους κορυφαίους Πατέρες και πολυαγαπημένο Δάσκαλο (για μένα τουλάχιστον).
Ήταν μοναδικό Χάρη μου. Η ευωδία έφτανε μέχρι έξω από τον Ναό. Η ευλογία έφτανε μέχρι έξω από τον Ναό. Η ευλογία που νιώσαμε άλλο πράγμα. Αγία Ορθοδοξία.
Από Χτές το βράδυ δεν έχει πάψει η ψυχή μου να λέει «’Κύριε Ελέησον’’
Μην ζηλέψεις σε σκεφτόμουν συνέχεια, έτσι είναι σαν να ήσουν και συ εκεί.
Με αγάπη Χριστού του Θεού μας..
Έτσι λοιπόν με τα μάτια της ψυχής ήμουν κοντά σας. Σας έβλεπα όλους σας και την ειλικρινή ευλάβεια που είχατε όλοι σας, και η Ευλογία του Κυρίου μας ήταν επάνω σας Γλυκιά Ορθοδοξία Πόσο σε Αγαπώ, πουθενά δεν υπάρχει τέτοια δόξα
Με την σειρά μου και εγώ σας έχουμε η Χάρη του Κυρίου μας να είναι πάντα μαζί μας ΑΑΜΗΝ
Επίσης το έκανα σε κόπυς κ;αι το μοίρασα στην Εκκλησία. ¨Ας εχεις την ευλογία του Κυρίου μας καλέ μου φ’ιλε. Το γράφω ΄όπως είναι γραμμένο γιατί εγώ δεν ξέρω την ΄τεχνη που ξέρεται όλοι σας με αυτό το παιχνιδάκι.
Καλέ μου Χάρη καλημέρα.
Χτές βράδυ πήγαμε και προσκυνήσαμε την κάρα του Ιερού
Χρυσόστομου που την έφεραν από το Βατοπαίδι.
Από την ώρα που έφτασε και πριν ακόμη ο π. Εφραίμ που την
Κρατούσε κατέβει από το αυτοκίνητο μία άρρητη ευωδία κατέκλυσε όλη την γύρω περιοχή..
Η ευωδία συνεχιζόταν ακόμη και όταν η κάρα μπήκε στον Ναό..και έφτανε έξω στον περίβολο του.
Το αυτί του Αγίου σώζεται ακέραιο-θαυμαστό γεγονός γιατί το αυτί είναι το σημείο του σώματος που πρώτο λιώνει-και είναι αυτό το αυτί από το οποίο του υπαγόρευε ο Απόστολος Παύλος την ερμηνεία των επιστολών του. (κατά μια άλλη διήγηση την Θ. Λειτουργία)
Η κάρα δωρίστηκε στο Βατοπαίδι από τον Αλέξιο Κατακουζηνό, και έκτοτε δεν έχει βγει από την ιερά Μονή.
Ευχαριστώ τον καλό Θεό που με αξίωσε και προσκύνησα έναν από τους κορυφαίους Πατέρες και πολυαγαπημένο Δάσκαλο (για μένα τουλάχιστον).
Ήταν μοναδικό Χάρη μου. Η ευωδία έφτανε μέχρι έξω από τον Ναό. Η ευλογία έφτανε μέχρι έξω από τον Ναό. Η ευλογία που νιώσαμε άλλο πράγμα. Αγία Ορθοδοξία.
Από Χτές το βράδυ δεν έχει πάψει η ψυχή μου να λέει «’Κύριε Ελέησον’’
Μην ζηλέψεις σε σκεφτόμουν συνέχεια, έτσι είναι σαν να ήσουν και συ εκεί.
Με αγάπη Χριστού του Θεού μας..
Έτσι λοιπόν με τα μάτια της ψυχής ήμουν κοντά σας. Σας έβλεπα όλους σας και την ειλικρινή ευλάβεια που είχατε όλοι σας, και η Ευλογία του Κυρίου μας ήταν επάνω σας Γλυκιά Ορθοδοξία Πόσο σε Αγαπώ, πουθενά δεν υπάρχει τέτοια δόξα
Με την σειρά μου και εγώ σας έχουμε η Χάρη του Κυρίου μας να είναι πάντα μαζί μας ΑΑΜΗΝ
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
NIKOSZ έγραψε:"Εν τουτω γνωσονται παντες οτι εμοι μαθητες εστε,εαν αγαπη εχητε εν αλληλοις"
Χαρη παντα βρισκεις τροπο να μας συγκινεις!
Εστω και απο τοσο μακρια,ησουν εκει κοντα μας!
Την Ευλογια του Αγιου να'χεις...
Καλέ φίλε Νίκο με την σειρά μου και εγ'ω να σε ευχαριστίσω που πάντα έχεις κάτι καλό να πεις, γιαυτό και εγώ θα σε ανταμίψω με ένα ωραίο π.μ. από τα πολλά που έχω στο θυσαυροφυλάκιο μου Χάρης
Re: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Να εισαι παντα καλα φιλε μου και ευχομαι ο Αγιος να σε στηριζει σε καθε στιγμη της ζωης σου εσενα και τους δικους σου ανθρωπους.Harrys1934 έγραψε:Καλέ φίλε Νίκο με την σειρά μου και εγ'ω να σε ευχαριστίσω που πάντα έχεις κάτι καλό να πεις, γιαυτό και εγώ θα σε ανταμίψω με ένα ωραίο π.μ. από τα πολλά που έχω στο θυσαυροφυλάκιο μου Χάρης
Πριν λιγο γυρισα απο την Μητροπολη Αθηνων στην οποια ειχε ερθει απο την Μονη Βαρλααμ των Μετεωρεων το τιμιο και ευλογημενο χερι του Αγιου Ιωαννου,οπου παρευρεθησαν πληθος κοσμου χψροστατουντος του Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου αλλα και του Μητροπολιτη Μεσογαιας και Λαυρεωτικης Νικολαου,του οποιου η ομιλια στο τελος μας συγκλονισε ολους ( κρατησα καποια λογια του τα οποια ηταν:"AΝ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟ,ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΕΨΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΝΟΣ ΚΥΡΙΟΥ" ) ,καθως και μοναχοι απο τα Μετεωρα και αλλοι Μητροπολιτες!
Οτι επιθυμεις!!
Δεν ξεχασα κανεναν σας!
Την ευλογια του Αγιου να εχετε ολοι...
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Σε ποια Εκκλησία
vfilip έγραψε:Χάρη σε ποιά εκκλησία συνέβηκε αυτό ???????
Φίλε Φιληππα επιδή είμουν νοερός εκεί και λίγο πλάγια δεν μπόρεσα να διαβάσω το όνομα της Εκκλησίας. ¨Ομως αύριο θα ξέρω να σου πω. Υπάρχει κάποια αμφιβολία κάπου;
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Re: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
NIKOSZ έγραψε:Να εισαι παντα καλα φιλε μου και ευχομαι ο Αγιος να σε στηριζει σε καθε στιγμη της ζωης σου εσενα και τους δικους σου ανθρωπους.Harrys1934 έγραψε:Καλέ φίλε Νίκο με την σειρά μου και εγ'ω να σε ευχαριστίσω που πάντα έχεις κάτι καλό να πεις, γιαυτό και εγώ θα σε ανταμίψω με ένα ωραίο π.μ. από τα πολλά που έχω στο θυσαυροφυλάκιο μου Χάρης
Πριν λιγο γυρισα απο την Μητροπολη Αθηνων στην οποια ειχε ερθει απο την Μονη Βαρλααμ των Μετεωρεων το τιμιο και ευλογημενο χερι του Αγιου Ιωαννου,οπου παρευρεθησαν πληθος κοσμου χψροστατουντος του Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου αλλα και του Μητροπολιτη Μεσογαιας και Λαυρεωτικης Νικολαου,του οποιου η ομιλια στο τελος μας συγκλονισε ολους ( κρατησα καποια λογια του τα οποια ηταν:"AΝ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΤΩΧΟ,ΠΑΡΤΟΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΝ ΤΟΝ ΦΙΛΕΨΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΝΟΣ ΚΥΡΙΟΥ" ) ,καθως και μοναχοι απο τα Μετεωρα και αλλοι Μητροπολιτες!
Οτι επιθυμεις!!
Δεν ξεχασα κανεναν σας!
Την ευλογια του Αγιου να εχετε ολοι...
Πράγματι Θαυμάσιο Αυτή είναι η Ορθοδοξία
- Harrys1934
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Απάντηση στον Φιληππα
vfilip έγραψε:Χάρη σε ποιά εκκλησία συνέβηκε αυτό ???????
Φίλε Φίληππα για την κάρα του Αγίου Ιωάννη με ρώτησες σε ποια Εκκλησία έγινε, και σου απαντώ ότι έγινε στον Άγιο Θεράποντα του Ζωγράφου. Και όπως με πληροφορούν ότι το ίδο θαύμα πρέπει να έγινε σε όποιαν εκκλησία και αν πήγε η Κάρα, και καθώς είπε στον λόγο του ο΄π.Εφραίμ όλοι ίσως να μην μπορέσουν να απολαύσουν το ¨Ευώδες Μύρο, και ο άνθρωπος μου, μου λέει χαίρει ιδιαιτέρος που αξιώθηκε να απολαύσει αυτό το δώρο. Μπορεί να είμουν και εγώ μεταξύ αυτών που δεν το απόλαυσαν για τον λόγο που μόνο ο Θεός ξέρει, Δεν εννοεί πάντα αρνητικά το φαινόμενο αυτό που θα μπορούσα να γράψω μερικά γιαυτό αλλά θα πάει πολύ.
Μια υπέροχη ευωδιά ένοιωσα κι εγώ την ώρα που προσκυνούσα την αγία κάρα, αλλά στην περιοχή (που γυρνούσα πολύ ώρα να βρω να παρκάρω) και μέσα στον ναό του αγίου Θεράποντα δεν οσμίστηκα τίποτα.
Την ώρα που έσκυψα η ευωδιά με πλημύρισε, αφού κοντοστάθηκα για να καταλάβω τι γίνεται. Η λογική μου είπε ότι μάλλον ράντισαν με κάποιο άρωμα. Έλα όμως που δεν έμοιαζε με κανένα γνωστό άρωμα!
Η συγκίνηση της στιγμής με παρέσυρε σε άλλες σκέψεις....
Την ώρα που έσκυψα η ευωδιά με πλημύρισε, αφού κοντοστάθηκα για να καταλάβω τι γίνεται. Η λογική μου είπε ότι μάλλον ράντισαν με κάποιο άρωμα. Έλα όμως που δεν έμοιαζε με κανένα γνωστό άρωμα!
Η συγκίνηση της στιγμής με παρέσυρε σε άλλες σκέψεις....