"Δημοψήφισμα κατά των εκτρώσεων"... ξεκίνησε!!!

Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση

Ο αγώνας ΚΑΤΑ των εκτρώσεων πιστεύω ότι:

επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί
157
90%
είναι πλέον χαμένη υπόθεση
3
2%
είναι χωρίς νόημα και ουσία
4
2%
αμφιβάλλω αν θα δώσει αποτελέσματα
10
6%

Σύνολο ψήφων: 174

NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

ΕΚΤΡΩΣΗ

ΕΞΟΔ κα.22-23

Εάν μάχονται άνδρες, και πατάξωσι γυναίκα έγκυον και εξέλθη το παιδίον αυτής, δεν συμβή όμως συμφορά θέλει εξάπαντος κάμει αποζημίωσιν ο πατάξας, οποίαν ο ανήρ της γυναικός επιβάλη εις αυτόν και θέλει πληρώσει, κατά την απόφασιν των κριτών.

Αν όμως συμβή συμφορά, τότε θέλεις δώσει ζωήν αντί ζωής, ...

ΨΑΛΜ ρλθ.13-16

Διότι σύ εμόρφωσας τους νεφρούς μου· με περιετύλιξας εν τη κοιλία της μητρός μου ...

Δεν εκρύφθησαν τα οστά μου από σου, ενώ επλαττόμην εν τω κρυπτώ, και διεμορφονόμην εν τοις κατωτάτοις της γής.

Το αδιαμόρφωτον του σώματός μου είδον οι οφθαλμοί σου και εν τω βιβλίω σου πάντα ταύτα ήσαν γεγραμμένα, ...

ΗΣΑ μθ.1

Ο Κύριος με εκάλεσεν εκ κοιλίας εκ των σπλάχνων της μητρός μου ανέφερε το όνομά μου.

....

5 Τώρα λοιπόν λέγει Κύριος, ο πλάσας με εκ κοιλίας δούλον αυτού, ...

ΙΕΡ α.5

Πρίν σε μορφώσω εν τη κοιλία σε εγνώρισα και πρίν εξέλθης εκ της μήτρας σε ηγίασα προφήτην εις τα έθνη σε κατέστησα.

ΛΟΥΚ α.15

... και θέλει πληρωθή Πνεύματος Αγίου, έτι εκ κοιλίας της μητρός αυτού.

ΓΑΛ α.15

Ότε δε ηυδόκησεν ο Θεός, ο προσδιορίσας με εκ κοιλίας μητρός μου, και καλέσας δια της χάριτος αυτού,
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

maria78 έγραψε:Καλά μιλάτε σοβαρά;Θεωρείτε την έκτρωση μετά από βιασμό πράξη εγκληματική;
Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε όλοι,στην πράξη υστερούμε.

Poios ftaei gia ton viasmo ? kai poios timwreitai ?
kaneis den tha dexotan xeirourgiki epemvasi ston viasti ,i kanw lathos?
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Melpomeni έγραψε:
maria78 έγραψε:Καλά μιλάτε σοβαρά;Θεωρείτε την έκτρωση μετά από βιασμό πράξη εγκληματική;
Έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε όλοι,στην πράξη υστερούμε.

Poios ftaei gia ton viasmo ? kai poios timwreitai ?
Πόση δύναμη θα πρέπει να έχει μια γυναίκα μετά από έναν βιασμό για να κρατήσει το παιδί του βιαστή της; :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσίευση από pAntonios »

Christos έγραψε:
vfilip έγραψε:

Aν κι ακούγεται καλή η ιδέα του δικού μας site πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τα εξής :.................................................................................
2)η διαμαρτυρία στο petitiononline.com είναι πιο γρήγορα εφαρμόσιμη απαιτεί λίγο χρόνο κ κόπο και καθόλου χρήμα!
αυτή είναι η γνώμη μου για αυτό το θέμα .
Αν παρόλα αυτά επιλέξετε την λύση του δικού μας site είμαι διατειθεμένος να το υλοποιήσω .
Τοποθετούμαι επί των ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων κατόπιν παράκλησης του Βαγγέλη vfilip

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Το 94% όσων ψήφισαν εδώ (!) απαιτούν μια δυναμική εκστρατεία εναντίον των εκτρώσεων. Αυτό είναι πολύ παρήγορο...

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μια ψηφοφορία που είναι έτοιμη εδώ:
http://www.petitiononline.com/Antabort/petition.html
Ελπίζω να σας καλύπτει το κειμενάκι που προσπάθησα να είναι απλό και περιεκτικό. Γράφουμε και το όνομά μας στα ελληνικά. Το email είναι υποχρεωτικό αλλά μπορεί να κρατηθεί αθέατο για τοκοινό.

Μπορεί να προβληθεί από μια σελίδα του Άθως με παράλληλες παραπομπές στα διάφορα υποθέματα και φωτογραφικό υλικό, για όσους θέλουν να μάθουν πρώτα και μετά να ψηφίσουν.

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο και μόνον για την ενημέρωση που θα γίνει στον κόσμο και μάλιστα στη νέα γενιά.
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

filtor έγραψε:
Iosif έγραψε:Η λογική σου αγαπητέ, είναι πραγματικά περίεργη και ακατανόητη σε εμένα. Τι θέλεις να συζητήσουμε ; Για μία πιθανή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥ εμβρύου;
Όχι! Την δολοφονία της ακροάσεως του άλλου και την επιμονή σε έναν ξύλινο τρόπο διαλόγου χωρίς να προσπαθούμε να μπούμε στην θέση του άλλου!
...Πραγματικά, η μεγαλύτερη αρετή τελικά είναι η διάκριση. 8)
Δεν απαντάς για πιο θέμα θέλεις να συζητήσουμε.
Δέχεσαι, σε κάποιες περιπτώσεις βιασμών, την δολοφονία τού εμβρύου ; Αυτό όμως, ο Θεός δεν το επιτρέπει !
Η επιμονή στην διδασκαλία της Εκκλησίας, για ένα τόσο σοβαρότατο θέμα ( όπως είναι οι εκτρώσεις ), τώρα ονομάζεται «ξύλινος τρόπος διαλόγου» ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iosif την Τετ Φεβ 07, 2007 5:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

filtor έγραψε: Πόση δύναμη θα πρέπει να έχει μια γυναίκα μετά από έναν βιασμό για να κρατήσει το παιδί του βιαστή της;
Πρέπει να έχει μεγάλη δύναμη, και κυρίως πρέπει να είναι πραγματικός άνθρωπος.
Εσύ τι θα πρότεινες, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα ;
Μπορούμε να ακυρώσουμε την εντολή τού Θεού, και να δολοφονήσουμε το έμβρυο ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Iosif, καταρχήν, καλή σου μέρα και με συγχωρείς για την χθεσινοβραδινή επιθετικότητα των γραφομένων μου.
Iosif έγραψε: Δεν απαντάς για ποιο θέμα θέλεις να συζητήσουμε.
Το θέμα είναι οι εκτρώσεις με όλες όσες παραμέτρους έχει αυτό.
Iosif έγραψε: Δέχεσαι, σε κάποιες περιπτώσεις βιασμών, την δολοφονία τού εμβρύου ; Αυτό όμως, ο Θεός δεν το επιτρέπει !
Προσωπικά πιστεύω - και το έγραψα και πιο πάνω - ότι έκτρωση=δολοφονία, όμως εκείνο που προσπαθώ να πω είναι ότι όταν μία γυναίκα που έχει βιαστεί και είναι έγκυος ...από τον βιαστή της, έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση.
Και σε αυτήν την περίπτωση η έκτρωση θα είναι δολοφονία όμως μοιάζει καθόλου αυτό με τις χιλιάδες άλλες εκτρώσεις που γίνονται από καθαρή ανευθυνότητα; Για το θύμα αυτό, προσωπικά, θα αισθανόμουνα πολύ μεγάλη αγάπη καταρχήν και κατανόηση γιατί η προκειμένη περίπτωση είναι ότι πιο τραγικό μπορεί να συμβεί σε μία γυναίκα.
Τώρα, αν έκανε έκτρωση, δεν θα το δικαιολογούσα αλλά θα το καταλάβαινα...
Κακά τα ψέμματα, αν δεν έχεις φτάσει σε υψηλά επίπεδα πνευματικότητας και ηθικής κάτι τέτοιο δεν μπορείς παρά να το αντιμετωπίσεις με αδυναμία.
Iosif έγραψε:Η επιμονή στην διδασκαλία της Εκκλησίας, για ένα τόσο σοβαρότατο θέμα ( όπως είναι οι εκτρώσεις ), τώρα ονομάζεται «ξύλινος τρόπος διαλόγου» ;
"Ξύλινο τρόπο διαλόγου" - κάτι στο οποίο η Εκκλησία ενίοτε επιδίδεται με μεγάλη ...επιτυχία ως άλλο... ΚΚΕ - εννοώ αυτόν τον τρόπο με τον οποίο συζητάνε άνθρωποι της Εκκλησίας διάφορα κοινωνικά - και όχι μόνο - θέματα.
Δηλαδή, φαινομενικά ακούνε τι τους λέει ο άλλος αλλά μόλις τελειώσει αρχίζουν να λένε χιλιοειπωμένες σκέψεις οι οποίες εδώ και χρόνια δεν έκαναν ένα περαιτέρω βήμα προς τον άλλον.
Να τον καταλάβουν, να μπουν στην σκέψη του, στην ανθρώπινη αδυναμία του.
Πρέπει να ανοιχτούμε και να καταλάβουμε όλους αυτούς που είναι μακρυά από την Εκκλησία για να μπορέσουμε να τους επηρρεάσουμε με τον δικό μας - υποτίθεται Ορθόδοξο - τρόπο σκέψης.
Αν μείνουμε κλειστοί σε αυτά που πιστεύουμε νομίζω πως αυτή θα είναι μια αντιχριστιανική συμπεριφορά και θα μας απομονώσει περαιτέρω.
Αυτοί που δεν είναι κοντά στην Εκκλησία δεν θέλουν να ακούσουν τι πιστεύει η Εκκλησία - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - αλλά πως μπορεί η Εκκλησία και ο Ορθόδοξος τρόπος ζωής να κάνει καλύτερη την ζωή τους και να τους προσφέρει πραγματικές προτάσεις. Αλλά αυτό για να γίνει πρέπει να υπάρχει βίωμα από τον καθένα μας που λέει κάτι... :roll:
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

filtor έγραψε: Η στάση αυτή που υπάρχει σε πολλούς που ασχολούνται με τα εκκλησιαστικά θέματα με έκανε πάντα έξω φρενών και πιστεύω πως είναι αιτία που η πλειοψηφία του κόσμου είναι μακρυά από την εκκλησία.
Εικόνα
Εικόνα
maria78
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από maria78 »

Καλημέρα σε όλους,σας παρακαλώ ηρεμήστε λίγο,γιατί ορισμένοι δεν δέχεστε και την διαφορετική άποψη σε αυτό το forum?
Δεν νομίζω ότι είπα κάτι ακραίο,δεν υποστήριξα τις αμβλώσεις,μίλησα μόνο για την περίπτωση του βιασμού.Για σκεφτείτε το λίγο στην πράξη του:Αλήθεια ποια γυναίκα στην περίπτωση αυτή θα διατηρούσε την ψυχραιμία της ώστε εκείνη την στιγμή να κάτσει να σκεφτεί ότι η άμβλωση είναι έγκλημα;Φανταστείτε το ψυχολογικό πρόβλημα που θα έχει να ξεπεράσει και ταυτόχρονα να κυοφορεί το παιδί του βιαστή της,προιόν εγκληματικής πράξης και όχι αγάπης;
Ιosif ευτυχώς από την φύση σου δεν θα βρεθείς ποτέ στην δυσάρεστη θέση αυτή,έχεις πάρει έναν νόμο και τον χρησιμοποιείς χωρίς καμία αναγνώριση ελαφρυντικών.
Σε ευχαριστώ Evi_J που παρά την χτεσινή σου απότομη απάντηση προσπάθησες να καταλάβεις από ποια σκοπιά το λέω.
Μακάρι ο Θεός να μην μας ζητήσει ποτέ να αποδείξουμε αυτά που με τόσο θέρμη υποστηρίζουμε όταν είμαστε απέξω.
Αλλά ο Θεός έχει τόση αγάπη που εμείς ούτε να την φανταστούμε μπορούμε,ακόμη και αν πέσουμε θα μας σηκώσει.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Melpomeni έγραψε:Poios ftaei gia ton viasmo ? kai poios timwreitai ?
Πολύ σωστό !!! Η πιο σωστή απάντηση για τη συγκεκριμένη ερώτηση. Αν δεχτούμε την έκτρωση πρέπει να δεχτούμε και τον ευνουχισμό του βιαστή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ .
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχείο Ερωτημάτων προς π. Αντώνιο”