Μοναστήρια

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
dtrapel
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Μοναστήρια

Δημοσίευση από dtrapel »

Υπάρχουν επιφωτισμένοι γέροντες σε μοναστήρια εντός νομού Αττικής ή μπορούμε να βρούμε κάποιον μόνο στο Άγιο Όρος και μόνο όταν θα πάρουμε άδεια απο την εργασία μας για να επισκεφτούμε το Άγιο Όρος, για να πάρουμε έστω μία ευχή και μια ψυχοφελή κουβέντα? :cry:
Yunan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Yunan »

Αγαπητέ φίλε ή φίλε dtrapel

Γέροντες με διορατικότητα υπάρχουν και εντός και εκτός Αγ. Όρους. Γνωρίζω εδώ στη Β.Ελλάδα κάποιον εκτός Αγ. Όρους...

Δεν ξέρω προσωπικά για την Αττική.

Ομως! Θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου και άρα υποκειμενική μου άποψη.

Πολλές φορές, ειδικά στην αρχή του "πνευματικού μας αγώνα" (αυτό δεν έχει χρονικά όριο) ψάχνουμε να στηριχτούμε σε κάποιον άλλο, αλλά με τέτοιο τρόπο τελικά που υπάρχει ο κίνδυνος να προσδώσουμε σχεδόν μαγικές ιδιότητες σε κάποιον φωτισμένο γέροντα, ή ακόμα και σε ολόκληρο το Αγ. Όρος για παράδειγμα.

Ο αγώνας μας όμως είναι προσωπικός........

Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.

Αυτά τα στηρίγματα τα χρειαζόμαστε. Ναι! σίγουρα...

Μα όσο πιο γρήγορα βρούμε έναν καλό πνευματικό, ίσως εδώ, μέσα στον κόσμο, που να μας αναπαύει και να μας καθοδηγεί, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε πραγματικά να κερδίσουμε από την ουσία των λόγων και των έργων αυτών, των φωτισμένων γερόντων.

Με άλλα λόγια να γίνουν παράδειγμα και στήριγμα, Ορθοδόξου Βιώματος, και όχι μόνο επιβεβαίωση προσωπικών μας ανασφαλειών, ιδεολογιών ή πεποιθήσεων...

Σε συγχαίρω για το ερώτημά σου.

Η Παναγιά να'ναι πάντα μαζί μας
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Ο Yunan έχει απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν και μέσα στον κόσμο, και πολλές φορές στην ενορία μας ή στη διπλανή ή την παραδιπλανή ενορία, πνευματικοί με διάκριση και αγάπη. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε τον χαρισματούχο γέροντα για να "αναπαυθούμε".
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”