Το πρόβλημα της αλλαγής του ημερολογίου
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
H Oρθοδοξία έχει τόσα μέτωπα να αντιμετωπίσει,και οι δυνάμεις της (σσ οι υλικές) μετριμένες. Αντί να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί ασχολούμαστε αν θα τιμήσουμε τον άγιο στις 1 του μηνός ή στις 13. Λες και μόνο τότε πρέπει να τιμούμε τους αγίους...ή έχει ανάγκη ο άγιος απο την ημερομηνία?
Η Εκκλησία είναι μια. Ιδρυτής ο ίδιος ο Χριστός, και απο τους αποστόλους μέχρι την εποχής μας είναι δυνατή και ζώσα ανα τους αιώνας. Τώρα ολα τ άλλα είναι ολοφάνερο οτι είναι εκ του πονηρού!
Η Εκκλησία είναι μια. Ιδρυτής ο ίδιος ο Χριστός, και απο τους αποστόλους μέχρι την εποχής μας είναι δυνατή και ζώσα ανα τους αιώνας. Τώρα ολα τ άλλα είναι ολοφάνερο οτι είναι εκ του πονηρού!
Τώρα μου ξυνεται το χέρι και θα πέσει χέρι κι από τους διαχειριστές. Ναι σύμφωνοι, αλλά τι βήματα θα κάνουμε κι εμείς ώστε να βρεθεί σημείο επαφής με τους παλαιοημερολογίτες με τα "υπερ του αγιωτάτου πάπα Ρώμης..." πολύ χλωμο.vas έγραψε:H Oρθοδοξία έχει τόσα μέτωπα να αντιμετωπίσει,και οι δυνάμεις της (σσ οι υλικές) μετριμένες. Αντί να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί ασχολούμαστε αν θα τιμήσουμε τον άγιο στις 1 του μηνός ή στις 13. Λες και μόνο τότε πρέπει να τιμούμε τους αγίους...ή έχει ανάγκη ο άγιος απο την ημερομηνία?
Τώρα μου ξυνεται το χέρι και θα πέσει χέρι κι από τους διαχειριστές. Ναι σύμφωνοι, αλλά τι βήματα θα κάνουμε κι εμείς ώστε να βρεθεί σημείο επαφής με τους παλαιοημερολογίτες με τα "υπερ του αγιωτάτου πάπα Ρώμης..." πολύ χλωμο.[/quote]
Ωραία υποδοχή απο τους ''διαχειριστές"...
Ενα βήμα εμείς και τ άλλα ο Θεός θα τα κάνει. Θα γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως? Ο θεός γνωρίζει την διάθεσή μας, τον πόθο μας, τον καημό μας αλλά και την προσευχή μας. Αυτός θα κρίνει το πότε και το αν. Μήπως μπορούμε να κάνουμε οικουμενική σύνοδο, εμείς απο εδώ?
Ωραία υποδοχή απο τους ''διαχειριστές"...
Ενα βήμα εμείς και τ άλλα ο Θεός θα τα κάνει. Θα γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως? Ο θεός γνωρίζει την διάθεσή μας, τον πόθο μας, τον καημό μας αλλά και την προσευχή μας. Αυτός θα κρίνει το πότε και το αν. Μήπως μπορούμε να κάνουμε οικουμενική σύνοδο, εμείς απο εδώ?
vas εγραψε: Ωραία υποδοχή απο τους ''διαχειριστές"...vas έγραψε:Τώρα μου ξυνεται το χέρι και θα πέσει χέρι κι από τους διαχειριστές. Ναι σύμφωνοι, αλλά τι βήματα θα κάνουμε κι εμείς ώστε να βρεθεί σημείο επαφής με τους παλαιοημερολογίτες με τα "υπερ του αγιωτάτου πάπα Ρώμης..." πολύ χλωμο.
Ενα βήμα εμείς και τ άλλα ο Θεός θα τα κάνει. Θα γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως? Ο θεός γνωρίζει την διάθεσή μας, τον πόθο μας, τον καημό μας αλλά και την προσευχή μας. Αυτός θα κρίνει το πότε και το αν. Μήπως μπορούμε να κάνουμε οικουμενική σύνοδο, εμείς απο εδώ?[/quote]
Δεν σου είπα να κάνουμε οικουμενική σύνοδο, απλά το ολίσθημα προς τον οικουμενισμό ποτέ δεν θα μας φέρει κοντα με τους παλαιοημερολογήτες. Αυτό το απλό είπα. Ούτε σύνοδους θέλω να κάνω από μόνος μου, ούτε εκκλησιαστικές ιστορίες να γράφω, ούτε 2, 5, ή 10 λύσεις να προτίνω
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Συνόδους συγκροτεί η Εκκλησία.
Εκκλησιαστική Ιστορία για να γράψεις δεν σε παίρνει, αφού δεν κατέχεις ούτε τα βασικά του Α΄ έτους. Τις εξυπνάδες αυτές όχι σε μένα.
Όσο για λύσεις είναι δικαίωμα σου να προτείνεις ή όχι.
Όσο για τον Πατριάρχη, δέξου πρώτα την Α΄ Οικουμενική ολόκληρη και μετά βλέπουμε. Το κομποσχοίνι σε μάρανε !
Εκκλησιαστική Ιστορία για να γράψεις δεν σε παίρνει, αφού δεν κατέχεις ούτε τα βασικά του Α΄ έτους. Τις εξυπνάδες αυτές όχι σε μένα.
Όσο για τον Πατριάρχη, δέξου πρώτα την Α΄ Οικουμενική ολόκληρη και μετά βλέπουμε. Το κομποσχοίνι σε μάρανε !
Εκ του στόματός σου κρινώ σε.....Ελα συνέχισε το κήρυγμα τώρα που βρήκες ακροατήριο.konstantinoupolitis έγραψε:Συνόδους συγκροτεί η Εκκλησία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος paroikos την Παρ Φεβ 16, 2007 7:16 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Ωραία υποδοχή απο τους ''διαχειριστές"...vas έγραψε:Τώρα μου ξυνεται το χέρι και θα πέσει χέρι κι από τους διαχειριστές. Ναι σύμφωνοι, αλλά τι βήματα θα κάνουμε κι εμείς ώστε να βρεθεί σημείο επαφής με τους παλαιοημερολογίτες με τα "υπερ του αγιωτάτου πάπα Ρώμης..." πολύ χλωμο.
Ενα βήμα εμείς και τ άλλα ο Θεός θα τα κάνει. Θα γίνουμε βασιλικότεροι του βασιλέως? Ο θεός γνωρίζει την διάθεσή μας, τον πόθο μας, τον καημό μας αλλά και την προσευχή μας. Αυτός θα κρίνει το πότε και το αν. Μήπως μπορούμε να κάνουμε οικουμενική σύνοδο, εμείς απο εδώ?[/quote]
Και εδω,και στο θεμα των εκτρωσεων,μιλαμε ,μιλαμε, μιλαμε,συμφωνουμε
-διαφωνουμε , γραφουμε πειστικα και ωραια κειμενα,κλπ,κλπ.
Συμφωνουμε ολοι οτι ειμαστε Ορθοδοξοι,αγαπαμε το Χριστο και την Εκκλησια Του.Συμφωνουμε ολοι στην προσευχη και στην εμπιστοσυνη στο Θελημα του Θεου.
Γιατι οταν φτανει ο κομπος στο χτενι,και χρειαζεται να κανουμε κατι "λουφαζουμε" .
Μηπως η Πιστη εινα ζωντανη χωρις εργα?
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
"αν δεις τους τίτλους θεολογικών και πατερικών συγγραμμάτων στις βιβλιοθήκες μου θα σου ρθει ίλιγγος άσχετε θεολογίσκε!"
Σίγα ρε ανάστημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φαντάζομαι τη σκόνη θα έχεις πιάσει.
Εγώ πάντως είμαι απόλυτα ήρεμος. Στην περίπτωσή σου, αν κινούμουν δηλαδή εκτός Εκκλησιαστικής γραμμής, δεν θα ήμουν.
Την ευχή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά να έχουμε. Αν θυμάμαι πριν λίγο καιρό προσκύνησα το σκήνωμα, καθώς οι γονείς μου ζούνε Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις πάντως, να σου στείλω τμήμα της Ιστορίας μου που αφορά το Σχίσμα και τον Αγιο Γρηγόριο.
Ως εκ τούτου "ου ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρία ψευδή". Είναι απο τον πρώτο 10λογο, της Εξόδου.
Ξεκόλα !!! Καληνύχτα για σήμερα !
Σίγα ρε ανάστημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φαντάζομαι τη σκόνη θα έχεις πιάσει.
Εγώ πάντως είμαι απόλυτα ήρεμος. Στην περίπτωσή σου, αν κινούμουν δηλαδή εκτός Εκκλησιαστικής γραμμής, δεν θα ήμουν.
Την ευχή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά να έχουμε. Αν θυμάμαι πριν λίγο καιρό προσκύνησα το σκήνωμα, καθώς οι γονείς μου ζούνε Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις πάντως, να σου στείλω τμήμα της Ιστορίας μου που αφορά το Σχίσμα και τον Αγιο Γρηγόριο.
Ως εκ τούτου "ου ψευδομαρτυρήσεις μαρτυρία ψευδή". Είναι απο τον πρώτο 10λογο, της Εξόδου.
Ξεκόλα !!! Καληνύχτα για σήμερα !