Ψυχοφελή μηνύματα...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ψυχοφελή μηνύματα...

Δημοσίευση από toula »

Ο Κύριος απορροφά εμέ ολοκληρωτικώς.
Και βλέπω και δεν βλέπω την περιβάλλουσαν εμέ πραγματικότητα.
Το βλέμμα μου ολισθαίνει προς αυτήν κατ’ εκείνας τας στιγμάς, όταν είμαι απησχολημένος μετά των αναποφεύκτων αναγκών της καθ’ ημέραν ζωής.
Αλλ’ είτε υπνώ, είτε γρηγορώ, ο Θεός περιβάλλει εμέ στενώτερον ή ο αήρ τον οποίον αναπνέω.
Κατά τας παρελθούσας δεκαετίας η χάρις πολυτρόπως εξεχύθη επ’ εμέ αφθόνως, κατά καιρούς ως ευρύς ποταμός, ενίοτε δε ως καταρράκτης, τουτέστιν ως πτώσις «ζώντος ύδατος» επί την κεφαλήν μου.
Συνέβαινε – και συμβαίνει – ως να διηνοίγοντο ενώπιόν μου αι απέραντοι εκτάσεις του ωκεανού· ή ως αστάθμητος μηδαμινότης να εκρεμώμην επάνω ιδιομόρφου νοεράς αβύσσου …
Πηγή: "Περί Προσευχής" Αρχιμανδρίτου ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ (Σαχάρωφ). Μετάφρασις εκ του Ρωσικού Ιερομονάχου Ζαχαρίου. Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου. Έσσεξ Αγγλίας 1993.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης..Εκοιμήθη στις :8: Φεβρουαρίου. :2018:
Ελεγε
Την Καθαρά Δευτέρα του 1948 είχα πάει με το αφεντικό μου και τη σύζυγό του Ευσταθία στην Αίγινα..
Πραγματοποιώντας την πρώτη μου προσκυνηματική επίσκεψη στον τάφο του προστάτου μου Αγίου Νεκταρίου ο οποίος βέβαια τότε δεν είχε επίσημα ανακηρυχθεί. Στη συνείδηση όμως όλων ήταν Άγιος. Σκύβω στον τάφο. Γονατίζω κι αγκαλιάζοντάς τον, του λέω με απλότητα: "Άγιε Νεκτάριε, λένε πως είσαι Άγιος. Εγώ όμως δεν σε πιστεύω! Για να σε πιστέψω πρέπει να μου δείξεις κάτι: Ναι ή όχι, θα γίνω κληρικός;"! Έχοντας μάλιστα την "απαίτηση" γι' άμεση απάντηση, βάζω το αυτί μου στην πλάκα. Ακούω τότε έναν θόρυβο σαν να φτερούγιζε περιστέρι! Κι αμέσως μετά, μιά γεροντική φωνή: "Θα γίνεις και θα πάρεις και τ' όνομά μου"! Πετάχτηκα πάνω. Η καρδιά μου κόντευε να σπάσει από χαρά.. Αμήν,+:+:+: την ευχή του Αγίου Γέροντα να έχουμε.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Μνήμη του μακαριστού οσίου πατρός Αντωνίου Γκίκιζα, πνευματικού του αγίου Πορφυρίου.
Ο μακαριστός όσιος Γέροντας π. Αντώνιος Γκίκιζας γεννήθηκε το 1910 στο Κρανίδι Αργολίδος και κοιμήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου του 1999. Έζησε ως ασκητής σε ένα ημιυπόγειο επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας και καθοδήγησε πνευματικά, για πολλά έτη, πολλούς χριστιανούς βοηθώντας έτσι τον λαό του Θεού στον αγώνα για την σωτηρία του. Γνωρίστηκε με τον άγιο Πορφύριο στην Κύμη της Εύβοιας και έγινε πνευματικός του Πατέρας. Μάλιστα είχε πει στον Άγιο ότι θα δεχόταν να γίνει ο πνευματικός του, αρκεί να μην το μάθαινε ποτέ κανένας. Έζησε οσιακά και συνειδητά στην αφάνεια παρ' όλο που του προτάθηκαν σημαντικές θέσεις, εξαιτίας της μεγάλης του μόρφωσης, για να διακονήσει την Εκκλησία! Κατείχε 4 πτυχία και γνώριζε 6 ξένες γλώσσες. Υπέμεινε αγόγγιστα τις μακροχρόνιες ασθένειες και εκοιμήθη οσιακά! Ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή του αγίου Αντωνίου, στην Αχλαδερή της Εύβοιας. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του και φυλάσσονται τα ιερά του λείψανα. Στην τοποθεσία αυτή που βρίσκεται η Ιερά Μονή, ερχόταν ο άγιος Πορφύριος για προσευχή γιατί του θύμιζε ο τόπος την Ιερά Σκήτη των Καυσοκαλυβίων, στο Άγιον Όρος.
Η Γερόντισσα της Μονής, Αντωνία, είχε διακονήσει τον άγιο Πορφύριο καθώς επίσης και τον μακαριστό Γέροντα Αντώνιο, ως λαϊκή. Μετά την κοίμηση του πατρός Αντωνίου, επανήλθε στην Αχλαδερή με το σκήνωμα του οσίου πατρός. Ύστερα άρχισαν οι διαδικασίες από την Ιερά Μητρόπολη για την ίδρυση Μονής και στις 28 Σεπτεμβρίου του 2001 ετέθη ο θεμέλιος λίθος και συνεστήθη Ιερά Μονή. Την ίδια ημέρα έγινε και η μοναχική κουρά της Γερόντισσας.
Την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Οκτωβρίου θα τελεστούν αρχιερατικός Εσπερινός και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του αγίου Αντωνίου, στην Αχλαδερή, για να τιμηθεί η μνήμη του οσίου πατρός Αντωνίου καθώς και η μνήμη όλων την κτιτόρων και ευεργετών της Μονής.
Παρακάτω υπάρχει και το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών, που ανακοίνωσε η Ιερά Μονή.
Να έχουμε την ευχή του μακαριστού οσίου Πατρός Αντωνίου!
Τσεσμετζής Μιλτιάδης - εκπαιδευτικός
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Διατηρησε έρημη από πειρασμούς την καρδιά σου και θα μπορείς να ησυχάζεις στο μέσο της πόλης.
Γερο Υακινθος ο Ρουμάνος.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Αυτό που επιτρέπει ο Θεός είναι καλό,διότι τίποτε δεν γίνεται στον κόσμο χωρίς τη θεληση Του,οπότε να χαιρόμαστε για τις αποφάσεις Του έστω και αν δεν τις καταλαβαίνουμε.
Γερο Αρσενιος ο Ρουμάνος
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Είπε ο Γερο Ιωσήφ ότι όταν πηγαίνω στην Εκκλησία προβάλλουν μερικοί μπροστά μου σαν μαύροι σκύλοι και δεν με αφήνουν να πάω στην ακολουθία. Αυτός είναι ο διάβολος τον οποίο δεν φοβάμαι καθως κάνω το σημείο που Σταυρού και εξαφανίζεται.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”