Ίεραποστολικά μηνύματα

Συζητήσεις περί της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ


Κατά την δεύτερη ημέρα της Ποιμαντικής περιοδείας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, ο Μακαριώτατος είχε το πρωί συναντήσεις με παράγοντες της Ελληνικής Κοινότητος. Ακολούθως στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής βάπτισε ικανό αριθμό ιθαγενών νηπίων παρουσία πλήθος πιστών.

Σε ειδική τελετή στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού ο Προκαθήμενος του Αλεξανδρεινού Θρόνου προσέφερε στον Δήμαρχο Ιλάλας δέκα αναπηρικά αμαξίδια για ορφανά παραπληγικά παιδιά. Ο Μακαριώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και ειδικότερα προς τα ανάπηρα παιδιά. Η Ιερά Μητρόπολις Ειρηνουπόλεως και Σεϋχελών Νήσων έχει προσφέρει μέχρι σήμερα 56 αμαξίδια.

Στην αντιφώνησή του ο Δήμαρχος Ιλάλας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την μεγάλη βοήθεια της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Τανζανία και παρακάλεσε να συνεχισθεί το πρόγραμμα προς ανακούφιση των χιλιάδων παιδιών που υποφέρουν.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Αιγύπτου, όπου του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τον Εξοχώτατο Πρέσβυ κ. Σάμπρι Μ. Σάμπρι και τους συνεργάτες του.


Ακολούθως ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στην Πρεσβευτική Κατοικία της Αιγύπτου όπου παρετέθη γεύμα προς τιμή του. Στο γεύμα τίμησαν με την παρουσία τους τον Μακαριώτατο ο Μεγάλος Μουφτής της Τανζανίας και άλλοι αξιωματούχοι μουσουλμάνοι, η Υπουργός Δικαιοσύνης, οι Πρέσβεις της Ρωσίας, Σουδάν, Βατικανού και Παλαιστίνης, ο Επίτιμος Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Φερεντίνος, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος του Νταρ Ες Σαλαάμ και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο και τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμο όπου ο Μακαριώτατος έδωσε τις κατευθύνσεις για την καλύτερη οργάνωση και πρόοδο του ιεραποστολικού έργου.

Το βράδυ ο Πατριάρχης μετέβη στην Πρεσβευτική Κατοικία της Ρωσίας όπου παρετέθη γεύμα προς τιμή του από τον Πρέσβυ κ. Λεωνίδα Σαρκόβ. Στο δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους τον Μακαριώτατο ο Πρέσβης της Αιγύπτου, ο Επίτιμος Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Φερεντίνος και άλλοι πολιτικοί παράγοντες.

Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβυ για την υποδοχή, τόνισε το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου της Μόσχας για την ιεραποστολή, αναπόλησε τα δέκα υπέροχα χρόνια που υπηρέτησε ως έξαρχος του Πατριαρχείου στην Ρωσία και του προσέφερε ασημένια εικόνα του Ιησού Χριστού. Ο Πρέσβυς στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ευλογία της επισκέψεώς του και προσέφερε στον Πατριάρχη περίτεχνο ασημένιο ωρολόγιο τσέπης.



Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ


Ποιμαντική περιοδεία στην Τανζανία πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι τις 3 Μαρτίου ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Βεργίτση.

Στο αεροδρόμιο της πρωτευούσης Νταρ Ες Σαλαάμ της Τανζανίας όπου αφίχθη ο Μακαριώτατος, τον υποδέχτηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμος, οι Πρέσβυς της Αιγύπτου, Ρωσίας, Συρίας και Παλαιστίνης, ο Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Φερεντίνος, εκπρόσωποι όλων των Μ.Μ.Ε. της Τανζανίας, αλλά και από την Ελλάδα και πλήθος πιστών.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε ικανό αριθμό δημοσιογράφων, όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τανζανίας κ. Κικουέτε για την τιμή και την υποδοχή. Ταυτόχρονα εξήρε την μεγάλη συμβολή της Αιγυπτιακής Κυβερνήσεως και ειδικότερα του Προέδρου κ. Μουμπάρακ, τον οποίο χαρακτηριστικά απεκάλεσε «μεγάλο φίλο του Πατριαρχείου και της Ελλάδος».

Ακολούθως ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δημήτριος στην Τανζανία με σχολεία, κλινικές, γεωτρήσεις, υποτροφίες και συσσίτια, προς τα παιδιά που πεθαίνουν, μία σημαντική βοήθεια που προσφέρεται απλόχερα σε όλους χωρίς θρησκευτικές ή φυλετικές διακρίσεις.

Το απόγευμα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής, όπου εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως στην προσφώνησή του τόνισε την μεγάλη ευλογία, αλλά και την ιστορικότητα της πρώτης επισκέψεως του Πατριάρχου στην Τανζανία, ο οποίος είχε επισκεφθεί την χώρα ένδεκα χρόνια πριν συνοδεύοντας τον μακαριστό Πατριάρχη Παρθένιο. Επίσης εξήρε την αγάπη του Μακαριωτάτου για την ιεραποστολή και τους αφρικανούς και εξέφρασε την χαρά όλων για την παρουσία του Διαδόχου του Αγίου Μάρκου στην Τανζανία και προσέφερε ως αναμνηστικό της ιστορικής αυτής επισκέψεως εικόνα της Θεοτόκου φιλοτεχνιμένη σε ξύλο της Μακεδονικής γης τετρακοσίων ετών.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή του συγκινημένος από τις θερμές εκδηλώσεις ευχαρίστησε για την αγάπη και την τιμή, εξήρε την εργατικότητα και τον ιεραποστολικό ζήλο του Μητροπολίτου τόσο κατά την διακονία του στην Ινδία και το Καμερούν, όσο και στην Τανζανία, ευχόμενος να φέρει πάντα και παντού την ειρήνη του Χριστού, ενώ προσέφερε εις ανάμνηση της ποιμαντικής επισκέψεως επιτραχήλιο και ωμοφόριο.

Στην συνέχεια ιθαγενείς μουσικοί και χορευτές από όλη την Τανζανία παρουσίασαν εορταστικό πρόγραμμα προς τιμήν του Πατριάρχου με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

Το βράδυ, ο Μακαριώτατος παρέστη σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Οικ. Αχιλλέα και Ειρήνης Ευσταθίου. Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε για την τιμή και εξήρε την συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε όλη την Αφρική χαρακτηρίζοντάς τους εθελοντές αγάπης και προσέφερε ως ευλογία την αναμνηστικό δίσκο κατασκευασμένο από τους μοναχούς της ερήμου της Νιτρίας.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Η επιστολή του Ιεραπόστολου

Λουμπουμπάσι , 17 Φεβρουαρίου 2007

Προς την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως


Με την ευκαιρία της ανεγέρσεως του σχολείου στην Ιεραποστολή Λουμπουμπάσι, στην κωμόπολη Κιπούσι, και ενορία Αγίας Σοφίας και τριών Θυγατέρων, επικοινωνούμε πάλι.
Σας αναφέρω τις εργασίες όπου θα δείτε και στις φωτογραφίες.
1. Τελειώσαμε τα γραφεία και τα θεμέλια των 6 τάξεων.
2. Ρίξαμε το σκυρόδεμα (μπετόν) στα γραφεία και στις 3 τάξεις.
3. Χτίζουμε τα γραφεία και την πρώτη τάξη.
4. Οι σκεπές για τα γραφεία και μία τάξη είναι έτοιμες και εντός της ερχομένης εβδομάδος, θα τοποθετηθούν.
5. Τα παράθυρα και οι μεταλλικές πόρτες για 7 κτίρια είναι έτοιμα και προχωρούμε προς την ολοκλήρωση.
Τυχόν καθυστερήσεις που ενδεχομένως συμβαίνουν οφείλονται τόσο στις καιρικές συνθήκες, στην καθυστέρηση απόκτηση δομικών υλικών και άλλες αναπάντεχες ζημιές.
Στους ευλαβείς Χριστιανούς σας, που με κατανόηση, άκουσαν το κάλεσμά σας να συμπαρασταθούν στο Θεάρεστο έργο της ανεγέρσεως του σχολείου της Αγίας Σοφίας στο Κιπούσι, ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να ανταποδώσει την αγάπη τους.
Στα δε αγαπητά μας παιδιά των σχολείων σας, που με τις πράξεις τους δείχνουν την αγάπη τους στους Κονγκολέζους συμμαθητές τους, ευχόμαστε η Αγία Τριάδα να δίνει πλόυσια τη Χάρη της στον αγώνα για την σωτηρία τους.
Επίσης ευχαριστούμε και τον Σεβασμιώτατο άγιο Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο, που μας περιβάλλει με τόσα ειλικρινά αισθήματα και ενδιαφέρον για το έργο τις Ιεραποστολικής προσπάθειας στην περιοχή του Λουμπουμπάσι.
Ευχόμεθα όταν ολοκληρωθεί το έργο, να μας κάνετε της τιμή να παρευρεθείτε και στα εγκαίνια του Σχολείου.
Τέλος έχετε και τα σέβη του Θεοφιλεστάτου π. Μελετίου, νεοχειροτονηθέντος Επισκόπου Κατάνγκας.
Με πολύ σεβασμό φιλώ το χέρι σας και εύχομαι σε όλους σας καλή Σαρακοστή με την εν Χριστώ αγάπη μου.


Μοναχός Κύριλλος
Ιεραπόστολος εν Λουμπουμπάσι

( http://news.athos.gr/gr/index.php?optio ... iew&id=529 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Τανζανία

Δημοσίευση από pilotos »

Την Πέμπτη ημέρα της Ποιμαντικής περιοδείας Του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος β΄, αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Νταρ Ες Σαλαάμ για την πολη Ιρόγκα, της Κεντρικής Τανζανίας.

Στην Ιρίγκα, όπου αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία δύο χρόνια το Ιεραποστολικό Έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τανζανίας, οι ομογενείς και πλήθος ιθαγενών, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη τους.

Ο Μακαριώτατος μετέβη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από χιλιάδες ιθαγενών Ορθοδόξων, εκπροσώπων όλων των δογμάτων, πολιτικών και επιστημονικών παραγόντων. Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία η Ελληνική Κοινότητα Ιρίγκας παράθεσε γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου στο κοινοτικό κέντρο. Ακολούθως μετέβει στην πόλη Κινταμάλι, όπου τον τελευταίο χρόνο ιδρύθηκε Ιεραποστολικό Κέντρο και στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας χοροστάτησε στον Εσπερινό των Εγκαινίων.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι καθ' οδόν προς το Κινταμάλι, όπου κατέλυσε ο Μακαριώτατος, εκατοντάδες μαθητές των σχολείων που έχει χτίσει η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως στην περιοχή, τον υποδέχτηκαν με τραγούδια και εκδηλώσεις χαράς, κρατώντας στα χέρια ελληνικές και τανζανικές σημαίες.

Κυριακή της Ορθοδοξίας, έκτη ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας Του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στην πόλη Νζίχι.

Στην τελετή των εγκαινίων προσήλθαν με ευλάβεια πλήθος ιθαγενών Ορθοδόξων, οι οποίοι έψαλαν στα ελληνικά την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Πατριάρχη τους.

Στα εγκαίνια του Ιερού Ναού, δυρεά της κ. Ανδρούλλας Παπαδοπούλου από την Κύπρο, παρεβρέθηκαν τα μέλη της ελληνικής ιεραποστολής, μεταξύ αυτών ο Αρχμ. Φώτιος Χατζηαντωνιου, η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Καλλιόπη Καλαϊτζή, ο Δήμαρχος Σοχού κ. Θεοφάνης Παπάς, οι «Γιατροί του Κόσμου» της Κύπρου, τηλεοπτικό συνεργειο της Έτ 3 και τριάντα εθελοντές από την Ελλάδα.

Μετά τα εγκαίνια ο Μακαριώτατος παρακολούθησε πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, που παρουσίασαν παιδιά ιθαγενών.

Στη συνέχεια στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου έχει κατασκευαστεί σταυρόσχημο βαπτιστήριο, ο Πατριάρχης μαζί με τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως τέλεσε τη βάπτιση χιλίων εξακοσίων ογδόντα ενός (1681) ιθαγενών, βρεφών και ενηλίκων.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ευλόγησε το γεύμα που παράθεσε για 3.000 ιθαγενείς η Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως, στο πλαίσιο των συσσιτίων αγάπης που προσφέρει σε πάμφτωχους ιθαγενείς.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε τους υπό ανέγερσιν Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμωνος, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγίας Παρασκευής και Ζωοδόχου.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος τέλεσε την βάπτιση του Μιχαήλ Ρούσσου στον νεοανεγερθέντα Ιερό Ναό των Αγίων Σοφίας , Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας.

Κατά την έβδομη ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας Του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, τέλεσε τα εγκαίνια της πρώτης Ορθόδοξης Κλινικής «Άγιος Θεόδωρος», στην πόλη Κινταμάλι.

Στην τελετή των εγκαινίων που έγινε το πρωί προσήλθαν πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, ο Αρχιεπίσκοπος της Λουθηρανικής Εκκλησίας και πλήθος ιθαγενών της περιοχής, ανάμεσά τους εκατοντάδες τυφλοί, κωφάλαλοι και πολλά ανάπηρα παιδιά.

Στα εγκαίνια της Κλινικής, δωρεά της Οικ. Θεοδώρου και Μελπομένης Γεράκη, μέσω της «Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης», παρεβρέθηκαν επίσης τα μέλη της ελληνικής ιεραποστολής, μεταξύ αυτών η ιατρός Έπαρχος Λαγκαδά κ. Καλλιόπη Καλαϊτζή, ο γενετιστής κ. Μάνθος Δημητριάδης εκ Κύπρου, ο οδοντίατρος κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, η νοσοκόμα δ. Βασιλική Αλετρά και οι «Γιατροί του Κόσμου» από την Κύπρο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο, τους δωρητές, τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις ελλείψεις, τις ανάγκες και τις δυνατότητες υγειονομικής προσφοράς στην περιοχή.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το μεγάλο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και μάλιστα σε χρονικό διάστημα μόνο δύο ετών, ευλόγησε τους δωρητάς και ιατρούς και ευχήθηκε αυτή η Κλινική του «Αγίου Θεοδώρου» να γίνει ένα δώρο Θεού και η σωτηρία για όλους τους ιθαγενείς της περιοχής, αλλά κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ευλόγησε το καθημερινό συσσίτιο με γάλα και βιταμινούχα μπισκότα για 360 νήπια στην περιοχή.

Το μεσημέρι ο Πατριάρχης ευλόγησε το γεύμα για 3.000 μαθητές της περιοχής ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και δέκα (10) νέα πηγάδια και γεωτρήσεις.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του πρώτου Ορθόδοξου Νηπιαγωγείου «Παναγία Σουμελά» στην Τανζανία.


Στην τελετή των εγκαινίων προσήλθαν πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, χιλιάδες μαθητές και πλήθος ιθαγενών της περιοχής.

Στα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου, δωρεά των αδελφών Χρυσής & Δόμνας Φαχαντίδου, μέσω της «Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης», παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της ελληνικής ιεραποστολής και οι «Γιατροί του Κόσμου» από την Κύπρο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη, τους δωρητές, τους εκπαιδευτικούς και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές ελλείψεις στην περιοχή.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνησή συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο για το μεγάλο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο, ευλόγησε τους δωρητάς και εκπαιδευτικούς και ευχήθηκε αυτό το Νηπιαγωγείο να γίνει η «Κιβωτός Σωτηρίας» για εκατοντάδες μικρά παιδιά της περιοχή.

Το βράδυ επισκέφθηκε το Μακαριώτατο η Νομάρχης Ιρίγκας, με την οποία είχαν εποικοδομητική συζήτηση για το μέλλον, τις προοπτικές και τις δυνατότητες συνεργασίας όλων τον θρησκειών για την ειρήνη στον κόσμο.

Όσα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο των Ορθοξόξων Ιεραποστόλων στη Τανζανία ή σε άλλη χώρα της Αφρικής και της Ασίας ας απευθυνθούν εδώ

( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html ) ( http://www.iersyn.gr/support.html ) ( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Τανζανία ( προσφορά Αγάπης )

Δημοσίευση από pilotos »

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΚΟΜΠΑΣ

Κατά την δεύτερη ημέρα στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και ένατη ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια επισκέφθηκε την Νομαρχία Μπουκόμπας συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμο, όπου έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις τόσο από τον Νομάρχη, όσο και από το πολυάριθμο προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για την υποδοχή, ευχαρίστησε για το προσωπικό ενδιαφέρον τον Πρόεδρο της χώρας, αναφέρθηκε στις τιμές που δέχθηκε κατά την περιοδεία του στην πρωτεύουσα Νταρ Ες Σαλαάμ, τόνισε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Τανζανία με σχολεία, κλινικές, πηγάδια και γεωτρήσεις, προσφέροντας την αγάπη χωρίς διακρίσεις θρησκείας ή φυλής.

Στην αντιφώνησή του ο Νομάρχης μεταξύ άλλων τόνισε ότι εκ μέρους της Κυβερνήσεως θέλει να ευχαριστήσει τον Πατριάρχη και το Πατριαρχείο για την συμπαράσταση προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και για το υπέροχο έργο της ανεγέρσεως Ιερών Ναών, κλινικών και σχολείων.

Ακολούθως ο Πατριάρχης μετέβη στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μπουκόμπας κ. Samuel N. Luangisa και χιλιάδες λαού. Ο κ. Δήμαρχος εις ένδειξιν σεβασμού και ευγνωμοσύνης προσέφερε το χρυσό κλειδί της πόλης στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, τονίζοντας την μεγάλη τιμή και ευλογία της επισκέψεως, αλλά και την μεγάλη πνευματική και υλική προσφορά του Πατριαρχείου στην περιοχή μέσω του Επισκόπου Ιερωνύμου.

Ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε για την τιμή και τόνισε την συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση για την πρόοδο της χώρας και ιδιαιτέρως των νέων, οι οποίοι είναι και το μέλλον του τόπου.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης ευλόγησε το εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων τροφίμων του ομογενούς κ. Πέννη και στην συνέχεια επισκέφθηκε τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Mugaza και Αναλήψεως Kaibanja και την υπό ανέγερσιν Κλινική της Αναλήψεως Kaibanja, ενώ έθεσε και τον θεμέλιο λίθο στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Kobwinshu.

Ακολούθως ο Πατριάρχης επισκέφθηκε την Κατηχητική Σχολή στο Kasikizi, όπου τον υποδέχθηκαν οι σπουδαστές και πλήθη πιστών. Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία, έγιναν τα εγκαίνια της Σχολής. Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές τους προέτρεψε να μελετούν σκληρά και να εργάζονται υπεύθυνα, ως επιβράβευση ο καλύτερος σπουδαστής θα γίνει δεκτός στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άργους κ. Ιάκωβο και το Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιεραποστολικό Κέντρο (OCMC) της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την οικονομική συμπαράσταση για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Nyakaju, το Γυμνάσιο στο Rubale και τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Makongora, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ναός στην περιοχή όπου και ξεκίνησε η Ορθοδοξία, ενώ ετέλεσε και τρισάγιο για τον πρώτο Ορθόδοξο ιθαγενή ιερέα της περιοχής και μεγάλο ιεραπόστολο π. Σωσθένη Kiyonga.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια την ημέρας διήνυσε τριακόσια πενήντα χιλιόμετρα (350 χλμ.) και έγινε δεκτός από χιλιάδες ιθαγενείς πιστούς οι οποίοι κρατούσαν κλαδιά και αναφωνούσαν «Ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου».

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΟΥΚΟΜΠΑΣ

Κατά την τρίτη ημέρα στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και δέκατη ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επισκέφθηκε και τελέσθηκαν οι καθιερωμένες Δοξολογίες στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Kenyana, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως και στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Rukuraijo, όπου όμως ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα έγινε αιτία να διακοπεί η κυκλοφορία με αποτέλεσμα ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος να βαδίσει αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να φθάσει στην παραπάνω Ενορία.

Οι χιλιάδες πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, όταν πληροφορήθηκαν την οδοιπορία του Μακαριωτάτου ξεκίνησαν εν πομπή να τον συναντήσουν. Ήταν συγκινητικό το θέαμα μετά την συνάντηση, μπροστά να προπορεύεται ο Πνευματικός Πατέρας και να ακολουθούν χιλιάδες ιθαγενείς πιστοί ψάλλοντας ύμνους του Τριωδίου και δοξολογώντας τον Θεό για την μεγάλη ευλογία της επισκέψεως του διαδόχου του Αγίου Μάρκου.

Επίσης ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Διοικητήριο στην Kayanga, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τις αρχές και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών και το Ορθόδοξο Γυμνάσιο Kayanga, όπου ευχαρίστησε και συνεχάρη την Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος για την πρωτοβουλία ανεγέρσεως του Γυμνασίου και ευχήθηκε το λαμπρό παράδειγμά τους και ακολουθήσουν και άλλοι κλάδοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης κατά την διάρκεια την ημέρας διήνυσε τετρακόσια ογδόντα χιλιόμετρα (480 χλμ.) και έγινε δεκτός σε όλες τις Ενορίες και τους σταθμούς, από χιλιάδες ιθαγενείς πιστούς οι οποίοι κρατούσαν κλαδιά και λουλούδια και αναφωνούσαν και πάλι το «Ευλογημένος ο ερχόμενος, εν ονόματι Κυρίου».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Κατά την τέταρτη ημέρα στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και ενδέκατη και τελευταία ημέρα της ποιμαντικής περιοδείας του στην Τανζανία, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών του π. Σωσθένη Kiyonga και του κ. Δημητρίου Τζαμτσή.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρώσου όπου μετά την θερμή υποδοχή από πλήθη πιστών, τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία και η βάπτιση ικανού αριθμού νηπίων. Ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τα πλήθη των πιστών ευχαρίστησε για την υποδοχή, τόνισε την αξία της αγάπης, της ενότητος και της φιλανθρωπίας και συνεχάρη τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμο για το μεγάλο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή.

Στην συνέχεια ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος επισκέφθηκε την νέα Κλινική στην περιοχή, η οποία εξοπλίσθηκε από την Ιεραποστολικό Οργανισμό Ηρακλείου-Κρήτης «Γέφυρα της Αγάπης», ενώ έθεσε και τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του πρώτου Γυμνασίου στην περιοχή.


Ο Πατριάρχης μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις λοιπές αρχές για την στήριξη στο έργο του Πατριαρχείου και της Επισκοπής Μπουκόμπα, τόνισε την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πνευματική και κοινωνική πρόοδο της χώρας και σημείωσε την ανάγκη και την υποχρέωση του καθενός να δώσει την δυνατότητα στις γενιές που έρχονται για μόρφωση και ένα καλύτερο μέλλον.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των δεύτερων Χαιρετισμών της Θεοτόκου, στον Καθεδρικό Ναό με την παρουσία του Θεοφιλ. Επισκόπου Μπουκόμπας κ. Ιερωνύμου και όλων των Κληρικών της Επισκοπής.

Ακολούθησε η Σύναξη των Ιερέων της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπα, όπου ο Θεοφιλ. κ. Ιερώνυμος αφού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την μεγάλη ευλογία της παρουσίας του, αναφέρθηκε στις δυνατότητες και στις δυσκολίες που συναντά η Ορθόδοξη Εκκλησία στην περιοχή.

Ο Μακαριώτατος στην αντιφώνησή του, μεταξύ άλλων ευχαρίστησε για την παλλαϊκή πραγματικά υποδοχή που του επεφυλάχθη σε όλες τις ενορίες, έδωσε συμβουλές και κατευθύνσεις για την καλύτερη οργάνωση και πρόοδο του ιεραποστολικού έργου, επέστησε την προσοχή για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη πνευματικότητα που είναι ανάγκη της εποχής και προσέφερε στους ιερείς σαν ανταμοιβή για τους κόπους τους από ένα εικόνισμα της Θεοτόκου, ένα κομποσχοίνι και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό.

Την επομένη Σάββατο 3 Μαρτίου ε.ε. ο Πατριάρχης μετέβη στον αερολιμένα της Μπουκόμπα συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπουκόμπας κ. Ιερώνυμο, από όπου ανεχώρησε με ιδιωτικό αεροσκάφος για την πόλη Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντα και στην συνέχεια για την έδρα του Πατριαρχείου την Αλεξά
νδρεια. Τον Μακαριώτατο κατευόδωσαν πολιτειακές, πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, οι κληρικοί και πλήθος ιθαγενών Ορθοδόξων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος πραγματοποίησε άλλη μία ιστορική και μεγαλειώδη Ποιμαντική Περιοδεία αγάπης, η οποία διήρκεσε δύο μήνες, επισκέφθηκε τις Ιερές Μητροπόλεις Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, Ζιμπάμπουε και Ειρηνουπόλεως και την Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας, βάπτισε χιλιάδες νεοφωτίστους, διήνυσε δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και ευλόγησε εκατοντάδες χιλιάδες ιθαγενείς Ορθοδόξους. Ο Μακαριώτατος έγινε δεκτός παντού με εκδηλώσεις θαυμασμού και λατρείας και η ευλογία του δυνάμωσε την πίστη τόσο των ομογενών και των εκ παραδοσιακών Ορθοδόξων χωρών αποδήμων, όσο και των εκατοντάδων χιλιάδων ιθαγενών πιστών.



Όσα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο των Ορθοξόξων Ιεραποστόλων στη Τανζανία ή σε άλλη χώρα της Αφρικής και της Ασίας ας απευθυνθούν εδώ

( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html ) ( http://www.iersyn.gr/support.html ) ( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/327512 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Αδελφοί μου,

δάκρυα χαράς γεμίζουν την καρδιά μας από ευγνωμοσύνη προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδία είχε αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα.Και, δόξα τω Θεώ, ήρθαν τα ευχάριστα νέα που όλοι περιμέναμε τόσο καιρό, ακουμπώντας με εμπιστοσύνη στο Κύριο μας και στη μεσιτεία της Παναγίας Μητέρας Του και όλων των Αγίων.Οι καλές, ευλογημένες ειδήσεις έρχονται από το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Περιοδικό Ιεραποστολικός Ταχυδρόμος, σελ 27 και 33. Μένει ένα τεράστιο χρέος της Ορθόδοξης Ιεραποστολής για το φιλανθρωπικά έργα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ( 70.000 περίπου ευρώ ). Ο Κύριος θα φροντίσει να βρεθούν αυτά τα χρήματα, χτυπώντας τις καρδιές δωρητών,πιστών μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

( http://www.ierapostoli.gr/images/period ... mos_97.pdf ) ( http://www.ierapostoli.gr/ )


Η μοναχή Νεκταρία κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα με την έκδοση βίζας και να γυρίσει πίσω στην ορφανή Ιεραποστολή της Ινδίας. Διαβάστε και κλάψτε, αδελφοί μου...Διαβάστε και κλάψτε για τα 6.000.000 τυφλών της Δυτικής Βεγγάλης, που ζητούν από εμάς ΜΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ...Και υπάρχει και το ορφανοτροφείο, υπάρχουν και άλλες μεγάλες ανάγκες στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Ινδίας. Ο καθένας μας, άγιες μέρες Σαρακοστής, ας ακούσει τη φωνή της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Του. Πρέπει να βρεθούν και άλλοι συμπαραστάτες της Ιεραποστολής, πρέπει να βρεθού χρήματα για τόσες Ορθόδοξες Ιεραποστολές...Οι εργάτες ολίγοι, αλλά ο Κύριος είναι Μεγάλος...Κάθε προσφορά σας, υλική ή ηθική ( μέσω προσευχής ) είναι θυμίαμα προς τον Κύριο και φέρνει πλούσιες ευλογίες σε εμάς και στις οικογένειές μας.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Χριστός Ανέστη !

Αληθώς Ανέστη!

Φέτος σε περισσότερα κράτη του κόσμου γιορτάστηκε το Ορθόδοξο Πάσχα. Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή, με μικρό ανθρώπινο δυναμικό και ελάχιστα οικονομικά μέσα, κηρύττει Χριστό και Ορθοδοξία στα πέρατα της Οικουμένης. Εμείς δεν απελπιζόμαστε,γιατί ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ στο ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, στον Αναστημένο μας Κύριο.

Άγιοι Απόστολοι, μεσιτεύσατε στον Ιησού Χριστό να φωτίσει όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να κηρύξουν την Ορθόδοξη πίστη και τα Μυστήρια του Χριστού σε όλα τα έθνη.

Παναγία Θεότοκε, πρέσβευε στον Κύριο μας και Υιό Σου, να πολλαπλασιάσει τους καρπούς της Ορθόδοξης Ιεραποστολής , να δώσει Αυτός τα μέσα ( ανθρώπους, οικονομικά μέσα ), να ανοίξει τις καρδιές των εθνών και των λαών, ώστε να προσέλθουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του...

Παράκλητε,το Πνεύμα της Αληθείας, δώσε φώτιση στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων, ώστε καθημερινά να προσεύχονται υπέρ των Ορθοδόξων Εκκλησιών, υπέρ των Ορθοδόξων Ιεραποστολών και Ιεραποστόλων , υπέρ των κατηχουμένων και νεοφωτίστων. Εσύ, οδήγησε τα έθνη στην Ορθοδοξία, και συγχώρεσε τη δική μας αδράνεια, τη δική μας νωχελικότητα, τη δική μας αδιαφορία. Ξέρουμε ότι πληγώνουμε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ξέρουμε ότι Τον Σταυρώνουμε. Οι αιρετικοί, οι μουσουλμάνοι, οι ρωμαιοκαθολικοί, οι βουδιστές τρέχουν σε όλο το κόσμο και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου , ασχολούμενοι με διοικητικά, νομοθετικά, οριοθετικά θέματα, για καρέκλες και τιμές....Συγχώρεσέ μας και ελέησε , ευλόγησε, πολλαπλασίασε την Ορθόδοξη Εκκλησία Σου...Αμήν.

Χριστός Ανέστη !

Αλλά δεν ανέστη στην Αγκόλα ! Δεν ανέστη σε αρκετά αφρικανικά και ασιατικά κράτη ή σε νησιωτικά συμπλέγματα των Ωκεανών ! Γιατί δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι...

Διαβάστε τα Ορθόδοξα νέα από άλλα κράτη. Τελικά ο Κύριος μας θα δώσει τις λύσεις...


Μερικά είναι στα αγγλικά

Νέα Ορθόδοξη κοινότητα στη Βιρτζίνια( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=861 )

Διπλασιάστηκαν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στη περιοχή της Ουάσινγκτον μέσα σε 20 χρόνια
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=863 )

Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Νέα από Καμερούν, Γκάνα και Ζιμπάμπουε ...
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=869 )

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΩΤΕΡΑ ΑΦΡΙΚΗ

Με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, και με περισσή κατάνυξη και μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το Άγιον Πάσχα και εψάλη το Χριστός Ανέστη σε όλες τις χώρες που εμπίπτουν στην πνευματική δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε, με εξαίρεση την Αγκόλα. Στην έδρα της Μητροπόλεως στο Χαράρε, σε όλες τις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Σαγάνη και τον Πρεσβύτερο Σταύρο Παπασταύρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, που έφτασε στο Ζιμπάμπουε με τις ευλογίες του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τριμυθούντος κ. Βασιλείου. Την Μεγάλη Τετάρτη ο π. Σταύρος μετέβη στην Μποτσουάνα, όπου και τέλεσε τις ακολουθίες για τους εκεί Ορθοδόξους, Έλληνες, Ρώσους, Σέρβους, Βούλγαρους και Αφρικανούς. Στο Μπουλαουάγιο μετέβη ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Δημητρακάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής. Ο π. Χαράλαμπος άκουσε για το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην περιοχή σε παρουσίαση που έκανε ο Σεβασμιώτατος στο Διορθόδοξο Κέντρο ’Πορευθέντες’ και αμέσως εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στην χώρα για δύο εβδομάδες και να ανακουφίσει πνευματικά το Ορθόδοξο ποίμνιο της περιοχής. Στο Μαλάουι τις ιερές ακολουθίες τέλεσε ο π. Ερμόλαος Ιατρού, αποσπασμένος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης. Τέλος, το Άγιο Πάσχα εορτάστηκε λαμπρότατα και στα δύο Ιεραποστολικά Κέντρα, του Αγίου Νεκταρίου στο Χαράρε και του Αγίου Αυγουστίνου στο Μπουλαουάγιο, όπου υπηρετούν αντίστοιχα οι γηγενείς κληρικοί π. Αυγουστίνος Moketsi και π. Ραφαήλ Ghata. Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα προσφέρθηκε πλούσιο Πασχαλινό γεύμα σε όλους τους Αφρικανούς Ορθοδόξους και έγινε διανομή τροφίμων και στα δύο Ιεραποστολικά Κέντρα. Είναι πολύ σημαντικό να εορταστεί το Άγιο Πάσχα και στην Αγκόλα, όπου έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία μελέτης ανεγέρσεως του πρώτου Ορθόδοξου ναού, με την ελπίδα την ερχόμενη χρονιά να μεταβεί εκεί εθελοντής ιερέας από την Ελλάδα ή την Κύπρο, έτσι ώστε να ακούσουν το ’Χριστός Ανέστη’ και οι εκεί Ορθόδοξοι.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν και φέτος ομαδικές βαπτίσεις κατηχούμενων Αφρικανών στα δύο Ιεραποστολικά Κέντρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε. Στον Άγιο Αυγουστίνο στο Μπουλαουάγιο, τις βαπτίσεις τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος το Σάββατο του Λαζάρου, 1 Απριλίου ε.ε. Τον Μητροπολίτη πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Δημητρακάκης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής και συνεργάτης του Διορθόδοξου Κέντρου ’Πορευθέντες’ και ο Αφρικανός ιερέας π. Ραφαήλ Ghata. Μετά τις βαπτίσεις διανεμήθηκε ρουχισμός και Πασχαλινά δώρα σε όλο το εκκλησίασμα και προσφέρθηκε νηστίσιμο γεύμα. Στον Άγιο Νεκτάριο στο Χαράρε οι ομαδικές βαπτίσεις τελέστηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου. Ενόψει της ενάρξεως (8 Μαίου) του δεύτερου τριμήνου της σχολικής χρονιάς, η Ιερά Μητρόπολις θα ενισχύσει οικονομικά 450 μαθητές και μαθήτριες για να μπορέσουν να καλύψουν τα σχολικά τους δίδακτρα.


Ορθόδοξο Πάσχα σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη ( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... 9&read=871 )

Βίντεο από τις Ορθόδοξες Εκκλησίες του κόσμου
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=40989 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=40989 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos/8 ... orum=40989 )
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Πολλοί μας ζητούν αν έχουμε κατι για τους Κινέζους στην Ελλάδα. Μας συγκινούν ιδιαιτέρως διοτι Ιεραποστολή δεν εναι μόνο η 'εξωτερική' αλλα και αυτή που ειναι ακριβώς κατω απο την μύτη μας, δίπλα μας, στα μαγαζιά που ψωνίζουμε. Γι' αυτό τυπώσαμε στα κινεζικά Κίνας (σα να λεμε δημοτική, στην ταιβάν χρησιμοποιούν τους κλασσικούς κινεζικούς χαρακτήρες) το βιβλίο 'Η Θεια Λειτουργία' και το στείλαμε στο σύλλογο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλός, στη Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310606920 ( http://www.iersyn.gr/ )
απο όπου μπορείτε να το παίρνετε δωρεάν και να το δίνετε δωρεάν στους Κινέζους αδελφούς μας που βρίσκονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπλέον μετατρέψαμε ολα σχεδόν τα αρθρα του δικτυακού μας τόπου στα κινεζικά Κινας, και μπορείτε να τα τυπώνετε και να τα δίνετε. Σας ευχαριστούμε για τις προσευχές και την βοήθεια σας. Στο μέλλον θα τυπώσουμε περισσότερα βιβλία.

π. Ιωνάς
Ταιπέι

( http://www.theology.cn/index.php?option ... iew&id=235 )

Να η ευκαιρία για Ορθόδοξες Μητροπόλεις, Ενορίες, Μοναστήρια, Αδελφότητες, Συλλόγους και απλούς Ορθόδοξους πιστούς. Παραγγείλετε κάποια αντίτυπα ή ζητήστε το για να το εκδώσει η δική σας Ορθόδοξη Μητρόπολη ή ενορία.Ο Κύριος να ευλογήσει και αυτή τη προσπάθεια. Δόξα τω Θεώ...
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ορθόδοξα Ιεραποστολικά Νέα από Αγκόλα και Μοζαμβίκη


Ορθόδοξο περιοδικό < Εξωτερική Ιεραποστολή > της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, τεύχος 196, Ιανουάριος - Μάρτιος 2006 ( το περιοδικό ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ - και γράφοντας συνδρομητές ενορίτες σας, μέλη κύκλων Αγίας Γραφής, μέλη νεανικών ομάδων και κατηχητικών, συγγενείς και φίλους, προσφέρετε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και βοηθάτε στην ΑΦΥΠΝΙΣΗ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανών υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ). Πληροφορίες - Οικονομική ενίσχυση :
( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )

Ιερά Μητρόπολη Ζιμπάμπουε

Πρώτη ποιμαντική περιοδεία στην Αγκόλα ( δυστυχώς δεν υπήρχε Ορθόδοξος Ιερέας να κάνει Μεγάλη Βδομάδα και Ανάσταση στη χώρα αυτή !!! Και ύστερα ζητάμε από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό να μας ευλογεί και να μας συγχωρεί... Πορευθέντες , δεν φώναξε ; Αφού κάνατε ή δεν κάνατε ένα από αυτά τα στους αδελφούς μου τους ελαχίστους, δεν είπε; ...)

Από την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε την πρώτη του ποιμαντική περιοδεία στην Αγκόλα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα της χώρας, Λουάντα, ο Μητροπολίτης συναντήθηκε με τους λιγοστούς Έλληνες και Ορθοδόξους άλλων εθνικοτήτων και συζήτησε μαζί τους τις προοπτικές ανεγέρσεως Ιερού Ναού

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστησαν Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι, Αιθίοπες και Αγκολέζοι Ορθόδοξοι, που μετάλαβαν των Θείων Δώρων μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αφoύ την τελευταία φορά τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Νυν Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ως μητροπολίτης Ζιμπάμπουε. Ακολούθησε η τελετή αγιασμού των Υδάτων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ορθόδοξοι αδελφοί μας συγκεντρώθηκαν σαν μια οικογένεια και συνομίλησαν αρκετή ώρα με το Μητροπολίτη και μεταξύ άλλων, τόνισαν την ανάγκη ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Η Αγκόλα είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη χώρα, δεν παύει όμως να μαστίζεται από τη ΦΤΩΧΕΙΑ και πολλές ασθένειες, όπως ΕΛΟΝΟΣΙΑ, ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΤΥΦΟ. Ακόμα στην πρωτεύουσα , χιλιάδες κατοίκων διαμένουν σε παραπήγματα κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Για να εξασφαλίσουν λίγο πόσιμο νερό, χρειάζεται να περπατήσουν αρκετά και να κουβαλήσουν το νερό μέσα σε δοχεία που φορτώνουν στα κεφάλια τους.

Οι καταυλισμοί τους είναι περιστοιχισμένοι από λόφους σκουπιδιών. Παντού Συναντάει κανείς ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν από νάρκες εμφυλίου πολέμου. Και το λυπηρό , πολλοί από αυτούς είναι μικρά παιδιά. Ναι μεν ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, δυστυχώς όμως ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΑΡΚΕΣ βρίσκονται ακόμα θαμμένες στους αγρούς, στα δάση, στις στέπες και στις παραλίες, με αποτέλεσμα, καθημερινά, ανυποψίαστοι πολίτες να τραυματίζονται και να ακρωτηριάζονται, αν όχι να σκοτώνονται.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε ένα καταυλισμό προσφύγων του εμφυλίου πολέμου και διένειμε γλυκά στα μικρά παιδιά. Η εμπειρία της επίσκεψης στον καταυλισμό, επιβεβαίωσε την ΑΝΑΓΚΗ έναρξης Ιεραποστολικής Δράσης στη χώρα μιας χώρας στην οποία δεν έχει λάμψει μέχρι σήμερα το φως της Ορθοδοξίας.


Υ. Γ περιοδικού : Η Αδελφότητα προτίθεται να αναλάβει τη χρηματοδότηση του πρώτου Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην Αγκόλα. Περιμένουμε δωρητές. Κυρίως αναμένουμε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ . ΟΥΡΑΝΙΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ! ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΟΛΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ; Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΠΡΟΣ ΘΕΡΙΣΜΟ ( σελ 22- 23 )


Επισκοπή Μοζαμβίκης

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2007 ενθρονίστηκε στο Καθεδρικό Ναό των Ταξιαρχών του Μαπούτο, ο πρώτος Ορθόδοξος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ Θεόδωρος. Για την κάλυψη των ιεραποστολικών αναγκών της περιοχής ιδρύθηκε ξεχωριστή Επισκοπή Μοζαμβίκης και πρώτος Επίσκοπος εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Δημητρίου από την Κρήτη.

Στη Μοζαμβίκη υπάρχει ένας ( !!!) Ορθόδοξος ιερέας, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζολοτένκο. Στην ενθρόνιση παρίστατο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Μοζαμβίκης και πλήθος πιστών Ελληνικής, Ρωσικής, Βουλγαρικής, Σερβικής καταγωγής αλλά και ντόπιοι, γηγενείς Ορθόδοξοι.



Οι ανάγκες της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης είναι πολλές ( ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ , δηλαδή νέοι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι, κατηχητές κλπ) και χρειάζεται όλοι να συμπαρασταθούν στο νέο Επίσκοπο για να καρποφορήσει το έργο του. Ευχόμαστε και παρακαλούμε τον Κύριο να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους , νέους Ορθόδοξους Ιεραποστόλους, και σε αυτό το κράτος της Αφρικής. Δόξα τω Θεώ, εδώ ξεκίνησε το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο, και ο Αναστημένος Κύριος να ευλογήσει τη προσπάθεια αυτή. Ο Παράκλητος να ανοίξει τις καρδιές των κατοίκων της Μοζαμβίκης , ώστε να γνωρίσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού. Με τις δικές μας προσευχές και με τη δική μας συμπαράσταση... ( σελ 26)
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Αγαπητά αδέλφια,

το πρώτιστο μέλημα μας είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Ορθοδόξων πιστών. Οι προκλήσεις των καιρών είναι μεγάλες και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ 23.000 ΑΙΡΕΣΕΙΣ ( με κυριότερους τουυς πεντηκοστιανούς, τους μάρτυρες της Σκοπιάς , τους ευαγγελικούς κλπ), ΟΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ( ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΕΣ, ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ κλπ), ΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ και ψευτοθρησκείες. Ξοδεύουν τεράστια ποσά, στέλνουν χιλιάδες ανθρώπους, χρησιμοποιούν ύπουλα και αθέμιτα μέσα ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ; ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ! ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ; ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ! ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Η ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ; ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Η ΑΛΕΞΙΟΣ ΜΟΣΧΑΣ ; ΘΕΟΦΙΛΟΣ Η ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ; ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ Η ΠΑΛΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΥΠΑΓΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ;ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ Η ΟΧΙ ; ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ; ΕΝΟΡΙΕΣ Η ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ; ΕΝΟΡΙΕΣ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ; ΠΑΛΙΟ Η ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ;


ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ; ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ( ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΟΡΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΡΘ.ΧΡΙΣΤ. ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ, ΕΙΤΕ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΛΛΟΓΟ) ΩΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ . ΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ...ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ, ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;

ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΗ ΝΟΕΡΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΤΟΝ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΤΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ.


ΝΑ ΜΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ Η ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΜΑΣ Η ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ, ώστε να ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ στο πρόσωπο του Χριστού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας...Προσωπικές πικρίες δεν χωράνε ,γιατί είμαστε < δούλοι > Χριστού. Εμείς κηρύττουμε Χριστό Σταυρωμένο και Αναστημένο , αυτό έχει σημασία. Τα έθνη περιμένουν... ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, προκαλώντες ανούσιες ταραχές και διαιρέσεις στο Σώμα του Χριστού, πως θα σταθεί μπροστά στο Κύριο μας Ιησού Χριστό ; Τι θα πούμε τη φοβερή εκείνη μέρα της κρίσεως ;


Μήπως σήμερα υπάρχουν σύνορα και όρια τοπικών Εκκλησιών ; Μήπως τώρα με την τηλεόραση και το διαδίκτυο δεν έχουν καταργηθεί τα όρια επιρροής κάθε τοπικής Εκκλησίας ; Μήπως οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες έχουν όρια ; Τι θα πούμε στο Κύριο για τους ανθρώπους που σε Ελλάδα, Κύπρο, Βαλκάνια, πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες χάνονται στις ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΕΡΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ,ΣΤΟ ΝΕΟΣΑΤΑΝΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΘΕΙΑ , ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ; Τι θα πούμε στο Κύριο όταν σε πολλά κράτη του κόσμου δεν υπάρχουν ακόμα Ορθόδοξες Εκκλησίες και δεν γιόρτασαν οι λαοί Ανάσταση Χριστού ; Τι θα πούμε στο Κύριο όταν από το 1,3 δισ Κινέζους ( λέω ένα μόνο παράδειγμα ) μόλις μερικές εκατοντάδες Ορθόδοξοι γιόρτασαν Μεγάλη Βδομάδα ;

Μήπως θα του πούμε : - Ξέρεις, Κύριε, μπορεί να χάθηκαν τόσοι άνθρωποι σε αιρέσεις , να σκανδαλίστηκαν άλλοι τόσοι, να κυκλοφορούν στα κανάλια της Ορθόδοξης Ελλάδας οι νεοπαγανιστές και να υβρίζουν την Ορθόδοξη πίστη, να έμειναν οι λαοί χωρίς Ορθόδοξους Ιεραποστόλους και τα 7 Μυστήρια, αλλά τα καταφέραμε αλλού:Δεν άλλαξε ο τόμος του 1928, το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική δικαιοσύνη πήρε την έγκρισή μας, η κρουαζιέρα έγινε, αλλά δεν έπιασε το πλοίο σε μη δική μας εκκλησιαστική περιοχή,κάναμε και διάλογο σε επίπεδο κορυφής με τους αντιπροσώπους άλλων Χριστιανικών ομολογιών, ούτε ο ναός αυτός μπήκε στη δικαιοδοσία του τάδε Πατριαρχείου !!! Έχουμε σκεφτεί ότι μπορεί εμείς να είμαστε η αιτία που ο κόσμος δεν έρχεται προς την Εκκλησία ; Τι διαβάζει στα εκκλησιαστικά ρεπορτάζ; Μήπως μαθαίνει για τους Αγίους ή τους Οσίους ή τους σύγχρονους Πατέρες του Αγίου Όρους ή της Ρωσίας ; Δυστυχώς άλλα μαθαίνει για πρόσωπα και καταστάσεις, που συντηρούν όλες οι πλευρές...


Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας και ας κάνουμε την ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ. Ας σταματήσουμε να κάνουμε υψηλή κριτική και να βλέπουμε τα λάθη του διπλανού μας αδελφού. Ας χαμηλώσουμε τους τόνους και ας μη στηρίζουμε διχοστασίες και διαιρέσεις. Σε αναπαύει η ενορία σου;Νάναι ευλογημένο ! Σε αναπαύει ο Πατριάρχης ή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ή ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ή ένας Μητροπολίτης ή ένας απλός ιερέας ή μοναχός ; Νάναι ευλογημένο ! Σε αναπαύει το μοναστήρι μέσα ή έξω από το Άγιο Όρος ; Νάναι ευλογημένο ! Σε αναπαύει η Ζωή ή ο Σωτήρας ή ο Σταυρός ή η Απολύτρωση ή η Λυδία ή άλλη χριστιανική αδελφότητα ή σύλλογος ;Νάναι ευλογημένο ! Αρκεί να μην ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΕ τους άλλους ! Αρκεί να μη < ΘΕΟΠΟΙΟΥΜΕ > τη δική μας προτίμηση . Αρκεί να βοηθάμε στο Πνευματικό Αγώνα της Εκκλησίας μας, προβάλλοντας την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των Ορθοδόξων παγκοσμίως και την ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ και ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

Αδέλφια μου,
το άρθρο αυτό είναι ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ.
Είδα δύο γράμματα στο διαδίκτυο και είδα την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ πάνω και πέρα από σύνορα. Η εποχή αυτή θυμίζει την εποχή των Αποστόλων που είχαν μια ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και δεν είχαν όρια Επισκοπών και Μητροπόλεων. Καλό είναι να υπάρχει διάκριση των ορίων των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών , αρκεί αυτό να μη γίνεται ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, της ΚΟΙΝΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ, όλων των Ορθοδόξων από όλα τα έθνη και τις φυλές.

Αδέλφια μου,
ας βοηθήσουμε και στην ΕΝΟΤΗΤΑ ( και προβολή ) των Ορθόδοξων Ιστοσελίδων στο διαδίκτυο. Εξάλλου ότι κάνουμε , το κάνουμε ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ. Η ιστοσελίδα του κάθε αδελφού ( με τις όποιες ατέλειες ) είναι ένα ΚΕΡΙ προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ και της Εκκλησίας Του. Έτσι να σκεφτόμαστε, έτσι να ενεργούμε. Μας βλέπουν άνθρωποι ετερόδοξοι, αλλόθρησκοι ή απλά αδιάφοροι. Περιμένουν κάτι από εμάς...Περιμένουν να δουν ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΡΓΑ, και όχι λόγια, διενέξεις, αλληλοκατηγορίες, ειρωνείες κλπ...Και τα περιμένουν από όλους μας ( από τις πνευματικές κορυφές , δηλαδή τους Επισκόπους, μέχρι τον τελευταίο Ορθόδοξο πιστό ). Ο Κύριος να μας φωτίσει, να μας γεμίσει με τη Χάρη Του , με το Άγιο Πνεύμα, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που ζουν μακριά από τον Χριστό και την Εκκλησία. Όχι με πνεύμα εγωισμού και ανωτερότητας ( τότε γινόμαστε τραγικοί υποκριτές, αναλαμβάνοντας λάθος ρόλο ), αλλά πνεύμα ΑΓΑΠΗΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, αφήνοντας στον Ιησού Χριστό την ευλογημένη πορεία του συνανθρώπου μας προς Εκείνον, μέσα από το ΑΙΩΝΙΟ σώμα Του, την Εκκλησία.


Να λοιπόν οι επιστολές και η σημασία της ενημέρωσης :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΓΕΝΟΥΣ ΙΕΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΕΠΙΣΤ ... _ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ_ )

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

( http://www.iersyn.gr/letters.html#ΕΠΙΣΤ ... ΗΝ_ΙΑΠΩΝΙΑ_ )

Χριστός Ανέστη ! Να αναστηθεί στις καρδιές όλων των Ελλήνων και όλων των λαών της γης σύντομα ! Να ακουστεί το Χριστός Ανέστη σε κάθε χώρα, σε κάθε φυλή και λαό ! Εμείς δεν προσφέρουμε περιοδικά και βιβλία αμερικανόφερτων αιρέσεων ( http://clubs.pathfinder.gr/hiliastes ) ! Εμείς, ως
Ορθόδοξη Εκκλησία, προσφέρουμε αυτά που έδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους : Μυστήρια και αδιάλειπτη προσευχή ,μέσα από εσωτερική κάθαρση και ταπείνωση ! Κηρύττουμε Χριστό , μεταλαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν ΑΙΩΝΙΟΝ.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1281
Εγγραφή: Δευ Μάιος 08, 2006 5:00 am

Δημοσίευση από pilotos »

Ορθόδοξο περιοδικό < Εξωτερική Ιεραποστολή > της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης, τεύχος 196, Ιανουάριος - Μάρτιος 2006 ( το περιοδικό ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ - και γράφοντας συνδρομητές ενορίτες σας, μέλη κύκλων Αγίας Γραφής, μέλη νεανικών ομάδων και κατηχητικών, συγγενείς και φίλους, προσφέρετε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και βοηθάτε στην ΑΦΥΠΝΙΣΗ των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανών υπέρ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ). Πληροφορίες - Οικονομική ενίσχυση : ( http://www.greekorthodoxchurch.org/iera ... _text.html )

Κινσάσα 12.1.2007

Αγαπητέ Πρόεδρε, χαίρετε εν Κυρίω Ιησού Χριστώ!

Έχω πενήντα ( 50 ) τόσους σπουδαστές ( - τριες ) ανώτερων και ανωτάτων πνευματικών ιδρυμάτων, που τους ενισχύω στις εγγραφές των και κάποια άλλα έξοδα σπουδών. Δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ. Φέτος το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δε με ενίσχυσε στο τομέα αυτό. Και είμαι εκτεθειμένος στους νέους και νέες που βοηθώ. Μήπως μπορεί η θεάρεστη Αδελφότητά σας να βοηθήσει; ( Μήπως κάποιος δωρητής ; )
Σας ευχαριστώ θερμώς

Ο Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος


Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Μπουρούντι - Ρουάντα

Εν Μπουζιουμπούρα τη 15 Ιανουαρίου 2007
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, χαίρετε εν Κυρίω !

Με συνέχει μέχρις μυελού οστέων η ευθύνη μου ενώπιον σας και προπαντός ενώπιον του Θεού, για την διεκπεραίωση των αναληφθέντων έργων, τα οποία ευλογεί ο Κύριος, και τα ενισχύουν οικονομικά οι φιλοθεάμονες των Ουρανίων αψίδων Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί μας.

Η παρουσία του ιεροκήρυκα Φωκίδας π. Νεκταρίου Καλύβα επί 33 μέρες, υπήρξε για μένα και το μικρό ιεραποστολικό κλιμάκιο ως δρόσος Αερμών, η καταβαίνουσα από τας κλιτύς της δοκιμασμένης στην αρετή καρδιάς του και από το μελίρρυτο χρυσοστομικό του κήρυγμα, δια του οποίο χαρίτωσε και ανέψυξε τις καρδιές όλων μας.

Μας φεύγει τη προσεχή Τετάρτη, δημιουργώντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά μας αφήνει σαν ασύλητη δωρεά την ιεροπρεπή ζωή του, τη φιλάδελφη συμπεριφορά του και την πλούσια διακονία του , εδώ στα δύο συνορεύοντα κράτη του Κονγκό και του Μπουρούντι.

Μέσα στο οκταήμερο που μεσολάβησε από την Επιφάνεια του Ιορδάνη του Χριστού μας μέχρι τη χθεσινή ημέρα, ζήσαμε πρωτόγνωρες χαρές. Γνωρίσαμε νέες πολιτείες του Κονγκό και χαρήκαμε τη δημιουργία νέων ενοριών, για τις οποίες εξεπλάγημεν και ερωτούσαμεν εαυτούς και αλλήλους Ποιος πρωτοστάτησε στη δημιουργία καινούριων ενοριών και μάλιστα 100 έως 150 χιλιόμετρα μακριά από τη γειτονική μας Ουβίρα.

Βαπτίσεις

Ανήμερα των Θεοφανείων, εδώ στη Μπουζιουμπούρα, μετά τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προσήλθαν 14 κατηχούμενοι στο Μυστήριο της Βάπτισης. Ανάμεσά τους … και μια οικογένεια ιθαγενών. Είναι, με τα καινούρια ονόματα, Χριστόφορος και Ακυλίνα. Ένα λαμπρό ζευγάρι που εισήλθε στη Ορθόδοξη πίστη, με πολλή προετοιμασία , ανάγνωση κατάλληλων βιβλίων και ζήλο για τη σωτηρία τους και επιστροφή στην αρχέγονη Αγία Εκκλησία μας. Επίσης 5- 6 νέοι , που κατηχήθηκαν όλο το προηγούμενο καλοκαίρι από τον κατηχητή μας Βασίλειο, διδάσκαλο και υποψήφιο μοναχό, σύμφωνα με τις προσωπικές τους αναζητήσεις και επιθυμίες, προσήλθαν στην Ορθοδοξία. Επίσης μία μαθήτρια του Γυμνασίου, 17 ετών, που είναι κοντά μας περισσότερο από ένα χρόνο…Την επομένη μέρα τελέστηκε ο γάμος του Χριστοφόρου και της Ακυλίνας, μέσα σε μία σεμνή και κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Τη Δευτέρα το πρωί, ετοιμάστηκε φαγητό για τα 22 φυλακισμένα παιδιά της Ασφάλειας, μιας περιοχής που λέγεται Μπουγένζε. Τα βρήκαμε στοιβαγμένα σε ένα δωμάτιο 3Χ4. Εκοίτοντο κάτω – διότι απαγορεύεται να στέκονται όρθια – χωρίς να έχουν μερικά ούτε ένα φύλλο χαρτόκουτο για να ξαπλώσουν. Τους αφήσαμε τα φαγητά μέσα σε δύο κουβάδες και φύγαμε με σφίξιμο καρδιάς, αμίλητοι. Η χαρά τους προφανής. Τους είπα : < είστε οι ελάχιστοι αδελφοί του Χριστού μας. Ήλθαμε κοντά σας για την εντολή του Χριστού και για την αγάπη, που ο ίδιος φανέρωσε και πρόσφερε αφειδώς στο κόσμο όλων των αιώνων. > . Μόνο που δε μας αγκάλιασαν ! Και πάλι μας περιμένουν , έστω για ένα σαπούνι, ακόμα και μια λωρίδα χαρτοκουτιού για να μην παγώνουν κάτω στο τσιμεντένιο δάπεδο.

Τη Δευτέρα το απόγευμα φύγαμε για το γειτονικό Ανατολικό Κονγκό, με προορισμό τη πόλη Ουβίρα. Είχε ήδη καταστρωθεί το πρόγραμμα για την πρώτη επίσκεψη τριών νέων ενοριών.

Το πρωί της Τρίτης, την 9η του μηνός Ιανουαρίου, φύγαμε από την Ουβίρα με ένα σαραβαλιασμένο πουλμανάκι, στο οποίο είναι δυνατόν να μπουν και να ταξιδέψουν μέχρι 12 άτομα. Όμως ταξιδεύαμε 22 άτομα ! Όσον αφορά στο δρόμο, δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουμε τη φρίκη και την ταλαιπωρία μας. Όταν κολλούσαμε στη λάσπη, κατεβαίναμε και σπρώχναμε όλοι μαζί. Διανύσαμε 95 χιλιόμετρα σε 6,5 ώρες, για να φτάσουμε στο πόλη Μπαράκα, που στη σουαχίλι σημαίνει ευλογία. Πρώτη φορά Ορθόδοξοι παπάδες στην Μπαράκα ! Πριν βγούμε έξω, δεκάδες χέρια είχαν τεντωθεί προς το μέρος μέρος μας για να μας χαιρετήσουν. Εντύπωση τους προκάλεσε η ενδυμασία μας, τα γένια μας, ακόμα και το γεγονός ότι ενώ είμαστε Ευρωπαίοι , μιλούσαμε τη γλώσσα τους…Άλλοι μπροστά μας, άλλοι ακολουθούντες, σαν είχαμε λιτανεία, μας πήγαν σε ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΑΛΥΒΑ. Τη νοίκιασαν 20 δολάρια για μία ώρα. Μπήκαν μέσα και κάθισαν περίπου 100 άτομα. Τα θρανία τους και αυτά νοικιασμένα από ένα σχολείο, 15 δολάρια για μία ώρα. Τριγύρω μαζεύτηκαν και άλλοι πολλοί να δουν το θέαμα των Ελλήνων μοναχών.

Ο κατηχητής ονομάζεται Λιμπόγιο Οκάρ. Μας υποδέχτηκε με γραπτή προσφώνηση στη γαλλική.Εν συνεχεία ο π. Νεκτάριος είπε πολλά για την Ορθοδοξία μας. Τους μοιράσαμε εικόνες και βιβλία. Τους συμπαρασταθήκαμε οικονομικά στα πρώτα τους βήματα για την κατασκευή πάγκων, τραπεζιού και τη δημιουργία παράγκας – εκκλησίας μέχρις ότου βρούμε και αγοράσουμε οικόπεδο από το κράτος για την ίδρυση της εκκλησίας τους μελλοντικά.

Στη πρώτη σύναξη είχαν έλθει και 5 κατηχούμενοι από τη πόλη Φίζι, που απέχει νοτιότερα 40 χιλιόμετρα κατά μήκος της λίμνης Ταγκανίκα. Τους ρώτησα πως έμαθαν για την Ορθόδοξη Εκκλησία και ένας από αυτούς μου είπε :

Εγώ ήμουν προτεστάντης πάστορας στη κοινότητα που λέγεται Χάρις και όταν μου είπαν ότι η αληθινή Χάρις υπάρχει στην Ορθόδοξη Εκκλησία, με όλους τους πιστούς μας, συνολικά 45, ήλθαμε στην Εκκλησία σας. Ζητούμε βιβλία να μας διδάξετε την Αλήθεια για να βρούμε τη σωτηρία μας




Υ.Γ : Πρώτα ο Θεός θα συνεχίσουμε αύριο τη αφήγηση από το Ανατολικό Κογκό και το Μπουρούντι. Λίγα μόνο σχόλια : Εμείς μεγάλες Εκκλησίες τις οποίες οι περισσότεροι επισκεπτόμαστε 2-3 φορές το χρόνο, εκείνοι Εκκλησίες παράγκες και χορτοκαλύβες. Εμείς στη καλοπέραση, στον υπερκαταναλωτισμό , στα εμπορικά κέντρα, στα νυχτερινά κέντρα. Εκεί προσμένουν ένα κομμάτι φαγητό, ένα σαπούνι να πλυθούν, ένα χαρτόκουτο να ξαπλώσουν. Εκεί οι Ιερείς κάνουν 100 και 200 χιλιόμετρα ημερησίως για να βρουν τους Ορθόδοξους πιστούς μέσα σε άχρηστους δρόμους. Εμείς βαριόμαστε να κάνουμε Ιεραποστολή σε όλα τα σπίτια της ενορίας μας , πόρτα – πόρτα ( και αντί για εμάς πάνε οι αιρετικοί , κυρίως οι μάρτυρες της Σκοπιάς ) . Εμείς συμμετέχουμε στη Χάρη των Μυστηρίων 1- 2 φορές το χρόνο και ούτε ξέρουμε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που έχουν τα 7 Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Εμείς γεμίσαμε από αμερικανόφερτες αιρέσεις και παραθρησκείες, ενώ τα κρατικά κανάλια άρχισαν να προβάλλουν τους παγανιστές, τους δωδεκαθειστές και τους άλλου υβριστές του Χριστού (!!!) . Εκεί διψούν για τη σωτηρία! Πολύ φοβάμαι ότι μοιάζουμε με τον Ισραήλ της Παλιάς Διαθήκης που, αν και ευεργετημένος, αποστατούσε από την ΟΡΘΗ ΠΙΣΤΗ και τον ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ! Οι λαοί της Αφρικής και της Ασίας που διψούν για Χριστό και Ορθοδοξία, α
υτοί θα μας δικάσουν, αν δεν ξυπνήσουμε, αν δεν μετανοήσουμε , αν δεν πάψουμε να είμαστε αλλοτριωμένοι από απιστία, αδιαφορία, αιρετικές διδασκαλίες και ψεύτικους θεούς !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθόδοξη Ιεραποστολή”