Θυμάστε τα όνειρα που βλέπετε?Αν ναι, προσπαθείτε να τα εξηγησετε?Τί είδους όνειρα βλέπετε?Έχουν βγεί τα όνειρά σας στην πραγματικότητα?
Εγώ θυμάμαι συνήθως τα όνειρά μου, αλλά δεν τους δίνω σημασία.Όταν είναι κάποιο πολύ έντονο, τότε το σκέφτομαι λιγάκι και μετά το ξεχνώ.Η θεία μου πριν χρόνια, είχε δει ένα <<προφητικό>> όνειρο για το θάνατο της γιαγιάς μου το οποίο το είχε συζητήσει μαζί της, ξημερώνοντας η μέρα.Μετά απο λίγες ώρες είχε τραγικό δυστύχημα!
<<Προφητικά>> όνειρα, δεν έχω δεί εγώ, αλλά σε περιόδους stress και όταν φοβάμαι κάτι, βλέπω συνταρακτικά όνειρα.Καποιες φορές περιλαμβάνουν και το θρησκευτικό στοιχείο.
Ποιά η ερμηνεία της εκκλησίας για τα όνειρα?
Όνειρα.....
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Όνειρα.....
<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
H εκκλησία δε δέχεται την ερμηνεία των ονείρων και μας αποτρέπει απο το να τα πιστεύουμε και να ψάχνουμε να βρούμε τι σημαίνει το ένα και τι σημαίνει το άλλο...Κατά κύριο λόγο τα όνειρα μας έχουν να κάνουν με το υποσυνειδητο μας..Οτι επιθυμούμε, ότι έχουμε περάσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε ευχάριστο , είτε δυσάρεστο περνάει σαν κινηματογραφική ταινία στα όνειρα μας όταν κοιμόμαστε..
Ονειρα...
Γνωρίζετε κάποιο σχετικό με τα όνειρα, εκκλησιαστικό ανάγνωσμα?Αν ναι, να μου το παραθέσετε!
Σας ευχαριστώ.
Σας ευχαριστώ.
<<Αδιαλείπτως προσεύχεσθε>>,<<Μην ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΣΑΙ όταν χύνεις δάκρυα στήν προσευχή σου. Είναι ο Χριστός που άγγιξε τα μάτια σου και μπόρεσες να δείς νοερό φώς.>>
Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
Η σημασία των ονείρων στην ορθόδοξη Εκκλησία (Παπαθεοχάρης Μιχαήλ, επί πτυχίω φοιτητής Θεολογίας)
http://www.alopsis.gr/modules.php?name= ... le&sid=459
Καλή Σαρακοστή!
Χρήστος
Η σημασία των ονείρων στην ορθόδοξη Εκκλησία (Παπαθεοχάρης Μιχαήλ, επί πτυχίω φοιτητής Θεολογίας)
Καλή Σαρακοστή!
Χρήστος
Σ'ευχαριστώ Χρήστο!Θα επισκεφθώ τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενημερωθώ!!!chrisden έγραψε:Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
Καλή Σαρακοστή!
Χρήστος
Καλή Σαρακοστή!!
Απο την ιστοσελίδα που μου παρέθεσε ο Χρηστος:vasilikh έγραψε:Σ'ευχαριστώ Χρήστο!Θα επισκεφθώ τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενημερωθώ!!!chrisden έγραψε:Ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
Καλή Σαρακοστή!
Χρήστος
Καλή Σαρακοστή!!
<<Η εκκλησία δεν έρχεται να ερμηνεύσει ούτε και να επεξηγήσει τα όνειρα, αντιθέτως να μας πει να μη δίνουμε καμία σημασία σε αυτά διότι σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτά προέρχονται από δαιμονικές επιρροές>>
<<Οι δαίμονες της κενοδοξίας (κατά τον Α. Ι. της κλίμακος), εμφανίζονται στον ύπνο μας σαν προφήτες. Συμπεραίνουν, σαν πανούργοι που είναι, μερικά από τα μέλλοντα να συμβούν και μας τα προαναγγέλλουν. Και όταν αυτά πραγματοποιηθούν, εμείς μένουμε έκθαμβοι και υπερηφανευόμαστε ως τάχα προορατικοί.>>
<<Σε όσους πιστεύουν στα όνειρα ο δαίμονας αυτός φάνηκε πολλές φορές σαν αληθινός προφήτης. Σε όσους όμως τον περιφρονούν πάντοτε αποδείχθηκε ψεύτης. Διότι, σαν πνευματική ύπαρξη που είναι, βλέπει όσα συμβαίνουν μέσα στην ατμόσφαιρα και μόλις αντιληφθεί ότι κάποιος πεθαίνει, τρέχει αμέσως σε εκείνους που είναι ευκολόπιστοι και τους το προλέγει με τα όνειρα.>>
<<Ας θυμηθούμε πόσους ασκητές δεν πήγε να πλανέψει στον ύπνο τους όταν αυτός ο μισόκαλος δεν μετασχηματίστηκε σε άγγελο φωτός.>>
<<Εκείνος που πιστεύει στα όνειρα είναι εντελώς άσοφος και άπειρος, ενώ αυτός που δεν πιστεύει είναι πραγματικά σοφός και συνετός, κατά τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος.>>
<<Ακόμη και αν ένα όνειρο είναι αποκαλυπτικό και προέρχεται από τον Θεό και δεν υπακούσουμε, δεν πρόκειται να εξοργιστεί ο Θεός ούτε να αμαρτήσουμε εμείς που δεν υπακούσαμε, διότι γνωρίζει ο Κύριος ότι αυτό το κάνουμε από φόβο της πανουργίας των δαιμόνων. >>
<<Υπάρχουν όμως και όνειρα οράματα, τα οποία αν και είναι λίγα είναι αποκαλυπτικά της παρουσίας του Θεού. Μας προλέγουν τη μέλλουσα κρίση και την κόλαση. Ξυπνάμε έντρομοι. Σε αυτά πρέπει να δίνουμε σημασία διότι μας ανάγουν στην μετάνοια. Πέρα όμως αυτών η φιλοκαλία προσπαθεί να κάνει μια διάκριση των ονείρων. Έτσι χωρίζει αυτά που είναι από το Θεό και αυτά που προέρχονται από τον διάβολο. Αυτά που είναι εκ Θεού είναι ελάχιστα στη ζωή του ανθρώπου. Και τα αναγνωρίζουμε από την χαρμολύπη και από τα δάκρυα που μας φέρνουν όταν ξυπνήσουμε. Ενώ αυτά που είναι εκ του σατανά είναι πολυάριθμα καθώς δεν μας φέρνουν καμία συγκίνηση, κανένα δάκρυ και μας κάνουν να απορούμε και να προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε.>>
<<Συνελοντ' ειπείν, η εκκλησία μας προτρέπει να μη δίνουμε καμία σημασία στα όνειρα, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς. Αν δεν θέλουμε, τότε είμαστε έρμαιο της τύχης μας, και η ζημιά θα είναι ανεπανόρθωτη στην ψυχή μας.>>
Όλα τα παραπάνω απο το άρθρο του επι πτυχίω Θεολόγου, Παπαθεοχάρη Μιχήλ!
Πολύ ενδιαφέροντα!!!!