π.Αντώνιε σας ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σας!!!pAntonios έγραψε:vasilikh έγραψε:Έχει περάσει απο το μυαλό σας να γίνετε μοναχοί?Αυτή σας η σκέψη είναι σοβαρή ή επιπόλαια?Τί σας έχει οδηγήσει σε αυτή τη σκέψη?
Εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές,λογω του οτι εκεί θα ήμουν απερίσπαστα κοντά στο Θεό!Αλλά με κρατούν πολλά πράγματα εδώ, στον κόσμο:ένα απο αυτά οι γονείς μου. Υπάρχουν και άλλα...
Είναι πολύ δύσκολο να επικεντρώνεσαι στα πνευματικά σου καθήκοντα μέσα σε έναν, επί το πλείστον, άπιστο κόσμο.Βομβαρδιζόμαστε απο παντού απο ανθρώπους που μας βάζουν κακούς λογισμούς και πασχίζουμε να διατηρηθούμε αγνοί, χωρίς επιτυχία.Θέλει πολύ μεγάλο αγώνα και δύναμη ψυχής!!!Αντισταθείτε στα ασχημα πρότυπα που μας προβάλουν.Ας γίνει πρότυπό μας ο Χριστός μας και οι Άγιοί Του!Και να διαβάζουμε όσο περισσότερο γίνεται για τη θρησκεία μας, να γίνουμε <<κυματοθραύστες>> των κυμάτων των πειρασμών μας!
Έτσι όπως μας τα λες ευλογημένη... για να βάλουμε και λίγο την ψυχολογία (!) μέσα μάλλον για στατιστικολόγος μου μοιάζεις!
Δεν πειράζει ο Θεός όλους μας δέχεται!
Προσωπικά πιστεύω ότι ο μοναχισμός είναι μια κατ ευθείαν πορεία προς το Θεό. Κόβεις δρόμο, έχεις σιγουριά, μεγαλύτερη βοήθεια σίγουρα.
Άλλο πράγμα να πηγαίνεις από την Εθνική Οδό, Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ας πούμε) και άλλο να πηγαίνεις από κατσικόδρομους...
Φυσικά μην ξεχνάμε ότι στην Εθνική υπάρχουν και κάποια διόδια!!!
Αλλά μήπως αν πας από τις λακκούβες δεν πληρώνεις; Και το χειρότερο... μπορεί να μην φτάσεις ποτέ!
Αλλά όπως ειπώθηκε χρειάζεσαι καλό οδηγό, όπως και σε κάθε πορεία, ιδίως όταν πρόκειται για πρωταθλητισμό!
Δεν είμαι στατιστικολόγος, ούτε έχω τέτοιες βλέψεις!Δε με ενδιαφέρουν τόσο τα ποσοστά που παρέθεσα παραπάνω!Απλά θέλω να δω εάν και άλλοι αδελφοί μου, έχουν τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζω στην πορεία μου της προσέγγισης του Θεού.Βρίσκομαι σε διαρκή πόλεμο μέσα μου.Πέφτω συνέχεια σε λακούβες μεσα στον κατσικόδρομο που πορεύομαι.Και προσπαθώ να βγαίνω απο αυτές, να μη βαλτώνω εκεί.Έχω καλό οδηγό και έχω, νομίζω, ελπίδες να φθάσω στον προορισμό μου, έστω και τελευταία.Μακάρι να μπορέσω!Θα προσπαθώ.
Και πάλι σας ευχαριστώ και συγχωρέστε με αν είπα κάτι που δεν έπρεπε!
Την ευλογία σας.