Παρασκευή μοσχοθυμιάματος
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 279
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2005 5:00 am
- Τοποθεσία: Περιστέρι
Παρασκευή μοσχοθυμιάματος
Παρακινούμενος από συζήτηση που είχα με φίλους στην συνάντηση των μελών της Αθήνας πήρα την απόφαση να σας δώσω ένα τρόπο ώστε όποιος θέλει να επιχειρήσει την κατασκευή μοσχοθυμιάματος. Για 1 κιλό θυμίαμα θα χρειαστούμε λοιπόν :
900 γραμμάρια λιβάνι τριμμένο
100 γραμμάρια άρωμα λιβανοποιϊας
100 + γραμμάρια μαγνησία (αυτή που χρησιμοποιούν οι αθλητές άρσης βαρών)
ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε σε μία λεκάνη το λιβάνι και μετά σιγά – σιγά προσθέτουμε το άρωμα και αρχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια η με ένα μικρό ηλεκτρικό μίξερ. Ανακατεύουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μίγμα ώστε το άρωμα που είναι σε υγρή μορφή τα ΠΟΤΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ.
Μετά παίρνουμε μια σακούλα και βάζουμε μέσα το μίγμα και το βάζουμε σε σκιερό και κρύο μέρος για περίπου 24 ώρες
Κατόπιν αν το μίγμα έχει σκληρύνει πολύ το περνάμε στον ατμό ώστε να «μαλακώσει» και με τη βοήθεια κάποιου πλάστη ( που άνοιγαν παλαιά φύλο οι νοικοκυρές για γλυκά ¨η πίτες) απλώνουμε το μείγμα μας σαν πίτα με πάχος περίπου 4 χιλιοστά.
Αφού τελειώσει το άπλωμα παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι (σαν αυτά που κόβουν τυρί) και το κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους περίπου 4 χιλιοστά), μόλις τελειώσει το πρώτο κόψιμο και έχουμε μπροστά μας ψιλές φέτες από το μείγμα (σαν μακριές χυλοπίτες) τα κόβουμε οριζόντια αυτή τη φορά στο ίδιο μήκος (θα βγαίνουν σα παχιές χυλοπίτες) και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο όπου έχουμε βάλει τη μαγνησία(αυτό γίνεται για να μην κολλήσουν τα κομματάκια μεταξύ τους, τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για περίπου 12 ώρες , έπειτα κοσκινίζουμε το θυμίαμα ώστε να μείνει μόνο η απαραίτητη μαγνησία επάνω του και το θυμίαμα είναι έτοιμο για χρήση.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
1. Όταν ξεκινήσετε την κατασκευή ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ
2. Να φοράτε γάντια μιας χρήσεως γιατί το λιβάνι κολλάει εύκολα στα χέρια.
3. Ξεκινήστε με μικρότερες ποσότητες π,χ ½ κιλού ¨η ¼ κιλού (Τα 100 +
γραμμάρια μαγνησία είναι
σταθερή)
4. Μη βάλετε λιγότερο από 80 γραμμάρια άρωμα (στο 1 κιλό ) γιατί μετά δεν
θα έχει απόδοση το λιβάνι.
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ
Υ.Γ.1
Αυτός είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος παρασκευής ,υπάρχουν και άλλοι .
Υ.Γ.2
Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα και παρακαλώ αυτή μου η προσπάθεια να μη ληφθεί σαν επίδειξη γνώσεων .
Τα υλικά να είναι ότι καλύτερο γιατί μην ξεχνάτε ότι με το θυμίαμα, τιμούμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους , γιʼ αυτό ότι καλύτερο λοιπόν
900 γραμμάρια λιβάνι τριμμένο
100 γραμμάρια άρωμα λιβανοποιϊας
100 + γραμμάρια μαγνησία (αυτή που χρησιμοποιούν οι αθλητές άρσης βαρών)
ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Βάζουμε σε μία λεκάνη το λιβάνι και μετά σιγά – σιγά προσθέτουμε το άρωμα και αρχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια η με ένα μικρό ηλεκτρικό μίξερ. Ανακατεύουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ το μίγμα ώστε το άρωμα που είναι σε υγρή μορφή τα ΠΟΤΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ.
Μετά παίρνουμε μια σακούλα και βάζουμε μέσα το μίγμα και το βάζουμε σε σκιερό και κρύο μέρος για περίπου 24 ώρες
Κατόπιν αν το μίγμα έχει σκληρύνει πολύ το περνάμε στον ατμό ώστε να «μαλακώσει» και με τη βοήθεια κάποιου πλάστη ( που άνοιγαν παλαιά φύλο οι νοικοκυρές για γλυκά ¨η πίτες) απλώνουμε το μείγμα μας σαν πίτα με πάχος περίπου 4 χιλιοστά.
Αφού τελειώσει το άπλωμα παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι (σαν αυτά που κόβουν τυρί) και το κόβουμε κάθετα σε φέτες πάχους περίπου 4 χιλιοστά), μόλις τελειώσει το πρώτο κόψιμο και έχουμε μπροστά μας ψιλές φέτες από το μείγμα (σαν μακριές χυλοπίτες) τα κόβουμε οριζόντια αυτή τη φορά στο ίδιο μήκος (θα βγαίνουν σα παχιές χυλοπίτες) και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο όπου έχουμε βάλει τη μαγνησία(αυτό γίνεται για να μην κολλήσουν τα κομματάκια μεταξύ τους, τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για περίπου 12 ώρες , έπειτα κοσκινίζουμε το θυμίαμα ώστε να μείνει μόνο η απαραίτητη μαγνησία επάνω του και το θυμίαμα είναι έτοιμο για χρήση.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
1. Όταν ξεκινήσετε την κατασκευή ΝΑ ΑΕΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ
2. Να φοράτε γάντια μιας χρήσεως γιατί το λιβάνι κολλάει εύκολα στα χέρια.
3. Ξεκινήστε με μικρότερες ποσότητες π,χ ½ κιλού ¨η ¼ κιλού (Τα 100 +
γραμμάρια μαγνησία είναι
σταθερή)
4. Μη βάλετε λιγότερο από 80 γραμμάρια άρωμα (στο 1 κιλό ) γιατί μετά δεν
θα έχει απόδοση το λιβάνι.
ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ
Υ.Γ.1
Αυτός είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος παρασκευής ,υπάρχουν και άλλοι .
Υ.Γ.2
Ζητάω συγνώμη αν σας κούρασα και παρακαλώ αυτή μου η προσπάθεια να μη ληφθεί σαν επίδειξη γνώσεων .
Τα υλικά να είναι ότι καλύτερο γιατί μην ξεχνάτε ότι με το θυμίαμα, τιμούμε και ευχαριστούμε τον Τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και όλους τους Αγίους , γιʼ αυτό ότι καλύτερο λοιπόν
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 279
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2005 5:00 am
- Τοποθεσία: Περιστέρι
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 279
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2005 5:00 am
- Τοποθεσία: Περιστέρι
stratos αυτό εξαρτάται από άτομο σε άτομο, πάντως πιστεύω ότι όποιος ξεκινήσει θα πρέπει να αρχίσει με μικρή ποσότητα π.χ. 250 γραμ. θυμίαμα που και λίγο είναι στο πλάσιμο και λίγο βγαίνει στο κόψιμο αλλά και αρκετο σαν ποσότητα για χρήση
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 279
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2005 5:00 am
- Τοποθεσία: Περιστέρι
- agioreiths
- Τακτικό Μέλος
- Δημοσιεύσεις: 55
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 09, 2005 6:00 am
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
-
- Έμπειρος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 279
- Εγγραφή: Παρ Ιούλ 08, 2005 5:00 am
- Τοποθεσία: Περιστέρι