Η απάντηση του Αρχιεπίσκοπου

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Misha έγραψε:βεβαια δεν λέει ουτε λέξη για το χειροφίλημα του Συρου Δωροθεου στον Ράτζιγκερ.
Όντως ο κ. Δωρόθεος ο Βου(ς) φίλησε το χέρι του πάπα;;; :-O
Αν είναι έτσι, ειλικρινά, υπόσχομαι στον εαυτό μου να μην ξαναφιλήσω ποτέ μα ποτέ το δικό του (λέω να μην το ξαναφιλήσω, γιατί ήδη το έχω κάνει τρεις φορές! :x ). Λυπούμαι που η μητρόπολη από την οποία κατάγομαι και από τους δύο γονείς ποιμένεται από τέτοιο ψευδο-ορθόδοξο επίσκοπο. Ο άνθρωπος είναι στο έπακρον δημοσιοσχεσίτης, αλλά πλέον φαίνεται ότι είναι η πέμπτη φάλαγγα του Βατικανού στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Ειλικρινά, ο άνθρωπος αυτός ασεβεί και απέναντι στην Παναγία μας (που στην Τήνο εμφανίστηκε μόνο σε Ορθόδοξους προκειμένου να βρεθεί η εικόνα Της) και απέναντι στις δύο μεγάλες οσιακές μορφές που αγίασαν εκεί, την οσία Πελαγία και την οσία Μεθοδία.

Και είναι εκεί που είναι αυτή τη στιγμή ο πρώην αποκλειστικός ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Σύρου (πού μπορούσε να σταθεί και άλλος;;; :lol: ) με αποκλειστική ευθύνη του αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Ο οποίος και τον εξέλεξε παση θυσία και τον στηρίζει ποικιλοτρόπως. Οπότε, και ο κ. Χριστόδουλος ας μην παριστάνει τον ομολογητή της Ορθοδοξίας, γιατί μόνο οι διάφοροι Επιφάνιοι και Κουμαριανοί και κάτι βοηθοί επίσκοποι που τον περιστοιχίζουν θα τον πιστεύουν. Η εποχή της αφέλειας ετελείωσεν...

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Δωρόθεος θα είναι ο τελευταίος ψευδοποιμένας της ιστορικής Μητροπόλεως Σύρου και ο Θεός θα αναδείξει έναν πραγματικό επίσκοπο για τα νησιά μας, γιατί ταλαιπωρούνται πνευματικά επί πολλές δεκαετίες...
:cry: :cry: :cry:
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Και η Τόλμη, το περιοδικό της αρχιεπισκοπής (το οποίο εξαναγκάζονται να προπληρώνουν οι δόλιες οι ενορίες :( ) κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία της συνάντησης του πάπα με τον κ. Χριστόδουλο στο εξώφυλλο. Ο πάπας μπήκε κανονικά μέσα στις εκκλησίες μας και έμαθε όλος ο εκκλησιαζόμενος κόσμος ότι ουσιαστικά διαφορές με τους Ρ/καθολικούς δεν έχουμε.
Αμ ο τίτλος; Ο αρχιεπίσκοπος στο Βατικανό.
Ο μικρομεγαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

YiaVi έγραψε:Και η Τόλμη, το περιοδικό της αρχιεπισκοπής (το οποίο εξαναγκάζονται να προπληρώνουν οι δόλιες οι ενορίες :( ) κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία της συνάντησης του πάπα με τον κ. Χριστόδουλο στο εξώφυλλο. Ο πάπας μπήκε κανονικά μέσα στις εκκλησίες μας και έμαθε όλος ο εκκλησιαζόμενος κόσμος ότι ουσιαστικά διαφορές με τους Ρ/καθολικούς δεν έχουμε.
Αμ ο τίτλος; Ο αρχιεπίσκοπος στο Βατικανό.
Ο μικρομεγαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Εικόνα
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Merkourios έγραψε:
Χωρίς νά θέλω νά συνηγορήσω υπέρ τού Αρχιεπισκόπου αλλά προσπαθώντας νά κατανοήσω τούς λεπτούς χειρισμούς του πού ένεκα τής θέσεώς του θά είναι μερικές φορές υποχρεωμένος νά κάνει, τόσο απέναντι τής τοπικής Εκκλησιαστικής αλλά καί Πολιτικής ηγεσίας, όσο καί απέναντι Ευρωπαίων διαφορετικής θρησκευτικής καί κοινωνικής αποχρώσεως καί παιδείας σύν καί τό όλο βαρύ παρελθόν τών πατέρων τους στόν χριστιανικό διαχωρισμό, νομίζω ότι θά πρέπει νά είμαστε πολύ προσεκτικοί στίς κρίσεις μας.
Μή είμαστε μεμψίμοιροι...
Ό Αρχιεπίσκοπος είναι πράγματι μία χαρισματική προσωπικότητα γιά τήν παλιοεποχή μας αλλά αυτές οί θρησκευτικές, μέ ετερόδοξους προσεγγίσεις, τόν κάνουν προφανώς νά βρίσκεται "σάν τό αυγό στά δυό λιθάρια" καί "μεταξύ σφύρας καί άκμονος"
Από τήν μιά νά καλοπιάση τούς Ευρωπαίους συνομιλητές γιά ένα ενιαίο τουλάχιστο κοινωνικό μέτωπο ώστε νά μή περάσουμε σ΄ έναν de facrto καί μέ τήν βούλα τού Νόμου αποχριστιανισμό τής Ευρώπης, καί από τήν άλλη νά καθησυχάση τήν Ελληνική Εκκλησία καθώς καί τήν συνείδησή του ( θέλω νά πιστεύω...)
Καί βεβαίως χειροφιλήματα καί ρεβερέντζες δέν επιτρέπονται μιά καί υπάρχει Ορθόδοξο σχήμα πού από μόνο του, ίσα πού τό βλέπεις, εμπεριέχει καί δόγμα.
Φίλε Μερκούριε, δεν μεμψιμοιρώ, αλλά έχω δικαίωμα να ασκήσω αιτιολογημένη κριτική σε μια συμπεριφορά ενός εκκλησιαστικού άνδρα, που είναι περισσότερο πολιτική, κατά τη δική του ομολογία, και λιγότερο θρησκευτική.

Για το χαρακτηρισμό χαρισματικός για τον Αρχιεπίσκοπο απαντούν οι παρατηρήσεις μου πιο πανω. Ελαφρυντικά μπορεί να υπάρχουν αλλά σίγουρα υπαρχουν και λάθη, τα οποιά όσο κι αν μπορούν να δικαιολογηθούν δεν επιτρέπουν τον τίτλο του χαρισματικού. Εγώ προς το παρόν θα επιμένω στο ότι ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να είναι ειλικρινής στις προθέσεις του.

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θά ΄πρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να καλοπιάσει του Ευρωπαίοους συνομιλητές του. Τι έχει να κερδίσει η Εκκλησία της Ελλάδος από τους παπικούς, που δικαιολογεί το καλόπιασμα; Η συνεργασία σε θέματα ειρήνης του κόσμου δεν χρειάζεται καλόπιασμα, μόνο ειλικρινή συνεργασία χρειάζεται. Κι όσο για την Ορθόδοξη μαρτυρία προς τους αιτρετικούς αυτή κι αν δε χρειάζεται καλόπιασμα.

Μόνο τα χειροφιλήματα μας πειράξανε; Από τη στιγμή που αναγνωρίζεται στον πάπα ο τίτλος του Επισκόπου και του επικεφαλής "αδελφής Εκκλησίας", το χειροφίλημα είναι επόμενο. Εκεί είναι το λάθος κι η παράβαση των κανόνων της Εκκλησίας. Και στο σημείο αυτό δεν υπάρχει καμιά απάντηση στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”