Που θα κάνετε Πάσχα ?
Συντονιστής: Συντονιστές
Που θα κάνετε Πάσχα ?
========
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lovethink την Παρ Απρ 07, 2006 11:09 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Απλό Μέλος
- Επικοινωνία:
Re: Που θα κάνετε Πάσχα ?
Ελπίζω αν όλα πάνε καλά πρώτα ο Θεος να είμαι Μεγάλη Εβδομαδα και Ανάσταση στο Άγιο Όρος.
Προσκυνώ Πατήρ Υιό και Άγιο Πνεύμα
να πώ εγω πρώτη?
ισως παω σε ενα μικρό χωριουδάκι στα ριζά της Διρφυς..
με ατελείωτο ελαιώνα και χωραφια γεμάτα παπαπαρούνες και Μάιδες (κρίνοι με κοκκινα πέταλα ) :D
θα ετοιμάσω την λαμπάδα μου μόνη μου (ναι..σωστα σκεφτηκατε.παλιμπαιδιζω..) :D και αν δεν σκεφτόμουν τα γέλια των χωριανών εκεί θα έπερνα με ενα μεγάλο φιογκο και ενα λούτρινο
κάθε χρόνο τους παρακαλώ να ετοιμάσουμε το αρνί στο φούρνο με κοκκινη σάλτσα και χοντρα μακαρόνια (σπεσιαλιτε της περιοχής απο τα παλια χρόνια ) και ενα μεγαλο ματσο δυόσμο στο στόμα του αρνιου...αλλα όλοι θέλουν σουβλιστό μαζί με ενα κοκκορέτσι ισα με την χαλκιδα ....
θα σηκώνομαι και την νυχτα να τρωω ώσπου να τελειωσει το τσουρέκι και μετα θα βρω την ηρεμία μου....
και οταν θα πάρω το δρόμο τους γυρισμου για την αθηνα θα σκέφτομαι οπως καθε χρόνο ..οτι την επόμενη χρονιά θα ειμαι ποιο συγκρατημένη και θα φάω λιγότερο..
ισως παω σε ενα μικρό χωριουδάκι στα ριζά της Διρφυς..
με ατελείωτο ελαιώνα και χωραφια γεμάτα παπαπαρούνες και Μάιδες (κρίνοι με κοκκινα πέταλα ) :D
θα ετοιμάσω την λαμπάδα μου μόνη μου (ναι..σωστα σκεφτηκατε.παλιμπαιδιζω..) :D και αν δεν σκεφτόμουν τα γέλια των χωριανών εκεί θα έπερνα με ενα μεγάλο φιογκο και ενα λούτρινο
κάθε χρόνο τους παρακαλώ να ετοιμάσουμε το αρνί στο φούρνο με κοκκινη σάλτσα και χοντρα μακαρόνια (σπεσιαλιτε της περιοχής απο τα παλια χρόνια ) και ενα μεγαλο ματσο δυόσμο στο στόμα του αρνιου...αλλα όλοι θέλουν σουβλιστό μαζί με ενα κοκκορέτσι ισα με την χαλκιδα ....
θα σηκώνομαι και την νυχτα να τρωω ώσπου να τελειωσει το τσουρέκι και μετα θα βρω την ηρεμία μου....
και οταν θα πάρω το δρόμο τους γυρισμου για την αθηνα θα σκέφτομαι οπως καθε χρόνο ..οτι την επόμενη χρονιά θα ειμαι ποιο συγκρατημένη και θα φάω λιγότερο..
.................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dirfys την Παρ Φεβ 23, 2007 4:06 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Eγώ παλεύω να πάω ΚέρκυραDirfys έγραψε:ηρθα δευτερη ....και
εσκασα και απο την ζήλια για το Αγιο Ορος που θα ειναι ο DeathAngel
ευχομαι ολουψυχα να εισαι και να μας μεταφερεις ολες τις εικόνες.....
ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥΥΥΥΥΥΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλά ακόμα είμαστε στο ψάχνω που να μείνω οπότε χλωμό το κόβω
Με βλέπω πάλι Αθήνα .....
ΕΓΩ ΒΡΕ αν έχω πάει Κέρκυρα ?Dirfys έγραψε:εχεις ξαναπαει στην Κερκυρα για πάσχα?
η απλα εχεις ακούσει...
ενα όμορφο Πάσχα περασα πριν αρκετά χρόνια στην Σίφνο
αλλα όνειρο μου .ειναι να ειμαι αυτές τις Αγιες Ημέρες στην Πάτμο
ευχομαι να τα καταφέρω..να μα αξιώσει ο θεός να ειμαι εκει κάποια φορά ...
Ο ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ????????? Ο ΤΡΕΛΟΚΕΡΚΥΡΑΙΟΣ ?
Μέχρι τα 18 μου εκεί έκανα Πάσχα σερί
Τώρα στα 21 μου ..... ( ωχ μεγαλώνει η μύτη μου σαν του Πινόκιο )
- agioreiths
- Τακτικό Μέλος
Σίγουρα το Πάσχα έχει άλλη μυρωδιά στην επαρχία. Το αρνί έχει άλλη χάρη όταν ψήνεται σουβλιστό σιγά σιγά. Είναι μια τελετουργία. Και το τσιμπολόγημα άλλο πράγμα. Οι ανοιξιάτικες μυρωδιές όμως είναι αυτό που σου θυμίζει πως η πριν λίγο καιρό νεκρή φύση αναστήθηκε μαζί με τον Κύριό μας Ιησού και περιμένει και τη δική μας Ανάσταση και τη διάβαση από το θάνατο στην Αιώνια Ζωή και το ατελεύτητο Φως.
Πριν την Ανάσταση, υπάρχει πάντα ο Γολγοθάς ...
Αγγελε και στην ΑΘΗΝΑ Περνάς ΥΠΕΡΟΧΑ αν πας στην εκκλησία στη πλάκα του Πατριαρχείου ( ακούτε μερικοί μερικοί ? ) και πάρεις το ΑΓΙΟ ΦΩΣ στις 6 το απόγευμα που φτάνειg_aggelos έγραψε:Παιδιά κακά τα ψέματα... Εδώ στην Αθήνα δεν καταλαβαίνουμε από Πάσχα. Λείπουν πολλά πράγματα από την πραγματικότητα της επαρχίας.
Με την καλή εννοια σας ζηλεύω που θα καταφέρετε να κάνετε το Πάσχα σε κάποιο χωριό... Αλίμονο από εμάς τους Αθηναίους (τρομάρα μας...)
Πολύ όμορφος αυτός ο ναός εκεί στην αυλή του
Η να πας στον Αγιο Δημήτριο ( εκεί που διακόνησε ο Αθανάσιος Διάκος ) αν και ψέλνουν τόσο σιγά και αργά που εμένα προσωπικά με κουράζει