θα συμφωνησω για πρωτη φορα με οτι μας μετεφερες ιονα...και χαιρομαι πραγματικα που το εγραψες.....Ionas έγραψε:Ο Άγιος Διάδοχος Φωτικής γράφει με πραγματικό Αγιοπνευματικό φωτισμό στα "100 Πρακτικά Κεφάλαια" του, τα εξής σοφά:
"Κανένας δεν μπορεί να αγαπήση το Θεό με αίσθηση καρδιάς, αν πρωτύτερα δεν Τον φοβηθή με όλη του την καρδιά. Γιατί η ψυχή φτάνει σ’ αυτή την αγάπη αφού εξαγνισθεί και μαλακώσει, κατά κάποιο τρόπο, με την ενέργεια του φόβου. Δεν μπορεί όμως κανείς να φτάση στο φόβο του Θεού, με τον τρόπο που είπαμε, αν δεν εγκαταλείψη κάθε φροντίδα του βίου. Γιατί όταν ο νους βρεθή σε πολλή ησυχία και αμεριμνία, τότε τον ενοχλεί ο φόβος του Θεού και τον καθαρίζει από κάθε γήινο, για να τον φέρει σε μεγάλη αγάπη της αγαθότητας του Θεού".
ναι κανενας δεν μπορει να τον αγαπησει..αν δεν τον φοβηθει....
οχι σαν τιμωρω,οχι γιατι κατι θα του ανταποδωσει ,αλλα σαν το λαθος που θα κανει εναντια σε οτι πιστευει και απεναντι σε αυτον τον Θεο που πιστευει..
ναι φομαμε το Θεό να βλαψω τον συναθρωπό μου...
ναι φοβαμε να μιλησω και να κατακρινω
ναι φοβαμε να προξενησω προβληματα σε συναθρωπους μου..
φοβαμε ακομα και να του ζητησω κατι.........γιατι δεν θελω να Τον θυμαμε μονο τοτε....
φοβαμε ακομα και οταν προσευχομαι και χανω τα λογια μου γιατι δεν συγκεντωνομαι...
αλλα δεν θελω να φοβαμε ΓΙΑ την Τιμωρια του ..
αλλα γιατι Πιστευω στα Λογια Του...και στα Πρεπει του..
(δεν ξερω αν καταφερα να σας μεταφερω σωστα τις σκεψεις μου και τα πιστευω μου )