Ο Μιcha έγραψε :
Γέρων Σωφρόνιος του Εσσεξ
Αδελφέ Μιχάλη, όπως "βαράς" ο αδελφός σου Σίλβερ χορεύει....
Γέροντα Σωφρόνιο θέλεις; Ιδού λοιπόν :
O xenos έγραψε :
Αλλά επειδή ανέφερες τα μικτά Μοναστήρια θα σε ρωτούσα: Έχεις επισκεφθεί ποτέ το μικτό Μοναστήρι του Essex?
Όχι, δεν έχω επισκεφτεί το μικτό Μοναστήρι του Εσσεξ, έχω επισκεφτεί ένα άλλο «άμικτο» Μοναστήρι! Το Μοναστήρι της Πατερικής Σοφίας, της βιομένης Ορθοδοξίας των Αγίων Πατέρων μας, και έχω γνωρίσει την εκ Πνεύματος Αγίου διδασκαλία του. Και μιάς και ο Κύριος με έκανε Άντρα την καταλαβαίνω πολύ καλά!
Με δύο λόγια η Σοφία τους : Αν μπορεί να συνυπάρξει η βενζίνη με τη φωτιά άλλο τόσο μπορούν να .....συνυπάρξουν στα μικτά Μοναστήρια....
Και για να προλάβω μερικούς απο τις επιθέσεις εναντίον μου ως φύση "ανώμαλη" σου θυμίζω τι είπε ο Κύριός μας για τον Δαυϊδ : εύρον Δαυϊδ τον του Ιεσσαί άνδρα κατά την καρδίαν μου (Πράξεις ΙΓ : 22)..... αλλά –αυτός ο άνδρας της καρδιάς του Κυρίου μας--μόλις είδε την Βηρσαβεέ την γυναίκα του Ουρίου του Χετταίου...δεν κρατήθηκε με τίποτα αδελφέ μου….ταύρος…. Αδελφέ xenos, δεν είσαι άνδρας; δεν καταλαβαίνεις;
Παραθέτω ένα κομμάτι διαμαρτυρίας, κατά της μικτής μονής Έσσεξ—της άγνωστης σε μένα, δεσπ/κυρίας Κρυσταλλίας Κιλαδίτου, 15-12-1989—(αν ζεί, είθε η Κυρία Θεοτόκος να την σκέπει, και αν κοιμήθη: Μνήσθητι Βασίλισσα του σύμπαντος κόσμου, τους αγώνες της δούλη Σου Κρυσταλλίας, υπέρ της Φιλτάτης μας Ορθοδοξίας): …
όταν ο Μέγας Αρσένιος είπε εις την Ρωμαία συγκλητική που του ζήτησε να προσεύχεται γι αυτήν «είθε ο Θεός να εξαλείψει το μνημόσυνό σου από την σκέψι μου» και αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος το ανέλυσεν ότι δεν εννοούσε ο Άγιος κάτι το κακό αλλά δεν ήθελε να την φέρνη εις την σκέψιν, καθ’ ότι ο διάβολος, είπε, πολεμεί τους μοναχούς δια των γυναικών. Τώρα εάν οι μοναχοί της ωραίας Αγγλίας είναι ανώτεροι του Μεγάλου Αρσενίου και δεν πολεμούνται πλέον διά των γυναικών, τότε είναι άξιοι προσκυνήσεως. Αλλά κι άξιοι προσκυνήσεως εάν είναι, το ότι το παράδειγμα των αγίων αυτών δημιουργεί προηγούμενον εις την Εκκλησίαν, αυτό και μόνον νομίζω είναι ένας λόγος να τους παρακαλέσωμεν να διορθώσουν τα του οίκου των.
Αν όχι και έχεις τις πληροφορίες σου από το ρεπορτάζ του Ορθ. Τύπου ή οποιουδήποτε δημοσιογραφίσκου τότε να μη μιλάς
Ο "Ορθόδοξος Τύπος" είναι δημοσιογραφίσκος; Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά...
Τότε να μην μιλώ εγώ.... Προτιμάς τον μονόλογο;
Το Μοναστήρι στο Essex ήταν μια οικονομία της Εκκλησίας διότι δεν γινόταν διαφορετικά.
Στο Μοναστήρι του Εσσεξ ήταν οικονομία δεν γινόταν διαφορετικά!!!
Όταν το Οικ. Πατριαρχείο ομιλεί για οικονομία τότε θάνατος στον Πατριάρχη...τότε βρίσκουμε όλους τους Ιερούς Κανόνες, τα Πηδάλια..... Υποκριτές!!!!!
Για να μην καταλάβεις λάθος, αγωνίζουμε για την αλήθεια. Είμαι εναντίον των οικουμενιστών, παπικών, ουνιτών, ενωτικών, των εκτός Εκκλησίας, Ελλήνων παλαιοημερολογιτών, μονοφυσιτών, κοπτών.
Προς το παρόν αυτά, θα συνεχίσω για την μονή του Εσσεξ και του γέροντος Σωφρονίου.
===============