Τόσα χρόνια διωγμούς και τώρα φουντώνει σαν πυρκαγιά η Ορθοδοξία. Ας τα βλέπουν οι δικοί μας αμφισβητίες κι ας παραδειγματιστούν.........Στην Κούβα, είχα την δεύτερη και τρίτη εμπειρία του να γίνω νονός. Η πρόταση του αρχιμανδρίτη Τιμόθεου με βρήκε απροετοίμαστο. Περίμενα να δω δύο μικρά παιδάκια και είδα ότι οι βαφτισιμιές μου ήταν μια κοπέλα 24 χρόνων και μια κυρία 33 χρόνων. Πρώτη μου σκέψη ήταν πως θα τις κρατήσω στην αγκαλιά μου και φυσικά πως θα τις βουτήξω στην κολυμπήθρα. Η δεύτερη απορία μου ήταν τι ονόματα θα τις δώσω. Ρώτησα τον πάτερ Νικόλαο, έναν από τους τέσσερις ιερείς της ελληνικής εκκλησίας στην Αβάνα, να με βοηθήσει και μου είπε: «Εσύ είσαι ο νονός, εσύ αποφασίζεις».
Σκέφτηκα τα ονόματα Αγάπη και Ελένη. Τελικά αποφάσισα να ρωτήσω τις ίδιες. Το Αγάπη, έγινα Σοφία με επιθυμία της Σοφίας και το Ελένη έγινε Μαρία. Η 23χρονη βαφτισιμιά μου είχε όνειρο ζωής μια μέρα να έχει το όνομα Μαρία.
Τελικά αντί για κολυμπήθρα χρησιμοποιήσαμε την πλαστική μπλε πισίνα. Πρέπει να ξόδεψα περίπου δύο λίτρα λάδι για την τελετή. . . Το μυστήριο είχε την ίδια γλυκιά γεύση με αυτή της βάφτισης του αγαπημένου μου Ραφαήλ. Λίγο πριν ο Παναγιώτης, υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας είχε βαφτίσει έναν 14χρονο και ο γιος του ένα μωρό, το οποίο ίσα που χωρούσε στην κολυμπήθρα που επιστρατεύτηκε ειδικά για τον πιτσιρικά.
Στην Κούβα όλο και περισσότεροι ντόπιοι βαφτίζονται ορθόδοξοι. Πριν λίγες μέρες σε μια πόλη της Κούβας στο Holgin έγιναν περίπου 50 βαφτίσεις.
Η Σοφία αμέσως μετά τη βάφτιση ετοιμάστηκε για το γάμο της. Ο σύζυγός της Γιάννης την επόμενη μέρα θα χειροτονούνταν ιερέας και έπρεπε να παντρευτούνε νωρίτερα. Ετσι από νονός, έγινα και κουμπάρος.
Η Σοφία στα 33 της χρόνια ερχόταν για πρώτη φορά στην Αβάνα. Το σπίτι της απέχει 12 ώρες ανατολικά από την πρωτεύουσα της Κούβας.
Η Μαρία είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο. Μετά τη βάφτιση πήγαμε σε ένα εστιατόριο να το γλεντήσουμε, αλλά και να γνωριστούμε καλύτερα. «Δημήτρη μην ξεχάσεις να τους στείλεις από ένα χρυσό σταυρό», φώναξε ο πάτερ Τιμόθεος. ...........
Ολο και περισσότεροι Κουβανοί βαφτίζονται ορθόδοξοι!!!!
Συντονιστής: Συντονιστές
Ολο και περισσότεροι Κουβανοί βαφτίζονται ορθόδοξοι!!!!
Από την ιστοσελίδα www.godimitris.gr.
-
Intergallactic
- Συστηματικός Αποστολέας

- Επικοινωνία: