Με όλο τον σεβασμό που έχω στον Μακαριστό Γέροντα Παϊσιο, από βιβλία που διάβαζα γι'αυτόν ξεκίνησε και το ενδιαφέρον μου εν μέρει γιά το Άγιον Όρος. Αλλά εδώ τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα κατ'εμέ ο Δημήτριος έφυγε από αυτόν τον κόσμο (που τον θεωρούσα και καλό σχετικά Πατριάρχη). Ήρθε ο Βαρθολομαίος αυτός ακολουθεί την γραμμή Αθηναγόρου (που δεν τον μνημόνευε το Α.Ο.) έχει ξεπεράσει όπως δείχνουν οι καταστάσεις κατά πολύ τους προκατόχους του στο Οικουμενιστικό όραμα. Που θα πάει αυτή η κατάστασι έως πότε θα συνεχίζεται; Δεν πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους; Υπομονή συμβουλεύουν πολλοί πνευματικοί άνθρωποι, και εγώ μαζί τους.Ionas έγραψε:
-Καί σεις τό ίδιο νά κάνετε, πού συμβουλεύετε νά κάνω εγώ: Κάντε υπομονή, γιατί δέν είναι σωστό νά ξεκοπούμε από τήν Εκκλησία του Χριστού. Νά ευχόμαστε όμως συνάμα ο Θεός νά φωτίζει όλους τους υψηλά ισταμένους νά ορθοτομούν το λόγο τής αληθείας.
Όλα αυτά ως εδώ καλά, αλλά το θέμα παραμένει η κατάστασι δεν βελτιώνεται μάλλον χειροτερεύει. Από την ιστοσελίδα του Οικ. Πατριαρχείου έβγαλα κάποιες φωτογραφίες από την επίσκεψη του πάπα στο Φανάρι, όποιος δεί την έκφρασι του πάπα σε αυτές βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα που βαδίζει η κατάστασι, ο άνθρωπος όχι μόνον είναι κατευχαριστημένος αλλά και κάτι παραπάνω.