Μια φορά κι έναν καιρό ήταν....

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Λιτότητα και καταναλωτισμός:θα μπορουσατε να ζήσετε με λιγότερα υλικά αγαθά;

αποκλείεται . είμαι εθισμένος υπερκαταναλωτικός/ή
4
17%
ζω λιτά και απέριττα.
11
46%
η κατανάλωση είναι ψυχοθεραπεία
1
4%
οπως όλοι έτσι κι εγώ...
8
33%

Σύνολο ψήφων: 24

Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

Σας υποσχέθηκα πολυτελεις καμαρες και ιδου...

Εικόνα
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

και πλουσια γκαρνταρομπα και ιδου....

Εικόνα
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

αυτού του είδους τα ψυγεία τα προλάβετε ? ?
Ειναι πάντα βορινά και διαμπερή !!!
Παλιές καλές αγνές εποχές.

Υ.Γ. Αν απαντήσετε θετικά θα καταλάβω και την ηλικία σας !!!
blurcode
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από blurcode »

Ψυγείο είναι ή ntoulapi;
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

να ρωτησω?οι μοναχοι τρωνε μια φορα την ημερα? γενικα ποιο ειναι το προγραμμα τους καθως και τι τρωνε ξερει κανεις? :?:
silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

Εικόνα

O Xpnstos έγραψε :
Χαλβάς είναι βρε!!!!
Τηρουμένων των αναλογιών :

Ει η θέα των εδεσμάτων της τραπέζης σκανδαλίζει τον αδελφόν μου, ου μη εκθέσω αυτά εις τον αιώνα, ίνα μη τον αδελφόν μου σκανδαλίσω (Α΄Κορ. η:13 .)

================
Δαγκάσασα αυτόν εις τον πόδα πλέον ή δεκάκις. Δοκιμάζων δε πικρούς πόνους από τα δαγκάματα της εχίδνης ο Όσιος, δεν ηθέλησε να μεταχειρισθή τέχνην ιατρικήν, αλλά εθεραπεύθη με μόνην την σφραγίδα του Τιμίου Σταυρού και με την προσευχή και την επίκλησιν του Θείου Ονόματος (ο Όσιος Λιμναίος Τόμος Β :467).
Xpnstos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Xpnstos »

silver έγραψε:Τηρουμένων των αναλογιών :

Ει η θέα των εδεσμάτων της τραπέζης σκανδαλίζει τον αδελφόν μου, ου μη εκθέσω αυτά εις τον αιώνα, ίνα μη τον αδελφόν μου σκανδαλίσω (Α΄Κορ. η:13 .)
Αν σε σκανδαλίζει το μάτι σου, βγάλτο.
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου «Κάθε άνθρωπος έχει την δική του κλίση»
(Βιβλίο με κασέτα, ιερό γυναικείο ησυχαστήριο «Παναγία η φοβερά προστασία», Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, Τ.Κ 63076, ΤΗΛ-ΦΆΞ : 23720, 32135)

«Πηγαίνει κανείς στην αγορά, θυμάμαι...Πολλές φορές βλέπει κάτι παράξενο και θυμάμαι τι γινόταν εκεί στη λαχαναγορά...Εκεί κοντά ήταν η λαχαναγορά , στα μαραγκούδικα. Τρέχουν , φωνάζουν εκεί πέρα. Λέει ο ένας εκεί πέρα. « πάρε...πορτοκάλια!», ο άλλος « εδώ...», για να καταφέρει κάθε ένας τον πελάτη του. Κι άν αντρέπονταν ( ο πελάτης) και λιγάκι, να τον φορτώσει ότι έχει κι αυτός, ότι είναι «καλά», κλπ, κλπ....

Μα , γιά όνομα του Θεού, δεν είναι.... Εδω πρέπει ο κάθε ένας να βοηθηθεί στην κλίση, την οποία έχει. Κι αν νομίζει ότι, αν μπεί σ΄αυτό τον σύλλογο , θα σωθεί... αν μπεί εκεί , θα σωθεί, αν μπεί (για) εκεί, θα σωθεί, ενώ πολλοί άνθρωποι δεν είναι ούτε για δώ, ούτε για κεί, είναι και για κάπου αλλού.

Αρκεί , ας υποθέσουμε , να γίνει ένας άνθρωπος του Θεού, να βοηθήσει , ας υποθέσουμε, με τον τρόπο του, με την κλίση του. Και όλοι εμείς οι άλλοι έχουμε δικαίωμα να βοηθήσουμε τις κλίσεις. Νά, τώρα να πάω σε ένα στρατόπεδο , να πώ μερικά πρα΄γματα , θα τους ξετρελάνω για τον μοναχισμό. Δεν θα τους πώ ψέμματα. Πράγματα, γεγονότα. Λοιπόν....

Τι γίνεται όμως; Είναι όλοι αυτοί για μοναχοί; Δεν είναι όλοι για μοναχοί. Θα κάνω κακό, θα τους ενθουσιάσω, θα κάνουνε κάτι άλλο οι άνθρωποι εκτός του εαυτού τους και μετα΄θα βασανίζονται κι αυτοί και θα είναι αποτυχημένοι , ας υποθέσουμε. Κια εγώ θα βασανίζομαι στη συνέχεια.

Ενώ, όταν κάθε ένας μου πεί αυτό το οποίο ζηταέι , που νοιώθει , εάν επι παραδείγματι έχει τοξίνες πνευματικές, εκέινες θα πρέπει να τις πετάξω. Θ’ αφήσω εκείνο το αγνό (στοιχείο), θα τον βοηθήσω την κλίσει να προχωρήσει....

Νά, φερ΄ειπείν....(θέλει) να γίνει ένας καλός επιστήμων...οτιδήποτε. Θέλει αγιογραφία; Έχει κλίση; Να γίνει εκεί πέρα ένας ευλαβής αγιογράφος, με φόβο Θεού, να κάνει εικόνες, που να κάνουν θαύματα!

Λοιπόν! Θέλει να γίνει έγγαμος ιερεύς; Η χαρά μου! Να γίνει έγγαμος ιερεύς να βοηθηθεί. Θέλει άγαμος; Να γίνει άγαμος! Θέλει μοναχός ; Θέλει ησυχαστής; Ο καθένας στην κλίση που έχει, ν βοηθηθεί ανάλογα.

Όμως βάζουμε στό ίδιο καλούπι μας (τους άλλους) και βασανίζουμε τους ανθρώπους , γιατί κάνουν πράγματα αντίθετα από ό,τι μπορούν να κάνουν».
YiaVi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από YiaVi »

Xpnstos έγραψε:

Άντε, πες στην αρχή να βγάλει το ένα. Μετά, επειδή θα σκανδαλιστεί και πάλι, όπως και δήποτε, θα βγάλει το άλλο. Και μετά πώς θα βλέπει να γράφει στο φόρουμ;;;;; Εεεεεεε;;;;;;;;;;
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

YiaVi έγραψε:
Xpnstos έγραψε:

Άντε, πες στην αρχή να βγάλει το ένα. Μετά, επειδή θα σκανδαλιστεί και πάλι, όπως και δήποτε, θα βγάλει το άλλο. Και μετά πώς θα βλέπει να γράφει στο φόρουμ;;;;; Εεεεεεε;;;;;;;;;;
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Με τυφλό σύστημα!!! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”