Η επιστολή του Πάπα προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1870
Εγγραφή: Σάβ Μαρ 12, 2005 6:00 am
Επικοινωνία:

Η επιστολή του Πάπα προς τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Δημοσίευση από Christos »

Επιστολή στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος (2/2/2007), ως επιστέγασμα της συνάντησης των δύο Εκκλησιαστικών ηγετών στο Βατικανό, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Στην επιστολή του ο Πάπας παρατηρεί χαρακτηριστικά: «Είναι έντονη στις καρδιές μας η συναίσθηση της αναγκαιότητος να απαντήσουμε στην επιθυμία του Κυρίου για πραγματοποίηση της ενότητος μεταξύ όλων των Χριστιανών.»
Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Ποντίφικας αναφέρεται στην Χριστιανική παρουσία στην Ευρώπη και σημειώνει: «Πρόκειται, ασφαλώς, για ένα θέμα πολύ σημαντικό και σύγχρονο, στο οποίο είχα την ευκαιρία να επανέλθω πολλές φορές και που πιστεύω πως θα μπορούσε να προκαλέσει μια αποδοτική συνεργασία όλων των Εκκλησιών, γιατί η Ευρώπη έχει ανάγκη να καταδείξει, με πλήρη συνείδηση, την ταυτότητά της, κομμάτια της οποίας αποτελούν εκείνες τις Χριστιανικές αξίες που καθόρισαν την ιστορία της και που πραγματικά αποτελούν τα θρησκευτικά και ηθικά θεμέλια στα οποία οικοδομήθηκε. Αισιοδοξούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ήπειρος θα συνεχίσει να είναι πιστή σ' αυτόν τον αυθεντικό προορισμό της, προκειμένου να είναι, όπως ήταν και στο παρελθόν, πνευματικός φάρος του ανθρώπινου πολιτισμού.»
Δημοσιεύεται εδώ προς ανάπτυξη σχετικής συζήτησεως.
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Αυτή την χρονική περίοδο, οι λαοί που δεν είναι Ορθόδοξοι, δεν είναι πνευματικά έτοιμοι για να δεχθούν την Ορθοδοξία.
Διότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών τών λαών, ενδιαφέρεται κυρίως ή μόνο για το χώμα, δηλαδή για τα επίγεια.
Φυσικά υπάρχουν και οι λίγες αλλά ευλογημένες εξαιρέσεις.

Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και μέσα στην Ορθόδοξη Ελλάδα, όπου ένα μεγάλο μέρος τού λαού ερωτοτροπεί προς τα φθαρτά και παρερχόμενα.

Οι λαοί θα δούν άσπρη μέρα, ΜΕΤΑ που θα επιστρέψουν ειλικρινά στον αληθινό Θεό.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Jastin
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 05, 2007 5:00 am

Δημοσίευση από Jastin »

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Νομίζω ότι όταν ο Πάπας μιλάει για ενότητα, εννοεί μόνο κάτω από την παντόφλα του είτε αμεσα είτε έμμεσα. Και δυστυχώς τα πνευματικά μας κριτίρια και η προσοχή που πρέπει να έχουμε στα της πίστεως, έχουν αμβλυνθεί :( Ιδιαίτερα οι Επίσκοποι έχουν μεγάλη ευθύνη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”