YiaVi έγραψε:Άραγε μπορούμε να δούμε εικόνες από την συλλειτουργία Αλεξίου - Λαύρου;
από τη χθεσινή συναντηση Πατριάρχη Αλεξίου-Μητροπολιτη Λαυρου
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Εχεις απόλυτο δίκιο για την μιζέρια, τον επαρχιωτισμό και την κακομοιριά ορισμένων μηνυμάτων. Αλήθεια εσύ πως αναγνωρίζεις τα μηνυματα αυτά. Μήπως βοηθάει το "όμοιος ομοίω ...." ???YiaVi έγραψε:Κανονικά είναι μέρα χαράς σήμερα για όλη την Ορθοδοξία. Αλλά τέτοια μιζέρια που είδα εδώ μέσα και επαρχιωτισμό.... Τί να περιμένεις;;;
...
Δεν είναι το θέμα να είναι κανείς ρωσόφιλος (εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου). Το θέμα είναι ότι επέρχεται ίαση στο σώμα μίας μεγάλης τοπικής Εκκλησίας, ίαση από μία σχισματική κατάσταση δεκαετιών. Ενα δόξα τω Θεώ δεν άκουσα να πουν όμως οι πατριαρχολάτρες. Μεγάλη κακομοιριά φίλε, στο ζουμί τους βράζουν....
Εισαι ολα αυτα και δεν εχεις συνειδησιακο προβλημα οταν καθυβριζεται ο Πατριαρχης ;;;YiaVi έγραψε:Τη θέση τη δική μου την έχω εκθέσει με σαφήνεια, δεν χρειάζεται να επανέλθω. Είμαι και θα είμαι μέλος της Εκκλησίας της Ελλάδος και επίσης εκκλησιάζομαι και κοινωνώ και σε ναούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όταν βρεθώ σε περιοχή εκκλησιαστικά υπαγόμενη σε αυτό. Όπως αυτό έκανα στη διάρκεια των σπουδών μου στη Γαλλία ή όταν πηγαίνω στον Καναδά για οικογενειακούς λόγους ή όταν υπηρετούσα στρατιώτης στα Δωδεκάνησα. Και δεν είχα και δεν έχω κανένα συνειδησιακό πρόβλημα.
Κριτικη τα αναθεματα ;;YiaVi έγραψε:Άρα, ποιοί είναι οι καταφρονητές του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Αυτοί που μπορεί να του ασκούν κριτική, ενίοτε και δρυμεία κριτική, αλλά είναι συνειδητά σε κοινωνία μαζί του
YiaVi έγραψε: Αλλά τέτοια μιζέρια που είδα εδώ μέσα και επαρχιωτισμό.... Τί να περιμένεις;;;
Η πλάκα είναι ότι η μιζέρια προέρχεται από ανθρώπους που θέλουν να θεωρούνται υποστηρικτές και "Ηράκλεις του Θρόνου" του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος δήθεν είναι υπεράνω εθνοφυλετισμών.
Μεγάλη κακομοιριά φίλε, στο ζουμί τους βράζουν....
Eτσι ειναι φιλε Ηλια μπαμ κανει το πραγμα !stratos έγραψε:Απο συκοφαντια αλλο τιποτα . . .
Κατα τα αλλα σεβομαστε τους Ιερεις και Πνευματικους
αντε καποιους θα τους κοροιδεψεις εδω μεσα..
αλλα την κατακριση και την συκοφαντια την εχεις χρεωθει . .
Ειμαι σιγουρος ομως οτι δεν σε νοιαζει . .
Η δουλεια να γινεται και ολα τα αλλα ειναι ψιλοπραγματα
...................................................................................................
Πραγματικα καθαριζει το τοπιο εδω μεσα
3-4 μεινατε οι Ατσαλακωτοι και Αυθεντιες