filtor έγραψε: 1) Η αδιάκριτη χρήση της τεχνολογίας γιγαντώνει μια τυφλή ανεξέλεγκτη δύναμη που δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει.
2) Κάθε καινούργια άνεση είναι ένα μείον από την σχέση μας με το περιβάλλον και τα πράγματα.
3) Η τεχνολογία υποτίθεται ότι μας εξυπηρετεί αλλά σε τελική ανάλυση εξυπηρετεί μόνο το κεφάλαιο που μας βάζει να τρέχουμε ακόμη πιο γρήγορα σε ένα κυνήγι της σκιάς μας. Πάντα κάτι μας διαφεύγει και δεν προλαβαίνουμε. ίσως με την χρήση της τεχνολογίας αμβλύνεται η αίσθηση του χρόνου. Ίσως παραφορτώνεται ο εγκέφαλος με ερεθίσματα που δεν προλαβαίνει να επεξεργαστεί.
4) Δεν μπορούμε να μην ακολουθήσουμε την εξέλιξη όταν αυτή ήδη χρησιμοπιείται στην παραγωγή.
Η δικιά μου άποψη είναι οτι πρέπει κάποιος να βάζει ένα στοπ στην καταναλωτική μανία και να αγοράζει μόνο οτι πραγματικά χρειάζεται.
Εχω εναν υπολογιστή με win98 που τον χρησιμοποιώ κανονικά αφού δεν χρειάζομαι παιχνίδια παρά μονο word excel kai internet. Εδω και 1 χρόνο έχω αγοράσει άλλον με ΧΡ και βαριέμαι να τον αντικαταστήσω αφού ξερω οτι δεν θα κερδίσω τίποτε - εκτός απο περισσότερη μνημη και ταχύτητα. Vista ούτε να τα βλέπω.
Εκεί είναι το θέμα για μένα κατα πόσο θα πρέπει να μας συνεπαίρνει η μανία εξυγχρονισμού. Στο σπίτι μου (τώρα ζώ μόνος) διαθέτω όλες τις συσκευές. Ατυχώς τον ελεύθερο χρόνο μου τον χρησιμοποιώ για μένα και όχι για προσευχή. Στα ζόρια προσεύχομαι...
Αγαλίαση αισθάνομαι όποτε πάω στο Ορος και ξεφορτώνομαι όλες τις υποχρεώσεις και την τεχνολογία απο πάνω μου και ευχάριστα θα μπορούσα να ζήσω εκεί. Αλλά αφού αποφάσισα να ζήσω στην μαχόμενη πραγματικότητα και να κάνω οικογένεια και παιδιά τότε θα πρέπει να παίξω με τα μέτρα και σταθμά της καθημερινής πραγματικότητας.
Μ'αρεσει το καλό φαγητό και κρασί, η καλή παρέα, τα ταξίδια και οι κάθε λογής δραστηριότητες. Ευχομαι να συνεχίσω να μπορώ (από πάσης άποψης) να τα απολαμβάνω.
Εάν η Ορθοδοξία είναι αντίθετη δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως την μέση οδό την οποία και ακολουθώ χωρίς να έχω καμία τύψη όσο η ζωή μου διάγεται μέσα σε πνεύμα ηθικής.
Η στέρηση και η διαμονή χωρίς πολυτέλειες μέσα στο δάσος ή δίπλα στην θάλασσα είναι εκπληκτική. Ομως δεν μου ταιριάζει παρά μόνο για κανα μηνα.
Το λέει άλλωστε και ο σοφός λαός "ή μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου".
Είναι δύσκολα στις τρέχουσες καταστάσεις να παραμένεις και να συνεχίσεις την πάλη της επιβίωσης. Το εύκολο είναι η φυγή στο Ορος ή αλλού και η αποδέσμευση απο την καθημερινότητα.
Χρ.