Πύρινος Αναστάσιμος Λόγος στην Πάτρα!

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Και για να δικαιολογήσω την απόρριψη μου, νομίζω ότι τέτοιου είδους στάσεις είναι τελείως αυτιστικές. Αυτισμός και ομφαλοσκόπηση.
Free
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Free »

vasilis_m21 έγραψε:
Και γνωρίζω πως , και ο Γερο - Παϊσιος , και ο Γέροντας Ευφραίμ ο Κατουνακιώτης, φημισμένοι και διακριτικοί Γέροντες και οι δύο, αγαπούσαν και εκτιμούσαν βαθιά τον π. Κύριλλο Κωστόπουλο, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε : παραμένει ο ίδιος που ήταν, αληθινός, και σταθερός, ακολουθώντας τη συμφωνία των Πατέρων.
Τι, αλήθεια? Άρεσε στον π. Παϊσιο ο π.Κύριλλος? Απορρίπτεται τότε!
blurcode Δημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 28, 2007 7:30 pm
Ποιός από τους δύο;

vasilis_m21
Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 7:54 am
Both of them

vasilis_m21
Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 7:56 am
Και για να δικαιολογήσω την απόρριψη μου, νομίζω ότι τέτοιου είδους στάσεις είναι τελείως αυτιστικές. Αυτισμός και ομφαλοσκόπηση.

Σχετικά με την απόδοση στον π. Παϊσιο του χαρακτηριστικού της ομφαλοσκόπησης από τον vasilis_m21, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά σύμπτωση, για ομφαλοσκόπηση κατηγορούσε ο Βαρλαάμ Καλαβρός τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, πολεμώντας έτσι τον ορθόδοξο ησυχαστικό μοναχισμό και τη δυνατότητα θεώσεως του ανθρώπου μέσω των ακτίστων ενεργειών. (Βλ. Τόμο Συνόδου Κων/πολης του 1341). Τη διδασκαλία αυτή του Βαρλαάμ συνεχίζει ο σημερινός Παπισμός.
anastas
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από anastas »

Σχετικά με την καταδίκη του παπισμού από Συνόδους, μελέτη του Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου.

http://www.impantokratoros.gr/31D49F1E.el.aspx
Free
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από Free »

anastas έγραψε:Σχετικά με την καταδίκη του παπισμού από Συνόδους, μελέτη του Ελευθερουπόλεως Αμβροσίου.

http://www.impantokratoros.gr/31D49F1E.el.aspx

Με έκπληξη και προβληματισμό φέρνω για συζήτηση στο Φόρουμ, τις απόψεις που διετύπωσε στην Πάτρα ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ σε ομιλία του στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πατρών για το θέμα της συμπροσευχής με αιρετικούς, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας " H Ημέρα" της Πάτρας σε άρθρο με τίτλο "Εφραίμ κατά Κύριλλου "
(http://www.imeranews.gr Ημ/νία Έκδοσης: 21 Μαϊου 2007)

Όταν κάποιος από το ακροατήριο αναφερόμενος στο γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Μονή Μπάλα το βράδυ της Αναστάσεως με τον Αναστάσιμο Λόγο του Γέροντα της Μονής Αρχιμανδρίτη Κυρίλλου Κωστοπούλου, ρώτησε τον Αγιορείτη Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ποιά είναι η άποψή του για το θέμα της συμπροσευχής, ο Ηγούμενος Εφραίμ απάντησε με τα εξής λόγια :

"Συμπροσευχή είναι να καλέσω εγώ κάποιον να προσευχηθούμε μαζί. Κάθε χρόνο στη Μονή έρχεται ο Κάρολος της Αγγλίας και κάθεται δέκα περίπου μέρες. Να τον διώξω; Τον αγαπώ και τον φιλοξενώ. Και έρχονται πολλοί απ΄ όλη τη Ευρώπη άλλων ομολογιών. Κάποιοι τους αφήνουν στον πρόναο. Εγώ τους βάζω στο Ναό».

Ο Hγούμενος Εφραίμ όμως δεν σταμάτησε εκεί, έφερε ένα παράδειγμα από την Μεγάλη Βρετανία λέγοντας: "Μας πληροφορεί ο γέροντας στο Ορθόδοξο Μετόχι στο Έσεξ της Αγγλίας ότι πολλοί Βρετανοί που γύρισαν από το Άγιο Όρος, πήγαν εκεί και ζήτησαν να βαπτισθούν Ορθόδοξοι. Ξέρετε ότι σήμερα στην Αμερική υπάρχουν σαράντα ορθόδοξες εκκλησίες; Από που προέκυψαν; Από άλλες ομολογίες".

Και ερωτώ :

Είναι αυτό το πνεύμα του Αγιορείτικου Μοναχισμού ;

Είναι αυτή υπεύθυνη θεολογική στάση επόμενη της διδασκαλίας των Αγίων Πατέρων και των Οικουμενικών Συνόδων;

Tαιριάζουν οι δηλώσεις αυτές στη θυσία των Αγιορειτών Πατέρων, για τους οποίους καίει το καντήλι στην είσοδο του Πρωτάτου;

Αν η έξοδος από το Άγιο Όρος στη πόλη της Πάτρας του π. Εφραίμ έγινε προς ωφέλεια όσων προσήλθαν ή έγιναν μέτοχοι, επετεύχθη τελικώς ο στόχος αυτός;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”