Πανελλαδική συγκέντρωσις διαμαρτυρίας

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

lovethink έγραψε:
ROMFAIA έγραψε:2) Η αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εφοδιασμό των ελλήνων πολιτών εντος του 2008 ηλεκτρονικών καρτών για όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις τους...
Προχωράει η τεχνολογία θέλουμε δε θέλουμε
Ούτε εγώ γουστάρω ηλεκτρονικό φακέλλωμα αλλά δε μπορώ να πάρω και τα βουνά ξέρεις .... πρέπει να πάω με την ταυτότητά μου στο νοσοκομείο να πάρω οξυγόνο
Μήπως έχεις να μου προτείνεις κάτι ?
Εμπρός πρότεινέ μου
Να μη πάω λες νοσοκομείο ? να μη πάω στο ΙΚΑ να πάρω τα φάρμακά μου ?
Αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη της ψυχής μου αν πεθάνω από κρίση άσθματος χωρίς φάρμακα ?
Παίρνεις το ρίσκο ? να μου πεις "ΜΑΝΟ μη πάρεις ηλεκτρονική κάρτα και ας πεθάνεις από άσθμα γιατί αυτό θέλει ο Θεός να πεθάνεις χωρίς φάρμακα" ?
Λυπάμαι ........ κάτι άλλο συμβαίνει κάτι άλλο παίζει γιατί εγώ αυτό το Θεό δε μπορώ να τον εννοήσω
Αδελφέ μου, δεν καταλαβαίνω και πολύ καλά, αλλά νομίζω ότι με εκπλήσσεις. Όχι βέβαια ότι σε ξέρω για να προβλέπω τις αντιδράσεις σου, αλλά από κάποια μηνύματα που έχεις στείλει έχω σχηματίσει μια γνώμη τέτοια που να μην μπορώ να κατανοήσω αυτό το : "γιατί εγώ αυτό το Θεό δε μπορώ να τον εννοήσω". Μάλλον δεν κατάλαβα καλά.
Στις δύσκολες εκείνες ώρες που όποιος δεν έχει το χάραγμα δεν θα μπορεί να αγοράζει ή να πουλάει, ο Δημιουργός θα είναι κοντά μας! Αυτός που μας έδωσε τη ζωή, Αυτός και θα φροντίσει να την διατηρήσουμε! Είναι δυνατόν να αφήσει τα πλάσματά Του αβοήθητα; Εκείνες οι ώρες θα είναι ώρες ομολογίας πίστεως! Όπως όι άγιοι δεν αρνιόντουσαν τον Θεό και Αυτός ήταν, όχι δίπλα τους, αλλά μέσα τους, έτσι θα γίνεικαι εκείνες τις στιγμές!
Από την άλλη, οι γνώσεις μου δεν είναι πολλές για να ξέρω πώς ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα εκείνες τις ώρες! Σύμφωνα με αυτά που λέει ο Γέροντας Παίσιος, η Ελλάδα μας θα μεγαλώσει γιατί ο Ίδιος ο Θεός θα πάρει τις τύχες του έθνους στα χέρια Του! Επομένως και οι ηγέτες που θα έχουμε τότε θα έχουν την έγκριση του Θεού! Δεν μπορώ να γνωρίζω αν το χάραγμα θα έρθει και σε μας οι εμείς (και όλοι οι ορθόδοξοι που θα ενωθούμε) θα είμαστε αυτοί που θα αντισταθούμε!
Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

lovethink έγραψε:Αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη της ψυχής μου αν πεθάνω από κρίση άσθματος χωρίς φάρμακα ?
Παίρνεις το ρίσκο ? να μου πεις "ΜΑΝΟ μη πάρεις ηλεκτρονική κάρτα και ας πεθάνεις από άσθμα γιατί αυτό θέλει ο Θεός να πεθάνεις χωρίς φάρμακα" ?
Κοίτα.. Για την ψυχή του καθενός κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί. Αλλά.. Τι να τα κάνεις τα φάρμακα, αν είναι να χάσεις την ψυχή σου ? Τι να το κάνεις το φαΐ αν είναι πληρωμένο με την ψυχή σου.. ? Το ρίσκο είναι καθαρά δικό σου. Ο Χριστός μου, δεν μού είπε ποτέ πως θα φύγω ήσυχα - ήσυχα, χωρίς αγώνα, ρόδινες καταστάσεις και δεν συμμαζεύεται .. Από την αρχή, μού είπε πως θα βάλει μάχαιρα, και 8α χωρίσει εμένα από την μαμά μου, τον μπαμπά μου, την αδερφή μου, τον αδερφό μου, την θεία μου και τους φίλους μου.

Ούτε αναφέρθηκε ποτέ σε τρομοκρατία. Ετσι το λέμε εμέις οι "σοφοί" άνθρωποι, που κακό χρόνο θα'χουμε αν συνεχίσουμε τον κατήφορο.

Τα Σημεία των Καιρών είναι γεγονός, και σιγά - σιγά γίνονται όλο πιο ξεκάθαρα. Αν κάποιος προτιμά να κοιτάει αλλού, αν μη τι άλλο θεωρείται τυφλός. Οχι αντιφρονούντας ή ανθέλληνας (που έλεος πια με την ελληνική τσουτσού), αλλά ξεκάθαρα τυφλός. Και όποιος τον ακολουθήσει, κακό του κεφαλιού του. Και είναι γνωστόν τι συμβαίνει στον όποιον τυφλό που ακολουθεί τυφλό. Εκτός της λαικής παροιμίας για τα νυκτοπερπατήματα ...

Οταν η Ελλαδική Εκκλησία πάει κατά .. πονηρού, χρέος έχει ο οποιοσδήποτε να κοιτάξει που οδεύει και εκείνος.
Ούτε εγώ γουστάρω ηλεκτρονικό φακέλλωμα αλλά δε μπορώ να πάρω και τα βουνά ξέρεις ....
Ποιος σου είπε πως αυτό θα σε σώσει ?
Λυπάμαι ........ κάτι άλλο συμβαίνει κάτι άλλο παίζει γιατί εγώ αυτό το Θεό δε μπορώ να τον εννοήσω
Να λυπηθείς.. Γιατί δεν αγρυπνούμε. Γιατί δεν γρηγορούμε. Γιατί δεν πράττουμε τα ελάχιστα των διατεταγμένων Λόγων Του. Το ότι ξέρουμε τι θα γίνει είτε με το χάραγμα, είτε με τον Αντίχριστο είναι γνωστό. Το "πώς" όμως, δεν το ξέρουμε. Τι πρέπει λοιπόν ένας πιστός να κάνει ? Να κοιτάξει αλλού ? Να πει "εγώ δεν το είδα στην Γραφή γραμμένο, άρα δεν το ακολουθώ" ? Ή "αυτά είναι τρομοκρατικά πράγματα, ο Χριστός μας είναι καλός και μας αγαπάει." ? Ξεχνάμε πως είναι και ο πιο Δίκαιος Κριτής. Και ποιους θα κρίνει ? Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να σκεφτούμε πόσο υψηλά κριτήρια έχει για να φτάσει στο σημείο να σω8ούν 144.000 .. στα τόσα ΔΙΣ ανθρώπων της Γης..

Ελεος Κύριε..
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Vosk0z έγραψε:Οταν η Ελλαδική Εκκλησία πάει κατά .. πονηρού, χρέος έχει ο οποιοσδήποτε να κοιτάξει που οδεύει και εκείνος.

[..
Eσύ φαντάζομαι δεν ανήκεις στην Ελλαδική εκκλησία ε ?
Σε ποιά σχισματική ομάδα είσαι ? δεν μας είπες
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Με ενοχλεί όλη αυτή η απροκάλυπτη επίθεση στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ
Απαιτώ σεβασμό προς την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΟΥ που έχει ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ
Καλή Σαρακοστή
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

lovethink έγραψε:
Αυτό που μου αρέσει με σένα βρε Μάνο είναι τα θεολογικά σου επιχειρήματα....
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ROMFAIA έγραψε:
lovethink έγραψε:
Αυτό που μου αρέσει με σένα βρε Μάνο είναι τα θεολογικά σου επιχειρήματα....
Mπα ? αφού όταν βάζω κείμενα του Παϊσιου πχ κάνεις ότι δεν τα βλέπεις
Καλή Σαρακοστή
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητή μου Ζωή είναι το "φάσκιωμα" για το οποίο μίλησε ο γέροντας Παϊσιος στους Λόγους Β'.Αποστασιοποιούμε ό,τι χαλάει την εγκόσμια αισθητική μας,ό,τι μας είναι δυσνόητο ή δύσκολο,φυγαδεύουμε την χάρη των προφητειών,όταν έρχονται σε αντίθεση με το καλοβολεμένο φρόνημά μας.Παραπέμπουμε στην υπακοή των πνευματικών μας όταν ζητούμε άλλοθι. Μην εκπλήσσεσαι λοιπόν. Η ορθοπραξία μας δεν είναι διαφορετική από την ορθογνωσία που προαπαιτείται για να υπάρξει η πρώτη.Αλλωστε οι φωνασκούντες είναι κενοί επιχειρημάτων,οχι γιατί δεν βρίσκουν,αλλά γιατί η έλλειψή τους,νανουρίζει την ορθόδοξη συνείδησή τους στον μακάριο ύπνο τους.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

anny έγραψε: γιατί η έλλειψή τους,νανουρίζει την ορθόδοξη συνείδησή τους στον μακάριο ύπνο τους.
Δε πα να πλύνεις κάνα πιάτο λέω εγώ στη κουζίνα σου
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οταν σας έβαλα την άποψη του Πάτερ Παϊσιου για τους παλαιοημερολογίτες δεν είπατε ΚΙΧ δεν βγάλατε άχνα
Τώρα τον θυμηθήκατε ........
Ε ρε κοπτοραπτική
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Να στείλουμε και λίγη αγάπη σε όλους (και όχι μόνο) όσους μας διαβάζουν!
Αδελφοί μου ο Θεός να μας δίνει δύναμη για τον μεγάλο αγώνα που δίνουμε καθημερινά! Και αν εμείς είμαστε εντάξει στις υοχρεώσεις μας, Εκείνος θα βρει τόν τρόπο να μας ενημερώσει αν αυτό που κάνουμε (ή δεν κάνουμε) είναι το σωστό!
Θεωρώ όλους όσους συμμετέχετε στο forum σαν αδελφούς μου και σας αγαπάω όλους! Και εύχομαι ο Θεός να με βοηθήσει να το κάνω αυτό και αύριο και μεθαύριο και όλες τις ημέρες!
Δεν πειράζει αν οι γνώμες μας διαφέρουν σε κάποια θέματα! Να παρακαλάμε όμως τον Δημιουργό μας να μας φωτίσει να μην χαθούμε και να φωτίσει και τους άλλους αδελφούς μας τους αλλόθρησκους να βρουν τον δρομο τους!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”