Αδελφή μου Anny, έχω την εντύπωση ότι η ανοχή δεν πρέπει να έχει όρια. Εφ' όσον υπάρχει αγάπη μεταξύ μας, νομίζω ότι η ανοχή πρέπει να εκτείνεται στο άπειρο, πράγμα που μας ωφελεί πολύ και πνευματικά.anny έγραψε:Αγαπητοί μου Μιχάλη και aposal,ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας,αλλά και η ανοχή έχει τα όριά της.Οσο λοιδωρού πεισματικά κάποιοι την ευπρέπεια και τον σεβασμό προκαλώντας ασύστολα πρέπει να ακούν και τα πράγματα με το όνομα που καταλαβαίνουν.Δεν απάντησα αλλά δυστυχώς ο συνομιλητής δεν καταλαβαίνει τον κώδικα ευγενείας και σκάβοντας μόνος του...παρακαλεί επικίνδυνα για θάψιμο.Καλό μεσημέρι
Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί οδηγούμαστε κάθε φορά σε ακραίες εκφράσεις! Γιατί δηλαδή όταν εσύ εκφράζεις την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, πρέπει εγώ να θίγομαι που είμαι ΠΑΟΚ; Δεν έχει ο καθένας την ελευθερία να λέει την άποψή του; Ή μήπως η άποψη του αδελφού μας είναι σεβαστή μόνον όταν συμφωνεί με την δική μας; Αυτή είναι η Χριστιανική αγάπη που έχουμε; Αλλά και κοσμικά συζητώντας, ο Βολταίρος είχε πει το περίφημο : "Διαφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες". Ούτε όμως αυτό εφαρμόζουμε!
Αν εσύ θεωρείς ότι θίγεσαι από τις απόψεις του αδελφού μας, έχω την άποψη ότι δεν χρειάζεται να ανταποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δεν υπάρχει λόγος να ...εκδικούμαστε. Ο Ίδιος ο Κύριος είπε εξ' άλλου να μην εκδικούμαστε, όσοι θεωρούμε τον εαυτό μας αδικημένο, αλλά να αφήσουμε την εκδίκηση γι' Αυτόν!
Να με συγχωρείς αν δίνω τον τόνο του συμβουλάτορα, δεν είμαι και δεν μπορώ να είμαι, απλά όταν εκφράζω τις απόψεις μου, το κάνω μερικές φορές με υπέρμετρο ζήλο!