Πανελλαδική συγκέντρωσις διαμαρτυρίας

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

anny έγραψε:Αγαπητοί μου Μιχάλη και aposal,ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας,αλλά και η ανοχή έχει τα όριά της.Οσο λοιδωρού πεισματικά κάποιοι την ευπρέπεια και τον σεβασμό προκαλώντας ασύστολα πρέπει να ακούν και τα πράγματα με το όνομα που καταλαβαίνουν.Δεν απάντησα αλλά δυστυχώς ο συνομιλητής δεν καταλαβαίνει τον κώδικα ευγενείας και σκάβοντας μόνος του...παρακαλεί επικίνδυνα για θάψιμο.Καλό μεσημέρι
Αδελφή μου Anny, έχω την εντύπωση ότι η ανοχή δεν πρέπει να έχει όρια. Εφ' όσον υπάρχει αγάπη μεταξύ μας, νομίζω ότι η ανοχή πρέπει να εκτείνεται στο άπειρο, πράγμα που μας ωφελεί πολύ και πνευματικά.
Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί οδηγούμαστε κάθε φορά σε ακραίες εκφράσεις! Γιατί δηλαδή όταν εσύ εκφράζεις την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα, πρέπει εγώ να θίγομαι που είμαι ΠΑΟΚ; Δεν έχει ο καθένας την ελευθερία να λέει την άποψή του; Ή μήπως η άποψη του αδελφού μας είναι σεβαστή μόνον όταν συμφωνεί με την δική μας; Αυτή είναι η Χριστιανική αγάπη που έχουμε; Αλλά και κοσμικά συζητώντας, ο Βολταίρος είχε πει το περίφημο : "Διαφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να τα λες". Ούτε όμως αυτό εφαρμόζουμε!
Αν εσύ θεωρείς ότι θίγεσαι από τις απόψεις του αδελφού μας, έχω την άποψη ότι δεν χρειάζεται να ανταποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Δεν υπάρχει λόγος να ...εκδικούμαστε. Ο Ίδιος ο Κύριος είπε εξ' άλλου να μην εκδικούμαστε, όσοι θεωρούμε τον εαυτό μας αδικημένο, αλλά να αφήσουμε την εκδίκηση γι' Αυτόν!
Να με συγχωρείς αν δίνω τον τόνο του συμβουλάτορα, δεν είμαι και δεν μπορώ να είμαι, απλά όταν εκφράζω τις απόψεις μου, το κάνω μερικές φορές με υπέρμετρο ζήλο!
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

anny έγραψε:,οχι γιατί δεν βρίσκουν,αλλά γιατί η έλλειψή τους,νανουρίζει την ορθόδοξη συνείδησή τους στον μακάριο ύπνο τους.
Ρομφαία γράφεις χωρίς να σκεφτείς όμως λίγο φοβάμαι
Ο τρόπος που γράφουν κάποιοι είναι ύπουλος και πλάγιος
Εγώ τουλάχιστον το λέω απευθείας και έξω απ'τα δόντια
Ο τρόπος γραφής του τύπου "κάποιοι κοιμούνται τον μακάριο ύπνο τους κάποιοι εκείνο κάποιοι το άλλο " δεν νομίζω ότι είναι σωστός
Αλλωστε όσο αφορά το θέμα που τόσο αγαπάτε υπάρχει ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ πλέον που φτιάχτηκε για να βρίζετε τον Πατριάρχη
Μπορείς λοιπόν και εσύ και όποιος θέλει να πάει εκεί να βρίσει με τη ψυχή του
Στα υπόλοιπα θέματα μπορούμε να μην ασχολούμαστε με τα ίδια
Το θέμα μας εδώ είναι η πορεία
Υπάρχει τίποτα να μας πει κάποιος που πήγε ?
ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
Αν όχι οκ το θέμα έχει λήξει
Αν ναι ας μας το πει
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ROMFAIA έγραψε:Ο μόνος που θα εδικαιούτο να πει κάτι είναι ο Νίκος. Αν θέλεις Μάνο να απαγορεύεις τις συνομιλίες εγώ θα σου προτέινω να φτιάξεις ενα δικό σου φορουμ και να απαγορεύεις την είσοδο σε κάθε αντιφρονούντα....

ΕΛΕΟΣ πια
Περιμένω τη διαγραφή μου με χαρά
Θα είναι λυτρωτική ομολογώ
Καλή Σαρακοστή
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

lovethink έγραψε: Περιμένω τη διαγραφή μου με χαρά
Θα είναι λυτρωτική ομολογώ

Εικόνα
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η Τακτική σου Μιχάλη πλέον είναι γνωστή
Πολύ ωραίος ο ΑΡΚΑΣ αλλά πάντα κάνεις το ίδιο
Πρώτα προσβάλεις ψάχνοντας το καλύτερο σημείο να πονέσεις τον άλλον και μετά ή θα πεις μια ρήση του Π.Παϊσιου ή θα βάλεις κάτι χιουμοριστικό
Λυπάμαι όμως αυτή τη φορά δεν θα γελάσω
Καλή Σαρακοστή
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

lovethink έγραψε:Η Τακτική σου Μιχάλη πλέον είναι γνωστή
Πολύ ωραίος ο ΑΡΚΑΣ αλλά πάντα κάνεις το ίδιο
Πρώτα προσβάλεις ψάχνοντας το καλύτερο σημείο να πονέσεις τον άλλον και μετά ή θα πεις μια ρήση του Π.Παϊσιου ή θα βάλεις κάτι χιουμοριστικό
Λυπάμαι όμως αυτή τη φορά δεν θα γελάσω
Ax lovethink σε πιάνω αδιάβαστο. :cry: :cry: :cry:

Δεν είναι μόνο ο Παίσιος αλλά και ο π.Μεταλληνός, η Ταρσώ, κανα δυο τρείς Ρώσσοι κλπ κλπ κλπ :lol: :lol: :lol:

Μην περιορίζεις το γνωστικό αντικείμενο του φίλου σου μόνο στον Παίσιο !!!! :lol: :lol: :lol:

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Για να δω αν το παρακάτω θα σε κάνει να σκάσεις χαμογελάκι ...

Εικόνα

Χρ.

ΥΓ κλείνω για σήμερα ... asta la vista
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

lovethink έγραψε:
anny έγραψε: γιατί η έλλειψή τους,νανουρίζει την ορθόδοξη συνείδησή τους στον μακάριο ύπνο τους.
Δε πα να πλύνεις κάνα πιάτο λέω εγώ στη κουζίνα σου
Αυτη η απαντηση ειναι καθαρα σωβινιστικη .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Melpomeni »

ROMFAIA έγραψε:Διακρίνω αγωνία...?

Έγινε η συγκέντρωση....Περίμενα κάποιες φωτό με mail οι οποίες ακόμα δεν ήρθαν προκειμένου να σας ενημέωνα καλύτερα.
Με δεδομένα τις καιρικές συνθήκες, το champions link, και την προβοκάτσια η συγκέντρωση μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχής. Περί τις 2000 είναι ο αριθμός που υπολογίζεται ότι προσήλθε.
Εκτός από τον οικουμενισμό και τις ηλεκτρονικέ ταυτότητες, άλλα θέματα που θίχτηκαν από τους ομιλητές ήταν το ζήτημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, και η υπόθεση Τρικαμηνά. Αναφορές έγιναν επίσης στο βιβλίο Ιστορίας, στο γενικότερο ηλεκτρονικό φακέλλωμα που δρομολογείται από την Κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες, στις κάμερες στους δρόμους και σε άλλα παρόμοια θέματα.
Ακολούθησε πορεία στην Βουλή όπου και επιδόθηκε και κάποιο ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Και ανακοινώθηκε παρόμοια συγκέντρωση για την Θεσ/νίκη στις 4/6.. Stratos ετοιμάσου.... :wink:
Ναναι ευλογημενο ! 4/ 6 ;;;; ουτε αυτην προλαβαινω.... :(
Οι προσευχες μου μαζι σας .
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
smirni
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Δημοσίευση από smirni »

Διαβάζοντας τα τέσσερα βοηθητικά των εκπαιδευτικών βιβλία, διαπιστώνουμε ότι η παραχάραξη της ιστορίας μας αθωώνει την Τουρκία από όλα τα εγκλήματά της σε βάρος των Ελλήνων και, μάλιστα, την παρουσιάζουν ως αθώα δύναμη, ανεξίθρησκη, φιλειρηνική και φιλάνθρωπο, σε βαθμό που ο Έλληνας της Τουρκοκρατίας να μην αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα στον Πατισάχ και το Βυζαντινό Αυτοκράτορα. Γι' αυτό και δεν γίνεται λόγος για κρυφό σχολειό, αλλά αντίθετα, τονίζεται ότι οι Τούρκοι έδιναν αμέσως έγκριση σε όποιον ήθελε να διδάξει γράμματα στα Ελληνόπουλα, και μάλιστα πίεζαν τους Έλληνες γονείς να μη κρατούν αγράμματα τα παιδιά. Για τον ίδιο λόγο δεν γίνεται λόγος για επιδρομές, λεηλασίες, αρπαγές περιουσιών, κακοποιήσεις, απαγωγές και πούλημα των σκλάβων στα δουλοπάζαρα, αλλά αντίθετα τονίζεται ότι οι Τούρκοι έδιναν αφειδώς προνόμια στους Έλληνες, τους συμπαραστέκονταν με διευκολύνσεις στην εμπορική τους δραστηριότητα και, μάλιστα τους έσπρωχναν στην προκοπή. Ακόμη και το φρικτό παιδομάζωμα που γέμιζε την υπόδουλη Ελλάδα θρήνους, παρουσιάζεται ως «πρωτότυπο σύστημα στρατολόγησης το οποίο μετέτρεπε νεαρούς μη μουσουλμάνους υπηκόους σε μία προνομιακή κοινωνική ομάδα, περήφανους για το ειδικό καθεστώς τους»! Προσθέτουν δε ότι «το κυρίαρχο μέρος της οθωμανικής πολιτικοστρατιωτικής ελίτ προερχόταν από παιδομαζώματα, μία πρακτική που ευνοούσε επομένως, την κοινωνική ανέλιξη». Θα έπρεπε λοιπόν να είναι ευτυχείς οι Έλληνες που τους άρπαζαν τα παιδιά οι Τούρκοι..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”