Η μοναξιά ενός (οποιουδήποτε) παπά !

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

alexios71 έγραψε:Ας σεβόμαστε από τώρα όλους τους Ιερεις του Θεού ότι και αν είναι ο καθένας.Εξάλου η ιεροκατακριση είναι αμάρτημα.
Εάν στους Ιερείς περιλαμβάνεται και ο Πατριάρχης κ Βαρθολομαίος καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος τότε όλοι αυτοί που έχουν κατακρίνει τους δύο αυτούς άντρες πολλαπλώς, επισταμένα και με μανία, έχουν υποπέσει σε αμάρτημα που δεν ξεπλένεται με χίλιες μετάνοιες.

Που ησουν alexios71 όταν τους παραπάνω ιερείς του έλουζαν με τα μυρια κοσμητικά ?

Που ησουν για να τους υπενθυμίσεις την αμαρτία τους ?

Που ησουν όταν δηλητηρίαζαν (και δηλητηριάζουν) τις ψυχές του παρόντος φόρουμ βάζοντας δαιμόνια που υποδαυλίζουν τα θεμέλια της "Ελληνικής Ορθοδοξίας" προς όφελος της "ξένης" ή των "άλλων" ?

Εκτός εάν και εσυ βλέπεις μόνο αυτά που θέλεις να δείς...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
MARIAM
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από MARIAM »

«Ποιά εξουσία μπορεί να θεωρηθεί υψηλότερη απʼάυτή;
Ο Πατέρας έδωσε στον Υιό ολόκληρη την εξουσία.
Βλέπω οτι και ο Υιός την παρεχώρησε ολόκληρη στους ιερείς!»
συμπληρώνει ο ιερός Χρυσόστομος.
Μόνο που η εξουσία των ιερέων ξεκινάει από τον ουρανό,
δραστηριοποιείται στη γη και καταλήγει στον ουρανό.
Κανένας άλλος άνθρωπος δεν μπορεί νʼαντικαταστήσει τον ιερέα.
Γιατί ο ιερέας οδηγεί στη σωτηρία.
Όλες οι άλλες εξουσίες (οικονομικές, πολιτικές)
του ανθρώπου ξεκινούν και τελειώνουν πάνω στη γη.
Εμείς οι κοσμικοί δεν εκτιμούμε τους ιερείς γιατί λόγω
της αποστασιοποίησης μας από τα πνευματικά δεν ασχολούμαστε
με τις αμαρτίες μας μʼαποτέλεσμα να μην οδηγούμαστε στην μετάνοια.
Βιώνουμε βεβαίως τραγικές καταστάσεις εξαιτίας των αμαρτιών μας,
αλλά δεν αποφασίζουμε να τηρήσουμε τις εντολές του Θεού
και να ζήσουμε κάτω από την πρόνοιά Του.
MARIAM
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από MARIAM »

Εορτολόγιο καλημέρα!
Ο σεβασμός προς τους ιερείς είναι επιβεβλημένος.
Να μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον ιερέα.
Αν είσαι ήδη ιερέας να μην συγκρίνεις την πίστη σου
με τον κάθε Χριστόδουλο ή Βαρθολομαίο.
Αν δεν είσαι ιερέας γιατί δεν γίνεσαι;
Κάποιες ψυχές θυσίασαν τη ζωή τους για την ιερωσύνη,
μα δεν παύουν να είναι άνθρωποι, με πάθη και λογισμούς.
Η σύγκριση με τον κάθε Γιοσάκη είναι αναπόφευκτη.
Άραγε έχεις αναρωτηθεί τώρα αυτός ο άνθρωπος (ο Γιοσάκης)
που είναι, που βρίσκεται; Προσεύχεται κανείς γιάυτόν;
Εσύ εχεις προσευχηθεί γι'αυτόν;
Μην κρίνεις για να μην κριθείς, και κυρίως μην κρίνεις
τόσο καταδικαστικά ιερέα. Αφού ο Θεός τον ανέχεται.
Να θυμάσαι η σχέση μας με τον Θεό είναι ο ν τ ο λ ο γ ι κ ή
και άκρως προσωπική.
georgiadis
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από georgiadis »

Εμένα όλο αυτό το "παράπονο" του συγκεκριμένου ιερέα (αν είναι πραγματικό), μου θυμίζει τις δικαιολογίες που λένε πάρα πολλοί λαϊκοί, όταν τους ρωτάνε γιατί δεν πάνε στην Εκκλησία.
Είναι η δικαιολογία που έχουν βρει για να αποφεύγουν την Θεία Λειτουργία. "Τι να πάω να κάνω; Με κοιτάνε όλοι και με κουτσομπολεύουν".... "Ο τάδε με κοίταξε λοξά".... κ.λ.π.

Θέλω να ελπίζω ότι όλο αυτό το κείμενο δεν είναι πραγματικό...
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι μια δικαίωση, γιατί το θέμα του ηρωισμού που χρειάζεται κάποιος για να είναι σήμερα κληρικός, το έχω βάλει από καιρό, όταν κάποιοι φίλοι πετούσαν λάσπη άκριτά και αδιακρίτως εναντίον όλων των κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ανεξαρτήτως βαθμού.

Έχω πει επίσης επανηλειμμένα, ότι δεν είναι σωστό να υιοθετούμε όσα λένε κατά καιρούς τα κανάλια, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπήσουν της Ορθοδοξία. Αδέλφια, τα περισσότερα απ΄αυτά είναι κατασκευασμένα, μεγαλοποιημένα, παραποιημένα κι απέχουν απ΄την αλήθεια όσο ο Ουρανός από τη γη. Είναι αισχρή προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας. Το να τα επαναλαμβάνουμε έστω και για να τα σχολιάσουμε σημαίνει ότι παίζουμε το παιχνίδι τους. Πολύ δε περισσότερο αν τα υιοθετούμε.

Ο κλήρος της Ελλάδας, ανεξαρτήτως βαθμού σηκώνει το σταυρό του και προσπαθεί δακτυλοδεικτούμενος και διασυρόμενος, να επιτελέσει το έργο του, δηλαδή το έργο της σωτηρίας των ψυχών μας. Βεβαίως υπάρχουν και μαύρα πρόβατα. Πως θα μπορούσε άλλωστε να μην υπάρχουν, αφού κι οι κληρικοί μεταπτωτικοί άνθρωποι είναι. Όμως τα μαύρα πρόβατα είναι μειοψηφία μέσα στον κλήρο γι αυτό και ξεχωρίζουν (αρνητικά). Αν όλοι οι κληρικοί ήταν ακατάλληλοι τότε δεν θα ξεχώριζαν αυτοί οι λίγοι επίορκοι.

Εμείς απ΄την πλευρά μας πρέπει να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας και τη συμπαράστασή μας το έργο των κληρικών μας και της Εκκλησίας γενικότερα. Έτσι δεν θα χρειαστεί άλλος ιερέας να φτάσει σ΄αυτού του είδους το ξέσπασμα της μοναξιάς.
aliploessa
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από aliploessa »

Η μοναξιά??????????
ενός παπά???????????????
εγώ- εγω, εγώ μπαίνω στο ναό, οι άλλοι με βλέπουν όπως θέλουν????
η γριά στη γωνία. (είναι γριά στη γωνία γιατί εγώ την είδα έτσι????)
εκείνη πίσω από την κολώνα που δεν μου γελάει, γιατί πίσω από την κολώνα και γιατί δεν γελάει?????
εγώ βλέπω εμποδιστές???????????
ολοι θέλουν απο μένα?????????
απαιτούν, κρίνουν, παρεξηγούνται
οταν εγω μιλώ έξω από τα δόντια (ευτυχώς)
σκοινοβατώ (ευτυχώς)
με λιγοστούς ??????? που αγαπώ
και εγώ θέλω να μαγαπάνε (ευτυχώς)
ειλικρινά συμπονώ τον ''οποιοδήποτε παπά''
ΑΛΛΑ ΤΟ ΜAIL ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ
παρόλα αυτά ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! :sunny:
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

aliploessa έγραψε: ειλικρινά συμπονώ τον ''οποιοδήποτε παπά''
ΑΛΛΑ ΤΟ ΜAIL ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ
παρόλα αυτά ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! :sunny:
Φίλη μου είσαι πολύ αυστηρή και φοβάμαι λίγο εκτός εκκλησιαστικής πραγματικότητας. Τα οργανωτικά και τα διοικητικά των Μητροπόλεων και των ναών, μόνο όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος δεν είναι.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά, κυκλωμένος από ένα αρτηριοσκληρωτικό και αποκαρδιωτικό σύστημα διοίκησης κι από ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπηρετούν την Εκκλησία, αλλά στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο τον εγωισμό τους.

Υπάρχουν ενορίες και Μητροπόλεις που μπορούν ν΄αποκαρδιώσουν και τον ποιο αφοσιωμένο και ζηλωτή κληρικό, ενώ αντίθετα υπάρχουν άλλες ευλογημένες που έχουν τον παπά τους ψηλά και τρέχουν να τον βοηθήσουν σε κάθε του πρόβλημα. Όπως καταλαβαίνεις στην πρώτη περίπτωση δεν παράγεται έργο, παρά μόνο μιζέρια κι απογοήτευση, ενώ στη δεύτερη παράγεται έργο Θεού, η ενορία ολόκληρη ανεβείνει ένα βήμα πιο κοντά στον Ουρανό. Ποιος νομίζεις ότι κάνει τη διαφορά, ο παπάς; Σίγουρα παίζει ρόλο σημαντικό η προσωπικότητα του ιερέα, αλλά τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουμε εμείς οι ενορίτες. Το έργο της Εκκλησίας δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου, αλλά όλων μας.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό, δεν πρέπει να νιώθει μοναξιά! Αν τη νιώθει, αυτό σημαίνει ότι έχει ανέβει πολύ λιγότερα σκαλοπάτια της κλίμακας από αυτά που θα έπρεπε!
Είναι ανθρώπινο αυτό που νιώθει, δεν τον κατηγορώ, ούτε τον κρίνω, αλίμονο! Ούτε την αρμοδιότητα έχω, αλλά ούτε τα προσόντα. Έχω την εντύπωση πάντως ότι όλα αυτά είναι προβλήματα δικά του και όχι των άλλων! Θεωρώ ότι θα έπρεπε να το συζητήσει με τον πνευματικό του και να βρει μια λύση. Επιμένω όμως ότι την μοναξιά την νιώθουμε όταν δεν προσεγγίζουμε τον Θεό! Πώς μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά όταν σε κάθε δευτερόλεπτο (θα έπρεπε να) βλέπει την παρουσία του Θεού; Γιατί αυτό θα έπρεπε να αισθανόμαστε όλοι μας! Εξ αιτίας όμως της αμαρτωλότητάς μας νιώθουμε αποκομμένοι!
nkope
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nkope »

Μη λέτε μεγάλες κουβέντες, κι οι κληρικοί άνθρωποι είναι. Έχουν ανάγκη την συμπαράστασή μας και τη βοήθειά μας στις δύσκολες στιγμές τους. Τ΄ότι φόρσαν το ράσο δεν σημαίνει ότι άγιασαν αυτομάτως. Χρειάζονται και την ανθρωπινη βοήθεια εκτός απ΄τη βοήθεια του Θεού.
kotsos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από kotsos »

Σίγουρα υπάρχουν ιερείς που συναισθάνονται τι κάνουν και γιατί το κάνουν. Βλέπουν την ιερωσύνη ως Λειτούργημα και όχι ως επαγγελμα. Υπάρχουν διάφοροι που θλίβονται για τις εξελίξεις αλλά αγωνίζοτναι για την Ορθοδοξία της Πίστεως μας. Αντιδρούν στην γενικότερη τάση ισοπέδωσης οπου ενορχηστρώνεται και διαπλάθεται στην σύγχρονη τάση Συσσωματώσεων. Ευτυχώς που υπάρχουν και ιερείς που γνωρίζουν τι κάνουν. Θυμάμαι παλαιό Δεσπότη ο οποίος στο τέλος της βιωτής του τόλμησε να εκστομίσει το περιβόητο: Καλά περάσαμε με το παραμύθι του Ιησού !!! Ευτυχώς που υπάρχουν ιερείς που πιστεύουν στην Ανάσταση και έχουν φόβο Θεού μέσα τους και είναι έτοιμοι ακόμα και να μαρτυρήσουν για την Πίστη τους την Αγία.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”