περι προσευχης

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

περι προσευχης

Δημοσίευση από friend »

Στην γειτονια μου υπαρχει ενα υπογειο στο οποιο προσευχονται καθημερινα γυρω στους 50 με 100 μουσουλμανους.οτι ωρα της μερας και να περασω το υπογειο ειναι ανοιχτο και απο μεσα ακους προσευχευς.
θα ηθελα να κανω μια απλη ερωτηση,αυτοι ολοι οι ανθρωποι δεν δουλευουν οπως εμεις?η εμεις εχουμε την πιστη μας σε μηδενικη πλεον μοιρα?αντε μια κυριακη τον μηνα και καλα ειναι?και εγω ο ιδιος που μιλαω ειμαι ο χειροτερος χριστιανος για να εξηγουμαστε και να ειμαστε ειλικρινης.
και αυτην την κυριακη και αμα παμε στην εκκλησια καθομαστε μιση ωριτσα,κοιταμε τους γυρω,τι ευρω ριχνει η κυρια μαρια στον δισκο,κουτσομπολιο,και μετα σπιτι,στεναχωριεμαι και λυπαμαι πραγματικα πολλες φορες,νοιωθω μερος του ολου προβληματος χωρις να ξερω την λυση,αδερφια ο μιαρος στυνει παντου παγιδες,ενωθειτε να τον στειλουμε απο εκει που ηρθε :wink:
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Κι οι περισσότεροι ναοί, ιδίως οι κεντρικοί, είναι ανοιχτοί όλη την ημέρα κι όποτε και να μπεις θα βρεις αναμμένα κεριά και ανθρώπους να προσεύχονται. Επίσης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, σ΄όλα τα προσκυνήματα παρατηρείται συρροή κόσμου. Ο λαός επιστρέφει στην Ορθοδοξία όπως πρόβλεψαν οι Πατέρες, αλλά ο δρόμος του είναι μακρύς και δύσκολος.

Όμως μη ζηλεύεις την επίπλαστη ευσέβεια των μουσουλμάνων κι άλλων ετερόδοξων όπως οι Ινδουιστές. Γι αυτούς η θρησκεία είναι τρόπος ζωής και μοναδική διέξοδος στ΄αδιέξοδα της ζωής τους, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια πλάνη που τους εμποδίζει να δουν τον αληθινό Θεό.
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

δεν ζηλευω τιποτα απο ολα αυτα απλως ,αναρωτιεμαι γιατι να μην προσευχομασται και εμεις με τοσο ζηλο καθημερινο στον ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ ΜΑΣ που καθημερινα μας χαριζει ολα αυτα τα θαυματα που ζουμε?
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Γιατί είμαστε χριστιανοί του καναπέ και πλέον και του internet :D Χλιαρή πίστη, τα περισσότερα τα κάνουμε από συνήθεια ή τυπικά, ενώ ταυτόχρονα είμαστε ικανοποιημένοι με όσα κάνουμε και νομίζουμε ότι είμαστε εντάξει απέναντι στο Θεό.

Με τέτοια διάθεση friend, που και τα βασικά τα κάνουμε έτσι "εθιμοτυπικά", περιμένεις να έχουμε τη λαχτάρα να προσευχόμαστε και να επικοινωνούμε τόσο ζωντανά με το Θεό; Αφού αυτά που κάνουμε είναι υπεραρκετά. "Οι άλλοι δεν έχουν καμία σχέση με το Θεό, εγώ είμαι τόσο κοντά!" :roll:

Η προσευχή είναι ανάγκη, όχι όπως την καταντήσαμε: ένα τυπικό καθήκον. Και όχι μόνο την προσευχή.
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
God_Send
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από God_Send »

Φιλε friend, σωστα τα οσο λες. Θυμησου όμως ότι κατά τα εσχατα χρονια, τα οποια και ζουμε, ο χριστιανισμος βρισκεται σε παρακμη. Εχει προφητευτει ότι σε αυτά τα χρονια οι κληρικοι μας θα είναι χειροτεροι ολων.

Είναι τυχαιο το γεγονος οτι και λιγο πριν τον πρωτο ερχομο του Χριστου, συνεβαινε ακριβως το ιδιο με αυτους που στηριζαν τον νομο του Θεου? Η ιστορια επαναλαμβανεται….
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτησή σου Ντινούλα.
Είμαστε οι ιντερνετικοί χριστιανοί, που παραθέτουμε αβίαστα νουθεσίες και Πατερικά κείμενα, μιλώντας για ταπείνωση και προσευχή,έτσι φιλολογικά...κανακεύοντας την συνείδησή μας, την τόσο ελαστική και προσαρμοσμένη στα δεδομένα των καιρών.
Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, και αν θελήσουμε από καρδιάς ....κάποτε , να κάνουμε αρχή τότε θα καταλάβουμε, τί σημαίνει γλυκύτητα συντριβής με δάκρυα, και Ορθόδοξη χαρμολύπη.
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

God_Send έγραψε:...ο χριστιανισμος βρισκεται σε παρακμη. Εχει προφητευτει ότι σε αυτά τα χρονια οι κληρικοι μας θα είναι χειροτεροι ολων.
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το ότι κάποιοι κληρικοί δεν τιμούν το ράσο τους αυτό δε σημαίνει ότι ο χριστιανισμός είναι σε παρακμή. Η Ορθοδοξη Εκκλησία είναι σε άνθηση σε όλο τον κόσμο. Ρίξε μια ματιά στην εξωτερική ιεραποστολή να δεις τι έργο συντελείται.
Ακόμα και στην χώρα μας παρά τον πόλεμο που δέχεται -ακόμα κι από μέσα- είναι το στηριγμα των ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, που καταφεύγουν εκεί για να βρουν βοήθεια στις παγίδες και τα προβλήματα του καιρού μας.
Ο κόσμος διψάει. Δες τι κόσμο μαζεύουν οι καλοί πνευματικοί. Και κυρίως νέο κόσμο.
Πιστεύω πως στις μέρες μας ο κόσμος που συμμετέχει στην μυστηριακή ζωή της εκκλησίας είναι πιο συνειδητοποιημένος απ'ότι παλιότερα. Άλλωστε "όπου πλεόνασε η αμαρτία υπερπερίσευσε η χάρη".

Τα γραφόμενα της Ντινούλας και της Άννυς νομίζω ότι δίνουν την ακριβή διάσταση του θέματος περί προσευχής. Δυστυχώς!
Εικόνα
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

πιστευω οτι καθε εταιρεια μεγαλη και μικρη στην ΕΛΛΑΔΑ που ζουμε,καθε μερα πριν οι εργαζομενοι τις ξεκινησουν την δουλεια τους θα μπορουσε να αφιερωσει 5 λεπτα στην προσευχη,δεν ειναι ντροπη ουτε κακο.εδω θα μου πεις πανε να την καταργησουν στα σχολεια οι ιδιοι οι μαθητες,προσερχομενοι,δηθεν-δηθεν οι περισοτεροι αργοποροιμενοι,(πραγμα το οποιο εκενα και εγω)και μαθαινουν τελικα το συμβολο της πιστεως στα 20 τους και αμα ενω ολα τα υπολοιπα τα γνωριζουν απ" εξω!!
Ioan
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Ioan »

Μα, εδώ δεν κάνουμε οι ίδιοι 5 λεπτά προσευχή πριν φύγουμε από το σπίτι, θα περιμένουμε από την εταιρεία να την εφαρμόσει ή να την επιβάλει;

Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε πρώτα τον εαυτό σου!

Δεν είναι άσχημη η πρότασή αλλά μάλλον είναι ένα από τα επόμενα βήματα που ίσως θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά ο χρόνος για τις εταιρείες είναι χρήμα κι όχι προσευχή. Δυστυχώς! Αν ήξεραν όμως πως θα πήγαινε μετά η εταιρεία!
Εικόνα
friend
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από friend »

δεν ξερω τι να πω,γενικα,ολους μας ενδιαφερει τι χαζομαρες θα δουμε στο ιντερνετ και αμα ειναι να συζητησουμε για φλεγοντα θρησκευτικα ζητηματα,περα βρεχει.......για παραδειγμα οταν εγινε μια συζητηση στην εταιρεια σε κλειστο κυκλο για καποια προφητεια του κοσμα του ΑΙΤΩΛΟΥ καποιοι εξυπνοι εστελναν μειλ στους υπολοιπους περι συντελειας μεσω του ιντερνετ περιπαιχτικα και οι υπολοιποι το συζηταγαν μεσω messenger
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”