Προσευχή

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

Kyrie_Elehson
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: Δευ Ιαν 22, 2007 6:00 am

Δημοσίευση από Kyrie_Elehson »

Αχ... Από την όμορφη Κέρκυρα κ το ακόμη πιο όμορφο κι ευλογημένο μοναστήρι του Παντοκράτορα... Ποιος στη χάρη σου... Φιλιά στην Κέρκυρα και στην αχτύπητη γεροντισσούλα... :)
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4118
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Νίκος@Κοζάνη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Εντάξει Ντομινίκ, ίσως ως μοναδική προσευχή αυτή δεν αρκεί.

Νομίζω όμως ότι οι τυποποιημένες προσευχές που περιέχονται στο προσευχητάριο (ωρολόγιο) δηλαδή εσπερινό, απόδειπνο, μεσονυκτικό κλπ. όπως κι οι προσευχές που έχουν γράψει οι Πατέρες, παλιότεροι και νεώτεροι για διάφορες περιστάσεις, μπορούν να μας βοηθήσουν να μπούμε στο νόημα της προσευχής, όμως η πραγματική προσευχή είναι η καρδιακή προσευχή, η προσευχή χωρίς λόγια την οποία μόνο το Άγιο Πνεύμα μας τη διδάσκει, όταν επιμείνουμε στην προσευχή για πολύ καιρό ίσως και χρόνια.

Στο διάστημα της εξάσκησής μας δεν είναι λάθος να εμπλουτίζουμε την προσευχή μας και με τα δικά μας λόγια, τα λόγια που βγαίνουν απ΄την καρδιά μας για τον Κύριο που αγαπούμε, που δοξάζουμε, που ζητάμε το Ελεός του, που ζητούμε τη βοήθειά του στα προβλήματά μας...
strumfi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 614
Εγγραφή: Κυρ Αύγ 12, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Ελένη@Αττική

Δημοσίευση από strumfi »

filotas έγραψε:

Νομίζω όμως ότι οι τυποποιημένες προσευχές που περιέχονται στο προσευχητάριο όπως κι οι προσευχές που έχουν γράψει οι Πατέρες, παλιότεροι και νεώτεροι για διάφορες περιστάσεις, μπορούν να μας βοηθήσουν να μπούμε στο νόημα της προσευχής, όμως η πραγματική προσευχή είναι η καρδιακή προσευχή, η προσευχή χωρίς λόγια την οποία μόνο το Άγιο Πνεύμα μας τη διδάσκει, όταν επιμείνουμε στην προσευχή για πολύ καιρό ίσως και χρόνια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”