Γραφτό ή όχι

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

silver
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από silver »

========================================

O arxontopoulo έγραψε :

Ο Θεός προγνωρίζει, δεν προορίζει...

ότι ους προέγνω, και προώρισε......Προς Ρωμαίους Η :29

=============================================
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Δεν θα ήθελα να είναι "γραφτό" να πάω στη κόλαση και να παλεύω άδικα για το αντίθετο

Αν όλα είναι γραμμένα τότε είμαι απλά ένα πιόνι
Αν είμαι απλά ένα πιόνι τότε δεν έχω ελευθερία

Βέβαια είναι γνωστή η παροιμία που λέει "όποιος του μέλει να πνιγεί ποτέ του δε πεθαίνει"

Και επί τη ευκαιρία

Ηταν σε ένα αεροπλάνο ένας και φοβόταν πολύ
Του λέει ο διπλανός του
- Βρε μη φοβάσαι , άμα δεν έχει έρθει η ώρα σου δεν πεθαίνεις
- Ωραία ....... και σου λέω εγώ ότι έρχεται ο Χάρος και πάει στον πιλότο και του λέει "ΕΣΕΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ" , Εμένα που δεν έχει έρθει η δική μου .... ποιός με κατεβάζει από κει πάνω ? :lol:
Καλή Σαρακοστή
PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

- Πιστεύεις ότι ο Θεός γνωρίζει το μέλλον και ξέρει τι θα κάνεις?
(Εδώ κόλλησα, καταννοόντας που θέλει να καταλήξει. Δεν ήξερα τί να απαντήσω. Να έλεγα όχι, θα μου έλεγε "αφού είναι ο Θεός, πως δεν ξέρει", να έλεγα ναι, θα μου έλεγε "άρα είναι γραφτό το μέλλον". Και τότε τί θα συνέχιζα εγώ να του λέω περί αυτεξούσιας συμπεριφοράς και ελευθερίας?)
Η ερώτηση που θέτεις με είχε προβληματίσει και μένα πολλές φορές , και όσο και να άκουγα τις Θεολογικές απαντήσεις, το λογικό μου συνέχιζε να ρωτάει και να μην αναπαύεται μέχρι να πάρει μια απάντηση βασισμένη στη λογική αυτού του κόσμου. Και αυτό θα τολμήσω και προσπαθήσω να κάνω προς εσένα όσο μου επιτρέπει η λογική μου.

Πράγματι υπάρχει ελευθερία της βούλησης, τίποτα δεν είναι γραμμένο, και μπορείς να πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση χωρίς να υπάρχει κανένας αιτιοκρατικός περιορισμός. Οι αποφάσεις σου θα δρομολογήσουν τις οποιαδήποτε καταστάσεις που συμβαίνουν στο διάβα των αιώνων.

Τώρα όμως, δες κάποιον, που κάθεται και μέσα και έξω από το χώρο και το χρόνο. Κάποιον που βλέπει το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον, κάποιον που έφτιαξε τον ίδιο το χρόνο, τον Τριαδικό Θεό. Βλέπει, ζει το μέλλοντα κόσμο που κατά ένα βαθμό διαμόρφωσαν οι αποφάσεις που πήρες ελέυθερα τώρα.

Όποια (ελεύθερη) απόφαση και να πάρεις τώρα, από τις άπειρες διαθεσιμες σκέψεις που θα μπορούσες να κάνεις, πάλι θα δημιουργήσει μια πραγματικότητα που ο Θεός τη βλέπει γιατί είναι ήδη (και) εκεί.

Αποφασίζεις κάτι άλλο , ο Θεός πάλι το βλέπει.

Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός... αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι αυτό το τρομερό και μέγα μυστήριο. Ελπίζω να βοήθησα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”